Rx 480 se nemoze klokat, dali bi to trebao uzet u obzir?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Isplati li se uzimat od rx 480 od 8 gb za par stotina kuna vise?
Kakvo je ovo uopće pitanje ?? Vezano za 8Gb vs 4GB, objektivno se baš i ne isplati, pogotovo ako si na FHD rezoluciji.
Kakvo je ovo uopće pitanje ?? Vezano za 8Gb vs 4GB, objektivno se baš i ne isplati, pogotovo ako si na FHD rezoluciji.
Ako uzimaš neku sa stock hladnjakom probaj pronać na netu koje su sa pravih 4GB a koje su sa 8GB i zaključanih 4GB. Bio je popis negdje ali se ne mogu sjetit gdje. Znam da su likovi to masovno otključavali sa biosom od ove 8Gb verzije. Plus veće frekvencije memorije.
Prvo gledaj model. Preporuka MSI Gaming, zatim XFX GTR, zatim Sapphire Nitro ili Gigabyte G1, a ostale nebih ni gledao, ali imaš još XFX RS i Powercolor Red Devil. Pošto je čip manji u odnosu na prošlu generaciju ga je zajebano ohladit i radi niže cijene cijele serije se štedjelo, tako da je po meni pravi posao napravio samo MSI sa Gaming X modelom, a ova 3 nakon toga su solidni, ali rpm ventova će kod njih biti najmanje 1500 da čip ostane na cca 75-80 stupnjeva pri heavy loadu, znači 2000rpm da dobro hladi, ali to je priča za heavy ili max. load, a tu spada i dosta igrica kada se igraju na Ultra za što je grafa napravljena..
Uglavnom, kod 480 je preporučeno da paziš na temperature, airflow u kućištum pa onda namjestiš neku svoju fan krivulju da se ventilatori grafe vrte tolko i tolko % kada ti zaželiš. Kada se odlučiš za model vidi koliko je 8GB istog skuplji, ako je nekih 200kn i imaš novca ja bih rekao da je još isplativo, a više od toga baš i ne..
Btw. ono gore sam napisao za stock te nerefentne modele. Znači možeš clockati, ali bi to moglo osjetno povisiti i buku i temperature, zavisi kakav čip dobiš.
To vrijedi samo za referentne i to ja mislim one prve izbačene čipove i za neke vendore, XFX i Gigabyte ja mislim, ali fučkaš to sve kada su referentni.