Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.302
|
čitano: 6.022.249
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

U tom cenovnom rangu i klasi ne bih razmišljao o AMD-u. Ne vidim scenario gde će 4080 Super zafaliti raw performansi pa da tu 7900XTX zasija, a sa druge strane 4080 Super zapravo ima upotrebljiv Ray Tracing i blagu prednost DLSS nad FSR-om. Jedini upitnik nad 4080 Super je "samo" 16 GB VRAMa i AAA naslovi koji budu izlazili narednih godina (pogotovo pri visokim rezolucijama i sa FG), no i dalje sam čvrsto na strani 4080 Super spram AMD-ove serije 7000.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
mariolla79 kaže...

s xt prec na 7900xtx ili 4080super obe su mi 150 eura doplata i moja 7900xt

Po meni to nije nikakav prelazak sto se raw performansi tice, od te tri ako gledas bang for buck je XT najbolja kupnja.

E sad ako te bas svrbi lova da zelis promjeniti idi na RTX4080S.

Al uskoro dolaze nove grafe iz oba tabora, zar ti se nije bolje strpiti jos malo pa uzeti nesto sto ce biti osjetan skok naspra svih spomenutih?

12 godina

zotac trinity stara 2 tjedba 4080super a 7900xtx je bijela acrock pgaming ili saphire nirmtro mogu birat izmedju te dvije

BBall,Tech,Ink....all the way....
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.12.2024 11:43 (mariolla79).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

I ja bih mu isto napisao da priča o kupovini od nule, no s obzirom na to da trenutno ima opciju preći na 4080 Super za 150€, i da je upitno da li će imati priliku za tako nešto kada izađe nova serija...

Sve je pitanje koliko je zadovoljan sa 7900 XT, jer ako je zadovoljan, onda verovatno ima smisla da čeka i više od tih nekoliko meseci, koliko ima do izlaska nove serije (mada je i to upitno), no ako ima konkretnu ideju šta će dobiti, onda 4080 Super za tih 150€ + staru karticu deluje ok.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

moja je stara godinu i 3 mjeseca a 4080 dva tjedba,u konacnici ja sam trazio 800 za svoju i tih 150 me ispada 4080 950 eura

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.12.2024 11:46 (mariolla79).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Ma ja to nebi mjenjao iskreno, 7900xt je i dalje zvjerka za 1440p, grafa ti je jos debelo pod jamstvom rađe čekaj na njoj dolazak novi grafi pa onda mjenjaj za nesto sto ce biti osjetan skok.

2 0 hvala 0
12 godina

prodao sam ju za 800 i u adm kupio za 830 phantom gaming bijelu isto 7900xt sad necu imat ocd jer nije prije bila bijela ahtio sam bijelu,za 30 eura razlike nova ispod cekica i bijela,pa cu cekat novu gen kasnije pa vidjet sto cemo dalje...hebi ga ocd je sranje,sad mogu i ekstenzije bubnut unutra 😂 30 eura za ocd je ok cijena 😂

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.12.2024 13:58 (mariolla79).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Sad kad stigne pa skuzis da je malo drugacija nijansa bijele i da se istice dosta u odnosu na ostatak konfe pa onda reset ocd-a sve na pocetak 

15 godina

Samo jedan brzinski osvrt na Powercolor 7800XT 16GB Hellhound Spectral White koja mi je stigla jučer :)

Kartica je super tiha i hladna. Jako, jako veliko iznenađenje za AMD grafu! Testirao sam u "manjem" HTPC kućištu (morao sam ukloniti jedan prednji ventilator da stane jer ima 322mm ). Uglavnom, zatvoreno i zaista skučeno kućište, a kartica u 100% loadu dok vuče 260W radi na 54c max i to uz brzine ventilatora od 900njak okretaja. Ne čuje se uopće, hladna je, nema nikakav coil whine ni slično. Doduše, divovska je - ali lijepo izgleda 

Obično kao nvidia fanboy očekujem najgore od strane crvenih, ali ova kartica me zaista ugodno iznenadila.

Brzinski sam isprobao undervolt kroz AMD software, power limit smanjio na 200W (da bude za test kao prijašnja 4070, jel'), smanjio clock na min 500 / max 2250 , voltazu na 1v, memoriju ostavio default .. kartica ne prelazi 47-48c u loadu uz zanemarivo slabije performanse.

