Koji su programi za mjerenje temperature grafičke kartice?
Koji su programi za mjerenje temperature grafičke kartice?
Everest ili GPU-Z
gdje na gpu-z piše temperatura?
imam verziju 0.2.8. i ne mogu naći?
Ako ju nemožeš nac onda ti na kartici nema senzora iliti mogucnosti ocitavanja temperature
skini everest. on ce ti sigurno ocitat
Obavezno probaj sa Everestom sli novom 4,6 verzijom.
Na mojoj grafi 4850 Everest 4,5 nije ništa očitao.
skini bolje riva tuner
on ce ti najbolje i najpreglednije dat takve informacije
gdje na gpu-z piše temperatura?
imam verziju 0.2.8. i ne mogu naći?
da ne otvaram novu temu, prije par dana temperature gpu su bile stabilne, naime na lcd-u kučišta temperature su bile prosječno 33 bez opterečenja, a oko 45 kod igre (najviše kod crysis 53), a zadnjih dana za vrijeme igranja cod2 dođe sa 43 na 60 stupnjeva i počinje u kučištu "bipkati". probao sam još mjeriti sa rivetunerom a temp su bile 60 stupnjeva bez oterečenja a 87 (kod ove priložene slike) i čak 91 stupanj kod prvog mjerenja sa opterečenjem (cod2). jel to normalno? ak nije, kaj bi trebal poduzeti? grafička piše u moj pc
da ne otvaram novu temu, prije par dana temperature gpu su bile stabilne, naime na lcd-u kučišta temperature su bile prosječno 33 bez opterečenja, a oko 45 kod igre (najviše kod crysis 53), a zadnjih dana za vrijeme igranja cod2 dođe sa 43 na 60 stupnjeva i počinje u kučištu "bipkati". probao sam još mjeriti sa rivetunerom a temp su bile 60 stupnjeva bez oterečenja a 87 (kod ove priložene slike) i čak 91 stupanj kod prvog mjerenja sa opterečenjem (cod2). jel to normalno? ak nije, kaj bi trebal poduzeti? grafička piše u moj pc
Pa i nije normalno bas, dobro da je se malo povisilo radi ljeta, vrućine, ... ali toliko ipak je previse, mozda nisi gasio komp dugo vremena, mozda si nesto ugradio jace pa je mozda do napajanja ili pak grafa nije ispravna.
neznam, radi u prosjeku 13h na dan, ništa nisam ugrađivao, i nije bila grafička clockana. kupljen je komp prije godinu dana, tak da...
malo su previsoke temperature, jesi stavio brzinu ventilatora na 100%?
malo su previsoke temperature, jesi stavio brzinu ventilatora na 100%?
početno je bilo 45%, kasnije sam stavio samo na 55%
početno je bilo 45%, kasnije sam stavio samo na 55%
prebaci na 80-90 % pa javi koliko se temp spustila.
bump!
refresh....hm prije par dana sam ponovo instaliral windowse nakon čega se pojavil problem, možda bi morao opet? (prošla dva tjedna sam barem 10 puta dizal ponovo windowse...sami problemi su se dešavali)
kakav problem ?
trojanac heur2 se svaki put vratil nakon instalacije, al mislim da to sad i nije baš nekaj bitno s tim problemom (sad ga nema više)
jesi ocistio grafu od prasine i probaj imat otvoreno kuciste ako vec nemaas
to nije baš lako moguće...komp mi je pod garancijom jer sam bio "prisiljen" kupiti gotovo računalo , tak da nemogu uopće otvarati
a zasto nisi uzeo garanciju na komponente...
hm...ako sam te dobro razumio, po jamstvenom listu imam tako. ali znaš ono kod servisa, ako je komp otvaran (poderana trakica na kućištu straga) ne popravljaju besplatno.
ako imas garanciju na komponente onda nema te naljepnice - ona se dobiva kada je garancija na kompletnu konfu kao racunalo
eh nažalost ja imam naljepnicu...kaj mogu onda još napraviti
ako imas garanciju, ja se ne bi uopce zamaral trenutno, silio bi komp do maximuma, pa neka krepa. Sad ti to cudno zvuci, ali ja bi tak napravil i dobil nove komponente...
lol, ...hm, ipak prije toga bum počekal dal bude još koji prijedlog, pa tek onda.....
a, ne možeš ništa ako ne smiješ otvarati komp, stavi vent na 100% i cekaj da prođu vrućine.
ostavljal sam na 90% duže vrijeme al ništa ne pomaže, samo buku radi....a kaj se vrućine tiče, mislim da onda nebi bilo tako naglo, i sada radi 10 stupnjeva iznad prosjeka izvan igre, a 20 stupnjeva unutar igre(kod mjerenja na lcd-u kućišta, al ovak mi se čini da je od jezgre veći skok temperature)....makar zna biti dost vruće u sobi