nema tu neke koristi od kupovine grafe, jer ti je procesor jako slaba karika... memorija isto tako...
Vodič za odabir grafičke kartice
- poruka: 41.846
- |
- čitano: 6.931.195
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Za sada mi nije potreban neki kvalitetniji komp, ovaj i te kako dobro služi svrsi.
Jedino mi je to dilema koju grafičku da kupim.
Molim te ako imaš kave preporuke tj. modele da mi napišeš.
Za sada mi nije potreban neki kvalitetniji komp, ovaj i te kako dobro služi svrsi.
Poanta je da ti bolja graficka nece nista pomoci radi ostalih komponenti i efektivno ces bacit novce u vjetar. Jedino ako ti je ova stara umrla pa bas trebas zamjenu. Ja bi preporucio polovni HD 4850 jer sam imao 6 god tu grafu i bio prezadovoljan, a dosta je bolja od tvoje trenutne NVIDIE
Pozdrav.
Uzeo bih neku graficku za brata. Nista posebno, al da moze igrat igrice ko Football manager i slicno.
Procesor mu je intel pentium 4 3.06ghz. Nesto do par stotina kuna, moze i rabljeno, samo da ne bi dolazilo do bottlenecka.
Ako mozete i preporucit neku memoriju za otprilike istu cijenu da nemoram dva put pitat u dve razlicite teme.
Poanta je da ti bolja graficka nece nista pomoci radi ostalih komponenti i efektivno ces bacit novce u vjetar. Jedino ako ti je ova stara umrla pa bas trebas zamjenu. Ja bi preporucio polovni HD 4850 jer sam imao 6 god tu grafu i bio prezadovoljan, a dosta je bolja od tvoje trenutne NVIDIE
Nemoj. Boga pitaj kakvo napajanje imas i sto ce se desit. HD4850 je 2x jaca, no nema ti nekakvog smisla upgrade zbog procesora. Stoga stavi pare u djep i skupi za novi komp, pozz
Pozdrav.
Uzeo bih neku graficku za brata. Nista posebno, al da moze igrat igrice ko Football manager i slicno.
Procesor mu je intel pentium 4 3.06ghz. Nesto do par stotina kuna, moze i rabljeno, samo da ne bi dolazilo do bottlenecka.
Ako mozete i preporucit neku memoriju za otprilike istu cijenu da nemoram dva put pitat u dve razlicite teme.
Koja je matinca?
Pozdrav.
Koja je matinca?
Asus p5gd1-vm.
lijep pozdrav svima!
trebam savjet i preporuke o bestbuy grafičkoj za casual gaming!
budžet je oko 700 kn, može i polovna. znači najjaču i best buy da ne moram mijenjat napajanje 460w lc power 80+ (lc6460gp3)
ostatak konfe je fx6100, asrock 970 pro3 r2.0, 6 gb 1333 ram, 1 tb toshiba. možda kasnije neki ssd ubacit..
trenutnu odličnu,održavanu i hladnu saphire hd 4870, 512 mb gddr5, 256 bit, prodajem ili mijenjam uz nadoplatu za bolju, pa ako netko treba keš i spreman je na downgrade, nek se javi.
lijep pozdrav svima!
trebam savjet i preporuke o bestbuy grafičkoj za casual gaming!
budžet je oko 700 kn, može i polovna. znači najjaču i best buy da ne moram mijenjat napajanje 460w lc power 80+ (lc6460gp3)
ostatak konfe je fx6100, asrock 970 pro3 r2.0, 6 gb 1333 ram, 1 tb toshiba. možda kasnije neki ssd ubacit..
trenutnu odličnu,održavanu i hladnu saphire hd 4870, 512 mb gddr5, 256 bit, prodajem ili mijenjam uz nadoplatu za bolju, pa ako netko treba keš i spreman je na downgrade, nek se javi.
kolega s foruma prodaje odlicnu 260x
http://www.bug.hr/malioglasi/p-gigabyte-r7-260x-2gbhttpwwwgigabytecom/20387.aspx
ili s njuske jos jace HD7850 za 700kn s garom...
http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/sapphire-hd-7850-oc-oglas-13874695
http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/hd-7850-sapphire-2gb-oglas-13652300
LP
Što kaže kolega post prije mene, traži polovnu HD 7850 2GB ili HD 7870 2GB.
Poslusaj kolege HD 7850 je u rangu 270-ke tako da ju uzmes u razmatranje a ozbiljno promotri i 260x koju sam ti i ja preporucija u drugoj temi u kojoj si postavija isti upit.

Poslusaj kolege HD 7850 je u rangu 270-ke tako da ju uzmes u razmatranje a ozbiljno promotri i 260x koju sam ti i ja preporucija u drugoj temi u kojoj si postavija isti upit.
jel da gledam količinu rama, bolje 2gb nego 1 gb?
Tako je potpuno se slazem vise je bolje

Tako je potpuno se slazem vise je bolje
Bigger is always better, the americun way
ofc, ali ako nisi bas pri parama, razmotri na kojoj rezoluciji igras, iako nije future proof, neces valjda s 4GB VRAM-a igrat na 1920x1080?
ofc, ali ako nisi bas pri parama, razmotri na kojoj rezoluciji igras, iako nije future proof, neces valjda s 4GB VRAM-a igrat na 1920x1080?
pa da si pogledao njegov PC vidio bi da covjek igra na fullHd-u...dakle mislim da je to vec odavno razmotrio i samLP strm!
igram na full hd u ono što se glatko vrti na fhd, detalji mi nisu bitni, tako da njih većinom smanjim na medium ili low, pošto želim više frejmova i glatko izvođenje. što se tiče budžeta, moram prvo prodat svoju hd 4870 da bih imao 800 kn :( trenutno mi je grafa najstariji dio u konfi i mislim da mi treba neka dobra 2gb gddr5 da bih mogao još koju godinu lagano igrat... neću ići na slabije od toga i nastojat ću da ima dobro sređeno hlađenje, 2 venta bar, kao i trenutna grafa, koja ne prelazi 60-65 stupnjeva. klokanje mi nije previše bitno, ali zato ne smije bit prebučna. ako ništa, pričekat ću mj,dva dok skupim više love i onda ću uzet.. hvala svima na pomoći
pa da si pogledao njegov PC vidio bi da covjek igra na fullHd-u...dakle mislim da je to vec odavno razmotrio i samLP strm!
Nisam gledao, ispricavam se
Pozdrav, pošto danas idem po grafičku zanima me preporuka grafičke kartice. Budget je negdje između 1000-1500kn. Inače volio bi da mogu pokrenuti i da radi OK neki noviji naslov igre itd..
Dvoumim se između Nvidie i Radeona.
Inače moja konfa je:
Corsair 550W
ASRock matična
A10 6800k
8GB DDR3
Zahvaljujem.

evo da pripomognem sa linkom
evo da pripomognem sa linkom
Dansa sam uočio cijenu ASUS-ove. Inače do sada mi bila preskupa jer je svuda po 2000kn, ali ovo se defitnitivno isplati za te pare. Tako da će izbor pasti na ASUS 280
Ako za istu cijenu imam priliku nabaviti r9 285 i r9 280, koja je bolji izbor? r9 280 mi se cini bolja zbog 3gb rama, sto vi mislite? Napajanje je dostatno za obje.
Pozdrav.
Procesor mu je intel pentium 4 3.06ghz, a maticna Asus p5gd1-vm. Nesto do par stotina kuna, moze i rabljeno, samo da ne bi dolazilo do bottlenecka.
Ako za istu cijenu imam priliku nabaviti r9 285 i r9 280, koja je bolji izbor? r9 280 mi se cini bolja zbog 3gb rama, sto vi mislite? Napajanje je dostatno za obje.
R9 285 je novija i po mom misljenju bolja bez obzira na manje rama

Moze misljenje o ovoj grafickoj kartici? radeon r7 250 2gb 128-bit ddr3.
kako točno "mišljenje" misliš?
Moze misljenje o ovoj grafickoj kartici? radeon r7 250 2gb 128-bit ddr3.
Loša zbog ddr3 memorije
protegnuti se za ovo-best buy
http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=r7+260
Jel ok za neke igre i to.Nebih igrao nista zahtjevno na njoj..