Nevjerojatno - sve preporuke za Hellhound  

It is always darkest just before the dawn.
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.12.2024 14:07 (mrsmith).
Moj PC  
8 0 hvala 0
12 godina

rezervirao grafu ujutro dodjem u ducan i sad je vise nema wtf...tak da eto odoh po 4080s najvjerojatnije

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
mariolla79 kaže...

rezervirao grafu ujutro dodjem u ducan i sad je vise nema wtf...tak da eto odoh po 4080s najvjerojatnije

Just ADM things

Kod njih pola stvari na webu gdje je "zeleno" dostupno uopce nema.

Nikada nisu bili žurni po pitanju ažuriranja weba.

15 godina
ibme74 kaže...
mariolla79 kaže...

Just ADM things

Kod njih pola stvari na webu gdje je "zeleno" dostupno uopce nema.

Nikada nisu bili žurni po pitanju ažuriranja weba.

A vidiš ja sam ovu 7800XT baš uzeo kod njih. Pisalo dostupno, nazvao, uplatio na račun i pokupio karticu isti dan :D

12 godina

I ćorava koka zrno ubode 

12 godina

ja ih zvao telefonski i rekla zenska imamo ju fizicki u ducanu i rezervirao ju,dodjem tamo i kaze mi upravo ju ugradjuju u konfiguraciju,wtf...sta sad na kraju 4080s ili xtx nitro

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Ako su slicne pare uzmi RTX4080S

Ako XTX ima bolju nijansu bijele uzmi nju 

12 godina

nema 😂

16 godina

Hellhund je jedan od najboljih modela, ako ne i najbolji, čestitke za karticu, uživaj!! 

Evo nakon dosta vremena jedini problem na koji sam naletio sa RX 6950XT....nakon pred zadnjeg apdejta Sanhok u Pubg je za mene neigriv uz framedropove užasne,,,,ostalo sve 5

Moj PC  
1 1 hvala 1
13 godina

Za PUBG dokazano najbolji kombo intel+nvidia.

15 godina
Wiz3m4n kaže...

Hellhund je jedan od najboljih modela, ako ne i najbolji, čestitke za karticu, uživaj!! 

Evo nakon dosta vremena jedini problem na koji sam naletio sa RX 6950XT....nakon pred zadnjeg apdejta Sanhok u Pubg je za mene neigriv uz framedropove užasne,,,,ostalo sve 5

Bome jest, jako ugodno iznenađen 

Nisam igrao PUBG sigurno godinu dana, mogu instalirati i probati :D

15 godina
mrsmith kaže...

Samo jedan brzinski osvrt na Powercolor 7800XT 16GB Hellhound Spectral White koja mi je stigla jučer :)

Kartica je super tiha i hladna. Jako, jako veliko iznenađenje za AMD grafu! Testirao sam u "manjem" HTPC kućištu (morao sam ukloniti jedan prednji ventilator da stane jer ima 322mm ). Uglavnom, zatvoreno i zaista skučeno kućište, a kartica u 100% loadu dok vuče 260W radi na 54c max i to uz brzine ventilatora od 900njak okretaja. Ne čuje se uopće, hladna je, nema nikakav coil whine ni slično. Doduše, divovska je - ali lijepo izgleda 

Obično kao nvidia fanboy očekujem najgore od strane crvenih, ali ova kartica me zaista ugodno iznenadila.

Brzinski sam isprobao undervolt kroz AMD software, power limit smanjio na 200W (da bude za test kao prijašnja 4070, jel'), smanjio clock na min 500 / max 2250 , voltazu na 1v, memoriju ostavio default .. kartica ne prelazi 47-48c u loadu uz zanemarivo slabije performanse.

Nevjerojatno - sve preporuke za Hellhound  

Zasto smanjujes powerlimite i clockove, bezveze gubis performanse.

Nije od cokolade, pa da ju malo Watti i celzijevaca istope 

Ja imam od Powercolora 7800XT Red Devil, sve sto sam napravio je samo onaj auto undervolt u Adrenalinu i sasvim dosta. Boosta negdje oko 2700 u Valleyu, u igrama kako koja i gdje 2600-2700 i meni OK.

Jednom sam ju "nasvirao" da u TimeSpy predje 23k grafickog scora, cisto da vidim da moze i onda nazad na stock (OK, skoro stock jer je u Adrenalinu na Auto Undervolt, ali to je skoro nista je spusti sa 1150 na 1125mV).

Demokracija je sistem u kojem dvije budale mogu preglasati jednog genija.
12 godina

nakraju kuca 4080s 😁

Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina

nakraju kuca 4080s 😁

Moj PC  
0 0 hvala 0