Rasprava o grafičkim karticama izdvojena tema

poruka: 5.860
|
čitano: 1.106.123
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
Re: Rasprava o grafičkim karticama
hahhaajaads kaže...
Cryogenic kaže...
Inochulum kaže...
Cryogenic kaže...

...čim sam napisao da se igram ko ljudina...

Nije istina, napisao si "ko ljud'na". A po svemu što pišeš nisi ljud'na, nego sirov'na. 

Javio se amd fan, . Bit će da te boli 4K igranje na 4060ti, a dao si 800 eura za 9070xt, a ja 350, , što više vrijeđaš samo potvruđuješ da te ljubomora pere i da si financijski nepismen.

Sorry ali nemres rec da je netko financijski nepismen a ti kupujes 8GB verziu 4060ti u 2024/2025... pa GTA 5 na 1440p i high/ultra uzima 6-7gb vrama a igra je vani vec 10god... 

Mozda i uzima ali Boris ju je na GTX 970 igrao na 4k sa lockanih 60 fps.

14 godina
Synthium kaže...
Cryogenic kaže...
Synthium kaže...
Cryogenic kaže...
Synthium kaže...
Cryogenic kaže...

Činjenica je da neke ovdje izuzetno boli što se neko igra na 2K/4K uz dlss za 350 eura , čim sam napisao da se igram ko ljudina na 2K/4K za 350 eura počele su mentalne smetnje,  pjena na usta, "pa nemoguće, pa ovo pa ono, pa sa smanjenim detaljima, ne prodaj muda po bubrege, nemoj mi stavljat dlss to su fejk frejmovi". Ono kad baciš 800/1000 eura na amd iz obične fobije oprema fejk frejmovima a kolega na forumu se igra na forumu na 2K/4K sa sjajnim frejm pr sekndima za 70% manje novaca, čista ljubomora, jal i zavist, ništa drugo i to nikako drugačije nemožeš nazvati. Sad se investicija od 350 eura gdje se dobije dvije godine garancije sa sjajnim fps'ovima nemože nazvat best buy jer je ta kartica koštala 550 eura. . Gdje ste se vi školovali i kakva zanimanja imate, youtube/facebook diplome? Sa kakvim legimitetom raspolažete? Gdje su neka postignuća da se možete ovako razgovarati i tvrditi nebuloze? Financije sigurno niste završili, nisam ni ja al sam brate 5 svjetlosnih godina ispred vas (za one koji ne prepoznaju /uloženo/dobiveno).

Vidim da neki prepoznaju uloženo dobiveno, neki ne, ostali su cijepljeni od financijskog zdravog razuma i mislim da bi trebali svoje financije prepustiti drugim članovima obitelji ili prijateljima. Šteta da vam je moja 4060Ti 8g trn u oku za 70% manje para i evo vam maramica da si obrišete pjenu sa usta jer "kako se sad neko igra na 4K za 350 a ja se igram za 850/1000+". Brojevi fps+ovi ne lažu, al čini se da vi bolje znate od brojeva na ekranu, sa bug/youtube/facebook/tik tok diplomama.  

Diablo 4, 4060ti 4k, dlss, 108 fps'a, 4070ti super, 4k, dlss 120 fps'a, 350 vs 800 eura rabljene.  Jel vrijedi tih 12 fps'a 450 eura više, nekom da nekom ne. Meni ne.

Al cek, jel nije da je ASUS Tuf 4060Ti koju ti imas jos danas cca 500 eura? Ako provjerim Mall, eKupi, Nabava i sl. stranice, ne mogu tvoj model naci za manje od 500 eura. 

Zašto tražiš novu?

Jer ako gledam polovne, imamo 2 problema za ovu raspravu:

1. Kupovanje polovnog, osim ako kupujes od jako dobrog poznanika je uvijek kocka jer nemas pojma u kakvom stanju mozes dobiti to sto kupujes, cak i ako izvana izgleda super. To je bilo jako ocito za vrijeme mining ludila.

2. Ako moj prijatelj prodaje VW Arteona za 10k eura, to je brutalan auto za 10k i najbolje sto mozes kupiti. Problem je sto se on po toj cijeni ne moze kupiti, mogu ga kupiti samo ja, jer ga frend MENI prodaje za te pare, osim ako nemas srece neces ga naci ispod 20, cak ni rabljenog. 

Kuzis sta hocu reci?

Znači garancija od dvije godine ne predstavlja ništa? Ja sam imao par kupaca i pitam ih dal hoće testirat grafu kad dođu preuzet rekli su ne, da im slobodno unaprijed spakiram ako se odluče, rekli su da grafa ima dvije godine gare, i da ako nešto ne valja da će nosit na servis i da postoji šansa da se dobije nova. Prvi glas da netko ima takve probleme a sa strane čeka osigurač garancija od dvije godine. Ako sam je ja kupio za 350 na njušci, onda niko više nemože? Da li to hočeš reći? Nitko se drugi nemože cjenjkat, dobit bolju cijenu itd, čekat na dobru  priliku, pitat ovog, pitat onog. Pa nisam ni ja u 1 dan našao tu grafu, pratio sam njuškalo jedno vrijeme, slao poruke i cjenjkao se. Neznam šta je problem, ako ovaj neda ispod neke cijene ideš dalje, nađeš drugi VW Arteon itd itd. Neznam šta hočeš reći, da ako ne nađeš nešto ispod cijene prisiljen si gledat novu robu iz dućana? I ravnaš se po tim cijenama jel nešto best buy ili ne? Ne vidim smisao.

https://www.njuskalo.hr/search/?keywords=4060ti&categoryId=9602&sort=cheap

Da ali ti si usporedio kupovanje polovne 4060Ti sa kupovinom NOVE koje god i naveo ogromnu razliku u cijeni. Po toj logici, moze se naci i polovna 5070 ili koju god si spomenuo na Njuskalu pa razlika u cijeni nece biti 350 vs 1000 nego 350 vs 700. Gle, za 350 eura ti se stvarno igras super i ja to ne osporavam i full mi je drago zbog tebe, samo mislim da ti je pogresan nacin raspravljanja o tome jer uzmes najbolji moguci slucaj za sebe (polovna) i uspoređujes s ostalima koji navode cijenu iskljucivo novih. Samo to hocu reci.

Ma nisam bože dragi, rekao sam u rangu od 350 eura, rabljena,  nikad nisam usporedjivao nove sa rabljenima, uvijek rabljene sa rabljenima, onaj majnar meynar kako več je krivo shvatio, prevrti nazad pa češ vidjet. Sad imaš nove zapakirane 5060ti 8g za 380 eura i 5060ti 12 gb za 450 eura sa tri godine garancije, stvarno ne loša cijena za 4k igranje uz dlss i još tri godine garancije ko traži novi gpu, ali ako neko te grafe sad prodaje na njušci za recimo 300 eura 8 gb, i 12 gb za 350 eura, i ja ubodem za cca 350 da li je to onda best buy? Naravno da je, ali imaš pojedinaca razočaranih u Nvidiju zbog mali skoka u performansama i na temelju toga daju svoj sud, kako su to drlozi od grafa itd, niđe pameti i niđe veze.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.6.2025 14:50 (Cryogenic).
11 godina
Synthium kaže...
hahhaajaads kaže...
Cryogenic kaže...
Inochulum kaže...
Cryogenic kaže...

Nije istina, napisao si "ko ljud'na". A po svemu što pišeš nisi ljud'na, nego sirov'na. 

Javio se amd fan, . Bit će da te boli 4K igranje na 4060ti, a dao si 800 eura za 9070xt, a ja 350, , što više vrijeđaš samo potvruđuješ da te ljubomora pere i da si financijski nepismen.

Sorry ali nemres rec da je netko financijski nepismen a ti kupujes 8GB verziu 4060ti u 2024/2025... pa GTA 5 na 1440p i high/ultra uzima 6-7gb vrama a igra je vani vec 10god... 

Mozda i uzima ali Boris ju je na GTX 970 igrao na 4k sa lockanih 60 fps.

A ja sam superman 

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.6.2025 14:50 (hahhaajaads).
14 godina
hahhaajaads kaže...
Cryogenic kaže...
Inochulum kaže...
Cryogenic kaže...

Prodao sam svoju 3070 8gb i dodao 50 eura, ja nisam išao na bolje performanse jer ih nema nego na isplativost. Nisam ništa izgubio osim u nekim igrama 2-3 frejma a spasio pare na dvije godine od propadanja. To financijski nepismeni nemogu shvatit, i dalje gledaju na fps a ne na eure. Sam si sebi dokaz.

U attachu, slika gta 5, 4060ti 8gb, vidi se koji je fps na 4K i vidi se zauzeće VRAMA. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.6.2025 14:56 (Cryogenic).
20 mjeseci
Cryogenic kaže...
Inochulum kaže...
Cryogenic kaže...

Napomena... Jedino sirovo u tvojoj priči je 1 od 4 frejma na ultramočnoj 4060ti 8k kartici. 

Timo: "...samo neinformirani krajnji korisnik moze kupiti AMD proizvod, za igranje"
14 godina
lobotomac90 kaže...
Cryogenic kaže...
lobotomac90 kaže...

Eto, bez googla i chatgpt-a ne bi znao kako se zovem 

To može bit onda tvoj osobni best buy, jer ne znači da će ju svi kupiti po toj cijeni, ali dobro, nema smisla raspravljat, uživaj u grafi i to je to.

Očito da nebi jer neznaš šta znači best buy. Kažeš ukro si je, onda je best steal, nije best buy, jel kupuješ i iz dućana i sa strane, naravno da da, i novo i rabljeno,  niđe veze sa tvojom raspravom nažalost. Nemora značit da će je netko kupit za 350 eura, netko će je nakon tjedan dana kupit i za 300, jel sad shvačaš, možda je netko bolje prošao od mene. Jao daleko ste vi od nekakve trgovine, ovo je majko moja mila, srednja žalost.

Evo ima i za 300, možda i duža garancija.

https://www.njuskalo.hr/search/?keywords=4060ti&categoryId=9602&sort=cheap

Upiši u chatgpt što znači sarkazam, meni ne trebaju online vodiči za život...krivo sam se izrazio i uhvatio si se toga ko gladan srat.

Idi se cjenkaj po njuškalu i traži best buy grafu i dalje, a nakon toga upiši u google da ti potvrdi isti kako je grafa koju si kupio best buy 

Sad se skrivamo iza sarkazma , priznaj sam sebi najbolje, pogriješio si i idemo dalje.

14 godina
Inochulum kaže...

Napomena... Jedino sirovo u tvojoj priči je 1 od 4 frejma na ultramočnoj 4060ti 8k kartici. 

Eto, bio sam u pravu, lik ubode amd 9070xt, da 800 eura zbog fejkfrejmofobije.   Bogami skupa fobija.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.6.2025 15:01 (Cryogenic).
13 godina
Cryogenic kaže...
Inochulum kaže...

Eto, bio sam u pravu, lik ubode amd 9070xt, da 800 eura zbog fejkfrejmofobije.   Bogami skupa fobija.

Bolje nego 50 EUR za losiji GPU, i onda jos busanje o prsa financijskom pismenoscu 

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
14 godina
Minneyar kaže...

Bolje nego 50 EUR za losiji GPU, i onda jos busanje o prsa financijskom pismenoscu 

Definiraj lošiji, 20-40 fps'a ili 2-3 fps'a.  Tako je, i dalje uspoređuješ grafe po većem fps'u a ne po isplativosti, jača, slabija, lošija kako i sam kažeš, šta da ti se drugo kaže nego to. Nije sve u fps'u. Nemaš iskustva.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.6.2025 15:05 (Cryogenic).
20 mjeseci

Ugrijo ti se mozak od pustih fejk frejmova, stavi ga malo u kriogeno stanje na hlađenje, cryogeniče.

Timo: "...samo neinformirani krajnji korisnik moze kupiti AMD proizvod, za igranje"
13 godina
Cryogenic kaže...
Minneyar kaže...
Cryogenic kaže...
Inochulum kaže...

Definiraj lošiji, 20-40 fps'a ili 2-3 fps'a.  Tako je, i dalje uspoređuješ grafe po većem fps'u a ne po isplativosti, jača, slabija, lošija kako i sam kažeš, šta da ti se drugo kaže nego to. Nije sve u fps'u.

Kakva isplativost? Neces niti tih 50 EUR otplatiti "manjim racunima" koji su opravdanje za kupnju. Preljevanje iz supljeg u prazno.

14 godina
Inochulum kaže...

Ugrijo ti se mozak od pustih fejk frejmova, stavi ga malo u kriogeno stanje na hlađenje, cryogeniče.

Igram na 2k/4k za 350 eura, ja bi trebao na hlađenje? Pa nisam ja loše investirao zbog fejkfrejmofobije.

RTX 4060 Ti (DLSS 3 enabled):
In supported games, it can reach ~110–130 FPS at 1440p instead of 86 FPS.

RX 9070 XT (native rendering):
Stays around ~140 FPS, though some gains are possible with FSR 3, but not as strong or stable.

Result:
RTX 4060 Ti with DLSS 3 offers ~50% better price-to-performance than RX 9070 XT when DLSS is available and working optimally.

You’re paying much less and getting close to high-end performance in those titles.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.6.2025 15:22 (Cryogenic).
14 godina
Minneyar kaže...
Cryogenic kaže...
Minneyar kaže...
Cryogenic kaže...
Inochulum kaže...

Definiraj lošiji, 20-40 fps'a ili 2-3 fps'a.  Tako je, i dalje uspoređuješ grafe po većem fps'u a ne po isplativosti, jača, slabija, lošija kako i sam kažeš, šta da ti se drugo kaže nego to. Nije sve u fps'u.

Kakva isplativost? Neces niti tih 50 EUR otplatiti "manjim racunima" koji su opravdanje za kupnju. Preljevanje iz supljeg u prazno.

Ovo se zove bit financijski nepismen. I sve gledat kroz 2-3 fps'a i 8 gb rama. Ja prodao 3070 sa 8gb rama, spasio 300 eura, dao 50 gore za dvije godine garancije, to je eto prelijevanje iz supljeg u prazno . Igrat se na 4k sa super fps'om za 350 eura. To je isto u banani, naravno sve je u banani jer moraš opravdat bacanje svojih 850 eura.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.6.2025 15:21 (Cryogenic).
9 godina
Rasprava o grafičkim karticama

nevjerovatna kolicina kakice se ovdje moze procitati.....

i vise stvarno ne znas, tko je lud, tko je normalan, tko samo zbunjen...

Tko ima para nek da, tko nema nek kupi ono za sto ima, ja stvarno ne razumijem, ali evo, ne razumijem te "bang for buck", "najgori omjer $ po fps", "najgori omjer fps po bang for buck", "najgori bang for buck za omjer fps"...

majketi, koji instrumenti to mjere? gdje kupiti, da vidim i ja to uzivo?

loze vas jubito moroni, asimilirani ste totalno, s tim kretenskim usporedbama i "kovanicama", svaki dan neka nova, neki novi "dokazi" .... a para samo kaplje. njima. svima....samo ne vama.

najbolji "bang for buck" je kad bangas a nista ne moras platiti, i svatko tko kaze da postoji bolje - laze! 

sto se kartica tice, ne znam gdje se uocava problem sto netko igra na 1080p, na tri generacije staroj kartici, i smatra da je njemu to sasvim dovoljno.... mislim, jebote, da covjek kupi bubreg, naslo bi se 30 strucnjaka da mu objasni da je kupio pogresan bubreg, jer matin je bolji, a samo malo skuplji, bolji je "bang for buck" jer ce ispisati 3 kapi vise na svakom pisanju, a ovaj stipin ima premali kapacitet, pa nece tako obilno zapisavati....

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.6.2025 15:16 (Damir22).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
Cryogenic kaže...
Inochulum kaže...

Igram na 2k/4k za 350 eura, ja bi trebao na hlađenje? Pa nisam ja loše investirao zbog fejkfrejmofobije.

RTX 4060 Ti (DLSS 3 enabled):
In supported games, it can reach ~110–130 FPS at 1440p instead of 86 FPS.

RX 9070 XT (native rendering):
Stays around ~140 FPS, though some gains are possible with FSR 3, but not as strong or stable.

Result:
RTX 4060 Ti with DLSS 3 offers ~50% better price-to-performance than RX 9070 XT when DLSS is available and working optimally.

You’re paying much less and getting close to high-end performance in those titles.

LOL sad si valjda i koznatog nadmasio s glupostima, znaci ova razina deluzija... znaci usporedujes ovu s DLSS (i to nije receno koja razina DLSS) s NATIVE AMD, i jos je AMD i dalje ispred. I zakljucak je da je 4060 Ti bolji, rofl. Znas da AMD isto ima frame gen i FSR? Ti bice podrzavas i vjerujes i u onu 5070 = 4090 jel?

17 godina

ako cemo o polovnom, radije 3080 s 12gb za 350-400e, ako ti ne smeta potrosnja od 350w

da sam imao neku bolju verziju, a ne ventus nebi je mjenjao jos duze vrijeme

ti si napravio samo sidegrade da imas manju potrosnju, a tih 8 gb ce ti bas super biti u buducnosti s tom bang for buck grafom

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Minneyar kaže...

LOL sad si valjda i koznatog nadmasio s glupostima, znaci ova razina deluzija... znaci usporedujes ovu s DLSS (i to nije receno koja razina DLSS) s NATIVE AMD, i jos je AMD i dalje ispred. I zakljucak je da je 4060 Ti bolji, rofl. Znas da AMD isto ima frame gen i FSR? Ti bice podrzavas i vjerujes i u onu 5070 = 4090 jel?

Nije bolja u fps'ima, isplativija je, ti razmišljaš na drugačiji način. Nije isto 350 eura za 110-130 i 800 eura za 140. Imam tv 144 hz, jel ima smisla davat 800 eura? Ne. Meni je čist dosta 110-144 fps'a za 350 eura.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.6.2025 15:38 (Cryogenic).
14 godina
Gemmy kaže...

ako cemo o polovnom, radije 3080 s 12gb za 350-400e, ako ti ne smeta potrosnja od 350w

da sam imao neku bolju verziju, a ne ventus nebi je mjenjao jos duze vrijeme

ti si napravio samo sidegrade da imas manju potrosnju, a tih 8 gb ce ti bas super biti u buducnosti s tom bang for buck grafom

Tako je, napravio sidegrade i dobio dvije godine gare, ono što večina nemože shvatit, tebi stvarno eto svaka čast, sidegrade. Itekako smeta 350W bez gare, te grafe ni nemaju garanciju, eto dokaza da drugačije razmišljamo, može prdnut kroz par mjeseci i ajmo opet iskeširat 350-400, nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari, čuo si za to. I sa 3070 8gb sam bio prezadovoljan, ništa nigdje nije štekalo kao i sad sa 4060ti 8 gb, sve klizi uz zadnje naslove na 4k uz dlss. Jedino me brine Gta 6.

-

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.6.2025 15:49 (Cryogenic).
14 godina
Minneyar kaže...
Ti bice podrzavas i vjerujes i u onu 5070 = 4090 jel?

Hahah :D. Pa vidiš da vjeruje jer ako je RTX 5070 = 4090 onda on računa da je RTX 4060 Ti = 3090, a to je fina grafa. Tim ti se on vodi. Ili on računa da je RTX 4060 Ti = RTX 4080 recimo, to je još bolje. Vrlo dobra grafa. 

itomic009
13 godina
Cryogenic kaže...
Minneyar kaže...

Nije bolja u fps'ima, isplativija je, ti razmišljaš na drugačiji način. Nije isto 350 eura za 110-130 i 800 eura za 140. Imam tv 144 hz, jel ima smisla davat 800 eura? Ne. Meni je čist dosta 110-144 fps'a za 350 eura.

ali opet govoris 350 za 110-130 (s DLSS) vs 800 za 140 (bez FSR). Onda usporeduj 800 za 300 fps kolko AMD postize s FSR. i onda je vec AMD bolji fps/EURu. sasvim je ok sto je tebi dovoljno 100 fps i 144 fps monitor. problem je cijelo vrijeme to misrepresentanje i uvjeravanje cijelog svijeta da 2+2 nisu 4. TEBI nema smisla davati vise za bolje, i to je fine, ali tvoj stav i hipoteza cijelo vrijeme je da je svatko tko da vise budala i svi su ljubomorni sto ti igras za 350 EUR. ko da je ikog briga, svi smo mi mogli kupiti jeftiniju karticu da smo htjeli, al ljudi imaju drukcije zelje i potrebe. ja odbijam i gledati ikakav upgrade ako nije bar +50% u odnosu na trenutnu grafu, dakle NV tempom gen over gen improvementa sam sad miran negdje do 2028. barem. 

9 godina

osobno, u tom momentu, dlss je mojim ocima izgledao daleko bolje od fsr... dali se sto promjenilo, ne znam, razmisljao sam o upgrade, svejedno u kojem taboru, ali kako god okrenes, prevelike su to cifre da bi meni bile isplative, mojim ocima je jos uvijek ideala 1080/2k, a uz pomoc dlss i frame gena, bijedna 4060 taj posao odradjuje fenomenalno, trosi manje od sijalice, niti grije, niti buci.

kada bi se za 50-100e nadoplate mogao napraviti stvarni skok u performansama, kada bi 50-100e nadoplate jamcilo takav gladak gameplay kakav imam trenutno na 4k, kada bi 50-100e nadoplate stvarno znacilo neku okom vidljivu razliku, odmah bih apgrejdao, nebih uopce pitao cija je kartica.

na srecu, postoje ljudi koji su u mogucnosti da tih mojih 50-100e ufrostruce, ucetverostruce, naravno da za njih nema nikakvog smisla jeftinija kartica, niti razumiju stavove i misljenja koja govore suprotno.

ja npr razumijem kolegu s pocetka besjede.

upgrade 0 bodova. poboljsanje 0 bodova. rast performansi 0 bodova. sve u margini +- statisticka pogreska.

no za 50e ulaganja, dobio je dodatne 2 godine bezbriznosti, garanciju, a moze se, ako zeli, i zabavljati sanjarenjima da ce mu kartica krepati i da je vise nece biti pa ce mu je zamjeniti za nesto nijansu bolje, ili isto, ali opet novo, i opet s garancijom.

to su mokri snovi prosjecne hardver sirotinje, da kupi jednom, i da mu svaki komad hardvera crkne 5 dana prije isteka garancije, i bude zamjenjen novim. besplatno.

tako da ne kuzim kontekst u kojem je on glup, ili je drasticno pogrijesio, covjek je za 50e kupio 2 godine garancije. kad ste vi zadnji put za bilo kakav oblik produzene garancije platili tako mali iznos? ;)

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Opet, nije u tom problem, neka radi sto hoce, neka Stjepanj daje 1250 EUR za 5070 Ti, tvoja lova, radi sta hoces. Stvar je sto covjek naziva budalama i ljubomornima sve koji plate vise jer eto njegova kartica je najisplativija na svijetu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Minneyar kaže...
Cryogenic kaže...
Minneyar kaže...

ali opet govoris 350 za 110-130 (s DLSS) vs 800 za 140 (bez FSR). Onda usporeduj 800 za 300 fps kolko AMD postize s FSR. i onda je vec AMD bolji fps/EURu. sasvim je ok sto je tebi dovoljno 100 fps i 144 fps monitor. problem je cijelo vrijeme to misrepresentanje i uvjeravanje cijelog svijeta da 2+2 nisu 4. TEBI nema smisla davati vise za bolje, i to je fine, ali tvoj stav i hipoteza cijelo vrijeme je da je svatko tko da vise budala i svi su ljubomorni sto ti igras za 350 EUR. ko da je ikog briga, svi smo mi mogli kupiti jeftiniju karticu da smo htjeli, al ljudi imaju drukcije zelje i potrebe. ja odbijam i gledati ikakav upgrade ako nije bar +50% u odnosu na trenutnu grafu, dakle NV tempom gen over gen improvementa sam sad miran negdje do 2028. barem. 

Nisam ja tebe prozvao nego ti mene, ja sam rekao da je 4060ti za 350 eura best buy, ti kažeš da sam rekao da je za 500 best buy, obična laž. Sa kojom karticom - DO 350 eura <-- možeš postići navedene rezultate sa nijednom. Najjači price per performace do 144 fps'a uz dlss. Ja ću usporedjivat grafe do 144 fps, jer mi netreba više, šta mi znači 9070XT na 300 fps'a kad mi je tv na 144? Koji je razlog bacanja para. Fejkfrejmofobija ili rasterizacija? Meni ta dva pojma ne znače puno u životu, nekom da ali mu novčanik pati.

Kakav ti GAIN imaš za 500 eura više kolko si dao? Imaš gain od 40-60 % za 500 eura više. Za te pare trebao bi imat GAIN od 143% kako kaže chatgpt, a ne 40-60%, i po tome je tvoja grafa neisplativa i to nemožeš shvatiti jer si financijski nepsimen i gledaš samo na frejmove per seknd odnosno koja daje više frejmova koja je jača ne gledajuči price per performance odnosno isplativost, netko gleda isplativost a netko fps i tu najebe novčanik.

Answer:

To justify a €500 more for GPU, you should get at least **143% the performance of a 4060 Ti. I po slici dolje tvoja kartica nebi trebala koštati više od 490-560 eura.  A dao si 850.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.6.2025 16:54 (Cryogenic).
14 godina
Minneyar kaže...

Opet, nije u tom problem, neka radi sto hoce, neka Stjepanj daje 1250 EUR za 5070 Ti, tvoja lova, radi sta hoces. Stvar je sto covjek naziva budalama i ljubomornima sve koji plate vise jer eto njegova kartica je najisplativija na svijetu.

Budalom nikoga nisam nazvao, a kad sam napisao da igram ko ljudina na 2k/4k osjetili ste se ljubomornima jer prozivate da je to nemoguče i da ja sanjam , i da prodajem muda pod bubrege i kako je to drlog od kartice (tvoje riječi), = ljubomora. A na 4k sve klizi sa dlss. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.6.2025 16:51 (Cryogenic).
14 godina
Damir22 kaže...

osobno, u tom momentu, dlss je mojim ocima izgledao daleko bolje od fsr... dali se sto promjenilo, ne znam, razmisljao sam o upgrade, svejedno u kojem taboru, ali kako god okrenes, prevelike su to cifre da bi meni bile isplative, mojim ocima je jos uvijek ideala 1080/2k, a uz pomoc dlss i frame gena, bijedna 4060 taj posao odradjuje fenomenalno, trosi manje od sijalice, niti grije, niti buci.

kada bi se za 50-100e nadoplate mogao napraviti stvarni skok u performansama, kada bi 50-100e nadoplate jamcilo takav gladak gameplay kakav imam trenutno na 4k, kada bi 50-100e nadoplate stvarno znacilo neku okom vidljivu razliku, odmah bih apgrejdao, nebih uopce pitao cija je kartica.

na srecu, postoje ljudi koji su u mogucnosti da tih mojih 50-100e ufrostruce, ucetverostruce, naravno da za njih nema nikakvog smisla jeftinija kartica, niti razumiju stavove i misljenja koja govore suprotno.

upgrade 0 bodova. poboljsanje 0 bodova. rast performansi 0 bodova. sve u margini +- statisticka pogreska.

no za 50e ulaganja, dobio je dodatne 2 godine bezbriznosti, garanciju, a moze se, ako zeli, i zabavljati sanjarenjima da ce mu kartica krepati i da je vise nece biti pa ce mu je zamjeniti za nesto nijansu bolje, ili isto, ali opet novo, i opet s garancijom.

to su mokri snovi prosjecne hardver sirotinje, da kupi jednom, i da mu svaki komad hardvera crkne 5 dana prije isteka garancije, i bude zamjenjen novim. besplatno.

tako da ne kuzim kontekst u kojem je on glup, ili je drasticno pogrijesio, covjek je za 50e kupio 2 godine garancije. kad ste vi zadnji put za bilo kakav oblik produzene garancije platili tako mali iznos? ;)

Lik od kojeg sam kupio 4060ti 8gb za 350, njemu su zamjenili nesipravnu 1650 super za 4060ti pred kraj garancije, i još sam dvaput sa dvije grafe dobio dvije nove grafe jer su bile neispravne. Pred istek garancije par mjeseci, pošalješ na servis tek tolko da vidiš dal je sa investicijom sve u redu i ako pronađu kvar zamjene ti. APP. Tone i tone grafičkih na reklamacijama po skladištima uvoznika. Vidio uživo. Tako da baš da je mokar san i nije, nekome ko nema previše iskustva naravno da je.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.6.2025 17:06 (Cryogenic).
13 godina
Cryogenic kaže...
Minneyar kaže...
Cryogenic kaže...
Minneyar kaže...

Nisam ja tebe prozvao nego ti mene, ja sam rekao da je 4060ti za 350 eura best buy, ti kažeš da sam rekao da je za 500 best buy, obična laž. Sa kojom karticom - DO 350 eura <-- možeš postići navedene rezultate sa nijednom. Najjači price per performace do 144 fps'a uz dlss. Ja ću usporedjivat grafe do 144 fps, jer mi netreba više, šta mi znači 9070XT na 300 fps'a kad mi je tv na 144? Koji je razlog bacanja para. Fejkfrejmofobija ili rasterizacija? Meni ta dva pojma ne znače puno u životu, nekom da ali mu novčanik pati.

Kakav ti GAIN imaš za 500 eura više kolko si dao? Imaš gain od 40-60 % za 500 eura više. Za te pare trebao bi imat GAIN od 143% kako kaže chatgpt, a ne 40-60%, i po tome je tvoja grafa neisplativa i to nemožeš shvatiti jer si financijski nepsimen i gledaš samo na frejmove per seknd odnosno koja daje više frejmova koja je jača ne gledajuči price per performance odnosno isplativost, netko gleda isplativost a netko fps i tu najebe novčanik.

Answer:

To justify a €500 more for GPU, you should get at least **143% the performance of a 4060 Ti. I po slici dolje tvoja kartica nebi trebala koštati više od 490-560 eura.  A dao si 850.

Evo ga opet usporedujes kruske i jabuke. Opet usporedujes svoju s FG i moju bez. Tvojom logikom, moja ima MFG s kojim dolazi na razinu 5090, dakle ogroman gain najbolja kupnja ikad. Bolji FPS po euru. 

A do 350 EUR si mogao s RTX 3080 puno bolje, vise VRAM i opcenito puno mocnija kartica. Al sad opet krecu argumenti sa strujom i garancijom lol. A sad bi se vec naslo i drugih opcija, 9060 XT je 369 EUR nova novcata i to 16 GB verzija koja nece krepati u pola naslova radi manjka VRAM-a, i isto ima i FG i FSR4, i na razini je 5060 Ti po sirovoj snazi.

Tako da bio si u krivu inicijalno, jos vise si u krivu sada, i zbilja vec tuzno za gledati i ocito su tu neki zesci kompleksi u igri jer nije normalno da netko ovako laze i misrepresenta u svakom postu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.6.2025 17:11 (Minneyar).
9 godina
Minneyar kaže...

a cuj, svako nastoji svoju odluku racionalizirati i objasniti sam sebi, pa onda i ostalima ;)

pa ustvari, ljubomora postoji, samo ide u kontra smijeru, ja bih volio da mogu srknut malo kave, zapaliti duhan i uputiti se kod lokalnog dilera hardverom po 5070,80,90,120....

ne mogu, nisam zato budala, bas kao ni onaj koji to moze, ili koji to napravi.... tako da, s tim kontekstom price se ne slazem, svako kupi sto moze i hoce, samo sam rekao da meni produzena garancija za 50e zvuci kao dobar deal

9 godina
Cryogenic kaže...
Damir22 kaže...

Lik od kojeg sam kupio 4060ti 8gb za 350, njemu su zamjenili nesipravnu 1650 super za 4060ti, i još sam dvaput sa dvije grafe dobio dvije nove grafe jer su bile neispravne. Pred istek garancije par mjeseci pošalješ na servis tek tolko da vidiš dal je sa investicijom sve u redu i pronađu kvar i zamjene ti. APP. Tone i tone grafičkih na reklamacijama po skladištima uvoznika. Vidio uživo. Tako da baš da je mokar san i nije, nekome ko nema previše iskustva naravno da je.

sve 5, kako rekoh, to je san snova svih nas, jednom kupis k stalno reklamiras. ti se bio takve srece, moja sreca je da se ne sjecam da mi je ikad ista krepalo na takav nacin, uvjeren sam da nikad i nije.... ali da, znam masu ljudi koji uredno periodicno dobivaju novi hardver jer im stari krepa tijekom garancije, meni, vidis, jos ni 386 cpu nije krepao, jos uvijek radi :)

14 godina
Damir22 kaže...
Minneyar kaže...

a cuj, svako nastoji svoju odluku racionalizirati i objasniti sam sebi, pa onda i ostalima ;)

pa ustvari, ljubomora postoji, samo ide u kontra smijeru, ja bih volio da mogu srknut malo kave, zapaliti duhan i uputiti se kod lokalnog dilera hardverom po 5070,80,90,120....

ne mogu, nisam zato budala, bas kao ni onaj koji to moze, ili koji to napravi.... tako da, s tim kontekstom price se ne slazem, svako kupi sto moze i hoce, samo sam rekao da meni produzena garancija za 50e zvuci kao dobar deal

Više nego dobar deal, sidegrade, mene se napalo, downgrejd, dal sam normalan, ono izgubio u nekim igrama 2-3 fps'a, što je duboooookooo ispod od 3070 ,  u nekim dobio 2-3, drama queen je mala riječ za takve. Uz ime Rasprava o grafičkim karticama treba stajat i financijska nepismenost i prednost većem fps'u naspram cijene.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.6.2025 17:12 (Cryogenic).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice