Skidanje hladnjaka - garancija

poruka: 24
|
čitano: 3.937
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen

Pozdrav !

Dakle imam ovu grafu:

http://wccftech.com/images/news/AMD-6850/82b.jpg

Stavio sam joj fan na 35% i jako je tiha, u loadu oko 65C, u idle-u oko 40/42C (prija par dana). Sada pošto je postalo vruće kartica se također počela grijati. U idle-u oko 47C, a load me iskreno strah mjeriti. Na pamet mi je pala zamjena termalne paste, dakle da joj stavim kvalitetnu MX-2 pastu. Sigurno bih smanjio za par stupnjeva, čisto jer je ljeto. Stvar je u tome što na hladnjaku na vijcima (dva suprotna) imaju naljepnice. Dakle, ako ih ja skinem gubim garanciju zar ne ? Čak sam razmišljao da ih skinem i ponovno vratim nazad kada zamjenim pastu, ali me zanima jeli to izvedivo ?

Molim prijedloge, savjete.

Hvala

''A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer'' - Bruce Lee

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Skidanje hladnjaka - garancija

Pa nisu ti to uopće visoke temperature za GPU.

Skidanjem hladjaka gubiš garanciju, da.

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
17 godina

Ako još ima jamstvo (a sigurno ima jer HD 6850 nemaju još dvije godine), ne diraj ništa.

Eventualno možeš izvaditi karticu, zadržati ventilator da s ene okreće i kompresorom ispuhati.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
odjavljen

Karticu sam ispuhao sa fenom za kosu...

U ponedjeljak ću se zaletit do Linksa i kupit 120mm ventilator da direktno puše na karticu, trebalo bi malo pomoći.

Idle 47C mi se čini malo puno, zar ne ?

Prije sam imao 40C idle i 65C load što je odlično.

''A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer'' - Bruce Lee

0 0 hvala 0
16 godina

Ma i ovo su ti odlične temperature za ove vrućine. Nemaš brige nikakve.

14 godina
odjavljen

Ostaje zasada kako je, garanciju imam do 11/2013.

Svejedno ću staviti 120mm vent, čisto da smanjim malo...

Hvala vam.

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Otvorio sam bočnu stranicu kućišta i temperatura se smanjila za 4C, u idle-u je trenutno 42/43C.

Rješeno je :D

0 0 hvala 0
15 godina

Moja HD5870 je u idleu 42°C , a u igrama zna ici i do 86°C i nist joj nije ! Nemas razloga za brigu !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

Ako imaš naljepnice na šarafima hladnjaka onda češ izgubit garanciju..

A ako nemaš..možeš promjenit termalnu pastu ali pazi da neoštetiš kapice šarafa..I garancija ti mora bit priznata..Osim ako fizički neoštetiš nešto.

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina

ovaj hladnjak je pusiona teska, pogotovo na 6870 al jbg kad je bila jeftiniija preko 200kn kad sam kupoval... slozil sam si user define profil za vent i svejedno je glasna kad prede 40%... na load se popne do kojih 75C s tim da je vent na 55% (daljnju buku ne mogu podnositi)

ja razmisljam da kupim neki accelero na nju ali me gara jebe ko i tebe -.-

ako dam ovima u trgovini da zamijene hladnjak, da li se gara svejedno gubi?

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
odjavljen
d666sermek kaže...

ovaj hladnjak je pusiona teska, pogotovo na 6870 al jbg kad je bila jeftiniija preko 200kn kad sam kupoval... slozil sam si user define profil za vent i svejedno je glasna kad prede 40%... na load se popne do kojih 75C s tim da je vent na 55% (daljnju buku ne mogu podnositi)

ja razmisljam da kupim neki accelero na nju ali me gara jebe ko i tebe -.-

ako dam ovima u trgovini da zamijene hladnjak, da li se gara svejedno gubi?

Nisam ti siguran što se tiče zamjene...

Samo znam da je ovaj hladnjak taman dostatan za HD 6850, ta tvoja ima veći TDP i treba joj bolji hladnjak.

15 godina
Ja sam na svojoj komotno odlijepio naljepnicu, odšerafio, promjenio pastu, zašerafio i stavio naljepnicu natrag. Ali ako nije hitno, nemoj riskirati.
Pričam i serem bezveze
14 godina
odjavljen
The Unforgiven kaže...
Ja sam na svojoj komotno odlijepio naljepnicu, odšerafio, promjenio pastu, zašerafio i stavio naljepnicu natrag. Ali ako nije hitno, nemoj riskirati.

Na mojoj se naljepnica nemože skinuti bez ''šteše'', dakle čim lagano krenem skidati počne se lomiti cijela nekako, pa sam odustao i napravio profil u MSi Afterburner, idle 42C, load oko 65C sada kada je ledeno po noći, po danu oko 77C.

Mislim da nema potrebe jer su temperature solidne.

15 godina
Znam, i moja je kao "izrezana" iznutra, rastavljao komp sad prije ljetnih vrućina, vadim grafu, vidim naljepnicu, reko ionako sam glup, idem sad i ovo zayebat, kad ono ide bez frke normalno dolje, samo preko jednog šarafa je. Nisam je dokraja ni skinuo, poslije zalijepio natrag samo.

Meni se sve čini da oni više idu na kartu po kojoj su korisnici razumni i neće ni pokušavati izvodit peezdarije s tim.. Uglavnom, izvedivo je, a sad vjerojatno ovisi i o tome koliko sreće imaš.
Pričam i serem bezveze
13 godina
da se barem ova plastika moze odstranit al bez da naljepnicu sjebes nejde
14 godina
odjavljen
The Unforgiven kaže...
Znam, i moja je kao "izrezana" iznutra, rastavljao komp sad prije ljetnih vrućina, vadim grafu, vidim naljepnicu, reko ionako sam glup, idem sad i ovo zayebat, kad ono ide bez frke normalno dolje, samo preko jednog šarafa je. Nisam je dokraja ni skinuo, poslije zalijepio natrag samo.

Meni se sve čini da oni više idu na kartu po kojoj su korisnici razumni i neće ni pokušavati izvodit peezdarije s tim.. Uglavnom, izvedivo je, a sad vjerojatno ovisi i o tome koliko sreće imaš.

Iskreno neću riskirati, kada dođe do 90C onda ću poduzeti nešto. Ovako su temperature čist solidne...

Pogledaj video ovdje:

Preskoči na 2:00, pogledaj kakve su meni naljepnice na dva šarafa, jeli tebi takva jdna bila ili ?

15 godina
Nope, "obični" ljepljivi papirić irezuckan unutra, s natpisom dont rimuv for vorenti blabla.
Pričam i serem bezveze
14 godina
odjavljen
The Unforgiven kaže...
Nope, "obični" ljepljivi papirić irezuckan unutra, s natpisom dont rimuv for vorenti blabla.

Aha, čini mi se da je takav kod Gainward-a i Palit-a, mislim da je čak i kod PoV-a.

Hvala na pomoći. Ostavit ću zasada, pa kad me pukne skinut ću hladnjak.

13 godina
neaktivan

Nemas brige taj cip drzi 110 C(cini mi se) ako krepa imas garu . 

Smejem se a plače mi se,tražim lepu minu,minu da odletim u p**** materinu
Moj PC  
0 0 hvala 2
15 godina
Još jedan savjet, ak već nemaš neku ventilaciju u kućištu, nemoj ga držat na zatvorenom (ona postolja dolje u radnim stolovima) jer će ti se tek onda jače zagrijavati, kad ima manje novog zraka za vrtjeti. Znam iz osobnog iskustva, pogurnem ruku dolje do ventova gornjih, koda vatru rigaju, a i čuje se tako bogami.
Pričam i serem bezveze
14 godina
odjavljen
The Unforgiven kaže...
Još jedan savjet, ak već nemaš neku ventilaciju u kućištu, nemoj ga držat na zatvorenom (ona postolja dolje u radnim stolovima) jer će ti se tek onda jače zagrijavati, kad ima manje novog zraka za vrtjeti. Znam iz osobnog iskustva, pogurnem ruku dolje do ventova gornjih, koda vatru rigaju, a i čuje se tako bogami.

Oko toga nemam problema... Komp mi stoji na stolu.

http://www.bug.hr/forum/topic/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/299.aspx?page=220&jumpto=3004690&sort=asc&view=flat

14 godina
odjavljen

Pozdrav, opet ja...

Zanima me gubim li garanciju ako moddam bios preko RBE-a i flasham ga ?

Hvala

0 0 hvala 0
16 godina
MARKOZD15 kaže...

Pozdrav, opet ja...

Zanima me gubim li garanciju ako moddam bios preko RBE-a i flasham ga ?

Hvala

Da. Iako s druge strane, uvijek možeš vratit originalni. Osim kad ti krepa kartica. A tad ti treba garancija. Dakle - da, gubiš jamstvo.

(ovim debilnim postom sam samo htio preduhitriti ekipu koja će tvrditi kako možeš vratiti originalni..).

14 godina
odjavljen
DamageHigh kaže...

Da. Iako s druge strane, uvijek možeš vratit originalni. Osim kad ti krepa kartica. A tad ti treba garancija. Dakle - da, gubiš jamstvo.

(ovim debilnim postom sam samo htio preduhitriti ekipu koja će tvrditi kako možeš vratiti originalni..).

Mogu li oni skužiti da je kartica flashana na servisu ?

Čisto sumnjam da mogu, malo prljav potez...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice