Pomoc oko izbora graficke

poruka: 16
|
čitano: 3.920
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

trenutna konfiguracija :
Intel Core i5-650

Mainboard Pegarton IMPIM-GS

Powercolor ATI Radeon HD5550 ( 2048 MB DDR3)
Kingmax 2 GB DDR3 133 , 249 pin (3x)

zanima me sta mi je najbolje...kupiti jos jednu istu ovako (ukoliko je moguce imati 2 ove )
ili kupiti novu...i da li uopste preporucujete novu graficku (zelim bolju grafiku i manje laga u igrama )...
malo sam gledao cijene grafickih i evo neke (u eurima jer sam gledao u austriji graficke)
pa ako mi mozete reci svoju preporuku i sta mi je najbolje uraditi uz trenutnu konfiguraciju

graficke koje sam gledao :

sapphire radeon hd 6850 -149 eura

sapphire radeon hd 6870- 199 eura

gigabyte hd 4650 agp    -189 eura

Geforce gtx 560         -189 eura

Asus EAH6850 DirectCU   -209 eura
Geforce rtx 560               -165 eura

Geforce gtx550Ti sc         -129 eura

dakle sta je po vama best buy (trenutno imam oko 150 eura ali ako je neka puno bolja a recimo kosta nesto malo vise bolje mi je sacekati pa uzeti tu bolju )...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Minimum na koji bi ja išao je da prodaš postoječu na oglasima i uzimaj

Geforce 560 ili radeon 6850.

Šteta je na i5 staviti slabiju grafiku. Skupi još malo ako ti fali jer ćeš duže biti "miran"

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.1.2012 6:20 (witch from the east).
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

ma da...sad je kupujem i onda pitaj boga kad
da je skupljati i za ovu od 209 mjesec-dva ,ako je puno bolja isplati se...
dakle po tebi te 2...
a da li mi to ide uz ostalo (procesor ram i maticnu ).tj ne razumijem se bas dobro posebno u maticne,pa me zanima ako kupim neku od te 2 da li moze ona na ovu maticnu i da li cu moci iskoristiti "punu snagu" graficke sa i5 i 6 giga rama ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

i5 i 6Gb rama u tvom slučaju je Dovoljno za igre.

Iz osobnog iskustva savjetujem da uzmeš Radeon 6950 s nereferentnim hladnjakom i miran si ili ako cijena igra ulogu "zub" jeftinija je 560ti.

Isplati se...

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.1.2012 6:40 (witch from the east).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

ove su trenutno bile u mediamarku,ali mogu potraziti i Radeon 6950..a je li velika razlika izmedju 6950 i 6850 ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina

evo ti sve u jednom grafu, možda ti pomogne :

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
ee ovako ocu si kupit ati radeon hd 6950 powercolor i ok naso sam ju negde za 1700kn 2 gige sto je dosta dobro....onda sam vidio da također ima nekakva isto powercolor hd650 sam umjesto 6950 pise nest kao ax i tak nest 6950 i ta dode dosta jeftinie a isto je 2 gige...moze tte mi reci u cemu je kvaka ???plizzzzz
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ok hvala puno witch..znaci uzima se Radeon 6950 s nereferentnim hladnjakom sto god to znacilo :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ma vidi, ako več očeš igrati onda se malo rastegneš jer ćeš s slabijim modelima osjetiti razliku na zahtjevnijim naslovima. Ali opet je pravilo koliko para toliko muzike.

Referentni hladnjak je onaj standardni (crveni s naljepnicom) koji bar meni smeta jer kad se kartica zagrije, buka ventilatora značajno nadglasa sve druge zvukove pa ćeš pogotovu noću dati đavlu i pc i karticu.

Znači, rastegni do gtx 560ti ili radeon 6950 ili nešto jeftinije, makar polovno ako naletiš na dobro ponudu.

pozz

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
Re: Pomoc oko izbora graficke
_DuX_91 kaže...

trenutna konfiguracija :
Intel Core i5-650

Mainboard Pegarton IMPIM-GS

Powercolor ATI Radeon HD5550 ( 2048 MB DDR3)
Kingmax 2 GB DDR3 133 , 249 pin (3x)

zanima me sta mi je najbolje...kupiti jos jednu istu ovako (ukoliko je moguce imati 2 ove )
ili kupiti novu...i da li uopste preporucujete novu graficku (zelim bolju grafiku i manje laga u igrama )...
malo sam gledao cijene grafickih i evo neke (u eurima jer sam gledao u austriji graficke)
pa ako mi mozete reci svoju preporuku i sta mi je najbolje uraditi uz trenutnu konfiguraciju

graficke koje sam gledao :

sapphire radeon hd 6850 -149 eura

sapphire radeon hd 6870- 199 eura

gigabyte hd 4650 agp    -189 eura

Geforce gtx 560         -189 eura

Asus EAH6850 DirectCU   -209 eura
Geforce rtx 560               -165 eura

Geforce gtx550Ti sc         -129 eura

dakle sta je po vama best buy (trenutno imam oko 150 eura ali ako je neka puno bolja a recimo kosta nesto malo vise bolje mi je sacekati pa uzeti tu bolju )...

Offtopic ta grafa da je 190€? Gdje to? A 560tka je isto 190€ to mi nije jasno,daj nam link,ili si pogrešno napiso.

evilmage007@gmail.com skype evilmage007
15 godina
neaktivan

100% je dobro napisano...mogu vam poslati i slike ako hocete...
provjetite na stranicama saturn.at i mediamarkt.at  (mada su im sajtovi lose uradjeni nema puno stvari )
hd4650 agp je u saturnu ,a ova druga je u mediamarktu...upravo za to pitam sta mi je best buy jer se ne razumijem...po meni (a ja gledam na cijenu) su to iste graficke,a sigurno je jedna bolja :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

6850 toxic ja je imam i pre zadovoljan sam

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

koja je najbolja grafa do 2000 kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Pomoc oko izbora graficke
HD6950
15 godina
neaktivan

0ovako zbunjen sam skrozzz....trazuio sam po netu tak gtx 570 zotac naso sam zotac gtx570,zotac gtx570 amp edition i iso tak sam synergy edition i sad gledam posve drugacijeg su dizajna jer ima razlike u snazi ili radu ako ima koja je najbolja od svih gtx 570

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice