REVIEW - Gainward GeForce GTX480 by Oly_E3

poruka: 246
|
čitano: 123.099
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
RE: REVIEW - Gainward GeForce GTX480 by Oly_E3
patch123 kaže...
Oly_E3 kaže...
Imaš ne predhodnoj stranici test koji sam odvrtio sa novim driverima... Usporedi to sa rezultatima iz drugog posta... Također ti kažeš da ne osjećaš napredak sa 9.9 na 10.5... Hebote imaš prespor CPU da bi osjetio ikakav napredak Belji se

napredak se osjeti ali nije ništa kardinalno,posebno jer su noviji driveri usredotočeni na dx11 grafe...

a vidit ćemo kakve će rezultate dati driveri

tako je i ati sastavio punu listu poboljšanja pa je od toga ispao qrac (i nisam ja benchao,nego drugi sa foruma)

a i nemam ja 4500kn da ispljunem za novi procesor kako bi dobio 5 fps-a više

Sa dualna na quada nije 5fpsa nego puno vise.Ja kada sam imao 4000+ x2 na 2.9 i igrao sam gta 4 na medium cca 15-30 fpsa i trzalo se dosta i bilo je framedropova,a kada sam quad uzeo imao sam na high(osim texture na medium) 30-40 fpsa i bilo je malo frame dropova,ali radi proca nije sigurno bilo.

I'm a weapon that fires Lyrical projectiles with no mercy I'm cold blooded like reptiles
15 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...
Sa dualna na quada nije 5fpsa nego puno vise.Ja kada sam imao 4000+ x2 na 2.9 i igrao sam gta 4 na medium cca 15-30 fpsa i trzalo se dosta i bilo je framedropova,a kada sam quad uzeo imao sam na high(osim texture na medium) 30-40 fpsa i bilo je malo frame dropova,ali radi proca nije sigurno bilo.

dao bi se kladiti da na 1600x900 u većini igrica ne bi osjetio puno veći fps

naravno da bi bolje bilo da imam quada ali ne pada mi na pamet trošiti preko 1000kn kako bi "iskoristio" grafu i gledao kako mi fps raste sa 35 na 40/45

bitno mi je da vrtim igre na high(što i mogu trenutno),da li će to biti na 40 ili 100 fps totalno nebitno

gta iv je priča za sebe,zna se da je njemu jako bitan procesor (mnogo bitniji nego drugim igrama)

tražio sam na netu just cause 2 benchmark da provjerim koliku ulogu igra procesor

lik ima gtx260 koja je malo slabija od moje 4890 i dobija 38.65 fps-a (i to na nižoj rezoluciji,ja sam testirao na 1600x900)

http://s189.photobucket.com/albums/z296/L1qu1d2007/?action=view&current=JustCause2_game2010-03-2514-25-58-7.jpg

ja na istom benchmarku dobivam 34 fps-a na 1600x900

on ima intel i7 clockan na 3,4GHz a ja dualca na 2,8GHz 

http://www.tomshardware.co.uk/forum/284644-15-just-benchmarks

razlika je minorna....

sve ovisi o igrici,gta iv nije relevenatan primjer....

nema sumnje da bi dobio veći fps sa boljim procesorom,ali pitanje je da li se isplati davati preko 1000kn za quada kad mi sad sve igre idu glatko

po mom mišljenju mi se ne isplati...

u budućnosti vjerovatno prelazim na quada,ali to će biti tek kad im cijene padnu ili kad skupim nešto love

ali mislim da smo skrenuli s teme

nema potrebe odgovarati na ovaj post,da ne zaspamamo temu skroz

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.6.2010 19:22 (patch123).
15 godina
patch123 kaže...

Nisam dao ni 800 kuna za proc,a proc je fenomenalan.(da nov proc)

I'm a weapon that fires Lyrical projectiles with no mercy I'm cold blooded like reptiles
15 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...
patch123 kaže...

Nisam dao ni 800 kuna za proc,a proc je fenomenalan.(da nov proc)

pa baš fenomalan nije ali solidan jest...

i da,meni sve to dođe preko 1000kn

ako kupim amd-a moram i novu matičnu

800kn za proc+ 400kn maična = 1200kn

ako kupim core2quad on sam košta 1200kn pa opet izlazi preko 1200kn

jednostavno mi se ne isplati davati tolike pare...

15 godina

Predobar test, svaka ti dala, nego jedna od temperatura tj pcb temperature iznosi ti 191c, jeli to neka greska ili sta to oznacava????.

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

Predobar test, svaka ti dala, nego jedna od temperatura tj pcb temperature iznosi ti 191c, jeli to neka greska ili sta to oznacava????.

sigurno da je greška ali sa fermijem se nikad ne zna Smijeh

kad će se sakupiti rezultati svih high-end kartica i objaviti u "ultimativnom reviewu" ???

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.6.2010 19:31 (patch123).
16 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

Hvala!

Biti će da je greška na sondi, jer 191C je ipak puno, čak i za ovu karticu Nevinašce

Q9650 @ 3.0GHz | ASUS P5Q-E | 4GB @ 800MHz | Gainward GTX480 | WD Caviar Black 640GB | Corsair HX850W | CM-690 |
15 godina

pa ja sam cuo da V.RAMOVI tj graficka memorija ide i do 170 na nekim karticama ali da je to ok jer da moze podnijet te temperature??

16 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

pa ja sam cuo da V.RAMOVI tj graficka memorija ide i do 170 na nekim karticama ali da je to ok jer da moze podnijet te temperature??

Ne.

VRM-ovi (regulatori voltaže) idu iznad 100C (na bivšoj 4870-ki su išli do 110C), a memorija sigurno ne (memorija bi riknula da pređe 100C)... Iako ovdje se radi o greški, jer sam furmarkao više puta grafičku karticu i najveće temperature su temperature GPU-a, ovo sve ostalo je dosta niže Namigiva

Q9650 @ 3.0GHz | ASUS P5Q-E | 4GB @ 800MHz | Gainward GTX480 | WD Caviar Black 640GB | Corsair HX850W | CM-690 |
15 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...
VRM-ovi (regulatori voltaže) idu iznad 100C (na bivšoj 4870-ki su išli do 110C), a memorija sigurno ne (memorija bi riknula da pređe 100C)... Iako ovdje se radi o greški, jer sam furmarkao više puta grafičku karticu i najveće temperature su temperature GPU-a, ovo sve ostalo je dosta niže Namigiva

dokle ide temperatura grafe u igrama

mislim na defaultnim okretaja venta

napisao si da ide preko 85C

koliko je to preko i je li vent na defaultu ili je si ručno namjestio okretaje ??

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.6.2010 19:42 (patch123).
16 godina
neaktivan
patch123 kaže...
Oly_E3 kaže...

dokle ide temperatura grafe u igrama

mislim na defaultnim okretaja venta

85 (GPU)

15 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...
85 (GPU)

a u furmarku ???

btw,grije li grafa ostale komponente u kućištu

15 godina

aha, VRM je regulator voltaze, nisam znao, da,neko je reko da su mu na 5970 VRM.ovi isli do 170c, okej onda je bila moja zabuna.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
patch123 kaže...

a u furmarku ???

Ovakva je stvar...

U igrama ide do 85C i ven ostaje tih, ne čuješ ga. U Furmarku GPU se zagrije na 95C, a onda se vent zavrti na maksimumu (zapravo na 92%) i temperatura ostaje konstantna, tj. 90C.

athlon64 kaže...

aha, VRM je regulator voltaze, nisam znao, da,neko je reko da su mu na 5970 VRM.ovi isli do 170c, okej onda je bila moja zabuna.

VRM - Voltage Regulation Module

17 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...
patch123 kaže...

a u furmarku ???

Ovakva je stvar...

U igrama ide do 85C i ven ostaje tih, ne čuješ ga. U Furmarku GPU se zagrije na 95C, a onda se vent zavrti na maksimumu (zapravo na 92%) i temperatura ostaje konstantna, tj. 90C.

Kupiš grafu dobiš roštilj!(još je onako rebrast hladnjak kao roštilj) Smijeh

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tešku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.-----Što se dogodi Facebook profilu kad čovik krepa?
15 godina
neaktivan

A daj jadni ste s tim rostiljom. Ja da moju 4870x2 tako izforsiram ventilatori (mnozina decki mnozina) koji pusu po njoj bi se rastopili Smijeh

Neki su glupi i bez Facebooka.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
patch123 kaže...
Fake_Alert kaže...

dao bi se kladiti da na 1600x900 u većini igrica ne bi osjetio puno veći fps...

Ali ti si zaboravio da taj lik sa GTX 260 ima uključene zadnje dvije stvari u opcijama, koje opterete komp, a gutaju performanse nenormalno, dok ih ti ne možeš uključiti.
Kod mene Bokeh filter i GPU voda zajedno pojedu oko 15 frameova u toj igri, a nekad i više...

We are nothing but the stones to pave the way...
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.6.2010 21:24 (Ad4pt3r).
16 godina
neaktivan

GTX480 ima digitalnu regulaciju voltaže i kao takva nebi trebala imat problema s temperatutom.Druga stvar je temp od 85c s automatskom regulacijom je jako niska za tu grafu . Kod mene je bila 480 i temp joj je bila oko 90-92c s automatskom regulacijom.S ventom na 70%(nije jako bučno) temp je bila oko 80-85c.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dim kaže...

GTX480 ima digitalnu regulaciju voltaže i kao takva nebi trebala imat problema s temperatutom.Druga stvar je temp od 85c s automatskom regulacijom je jako niska za tu grafu . Kod mene je bila 480 i temp joj je bila oko 90-92c s automatskom regulacijom.S ventom na 70%(nije jako bučno) temp je bila oko 80-85c.

Kod mene je dobar propuh u kučištu pa možda zbog toga ima niže temperature.

16 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

Kod mene je dobar propuh u kučištu pa možda zbog toga ima niže temperature.

Al ovakav sigurno nije

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.6.2010 14:34 (microman).
16 godina
neaktivan

Microman jel ovo tvoja slika?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
microman kaže...

Al ovakav sigurno nije

OK sad... Mislio sam na normalno radno okrženje, a ne na benchmark radno okruženje Namigiva

@stipica> 99% sam siguran da je Cool

16 godina
neaktivan
stipica_zd kaže...

Jap.Namigiva

I'll be back
15 godina
neaktivan
microman kaže...
stipica_zd kaže...

Jap.Namigiva

Pa na ovakvom propuhu nemos preko 4.3 na wprime ccccSmijeh

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.6.2010 19:58 (Jurky).
16 godina
protjeran
epic kaže...
microman kaže...

@Epic: Metro je izvrsno optimiziran i može samo služiti kao primjer ostalim developerima Egine-a.

Nađi mi igru koja če se na 25FPS-a izvodit toliko fluidno kao Metro i Crysis Warhed.

Igro sam je malo, ali isto mi je u krize ljepša grafika...

Evo GTX465, još treba sačekat netko da je s foruma nabavi da baci review: (Opet primječeno odlično skaliranje u SLI)

http://www.guru3d.com/article/geforce-gtx-465-sli-review/1

pa jbte radeonke u crossu su zivo smece.. pa gledam i nemogu da vjerujem..

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.6.2010 21:18 (dokly).
15 godina
neaktivan
dokly kaže...

pa jbte radeonke u crossu su zivo smece.. pa gledam i nemogu da vjerujem..

po meni su rezultati ok, opce je poznato da nvidia bolje skalira u sli od ati-a u crossu,

ali da su smece nisu.  sasvim ok performase u crossu u gore navedenim testovima

Google is your friend
16 godina
neaktivan
Jurky kaže...

Pa na ovakvom propuhu nemos preko 4.3 na wprime ccccSmijeh

Pa skinulo je temperature, al nije dovoljno, sve što treba veču voltažu od 1,45v je problematično. <još uvijek nemogu odvrtit Wprime na 4,5Ghz, al je sa 4,3Ghz zid došao na 4,4Ghz.

Inače procesor niije degredirao jer danas tjekom isprobavanja je uspio bootat OS sa 4,2Ghz na 1,35v(za vcore).

Dok mi procesor zadaje muke sa temperaturama grafička svakim danom radi sve bolje i bolje. Prije par dana sam odvrtio 3D mark 2006 sa 830Mhz na GPU, a danas je odvrtila stabilno na 850Mhz.

Zamolio sam CELE-a da mi posudi vodeni blok, pumpu i crijeva, i drugi tjedan dolazi kanta sa coca-cola bocomSmijeh.

I'll be back
16 godina
microman kaže...
Prije par dana sam odvrtio 3D mark 2006 sa 830Mhz na GPU, a danas je odvrtila stabilno na 850Mhz..

Koji naponi?

Ja sam isprobavao do 775 sa 1,012V napona. Nije mi se dalo vise trpati mada mogu naponi do 1,087V.

Sada se veselo vrti na stocku Osmijeh

16 godina
neaktivan

Napon je 1,087v, a vent na 92%.

I'll be back
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
microman kaže...

Napon je 1,087v, a vent na 92%.

Fino.

Sad bas izvrtio Heaven na 800 sa 1,025V cisto da vidim da li ce proci. Vent stavim da se malo brze vrti, ali jos uvijek automatika (dolje na slici).

Diglo ju do 86'C sa ventom do 76%.

I jos nesto - kada "nafrljis" jezgru, da li memoriju isto dignes (na koliko) ili nju drzis na stocku?

MSI Afterburner vent MSI Afterburner vent
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice