Suzivot ati-ja i nvidije

poruka: 49
|
čitano: 9.324
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Suzivot ati-ja i nvidije

znaci kao moglo bi se ali ne bas...nisam mislio nista pokusavat to napravit samo me zanimalo ako je to moguce posto jedan takav spoj dviju kartica nebi imao kraja,geforce bi imala cudu i fiziks a ati dx 10.1 i ddr5 i kaj vec ne...a dobro,hvala svima na postovima :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Suzivot ati-ja i nvidije

Hm...ne znam....pstoji link između pci-e konektora u samoj ploči pa se preko njega neke kartice poput hd 4670 spajaju u cf bez potrebe za mostićem.

Možeš probati spojiti ati i nvidiu u istu ploču pa kaži šta je bilo. A to da im se kombiniraju svojstva i ost. sumnjam da bi upalilo.

EDIT: Koju konfu imaš?

Katana
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.8.2009 8:32 (Katana).
15 godina
mogao bih da imam nesto od kompjutera ali nemam(pise ti u moj pc),samo me zanimalo dali je netko to napravio i rekli su da je bilo problema kod sukoba drivera i da kad bi se to moglo da bi onda trebalo stavit po jedan monitor na svaku grafu...ja nemam novce za tak nesto,samo sam htio vidjet posto za jedno 2 mj idem uzimat kompjuter,ili bi barem trebao(tako mi je receno,ali sumnjam)uglavnom gledo sam na jutubu ljudi stavljaju tako neku slabiju grafu tipa 9600 gt i recimo gtx260 sp216 s tim da im je slabija za kudu i fiziks a ova za ostalo i da osjete poboljsanje,pa sam si mislio ak bi se to moglo tak s dvije nvidije onda pretpostavljam da bi mozda moglo i s ati + nvidija...ali ocito da ne
da sad nebi bilo da ste uzalud pisali sve to i da tema ne ode pod kljuc,ja jesam napisao teoretski na pocetku tako da nebi bilo nismo znali,ali da ste mi pomogli,jeste :))
16 godina
neaktivan

Vjerojatno bi se moglo, ali zbog suparništva firmi to nije podržano.

Rađe ti idi na Crossfire ili SLI kad kupiš novi komp.

Kad dođem doma pogledat ću šta kažu i probati vidjeti razliku petformansi s hd 4850 u x16 i x1

Katana
16 godina
neaktivan
Suzivot ati-ja i nvidije

Sve je to lijepo i krasno ali samo za stare grafe koje mislis tak ionak bacit pa ako ju sjebes ko ga jebe... ali za nove nema sanse..

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Suzivot ati-ja i nvidije

Računica je jednostavna:

Svaka parica na grafičkoj kartici ima propusnost od 250 ili 500 MB/s ovisno o generaciji 1 ili 2.

Kad dođem doma, zaljepit ću dio PCI-E konektora od jedne 4850 pa vrtit benchmarke. Javim vam rezultate!

Evo s wikipedije:

"The number of lanes is negotiated during power-up or explicitly during operation. By making the lane count flexible a single standard can provide for the needs of high-bandwidth cards (e.g., graphics cards, 10 Gigabit Ethernet cards and multiport Gigabit Ethernet cards) while also being economical for less demanding cards."

Katana
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.8.2009 14:22 (Katana).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Iskreno govoreći, i nakon što sam vidio - ne vjerujem... Ako ništa drugo, morao bi staviti driver koji bi podržavao takvu "otpiljenu" grafu. Koliko ja znam - u najboljem scenariju grafa ne bi radila, u gorem rušila bi OS.

Ali pošto nisam baš na ti sa arhitekturom GPUa i nisam upoznat sa source codeom drivera... Still, bit ću nevjerni Toma.

Every hole is a goal!
16 godina
neaktivan
Suzivot ati-ja i nvidije

:) To je vaš problem što ne vjerujete, driveri su je prepoznali, sistem radio cijelo večer, od 6 do 1

Katana
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Kako rekoh em mi je nepoznato, em nisam neki freak što se ovoga područja tiče.

Ali znam nešto Assemblera + radio sam neke programe na, ajmo reći, niskoj razini u QB. 

Recimo najjednostavniji primjer - semafor.

Ako ja napišem "driver" koji će reći ako on to i to ti pusti struju na žicu br. 3 (crvena), nakon tolko i tolko pusti struju na žicu br. 2 (žuta) i onda nakon tolko i tolko prekini dovođenje energije na br. 3 & 2 i pusta na br. 1 (zelena).

Ako ja preprežem žicu br. 1 i 2, zeleno i žuta 110% ne će svjetliti, a pitanje je jel će  i ova crvena svjetliti (serijski ili paralelno) -> ajmo reći pitanje arhitekture.

Every hole is a goal!
16 godina
neaktivan

Slično sam i ja radio samo preko Siemens Simatic s7-200 kontrolirao sam robotski manipulator s dva stupnja slobode i krajnjim prekidačima. Ali dobro, otišli smo u offtopic.

Trebao bih si napraviti svoju temu Neodlučan

Dobro svojstvo pci-e konektora je njegova modularnost, prilikom POST-a (power-up self-test) čipset sam konfigura koliko će parca biti pridruženo kojoj kartici (preko SMBusa, derivata I2c busa) tako da sve radi normalno samo ima manji protok.

Mislim da sad uz dogovor autora moderatori mogu lockat ovu temu jer smo već odgovorili.

P.S. Zašto sam završio na hall of shame? jer mi nitko ne vjeruje? Nađite muda pa probajte sami!

Katana
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.8.2009 15:32 (Katana).
16 godina

Ok, malo manje nevjerni Toma...

Every hole is a goal!
17 godina
Suzivot ati-ja i nvidije

Mislim nakon svega da zasluzujes hall of fame!

I'm the cream of the crop, I rise to the top I never eat a pig 'cause a pig is a cop Or better yet a Terminator, like Arnold Schwarzenegger Try'n to play me out like as if my name was Sega
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nije baš korektno da pljujete po čovjeku (Katana) i još nakon svih dokaza koje je prikazao i to u dobroj namjeri (istina maaalko offtopic :)) )

Pristojno je prije svakog komentara prvo provjeriti informacije.

Malo linkova i kopirani opis rada PCI-E koji je relevantan za ovaj slučaj (za one koje ne vole čitati informacije koje moraju kliknuti):

Wiki - PCI-E interface

...

A PCIe card will fit into a slot of its physical size or bigger, but may not fit into a smaller PCIe slot. Some slots use open-ended sockets to permit physically longer cards and will negotiate the best available electrical connection. The number of lanes actually connected to a slot may also be less than the number supported by the physical slot size. An example is a x8 slot that actually only runs at ×1; these slots will allow any ×1, ×2, ×4 or ×8 card to be used, though only running at the ×1 speed. This type of socket is described as a ×8 (×1 mode) slot, meaning it physically accepts up to ×8 cards but only runs at ×1 speed. The advantage gained is that a larger range of PCIe cards can still be used without requiring the motherboard hardware to support the full transfer rate—in so doing keeping design and implementation costs down.

...

Što ukratko znači da Katana nije morao otpiliti "višak" kartice da bi mu ona radila u x1 PCI-E slotu (osim ako smeta neki kondić i sl.)

16 godina
neaktivan
Katana kaže...

Slično sam i ja radio samo preko Siemens Simatic s7-200 kontrolirao sam robotski manipulator s dva stupnja slobode i krajnjim prekidačima. Ali dobro, otišli smo u offtopic.

Trebao bih si napraviti svoju temu Neodlučan

Dobro svojstvo pci-e konektora je njegova modularnost, prilikom POST-a (power-up self-test) čipset sam konfigura koliko će parca biti pridruženo kojoj kartici (preko SMBusa, derivata I2c busa) tako da sve radi normalno samo ima manji protok.

Mislim da sad uz dogovor autora moderatori mogu lockat ovu temu jer smo već odgovorili.

P.S. Zašto sam završio na hall of shame? jer mi nitko ne vjeruje? Nađite muda pa probajte sami!

Ovako da skratimo svima muke. Konektor moze otpilit svatko i ubost. Lijepo video kameru (ili makar mobitel) u ruke i snimi kratki video di se vidi ta kartica ubodena i pali komp pa da vidimo kako to radi. Jbg svi smo skeptici i volimo dokaze. Ako to radi ja cu ti se osobno ispricat zbog stavljanja u Hos. Jel moze?

World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369...A možda se stanje i promijeni
15 godina
evo posto sam ja dobio svoj odgovro,mislim da se moze tema stavit u lock,a sto se tice piljena grafi...nebi se radje mjesao u to :D
16 godina
neaktivan
Suzivot ati-ja i nvidije

Kao što je MOD Ivo rekao:kameru u ruke i snimi.

Možda je i moguče možda i nije.No u najbolju ruku to rade samo oni koji nemaju pametnijeg posla i vremena nego pilit grafu vrijednu 900kn(HD4850).

Naravno Katani možda i nije neki problem riskirat 900kn pa to radi.No opet se postavlja pitanje.Zašto nešto pilit kad za te stvari postoje konvertri(Iz PCI-e 1x u PCI-e16x).

A ako se baš nemre nabavit taj konektor.Jednostavnije je uklonit plastični kraj koji zatvara PCI-e x1.U najgorem slučaju možeš uništit taj PCI-e utor.Što je sasvim sigurno daleko manja šteta nego

uništit grafu.Naravno možda če nakon piljenja grafe sve radit kak treba.No isto tako možda i neče.Uglavnom:Tko voli nek izvoli(Slobodno odreže i GTX295).

Istina je oko nas,a laž još više.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

malo da osvjezim temu...ja sam na jutubu naso nekog lika (totalno slucajno) koji tvrdi da se uwindovsima 7 moze napraviti ovo sto sam ja vas pitao...sad kolko je to istina neznam

16 godina
neaktivan
lollik91 kaže...

malo da osvjezim temu...ja sam na jutubu naso nekog lika (totalno slucajno) koji tvrdi da se uwindovsima 7 moze napraviti ovo sto sam ja vas pitao...sad kolko je to istina neznam

Kao što sam več Napisao:Ja sam također bio zainteresiran u tu tvrdnju.I  doma imam monitor sa jednim DVI i jednim VGA konektorima i jednu 8800GT koja bi obrađivala Physx dok bi HD4870 bila glavn(primarna).

Isprobao sam sa XP-om 32bit i sedmicom 32Bbit(7057).I na početku je bilo sve uredu:instalirao sam oba drivera(ATI i Nvidia).No stvari su se zakomplicirala u igri(Mirror´s Edge)sa uključenim Physxom.

Igra je rdaila normalno sa 60FPS-a sve dok nebi razbio staklo,a u tom trenutku bi imao neigrivih 10FPS-a.Što je jasno dalo do znanja da Physx još uvijek obrađuje CPU,a ne 8800GT.

Tako da sam odustao od tog sranja i zajebancije.Ti možeš probati ako imaš sve uvijete.No kažem ti nemoj očekivati pozitivne rezultate.

Istina je oko nas,a laž još više.
15 godina
microman kaže...
lollik91 kaže...

Kao što sam več Napisao:Ja sam također bio zainteresiran u tu tvrdnju.I  doma imam monitor sa jednim DVI i jednim VGA konektorima i jednu 8800GT koja bi obrađivala Physx dok bi HD4870 bila glavn(primarna).

Isprobao sam sa XP-om 32bit i sedmicom 32Bbit(7057).I na početku je bilo sve uredu:instalirao sam oba drivera(ATI i Nvidia).No stvari su se zakomplicirala u igri(Mirror´s Edge)sa uključenim Physxom.

Igra je rdaila normalno sa 60FPS-a sve dok nebi razbio staklo,a u tom trenutku bi imao neigrivih 10FPS-a.Što je jasno dalo do znanja da Physx još uvijek obrađuje CPU,a ne 8800GT.

Tako da sam odustao od tog sranja i zajebancije.Ti možeš probati ako imaš sve uvijete.No kažem ti nemoj očekivati pozitivne rezultate.

ok...nebum se zafrkaval s tim...ak cu kupovat tak ondaa cu ic na dvije nvidijine i dobro

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice