Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.618
|
čitano: 6.819.052
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Bok,

molim preporuku za grafičku karticu do 1200kn, može nova ili polovna sa garancijom, konfiguracija pod Moj PC.

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
zorkki13 kaže...

Bok,

molim preporuku za grafičku karticu do 1200kn, može nova ili polovna sa garancijom, konfiguracija pod Moj PC.

Hvala

Nove R9 270 2gb su ti u tom rangu

Polovne s garancijom, nađeš r9 270x

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
14 godina
FakeDeath kaže...
zorkki13 kaže...

Bok,

Hvala

Nove R9 270 2gb su ti u tom rangu

Polovne s garancijom, nađeš r9 270x

Kao što fake kaže, R9 270 2GB, samo nemoj uzimat nVidinu GTX750TI jer dođe isto, a 20 do 30% je slabija od navedene

NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH
13 godina
neaktivan
Strm kaže...

Kao što fake kaže, R9 270 2GB, samo nemoj uzimat nVidinu GTX750TI jer dođe isto, a 20 do 30% je slabija od navedene

Vise od 30% Strmi{#} dosta vise

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
chaselol kaže...
Strm kaže...

Vise od 30% Strmi{#} dosta vise

Poanta je da je slabija {#}

NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH
13 godina

ma nemres to uspoređivati

ajde da sam rekao r7 265 pa da si rekao da ne gleda gtx750ti, onda vec nekako... ovako ne znam što spominješ 750ti :D

Moj PC  
0 1 hvala 1
12 godina
Ja bi ti preporucija R9 280 cijene im pocinju vec oko 1500kn. To je trenutno najbolje za te novce
koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

ok, jeli ima u linksa kupit? gdje kupit? i koje napajanje uz nju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Nabava net i lipo upisi u njihovu trazilicu i izbaciće ti sve ducane u Hrvatskoj di je ima ( stavija bi ti link al san na mobu ) Napajanje ovisi od ostatka konfe al ovako ugrubo neko kvalitetnije od 500w pa na vise
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.8.2014 16:17 (nicky.sl).
Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

e ok puno hvala. a koje je kvalitetnije? moze proizvodjac?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Xfx, corsair
Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan

Pozz, koju mi brand od kartice Radeon r9 270x savjetujete i zašto. Unaprijed hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Likkkk kaže...

Pozz, koju mi brand od kartice Radeon r9 270x savjetujete i zašto. Unaprijed hvala!

Asus>PowerColor>Gigabyte>MSI>Sapphire pa ostali

po perfomansama/randoj temp/oc itd

P.S. postoji sapphire toxic verzija koja je po testovima najbolja ali je i cijenom ko r9 280 pa se zaista ne isplati.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.8.2014 14:36 (chaselol).
10 godina
neaktivan

Zahvaljujem se na savjetu

13 godina
protjeran
@chaselol; od kad je to powercolor odma iza asusa?!looool, elemente koje ima asus na svom pcb pola ih nema na powercolor-ovoj, a da ne spominjem kvalitetu istih! Brrrr!:)lp
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.8.2014 15:01 (Stjepanj).
Moj PC  
4 3 hvala 1
15 godina
neaktivan

Dobar je Powercolor, od starijih PCS modela još u periodu 4870 kartica (ASUS-ov domet hladnjaka je onda bio famozni Glaciator, koji je spram tih Zerothermova smeće na m2), pa i starijih, do danas. Ali ovisno o taboru ima x proizvođača, za koje nismo ili smo vrlo malo čuli, a koji su po meni čak iznad ASUS-a po kvaliteti.

Kad govorimo o nVidiji tu je neizostavno EVGA, Galaxy (pogledajte samo Hall of Fame verziju GTX-a 770, bijeli custom PCB, odličan hladnjak itd), zatim PNY Entuzijast serija, KFA, Colorful itd. Uglavnom ima ih, samo nisu dostupni kod nas i to je najveće sr.

Od dostupnih, rekao bi da Gigabyte sa svojim Windforceovima, i MSI pogotovo sa TF modelima nimalo ne zaostaje s ASUS-om, dapače.

To govorim na temelju iskustva unazad gotovo 20g. i debelo dvoznamenkastog broja kartica.

Da se vratim na Powercolor, rekao bi da je nešto bolja verzija Cluba 3D, ili Point of View-a, ajmo reći, opet ovisno o modelu. Ne možemo referentne i nerefer.uspoređivati.

Što se konkretno R9 280x kartica tiče, bilo koja sa modelom hlađenja sa 2 venta će odraditi dobar posao, imaš i Diamondice po netu, Visiontek, a gdje je tek jedan HIS sa svojim Icy Turbo 2 hladnjacima. To bi mi osobno bio i prvi izbor, jednu sam dugo pikirao na ebayu pa pobjegla.

In the name of tragedy...
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.8.2014 15:08 (thedream).
Moj PC  
1 1 hvala 2
13 godina
odjavljen

Za EVGA je čulo jako puno, ako ne i previše ljudi. Iako su nažalost malo previše kao Razer, odnosno Hrvatine koje znaju za EVGA i vole taj brand ga vole i previše često pa ne žele čuti za drugi brand grafe, no nebitno. 

Po meni je EVGA stvarno super, da sad imam neku potrebu kupovati novi komp i da je unutra nVidia, 100% bih stavio EVGA grafu. Tako da ako netko kupuje sa npr. computeruniverse, slobodno uzmite EVGA, nećete požaliti, ali nije vrijedno davati više para za SC ed. 

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Što se tiče tih R9 270x kartica, jeli se stvarno isplati dati tih 100 odnosno 200 kn za Asusovu verziju naspram XFX-Gigabyteove-MSI-jeve verzije, ili su razlike male i ne isplati se. Molio bih bar par mišljena/ usuglašenosti, ako je moguće {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nema potrebe, objektivno. Gledaj prvenstveno hlađenje i duljinu garancije. MSi je i dalje ako se ne varam 36mj. Ne znam da li je i Gigabyte tim stopama išao. Jedna TwinFrozr Gaming 270x ti je i više nego dovoljna, ako je 200kn još jeftinija od ASUS-ice, odlično.

In the name of tragedy...
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.8.2014 15:58 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

sigurno je glupo pitanje. na maticnoj ploci mi pise pcie 2.0 x16. a kad gledam graficku za kupit svugdje pise pcie 3.0. znaci da meni te sve graficke ne mogu? ili? koju onda da uzmem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
To su samo generacije, sve paše, kompatibilno je.
Optimizam je nedostatak iskustva.
11 godina
neaktivan

meni pise na maticnoj ploci pcie 2.0 x16. a znaci mogu sve ove nove stavit nema veze sta kod njih pise pcie 3.0 ?

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
orim0909 kaže...

meni pise na maticnoj ploci pcie 2.0 x16. a znaci mogu sve ove nove stavit nema veze sta kod njih pise pcie 3.0 ?

Možeš.

Ne obaziri se na TD, to su samo TD Trollovi, nemaju pojma o ničemu, pa moraju zaje... one koji nešto znaju. ;-))))))) (i3 4130 pojede ovaj tvoj i3 3240 za doručak) :D OMG.
14 godina
orim0909 kaže...

Bez problema, samo updateaj BIOS da nemaš zime{#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.8.2014 19:27 (Strm).
11 godina
neaktivan

kako da to nbapravim? moze neki link ili neka pomoc? i moze li jos pomoc uzeo bih xfx ati radeon r9 270x dd edition 2 gb i koje napajanje uz to? sad imam seasonic 400w. i jeli se to moze tek tako samo zamjenit ta dva dijela za ova nova dva dijela ukljucit i samo se instalira ili kako?

13 godina

zanemari to njegovo, ne moraš dirati bios jer ce sve normalno raditi

Moj PC  
4 0 hvala 4
14 godina
FakeDeath kaže...

zanemari to njegovo, ne moraš dirati bios jer ce sve normalno raditi

Zavisi, nekad se i mora, a i inače je poželjno da je BIOS Up to date

11 godina
neaktivan

ok hvala. onda necu dirat bios. zanima me ovo za napajanje i koju graficku a da je mogu kupit u links npr? i napajanje? koje za koju grafiku?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Strm kaže...

Zavisi, nekad se i mora, a i inače je poželjno da je BIOS Up to date

Poželjno je ako se zna napraviti, a baš obavezno nije.

Ugradi karticu, ako bude problema onda se javi na forum, dobije upute kako nadograditi i bok,

ako proradi odmah, nikome ništa, vozi dalje.

Ne obaziri se na TD, to su samo TD Trollovi, nemaju pojma o ničemu, pa moraju zaje... one koji nešto znaju. ;-))))))) (i3 4130 pojede ovaj tvoj i3 3240 za doručak) :D OMG.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice