Pojasnjenje-grafa->monitor

poruka: 13
|
čitano: 1.577
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran

evo zanima me dal je grafa najvaznija koja utjece na fps, kakve veze ima monitor s grafom( nemre bit bas stari,al mislim kakva razlika sa npr hd 5870 na 17 inca i na 22 inca).. ja imam komp na kojem mi grafa drzi igre.. bar tak mislim, jer sam nju zadnju kupio i dobra je..evo.. na cod 6 imam proscjeno 30 fps na rezoluciji 1024 x768 , sve ostalo po defualtu..

<< ShadowKiller >>
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: Pojasnjenje-grafa->monitor
Da grafa je najvažnije za kolićinu fps-a ali malo važnija od proca. Znaći ako imaš novu grafu a star proc performanse u igrama neće bit puno veće. A što se tiće monitora njegova rezolucija je ta koja određuje broj fpsa. Ako je veća reza grafa se više opterećuje. To radi odprilike ovako. Grafa u svakome trenutku određuje koju nijansu boje određeni piksel prikazuje. Na 17'' monitoru reze 1024x768 ima ukupno 786432 piksela što nije problem i za slabije grafićke dok recimo na monitoru od 22'' s rezom od 1920x1200 ima 2304000 piksela kojima treba upravljat. Ak ti još nešto nije jasno pitaj. Nadam se da sam pomogao.
16 godina
protjeran

ja imam LG flatron f 720 b.. i sad on je 17 incha i reza 1024 x 768..  dal se meni opce splati u igrama stavljat vecu rezu.. mislim.. ljepse mi se vidi al je sporije naravno

<< ShadowKiller >>
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Koju grafićku imaš
16 godina
protjeran

pise ti u potpisu : Ge Force 9500 GT 512 mb GDDR3

<< ShadowKiller >>
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
S tom grafom nećeš moč baš na veće reze. Taj 17'' joj je taman. A kak velik monitor misliš kupit.
16 godina
protjeran

nikakav.. samo me zanimalo kak to funkcionira.. ma ja mislim da mogu s grafom na high i na najvecu rezu u cod 6.. al imam totalno preslab procesor

<< ShadowKiller >>
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Koj imaš proc i na kojoj frekvenciji
16 godina
protjeran

pa pogledaj pod moj pc.. imam 2 gb ddr 400 rama, 9500 gt grafu, i athlon 1.81 +3000

<< ShadowKiller >>
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Ma na mobitelu sam pa nemogu to pogledat. Tebi je proc najslabija točka na kompu. Ako misliš sta nadograđivat obavezno uzmi novi proc.
15 godina
protjeran
I kak misliš el ti se isplati stavljat veća reza. Pa nemožeš ni stavit veču
16 godina
protjeran

kak nebi mogel.. pa sve igre koje mogu na max stavim da najvecu rezu u igri... 1280x1024

<< ShadowKiller >>
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Pa onda ti je to reza monitora a ne 1024x768. Pa nemože monitor pokazat veču rezoluciju od one koju ima. Al ak ti igre nestekaju tjeraj ih na toj večoj rezi.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice