Razočaravajuće Radeon 5870 f@h performanse

poruka: 155
|
čitano: 22.450
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
RE: Razočaravajuće Radeon 5870 f@h performanse

Koji ti je ostatak konfe , mozda nije do graficke ?!!

15 godina

a jesi ne informiran ... ROTFLOL

15 godina
a jesi ne informiran ... ROTFLOL
17 godina
protjeran
Tsar kaže...

Trebo si druge godine nešt kupit.

jel se zna kad dolazi hd6xxx serija ??? lol

da znam. sad je Božić i Nova pa će rasprodaja i sniženja. anyways požurio sam svejednoNeodlučan

Polly wants a cracker-think I should get off of her first
15 godina
neaktivan

A, jbg, ak se ima para, zašt ne kupit.

Ja sam morao, jer na ovom starom nisam ni NFS Shift mogao vrtit. Imo sam i neko glupo kućište, skučeno u skučenom prostoru, samo sa zadnjim ventom. To je radilo ko radijator, i brijem da se grafa malo spalila, pa da me zato zajebava**.

Al sad je tu nova mrcina od kompa, koja vrti sve na max !!!

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.10.2009 12:04 (Tsar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Čovječe koja mašina...! Pa da. Tek sada sam vidio da si Tsar (car)!Smijeh Jesi igrao Crysis ili Crysis warhead slučajno? Ako si daj pls postaj ovdje u temu neki bench da vidimo kako se ponašaju i5+5870 zajedno u 'krizi'?tnx

EDIT eo ti link: http://downloads.guru3d.com/downloadget.php?id=1791&file=4&evp=ff37a54f11ac6c3d5494c48ce2dd80df  samo klikni na I agree i download!

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.10.2009 12:18 (stoncin3).
15 godina
neaktivan

Samo imam jedno pitanje. Nikad nisam radio bench, pa me zanima kak se to radi. Rado ću vam onda to postat, samo mi recite kak da to napravim, i mene isto zanima !!!

EDIT:

THX. Preuredio si poruku, taman kad sam ja posto svoju.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.10.2009 12:19 (Tsar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Samo, komp mi dolazi tek u srijedu, jer su ima falili dijelovi, pa moram čekad da postanu dostupni, valja se neće još odužit čekanje. Ugl. čim doće, instalirat ću Crysis i napraviti bench !!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Downloadaj, pa otvori mapu sa fileovima, pa pokreni .exe datoteku 'crysis benchmark tool' odnosno aplikaciju pa stavi 'extract all' opciju zatim ponovo pokreni .exe datoteku i onda pokreneš bench. Odabereš na ekranu odredište tj. mjesto gdje ti je Crysis instaliran, dakle prvo instaliraj igricu. Sada podesiš na ekranu od bench toola 'overall quality' na Very High, staviš rezoluciju na nativnu rezu monitora (ako imaš 22 incha stavi 1680x1050, ako imaš 24 incha staviš 1900x1200 itd). razumiješ? tek onda stavi anti aliasing na x8 i odaberi si DX10 ispod. Bench koji vrtiš (svejedno koji) pokreneš sa 'Begin benchmarking Run'. Izgleda komplicirano, ali ćeš već vidjeti da je jednostavno sve u par koraka! tnx

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.10.2009 12:28 (stoncin3).
15 godina
neaktivan

Kaj da stavim aa na x8, a na kolko da stavim af ??? I reza monitora mi je 1920*1080.

Ajd i ti čim dobiš grafu napravi bench u Crysis 1.

Čim mi dođe komp, napravit ću taj bench !!!

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.10.2009 13:18 (Tsar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Ja stavim sve na max (od rezolucije do detalja u igri i aa i af-anisotropic filtering) sve što ima. ja ću sutra dobiti HD5850 pa ćemo u srijedu usporediti kad dobiješ komp novi! Hehe. Ma Hyperion mi je preporučio da stavim te grafičke postavke AA i AF na nulu tj. bez njih pa nezz?Neodlučan

15 godina
neaktivan

Napravi ovako, tak ću i ja:

1. test: postavke na max. aa i af na max.

2. test: postavke na max. aa i af na 0.

Pa da vidimo. Nadam se da će ići ovaj prvi test ko podmazan, a drugi još bolje, nedo mu bog da lagga !!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pa neće biti igrivo na 8xaa i 16xaf, pa nismo do tog još došli... Možda u ccc-u da se podesi bi radilo glađe?

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Zar misliš da niti sa njegovom HD5870 neće ići sa AA i AF uključenima? Ja se nadam dobrome frame rateu sa mojom sutrašnjom (ah konačno!) 5850 i nekim AAx2 ili x4. Makar mora onda biti igrivo na Very High i rezoluciji nativnoj. Nakon 2 god. Pa sad sam gledao ova moja je kao 4870x2. Je li?

17 godina
neaktivan

Ima li kakvih rezultata mjerenja već?

(baš me zanima FPS pri max postavkama AA i AF)

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Kod mene sutra. Barem se toplo nadam. Već tjedan dana čekam...Viče Postati će isto Tsar pa ćemo usporediti grafe, a ujedno i procove jer on ima jači od mene. Kod mene quad q6600, kod njega i5, kod mene HD5850, kod njega HD5870...Neodlučan

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.10.2009 20:07 (stoncin3).
15 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Čovječe koja mašina...! Pa da. Tek sada sam vidio da si Tsar (car)!Smijeh Jesi igrao Crysis ili Crysis warhead slučajno? Ako si daj pls postaj ovdje u temu neki bench da vidimo kako se ponašaju i5+5870 zajedno u 'krizi'?tnx

EDIT eo ti link: http://downloads.guru3d.com/downloadget.php?id=1791&file=4&evp=ff37a54f11ac6c3d5494c48ce2dd80df  samo klikni na I agree i download!

nema razlike vrtil ga na i5 , i7 ili 4  godinestarom q6600 lol ... Osmijeh

16 godina

Pa dobro q6600 nije star 4 godine, ima tek 2Belji se I još uvijek je i više nego odličan kad se klokne na 3 i više gigaherca i može se sukobit i sa novijim procesorima po pitanju snage(al ih zato i dobro tuče po pitanju zagrijavanja i potrošnjeNevinašce)Ovdje će očito glavna razlika bit u grafama, al mislim ako imate volje i vremena bilo bi super kad bi ste testirali grafe na što više naslova, i to uglavnom onih koji su poznati po grafičkoj "gladi" tipa crysis/crysis warhead,obavezno GTA IV,pa nadalje novi stalker clear sky(ili call of pripyat)ARMA 2 također.Tako da vidimo pravu grafičku moć tih čipova, mene ne zanima dali 5870 u cod5 dobije 300fps a 5850 dobije 250fps to mi baš i ne pokazuje neku moć(barem ju nemožemo osjetit jer mi vidimo onoliko frama koliko se monitor osvježava znači ako je 85hz-a onda vidimo max 85fps a ostale su samo neke brojke)...Neodlučan

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
dokly1982 kaže...
stoncin3 kaže...

nema razlike vrtil ga na i5 , i7 ili 4  godinestarom q6600 lol ... Osmijeh

Ima razlike jedino u clocku procesora. Moj je na 2,4GHz pa zato...! U ovom slučaju kod zahtjevnih igara iako i drugo ima svoje ne tako bitno kao cache memorija

15 godina
neaktivan
Jesi dobio HD5850, pa da napraviš neki test. Ja se nadam da će mi ovi javit da je komp gotov do kraja ovog tjedna.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Ma oni iz Gor Infoa neka se lijepo gone u 3 p**** m*******...!Viče Uplatio sam je prošlu srijedu i danas je već 8 dana. Nisam dobio niš. Čak su se udostojili javit na telefonNevinašce, ima kontakt na web pageu i jedan se koliko toliko javi dok drugi uvjek isključi mob!Viče Zvah ponovno danas i nitko se ne javiše! lol A jesu ga neki... Hmm drugi puta lijepo u Links pa platiš 200 kuna više, al sačekaš lijepo 24h i imaš sve doma. sry nisam krivMršti se

16 godina
stoncin3 kaže...

Ma oni iz Gor Infoa neka se lijepo gone u 3 p**** m*******...!Viče Uplatio sam je prošlu srijedu i danas je već 8 dana. Nisam dobio niš. Čak su se udostojili javit na telefonNevinašce, ima kontakt na web pageu i jedan se koliko toliko javi dok drugi uvjek isključi mob!Viče Zvah ponovno danas i nitko se ne javiše! lol A jesu ga neki... Hmm drugi puta lijepo u Links pa platiš 200 kuna više, al sačekaš lijepo 24h i imaš sve doma. sry nisam krivMršti se

Lipo san ti reka za gor info,a ti navalija kupit.Kvaliteta usluge se isto plaća.

Kako vidiš jel se ugasi svitlo u živideru ?
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.10.2009 17:44 (dery).
17 godina

Nisu oni krivi, kriva je nedostupnost kartica. Neki su je dobili brzo i to zato jer ih je još bilo no onda su svi navalili i hebiga sad čekajte.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Hyperion kaže...

Nisu oni krivi, kriva je nedostupnost kartica. Neki su je dobili brzo i to zato jer ih je još bilo no onda su svi navalili i hebiga sad čekajte.

Da samo najprije su je imali pa sam uplatio i dogovarao e-mailom zatim sam lijepo ko budala čekao, nisu nazvali mene pa sam ja zvao, lijepo se dogovorili da je posljednja moja kartica imala neispravan bundle tj neš je bilo razbito, u pon su je imali kad sam zvao kontakt, čovjek rekao poslati jer tek stigla friška ponuda sa carine u ponedjeljak pa danas zovem jer srijeda već, a rekli kazali jedan dan dostava, a hvala Bogu danas 2 dana i rekli sad kada je imao par propuštenih poziva od mene se javiše čovjek i rekao mi jučer poslana i danas trebah dobiti svoju grafu. I eto ti lijepo još nije stigla. MA ne bih brinuo da nisu bili obećali za drugi dan od uplate a to je prošla srijefa. Danas bio na pošti i nema paketa. lol Tip rekli-kazali obećao sutra vidjeti sa AGIT službom koja isporučuje putem HŽ-a za njih da nije došlo do zabune. sry na neugodnom dosadnom postu-pisanju, al morao sam ovo izbaciti iz sebe.Plač

17 godina
neaktivan

Ja isto mrzim kad ne mogu do neke komponente, a pogotovo ako je u pitanju nemar dobavljača Viče

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nije mi se dalo citati svih 5 strana pa cu napisati a da nezzz jel me neko preduhitrio -> ove grafulje nemaju za bezveze Eyefinity tehnologiju - mogli ste nesto iz toga sto su pola prezentacije svojih grafa posvetili uprvo eyefinityu - ove grafe savreseno pokazuju svoju snagu na ogromnim rezama - tj. 3 pivot fullHD monitora spojis na eyefinity pa sad vi usporedjute 48xx i 58xx jedva cekam da neko sve potrebno nabavi pa da posta ovdje rezultate -> pokazat ce da starije grafe umiru, a ove nove stignu i masturbisat usput.  Belji se

Kažu da škola nije zatvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina. Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje! Bolje ispasti budala nego iz aviona...

0 1 hvala 0
15 godina

Baš me interesira koliko članova ovog foruma (ili čak cijele Hrvatske) ima namjeru spajat 3 pivot full HD monitora na 5870.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Ja bi sigutno isprobao tay eyefiniti da ju imam...samo ne na 3 30'' monitora jer ih nemam nego na 3 15'' crt monitora i bio bi onda največa faca u ulici xD.Prvo nek naprave monitore bez okvira kao onaj lcd tv pa ćemo onda to spajat,ovak mi to izgleda glupo da imam crne crte od nekoliko cm koje dijele slikuNeodlučan

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Zar misliš da niti sa njegovom HD5870 neće ići sa AA i AF uključenima? Ja se nadam dobrome frame rateu sa mojom sutrašnjom (ah konačno!) 5850 i nekim AAx2 ili x4. Makar mora onda biti igrivo na Very High i rezoluciji nativnoj. Nakon 2 god. Pa sad sam gledao ova moja je kao 4870x2. Je li?

Prije kao 4850x2. Al opet ovisi od igre do igre. U Crysis-u je brža 80-90% od 4850, sto je prilicno dobro. Razocaralo me jedino sta je samo 10-20% brza od moje Gainward GTX260 GS.

Al s druge strane, u uredu imamo 3 identicna 24" Dell-a., pa sve nekako gledan da isproban taj Eyefinity. Nekako me svrbi.

I never learned from a man who agreed with me. - Robert A. Heinlein
17 godina
protjeran

Pa da Mad_Badger ona je oko 20% čak 30 brža i od moje HD4870. Tvoja i moja su identične. Ti imaš GS koji je bolji od obične GTX-ice. Tvoja je isto sa 216 shadera? Ipak mislim da je moja nova kartica jaka kao Radeon 4870x2 jer gledam malo reviews po internetu i čini mi se da su tu negdje...+/- 5 fps. Ja sad mogu sa ovom starom 4870 vrtiti Crysis na high sa 30 fps, a sa novom ide i do 35-40 na ovom monitoru 22 incha! Ako idem na very high sa novom će biti tek 30 fps što je dosta visok frame rate obzirom (pogotovo) za tu igru!

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice