Rasprava o grafičkim karticama izdvojena tema

poruka: 3.986
|
čitano: 838.076
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Rasprava o grafičkim karticama

evo ga sklopio sve i furmark odmah pustio da vidim :D nakon 2 min ne prelazi 85c hotspot! operacija uspijesna :D

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.12.2024 13:22 (DangerousB).
Moj PC  
7 0 hvala 0
12 godina

Odlicno i brzo rijeseno!

Aj bar smo bili u pravu za repaste, iako realno nije moglo sta drugo biti.

Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
Re: Rasprava o grafičkim karticama
chorba69 kaže...

Odlicno i brzo rijeseno!

Aj bar smo bili u pravu za repaste, iako realno nije moglo sta drugo biti.

ma vjerovatno nikad nije otvarana i bas skorila bila stara pasta.... jos samo da zbavim ptm i da padove zamjenim! uglvanom hvala svima

@Zaporožac  nisam padove zamjenio jer nemam trenutno u bosni jedino sta mogu nabaviti su arctic i thermal grizzly! i sto ne znam koje debljine idu na ovu graficku

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.12.2024 13:35 (DangerousB).
16 godina

Ti si svoju rješio tako, ja sam svoju prodao nakon 6mj. starosti, jebalo ih gubljenje garancije i naljepnice na šarafima....Evga je bila majka

16 godina

sinoc sam nesta cudno primjetio (ne znam jel prije bilo tako) uglavnom kad pustim neki video na youtube primjetio sam da mi temperature graficke skace otvorin adrenalin i vidim da mi je vram zakucan na 2000mhz koristim firefox i na chromu ista situacija! znaci nije bitno gdje se pusti video vram skoci! 2 monitra na 1080p i 75hz citao da se smanje hz ali nije mi pomoglo! imal ko ideju sta bi mogao biti uzrok?!

Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine

Pogledaj je li ti u driverima enejblan video upscaling, "gaming - graphic - video upscale" pa disablaj i vidi hoće li se tempe smanjiti.

Btw. izašao je jučer novi Adrenalin 24.12.1 pa možeš i njega instalirati.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.12.2024 9:26 (notloB).
16 godina

Nisam nikada koristio više ekrana, no 2 ekrana i video, pa mora nešto grafika raditi....probaj staviti DDU pa maknuti drivere i staviti nove

ako ne pomogne ukucaj ovo u tražilicu da ti ne linkam svaki ponaosob

vram max on multiple monitors youtube

16 godina

notloB novi driveri instalirani sve je disabled u gaming-graphic settings-u!

Wiz3m4n nisam primjetio da mi se to desavalo prije sinoc slucajno pogledao i vidim temp skace na 50-55c probao sam iskljuciti 1 monitor ali opet isti problem!

Edit: kad iskljucim video acceleration u firefoxu onda ostaje na 192mhz...

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.12.2024 9:37 (DangerousB).
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
DangerousB kaže...

Wiz3m4n nisam primjetio da mi se to desavalo prije sinoc slucajno pogledao i vidim temp skace na 50-55c probao sam iskljuciti 1 monitor ali opet isti problem!

A kada restartaš winse s isključenim jednim monitorom cijelo vrijeme, jel' i onda mema na max dok gledaš video?

16 godina
notloB kaže...
DangerousB kaže...

A kada restartaš winse s isključenim jednim monitorom cijelo vrijeme, jel' i onda mema na max dok gledaš video?

isti problem dize na 1900-2000mhz

3 godine
DangerousB kaže...

isti problem dize na 1900-2000mhz

Ne znam dalje a da ne prekopam guglo što možeš i sam, ostaju "gluposti" i eksperimentiranja npr. uninstall zasivljenog/neaktivnog drivera monitora u device manageru (view - show hidden devices), promjena frekvencije osvježenja monitora i rezolucije, probati na drugom monitoru, spojiti hdmi umjesto dp, disejblanje fresynca, vraćanje uv i oc grafe na difolt i tako...

4 godine
Ako je Amd gpu u pitanju to je onda normalno kad su dva monitora. Vec je to pitanje bilo milijon puta.
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.12.2024 11:12 (Boris grozni).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
Boris grozni kaže...
Ako je Amd gpu u pitanju to je onda normalno kad su dva monitora. Vec je to pitanje bilo milijon puta.

jeste amd 6800xt :) to mi je sinoc zapalo za oko mozda je i prije tako bilo da nisam primjetio! ostavit cu ovako jbt ga! hvala u svakom slucaju

12 godina

RTX 4070 SUPER test na 1440p različitim postavkama u novoj Indiana Jones igri

0 0 hvala 0
15 godina

Path trace je za još koju generaciju pretežak izgleda.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Recenzija Intel Arc B580 

2 0 hvala 1
3 godine
ibme74 kaže...

Recenzija Intel Arc B580 

Moram što prije prodati ovu u ladici RTX 3060 TI 

合氣道
3 godine

Dobro ovo... Da te pitam, jesi li šta preporučivao "A" intelove kartice na temama za sklapanje PCa i ako jesi znaš li možda jesu li ljudi koji su kupili intelove grafe zadovoljni, mislim to ovako dok gledaš video sve izgleda super ali čujem da još postoje problemi sa starijim dx9 naslovima a i developeri igara su još, čini mi se, u lako ćemo modu što se optimizacije za intelove grafe tiče pa onda vjerojatno treba čekati dok intel ne izda nove drajvere kako bi pošteno igrao najnoviju igru.

11 godina
notloB kaže...

... ali čujem da još postoje problemi sa starijim dx9 naslovima

em to nitko više ne igra, em te dx9 naslove pokreću i moderne igpu bez problema, a kamo li iole novija mid range grafa

na redditu kažu da je to riješeno i za dx9 i za dx11

Battlemage GPUs and DX11/9 games : r/IntelArc

15 godina

Kad im ne ide na cpu polju ovde nude odličan proizvod.Best buy gpu intel ko bi reko

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.12.2024 16:04 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine

Nagodinu izbacuju sapunatora nove rtx 5090, po cijeni od 699,9 $

Doznao iz pouzdanog izvora Boris Grozni

合氣道

1 0 hvala 0
16 godina
Zaporožac kaže...

Nagodinu izbacuju sapunatora nove rtx 5090, po cijeni od 699,9 $

Doznao iz pouzdanog izvora Boris Grozni

Nadam se da si sarkastičan 

13 godina

Pogledao vecinu recenzija i velika vecina su jako pozitivne  za razliku od prve generacije ovo je veliki skok u prakticki svemu novi budget king  , bravo Intel cini mi se samo pitanje vremena u 2025 kad ce doci cijela serija od budget to high end 

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.12.2024 16:30 (uznemirex).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
notloB kaže...

...pa onda vjerojatno treba čekati dok intel ne izda nove drajvere kako bi pošteno igrao najnoviju igru.

A ja sam danas morao downgradeat drivere sa 24.12.1 na 24.8.1 da bi mogao posteno igrati najnoviju igru (Delta Force) dok AMD ne izda nove postene drivere, pa nije da je to sa driverima nesto ekskluzivno za Intel graficke 

Demokracija je sistem u kojem dvije budale mogu preglasati jednog genija.
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.12.2024 16:34 (Mauro).
15 godina

Intel je fino bacio pljusku nvidiji i amdu u ovoj cijenovnoj klasi. Brža, više vrama i još jeftinija....lol.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
notloB kaže...

Dobro ovo... Da te pitam, jesi li šta preporučivao "A" intelove kartice na temama za sklapanje PCa i ako jesi znaš li možda jesu li ljudi koji su kupili intelove grafe zadovoljni, mislim to ovako dok gledaš video sve izgleda super ali čujem da još postoje problemi sa starijim dx9 naslovima a i developeri igara su još, čini mi se, u lako ćemo modu što se optimizacije za intelove grafe tiče pa onda vjerojatno treba čekati dok intel ne izda nove drajvere kako bi pošteno igrao najnoviju igru.

Nisam iskreno, prvi mačići se u vodu bacaju rekli bi stari ljudi 

Ali ovo sada se stvarno čini kao dobra opcija za budzet konfe.

15 godina

To budget bi trebalo promjeniti u smart.

Moj PC  
1 0 hvala 0
3 godine

Pa događalo se to i nvidiji, ukoliko ne vjeruješ pogledaj release notes od njihovih drivera, govorim o mogućoj većoj učestalosti problema kod, ajmo reći, novijeg igrača iako intel već dugi niz godina izdaje drivere što za apu, povremeno diskretne, ugrađene po raznim čipsetima etc. grafičke.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.12.2024 16:44 (notloB).
12 godina

treba sačekati pa vidjeti dali će neko od "benčera" istestirati nove Intelove kartice u starijim DX9 naslovima pa da se vidi dali su i koliko to popravili sa B serijom u odnosu na prijašnju A seriju.

12 godina

Evo i od drugog Steve recenzija

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice