Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.931.195
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

nema tu neke koristi od kupovine grafe, jer ti je procesor jako slaba karika... memorija isto tako...

https://www.facebook.com/profile.php?id=100005212124705
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.12.2014 21:16 (FakeDeath).
Moj PC  
1 0 hvala 2
11 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice

Za sada mi nije potreban neki kvalitetniji komp, ovaj i te kako dobro služi svrsi. 

Jedino mi je to dilema koju grafičku da kupim.

Molim te ako imaš kave preporuke tj. modele da mi napišeš.

13 godina
alex88 kaže...

Za sada mi nije potreban neki kvalitetniji komp, ovaj i te kako dobro služi svrsi. 

Poanta je da ti bolja graficka nece nista pomoci radi ostalih komponenti i efektivno ces bacit novce u vjetar. Jedino ako ti je ova stara umrla pa bas trebas zamjenu. Ja bi preporucio polovni HD 4850 jer sam imao 6 god tu grafu i bio prezadovoljan, a dosta je bolja od  tvoje trenutne NVIDIE

13 godina
neaktivan

Pozdrav.

Uzeo bih neku graficku za brata. Nista posebno, al da moze igrat igrice ko Football manager i slicno.

Procesor mu je intel pentium 4 3.06ghz. Nesto do par stotina kuna, moze i rabljeno, samo da ne bi dolazilo do bottlenecka.

Ako mozete i preporucit neku memoriju za otprilike istu cijenu da nemoram dva put pitat u dve razlicite teme.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Minneyar kaže...
alex88 kaže...

Poanta je da ti bolja graficka nece nista pomoci radi ostalih komponenti i efektivno ces bacit novce u vjetar. Jedino ako ti je ova stara umrla pa bas trebas zamjenu. Ja bi preporucio polovni HD 4850 jer sam imao 6 god tu grafu i bio prezadovoljan, a dosta je bolja od  tvoje trenutne NVIDIE

Nemoj. Boga pitaj kakvo napajanje imas i sto ce se desit. HD4850 je 2x jaca, no nema ti nekakvog smisla upgrade zbog procesora. Stoga stavi pare u djep i skupi za novi komp, pozz

sup bro?
14 godina
johnsteR kaže...

Pozdrav.

Uzeo bih neku graficku za brata. Nista posebno, al da moze igrat igrice ko Football manager i slicno.

Procesor mu je intel pentium 4 3.06ghz. Nesto do par stotina kuna, moze i rabljeno, samo da ne bi dolazilo do bottlenecka.

Ako mozete i preporucit neku memoriju za otprilike istu cijenu da nemoram dva put pitat u dve razlicite teme.

Koja je matinca? 

sup bro?
13 godina
neaktivan
Strm kaže...
johnsteR kaže...

Pozdrav.

Koja je matinca? 

Asus p5gd1-vm.

13 godina
neaktivan

lijep pozdrav svima!

trebam savjet i preporuke o bestbuy grafičkoj za casual gaming! 

budžet je oko 700 kn, može i polovna. znači najjaču i best buy da ne moram mijenjat napajanje 460w lc power 80+  (lc6460gp3)

ostatak konfe je fx6100, asrock 970 pro3 r2.0, 6 gb 1333 ram, 1 tb toshiba. možda kasnije neki ssd ubacit.. 

trenutnu odličnu,održavanu i hladnu saphire hd 4870, 512 mb gddr5, 256 bit, prodajem ili mijenjam uz nadoplatu za bolju, pa ako netko treba keš i spreman je na downgrade, nek se javi.

٩(●̮̮̃•̃)۶ ٩( -̮̮̃ –̃)۶ ٩(͡๏̯͡๏)۶
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
mlonc kaže...

lijep pozdrav svima!

trebam savjet i preporuke o bestbuy grafičkoj za casual gaming! 

budžet je oko 700 kn, može i polovna. znači najjaču i best buy da ne moram mijenjat napajanje 460w lc power 80+  (lc6460gp3)

ostatak konfe je fx6100, asrock 970 pro3 r2.0, 6 gb 1333 ram, 1 tb toshiba. možda kasnije neki ssd ubacit.. 

trenutnu odličnu,održavanu i hladnu saphire hd 4870, 512 mb gddr5, 256 bit, prodajem ili mijenjam uz nadoplatu za bolju, pa ako netko treba keš i spreman je na downgrade, nek se javi.

kolega s foruma prodaje odlicnu 260x

http://www.bug.hr/malioglasi/p-gigabyte-r7-260x-2gbhttpwwwgigabytecom/20387.aspx

ili s njuske jos jace HD7850 za 700kn s garom...

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/sapphire-hd-7850-oc-oglas-13874695

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/hd-7850-sapphire-2gb-oglas-13652300

LP

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.1.2015 12:52 (Stjepanj).
14 godina

Što kaže kolega post prije mene, traži polovnu HD 7850 2GB ili HD 7870 2GB.

12 godina

Poslusaj kolege HD 7850 je u rangu 270-ke tako da ju uzmes u razmatranje a ozbiljno promotri i 260x koju sam ti i ja preporucija u drugoj temi u kojoj si postavija isti upit.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
3 0 hvala 5
13 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...

Poslusaj kolege HD 7850 je u rangu 270-ke tako da ju uzmes u razmatranje a ozbiljno promotri i 260x koju sam ti i ja preporucija u drugoj temi u kojoj si postavija isti upit.

jel da gledam količinu rama, bolje 2gb nego 1 gb?

12 godina
Uvjek više Vrama ako imaš mogućnost
http://valid.canardpc.com/hwx19k
Moj PC  
4 0 hvala 3
12 godina
mirzet1976 kaže...

Tako je potpuno se slazem vise je bolje

13 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...
mirzet1976 kaže...

Tako je potpuno se slazem vise je bolje

Bigger is always better, the americun way 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina

ofc, ali ako nisi bas pri parama, razmotri na kojoj rezoluciji igras, iako nije future proof, neces valjda s 4GB VRAM-a igrat na 1920x1080?

sup bro?
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
protjeran
Strm kaže...

ofc, ali ako nisi bas pri parama, razmotri na kojoj rezoluciji igras, iako nije future proof, neces valjda s 4GB VRAM-a igrat na 1920x1080?

pa da si pogledao njegov PC vidio bi da covjek igra na fullHd-u...dakle mislim da je to vec odavno razmotrio i samLP strm!

13 godina
neaktivan

igram na full hd u ono što se glatko vrti na fhd, detalji mi nisu bitni, tako da njih većinom smanjim na medium ili low, pošto želim više frejmova i glatko izvođenje. što se tiče budžeta, moram prvo prodat svoju hd 4870 da bih imao 800 kn :( trenutno mi je grafa najstariji dio u konfi i mislim da mi treba neka dobra 2gb gddr5 da bih mogao još koju godinu lagano igrat... neću ići na slabije od toga i nastojat ću da ima dobro sređeno hlađenje, 2 venta bar, kao i trenutna grafa, koja ne prelazi 60-65 stupnjeva. klokanje mi nije previše bitno, ali zato ne smije bit prebučna. ako ništa, pričekat ću mj,dva dok skupim više love i onda ću uzet.. hvala svima na pomoći

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Stjepanj kaže...
Strm kaže...

pa da si pogledao njegov PC vidio bi da covjek igra na fullHd-u...dakle mislim da je to vec odavno razmotrio i samLP strm!

Nisam gledao, ispricavam se

sup bro?
17 godina

Pozdrav, pošto danas idem po grafičku zanima me preporuka grafičke kartice. Budget je negdje između 1000-1500kn. Inače volio bi da mogu pokrenuti i da radi OK neki noviji naslov igre itd..

Dvoumim se između Nvidie i Radeona. 

Inače moja konfa je:

Corsair 550W 

ASRock matična

A10 6800k 

8GB DDR3 

Zahvaljujem.

13 godina
protjeran
Raspon ti se krece od solidne 260x pa odlicne ali preskupe gtx750Ti, onda dolazi r9 270 i mrvu jaci model r9 270X, no kako to inace biva za 100kn vise imas fenomenalnu asusovu r9 280 top za cca 1600kn! Pa eto nek ti netko od kolega linka doticne ja sam na mobu!lp
12 godina
Stjepanj kaže...
Raspon ti se krece od solidne 260x pa odlicne ali preskupe gtx750Ti, onda dolazi r9 270 i mrvu jaci model r9 270X, no kako to inace biva za 100kn vise imas fenomenalnu asusovu r9 280 top za cca 1600kn! Pa eto nek ti netko od kolega linka doticne ja sam na mobu!lp

evo da pripomognem sa linkom

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=asus+r9+280+top

17 godina
picajzla0707 kaže...
Stjepanj kaže...

evo da pripomognem sa linkom

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=asus+r9+280+top

Dansa sam uočio cijenu ASUS-ove. Inače do sada mi bila preskupa jer je svuda po 2000kn, ali ovo se defitnitivno isplati za te pare. Tako da će izbor pasti na ASUS 280

11 godina
neaktivan

Ako za istu cijenu imam priliku nabaviti r9 285 i r9 280, koja je bolji izbor? r9 280 mi se cini bolja zbog 3gb rama, sto vi mislite? Napajanje je dostatno za obje.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav.

Procesor mu je intel pentium 4 3.06ghz, a maticna Asus p5gd1-vm. Nesto do par stotina kuna, moze i rabljeno, samo da ne bi dolazilo do bottlenecka.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
alien20 kaže...

Ako za istu cijenu imam priliku nabaviti r9 285 i r9 280, koja je bolji izbor? r9 280 mi se cini bolja zbog 3gb rama, sto vi mislite? Napajanje je dostatno za obje.

R9 285 je novija i po mom misljenju bolja bez obzira na manje rama

12 godina
neaktivan

Moze misljenje o ovoj grafickoj kartici? radeon r7 250 2gb 128-bit ddr3.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

kako točno "mišljenje" misliš?

https://www.facebook.com/profile.php?id=100005212124705
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Xperiax1 kaže...

Moze misljenje o ovoj grafickoj kartici? radeon r7 250 2gb 128-bit ddr3.

Loša zbog ddr3 memorije

protegnuti se za ovo-best buy

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=r7+260

Ako sam ti pomogao, pritisni hvala
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.1.2015 20:57 (hrčak).
12 godina
neaktivan

Jel ok za neke igre i to.Nebih igrao nista zahtjevno na njoj..

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice