Sklopka treba biti u položaju 1. koliko se sjećam..
ne preko ovog tutoriala kaže da najprije mora biti u poluzaju 2 te kada se resetira komp treba je staviti na položaj 1 i to je to. ALi ja to nisam učinio... ja sam išao flashati kada je bila u polužaju 1, a to je krivo, i sada jednostavno komp. mi se ne želi upaliti... Razmišljao sam.. Što ako sada idem to napraviti točno, znači flashati dok je u polužaju 2, dali bi mi onda radilo kada bih prebacio u polužaj 1, strah me je jer trenutno ne radi polužaj 1, pa da nebih slučajno sje**o grafu totalno.... i daj objasni te mi kako da resetiram položaj 1, da se vrati na staro kako je i bilo ????
To napravi:
http://www.techpowerup.com/articles/overclocking/vidcard/159
Nisam gledao ovaj video što si posalo ali koliko se sjećam linus je bio napravio neki update pa tako i nove upute..
EDIT: Pogledaj potpuno video i pazi na engleski ako ga ne razumiješ baš dobro.
Joj sve napravim po tutorialu i opet ništa..... Onda pokušam na drugi način ono sa cmd jer mi ibaci grešku miss ID.... Sve prođe dobro u cmd-u pa uđem opet u atiwinflash i OPET mi izbaci grešku miss ID!!!!!!! NE RAZUMIJEM više ništa.... možda je problem jer imam VTX3d 6950 grafičku, neznam vjerojatno se ona nemože flashati.. ponavljam neznam....
Joj sve napravim po tutorialu i opet ništa..... Onda pokušam na drugi način ono sa cmd jer mi ibaci grešku miss ID.... Sve prođe dobro u cmd-u pa uđem opet u atiwinflash i OPET mi izbaci grešku miss ID!!!!!!! NE RAZUMIJEM više ništa.... možda je problem jer imam VTX3d 6950 grafičku, neznam vjerojatno se ona nemože flashati.. ponavljam neznam....
Imaš referentnu rafičku? 2 GB, jeis siguran da ima switch?
Jel ona sad radi?
najvjerojatnije si dobio bas onu koja se neda otkljucati,ima ih malo ali eto imas nazalost te srece.
Imaš referentnu rafičku? 2 GB, jeis siguran da ima switch?
Jel ona sad radi?
Ovako neznam što je referentna grafička , a da imam 2 gb. i switch je ono za prebacivati iz 1 na 2 jelda ? i to imam. Trenutno radi uspio sam je popraviti da mi položaj jedan radi normalno..... Ali nisam spomenuo to da kada idem u ati winflash i kada kliknem na save, zatrokira mi cjeli komp, ali kada ga resetiram vidim da mi je onaj bios spremljen na destopu.... Evo iz tu sam kupio grafičku... http://www.postopoto.hr/Graficka-kartica-VTX3D-HD6950-2GB-54331.aspx
evo pročitao sam sve na ovom tvojem forumu i skužio da se moja VTX3d 6950 kartica nemože otključati na 6970
evo pročitao sam sve na ovom tvojem forumu i skužio da se moja VTX3d 6950 kartica nemože otključati na 6970
rekoh ti ja.
dobrOO, onda ima tko ideju kako da namjestim u Catalyst Control Centre, 3d Application ? Kako god da namjestim uvjek mi je grafika katasrofalna u igri.. kao npr. trava se vidi kroz auto i slično.. Trenutno imam ovako namješteno : 1.http://i.imgur.com/iBNql.jpg 2. http://i.imgur.com/9aUD9.jpg
bok drustvo... danas kupio graficku XFX HD6950 (695X-ZDFC) Ver. A1. Pa me interesira da li je nju moguce unlockati na 6970.. =) ?
bok drustvo... danas kupio graficku XFX HD6950 (695X-ZDFC) Ver. A1. Pa me interesira da li je nju moguce unlockati na 6970.. =) ?
Naravno da se može
hmm... lako je napisati, al teze je napraviti.. uglavnom sa atiwinflash.om ne ide a bogami ni sa RBE... fora u cmd.u isto sprobana, ali nista se ne dogadja... hmm..
hmm... lako je napisati, al teze je napraviti.. uglavnom sa atiwinflash.om ne ide a bogami ni sa RBE... fora u cmd.u isto sprobana, ali nista se ne dogadja... hmm..
HD 6950 2gb su u pocetku imale softverski zakljucane shadere.Sada ih hardverski micu tako da ju nemos otkljucat.
Ta kartica ti ima 1GB a ne 2 tako da je sigurno ne možeš otključati.
Imam istu grafu, samo ja sam svoju kupio u 12om mjesecu 2010e i uredno odmah otključao :)
Kasnije je bilo objavljeno da će se fizički micati lockani shaderi sa 6950ki, tako da te vjerovatno zakvačila jedna od tih....
Imam istu grafu, samo ja sam svoju kupio u 12om mjesecu 2010e i uredno odmah otključao :)
Kasnije je bilo objavljeno da će se fizički micati lockani shaderi sa 6950ki, tako da te vjerovatno zakvačila jedna od tih....
Znači nikako nije moguće otkljucati shadere
Pitanje
Dali postoji neki pokazatelji na karticama koji garantiraju da se moze odključat?
Ako ima swich, da je referentna isl?? do kad su proizvodili one koje se mogu odkljucati?
Hvala!
Pitanje
Dali postoji neki pokazatelji na karticama koji garantiraju da se moze odključat?
Ako ima swich, da je referentna isl?? do kad su proizvodili one koje se mogu odkljucati?
Hvala!
Da postoji ali ni on nije 100% siguran, jer niti prije nije bilo 100% da se može otključat.
Treba imat referentan cooler i bios switch.
Teško da ćeš sad u trgovini naći tu karticu da se može otključati.
Pozdrav,
da li je netko pokusao Sapphire HD6950 1Gb model samo shader unlock napraviti sa metodom da se skine vlastiti bios te se promijeni polje samo i onda se flasha nazad?
Dakle ne stavljati bios od 6970 (to znam da ne moze) nego samo shader unlock?
hvala!
Nemam karticu, a i tako niko ne može da ti garantuje uspeh, ali:
- ako imaš dual BIOS i switch i stvar te kopka, probaj, to je bukvalno 5 minuta posla i trebalo bi da je sasvim bezbedno (opet, ne preuzimam nikakvu odgovornost, ali mi se desilo da moram da se oslonim na dual BIOS i radilo je baš kako treba);
- ne očekuj mnogo, 6950 sa modifikovanim 6950 BIOS-om (sa svim otključanim shaderima) je performansama bliži običnom 6950 nego 6950 sa 6970 BIOS-om, čak i kad sve kartice rade na istom clocku. 6970 BIOS očigledno ima neke optimizacije koje omogućavaju više performanse.
flashovao sam svoju gigabyte 6950 u 6970 preko modanog biosa 6950 i evo sto sam dobio... texture fillrate 76.8 ????
ako mi mozete pomoci sta sad,jeli trebam izbrisati taj modani 6950 pa pa ponovo inst.orig.bios pa tek onda flash u 6970 ili ? i ako treba kako da vratim orig.bios ..
nakon flasha jeli obavezno dizati power na 20% ????
Taj fillrate je taman kako treba za 6950 kome su otključane sve podjedinice, ali je ostao na 6950 clocku (stoji ti GPU Clock 800MHz).
Koliko je meni poznato, dokle god ti kartica radi, možeš stavljati novi BIOS koji želiš preko postojećeg. Ako stvari pođu naopako (ne možeš da podigneš sistem), prebaciš BIOS switch na kartici na poziciju 2, podigneš sistem, onda "na živo" vratiš prekidaš na 1 i staviš neki BIOS koji radi.
Što se dizanja maksimalnog TDP-a tiče, ja imam samo otključane shadere, tako da mi to ne treba (jedino gde sam izmerio razliku je FurMark, dok prema mom iskustvu, pod iole realnim opterećenjem, tj bilo šta osim FurMarka, razlike nema. Ako budeš išao preko default taktova, može nešto da ti znači +10 ili +20%. Ja bih se pre zadržao na +10%, mislim da bi trebalo da bude dovoljno, a i savršeno bezbedno, mada teško da bi i +20% škodilo.
Taj fillrate je taman kako treba za 6950 kome su otključane sve podjedinice, ali je ostao na 6950 clocku (stoji ti GPU Clock 800MHz).
Koliko je meni poznato, dokle god ti kartica radi, možeš stavljati novi BIOS koji želiš preko postojećeg. Ako stvari pođu naopako (ne možeš da podigneš sistem), prebaciš BIOS switch na kartici na poziciju 2, podigneš sistem, onda "na živo" vratiš prekidaš na 1 i staviš neki BIOS koji radi.
Što se dizanja maksimalnog TDP-a tiče, ja imam samo otključane shadere, tako da mi to ne treba (jedino gde sam izmerio razliku je FurMark, dok prema mom iskustvu, pod iole realnim opterećenjem, tj bilo šta osim FurMarka, razlike nema. Ako budeš išao preko default taktova, može nešto da ti znači +10 ili +20%. Ja bih se pre zadržao na +10%, mislim da bi trebalo da bude dovoljno, a i savršeno bezbedno, mada teško da bi i +20% škodilo.
znaci da joj trebam dici power na 20 % i gpu clock na 880 da bi bila punokrvna 6970????
Manje više. LegitReviews je napravio solidan tekst na tu temu, sa poređenjem stock 6950 vs 6950 sa otključanim shaderima (modan 6950 BIOS) @ 800MHz vs 6950 sa 6970 BIOS-om @ 800MHz vs 6970 i našli su da performanse postepeno rastu od prve do poslednje varijante. E sad, oni objašnjavaju razliku između druge i treće varijante (modani 6950 BIOS @800MHz i punokrvni 6970 BIOS @800MHz) ograničenjem TDP-a, ali to nisu proverili, a ja nisam uspeo da izmerim nikakav pomak od podizanja TDP-a, tako da je moguće da je razlika u nekim drugim optimizacijama u 6970 BIOS-u (neke memorijske latencije ili šta god). BTW, nekad je moguće pronaći 6970 od istog proizvođača od kog je i 6950 koji se moda koji ta 6950 može da primi. Npr HardwareHeaven je radio review nekog Powercolorovog nereferentnog izdanja 6950 koji nije hteo da prihvati onaj standardni 6970 BIOS, i onda su im iz PowerColora rekli da probaju sa BIOS-om od neke njihove nereferentne 6970, koja je očigledno bila bazirana na istom dizajnu, i to je uspelo.
Ali čak i da sam u pravu oko postojanja tih dodatnih optimizacija, u pitanju je možda par posto razlike, tako da komotno možeš da računaš da si odradio posao kad digneš GPU na 880 i povećaš maksimalni TDP.
Manje više. LegitReviews je napravio solidan tekst na tu temu, sa poređenjem stock 6950 vs 6950 sa otključanim shaderima (modan 6950 BIOS) @ 800MHz vs 6950 sa 6970 BIOS-om @ 800MHz vs 6970 i našli su da performanse postepeno rastu od prve do poslednje varijante. E sad, oni objašnjavaju razliku između druge i treće varijante (modani 6950 BIOS @800MHz i punokrvni 6970 BIOS @800MHz) ograničenjem TDP-a, ali to nisu proverili, a ja nisam uspeo da izmerim nikakav pomak od podizanja TDP-a, tako da je moguće da je razlika u nekim drugim optimizacijama u 6970 BIOS-u (neke memorijske latencije ili šta god). BTW, nekad je moguće pronaći 6970 od istog proizvođača od kog je i 6950 koji se moda koji ta 6950 može da primi. Npr HardwareHeaven je radio review nekog Powercolorovog nereferentnog izdanja 6950 koji nije hteo da prihvati onaj standardni 6970 BIOS, i onda su im iz PowerColora rekli da probaju sa BIOS-om od neke njihove nereferentne 6970, koja je očigledno bila bazirana na istom dizajnu, i to je uspelo.
Ali čak i da sam u pravu oko postojanja tih dodatnih optimizacija, u pitanju je možda par posto razlike, tako da komotno možeš da računaš da si odradio posao kad digneš GPU na 880 i povećaš maksimalni TDP.
nece li joj nista biti??? (da nece sta riknuti,kad povecam power,smanjiti joj vijek trajanja,hehe malo pojednostavi ivane ;)) )
Jesam malo eksperimantisao sa time, ali za svakodnevnu upotrebu, ja to ne bih dirao. Trebalo bi da se sve komponente biraju sa nekim faktorom tolerancije koji im omogućava da izdrže nešto veće opterećenje (struju i temperaturu) od onog predviđenog za karticu na koju su ugrađeni, međutim, ti faktori tolerancije postoje s razlogom i ako se komponente stalno guraju do ivice ne znaš šta može da se desi.
Pri tom, osim što u FurMarku fps raste bukvalno linearno sa povećanjem TDP-a, ja nigde drugo nisam uspeo da dobijem ni pola fps-a, a probao sam i neke od benchmarka koje su oni koristili (Unigine Heaven, S.T.A.L.K.E.R.), tako da stvarno mislim i da se ništa ne dobija time.
Ja je imam od početka drugog mjeseca, odmah je stavljen prvi bios(od 6970) od kako je počelo unlockanje, takti su većinom 900/1400MHz, power ruler je stalno na +20%! Vrtjela je sve moguče bez problema, bez A od artefakta! Ali to je stvar primjerka do primjerka! Kum je imao nedavno sapphirku koja je štekala na unlockanom biosu! Jedino je podešen graph za vent u afterburneru!