kolko bi vrijedila ova grafa
Vodič za odabir grafičke kartice
- poruka: 41.618
- |
- čitano: 6.819.860
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Odlicna cijena ja bi je odma uzeo

kolko bi vrijedila ova grafa
http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/msi-nvidia-geforce-gtx-760-2gb-gaming-twin-frozr-oglas-1621242
Oko 2000€
Pozdrav ljudi. Da li se isplati Gigabyte Radeon R9 280 OC WindForce uzet za 185eura?
Ako kupuješ u Njemačkoj najbolje to učini u Mindfactory jer su najpovoljniji, naravno da se isplati uzet r9280 za 185e, pogotovo taj giga model koji se dobro kloka
Može li mi netko reći cjeli proces mijenjanja grafičke,znači prvo upalim komp,izbrišem drivere (može netko reći kako tocno?),tada restartam i ugasim pc,moram li onda isključiti pc iz struje?onda promijenim graficku,upalim pc i kako onda instaliram drivere?i restartam nakon toga?
Može li netko reci jel ovo točno i odgovoriti na pitanja.
ne moraš brisat drivere ako stavljaš grafičku od istog proizvođača. samo ako mijenjaš ati nvidia ili obratno.
a za promjenit grafičku moraš naravno ugasit računalo. pa nakon toga možeš i kabel glavni od struje prema kompu ištekat ako baš hoćeš bit siguran. a ostalo je jednostavno kako izvadiš staru tako ubaciš novu. jedan šaraf i vjerovatno mala kukica plastična kao osigurač na kraju pcix slota. to pazi da na tu kukicu da je ne slomiš ako je ima. a ako i pukne nema veze to je samo da čvršće drži grafu u slotu.
i nakon toga upali komp i instaliraj reinstaliraj drivere...
moram li brisati drivere ako sad imam hd 7770 a stavljam hd 7950?
moram li brisati drivere ako sad imam hd 7770 a stavljam hd 7950?
ne. to je isti proizvođač. ati. tako da ne moraš brisat drivere.
ako graficka treba 2 kabela iz napajanja mogu li ja staviti samo 1?
Mozes li voziti biciklo s jednim tockom?

Mozes no u vecini slucaja nebu radila

pička ko ne može
khm khm ... monocikl?!
a moze li se samo kupti taj kabel neki ili nesto ili moram novo napajanje?
a moze li se samo kupti taj kabel neki ili nesto ili moram novo napajanje?
naravno da ima.
http://www.connector.com.sg/catalog_item/649307-0.jpg
ovako izgleda.
Pozdrav!
Koja mi se grafička danas više isplati 780ti, 780 ili 970?
Unaprijed hvala!
Pozdrav!
Unaprijed hvala!
Od navedenih ja bi uzeo GTX 780ti jer 970-ku ne priznam zbog muljaže s memorijom.

Ima na njuskalu gtx 780 za 3k i gtx 780ti za 3.5k jel se isplati dodat još tih 500kn il nije toliko velik boost?
Pozdrav!
Unaprijed hvala!
Od navedenih ja bi uzeo GTX 780ti jer 970-ku ne priznam zbog muljaže s memorijom.
da problem s memorjiom je tu. ali udar na performanse je od 1 - 3 %. a tdp od 780 je 250W, dok od 970 je 145W. i novija je i sigurno će imat garanciju.
Pozdrav!
Unaprijed hvala!
Ako ces igrati na 1080p ni jedna se ne isplati jer su to vecinom 1440p grafe. A kupujes li novo/polovno ili...?

Ima na njuskalu gtx 780 za 3k i gtx 780ti za 3.5k jel se isplati dodat još tih 500kn il nije toliko velik boost?
Neisplati, i taj sto trazi 3k za 780 je van pameti jer naide tu i tamo za cca 2000+kn, koju malo kloknes i vec si na brzinama gtx970, klokanu 780ti nemres stici niti s nabrijanom 970 pa ako mislis ostati duze na na toj grafi kupnja 780ti se onda cini i najrazumnijom!lp

E to, onda ću tražit 780ti, preferiram Asus jer znam da valjaju, a vidim da ima puno od gigabytea pa jel netko zna jel one valjaju štogod nekako su mi čudna ona 3 venta jel znatno glasnija? Igrat ću na 1080p al vidim da za maxirat GTA V već treba 3GB.
E to, onda ću tražit 780ti, preferiram Asus jer znam da valjaju, a vidim da ima puno od gigabytea pa jel netko zna jel one valjaju štogod nekako su mi čudna ona 3 venta jel znatno glasnija? Igrat ću na 1080p al vidim da za maxirat GTA V već treba 3GB.
Vise ventova = manja buka i manja temperatura. Imas i MSI Lightnin 780ti ako smijem reci one su najbolje iz te serije.

Preporuka za ASUS, DCIIOC model 780Ti, imam ju nekoliko mjeseci, fenomenalna kartica, od kvalitete izrade do performansi, zagrijavanja, buke. Jedino računaj na 2x8pin napajanje, za stabilan rad.
Preporuka za ASUS, DCIIOC model 780Ti, imam ju nekoliko mjeseci, fenomenalna kartica, od kvalitete izrade do performansi, zagrijavanja, buke. Jedino računaj na 2x8pin napajanje, za stabilan rad.
Ako to tvoje fino radi onda bi trebalo i moje. Hvala svima!
Ovisi, pogledaj koliko daje struje na 12V railu. Moj daje 516W, s tim da sam 1x8pin imao direktno s napajanja, a drugi sam izveo preko 2x6pin na 8pin adapterom. Radi uredno.
Dodao bi tome da je napajanje staro ni više ni manje nego 8g i da sam na njemu promijenio valjda 50 kartica od kojih su neki bili prilični monstrumi što se potrošnje tiče.
Ako je ovo tvoje napajanje - XP600, onda računaj da je u startu gotovo 100W slabije na tom glavnom railu.
Ovisi, pogledaj koliko daje struje na 12V railu. Moj daje 516W, s tim da sam 1x8pin imao direktno s napajanja, a drugi sam izveo preko 2x6pin na 8pin adapterom. Radi uredno.
Dodao bi tome da je napajanje staro ni više ni manje nego 8g i da sam na njemu promijenio valjda 50 kartica od kojih su neki bili prilični monstrumi što se potrošnje tiče.
Ako je ovo tvoje napajanje - XP600, onda računaj da je u startu gotovo 100W slabije na tom glavnom railu.
Je da, onda ništa od mog napajanja :S
Probaj u svakom slučaju ako si se odlučio i pronašao karticu. Ako bude problema pri punom opterećenju tj. igrama ili sint.testovima, opet znaš do čega je 99%.
Probaj u svakom slučaju ako si se odlučio i pronašao karticu. Ako bude problema pri punom opterećenju tj. igrama ili sint.testovima, opet znaš do čega je 99%.
pa ima i5, nebi trebalo biti nikakvih problema! barem ne na stocku!
Dame i gospodo može li neka preporuka grafulje za cca 2300 kn?
Procesor je i5 4460, napajanje xfx 80 650, matična MSI H97_PCMATE.
Da li se isplati uzeti Gigabyte R9 280 WF3 OC, 3GB GDDR5, HDMI, DVI (1900 kn) ili je bolje neku 380 i dodat par sto kuna više? Nije problem ako je cca 2300 kn samo da je isplativija ako dajem više para.
Sutra kupujem konfu samo se oko grafe ne mogu dogovorit sam sa sobom...nešto najbolje i novo za 2300 :)