Nvidia isprane boje

poruka: 12
|
čitano: 2.847
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Nvidia isprane boje

Slozio danas gtx670,upalim komp i

ekran blijed u odnosu na ati...pokusavao svasta,ali nikako da desktop crna bude crna,sva je neka isprano crna,sivkasta nezz

Pomislio da je do graficke,skoknuo po gts450,ali ista stvar.....

U cemo je caka? sto ne vidim,sto propustam?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Nvidia isprane boje

Koristi Perwoll:)

Probaj se igrati postavkama boja na monitoru mada se meni nikad nije desilo da nakon zamjene proizvođača (ATI (AMD) - Nvidija) primjetim neke ozbiljnije oscilacije u bojama.

World Championships: 7, GP started: 293, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,519
15 godina
protjeran

Istina je - imam 4870HD i testirao sam malo 460GTX.

Slika na displayu je - blijeda - a crna je - siva.

Može se fino u driverima ispeglati do neke određene mjere - ali nije to to.

Zašto? Ne znam. Nemam namjeru dizati novi OS da provjerim dali je do drivera - ali kada vratim 4870HD - sve je lijepše.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
16 godina
odjavljen
b0.0ster kaže...

Slozio danas gtx670,upalim komp i

ekran blijed u odnosu na ati...pokusavao svasta,ali nikako da desktop crna bude crna,sva je neka isprano crna,sivkasta nezz

Pomislio da je do graficke,skoknuo po gts450,ali ista stvar.....

U cemo je caka? sto ne vidim,sto propustam?

Sve je to pitanje subjektivnosti, odnosno nekog osjecaja. Meni opet ATI, ups AMDove graficke izgledaju 'isprano'. Isto tako i prijateljima. Jednima bolje sjeda AMD, drugima nVidia.

****a, niti svi jednako vidimo, niti svi jednako cujemo. Nismo roboti, a ti koristi sto ti se vise svidja - odnosno ono sto je za tvoje oko prirodnije.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.5.2012 1:59 (Mrgud Veliki).
15 godina
protjeran

Zapravo i nije tako isprana boja ako se spoji na D-SUB, ali preko HDMI-a ili DVI-a -> blijedo.

Ne znam zašto - ali očito je problem u izlaznom signalu iz grafike - jer monitor mi je savršeno kalibriran.

13 godina
neaktivan
Nvidia isprane boje

vidim da me Don dobro kuzi....preko HDMIa jednostavno isprano....mozda se samo oko naviklo na amd....tko zna...

kaj se tice performansi,zadnja amd je zezala pa ne mislim na amd tak brzo opet,ali ock :)

Monitor mi je isto kalibriran savrseno,jednostavno je taj felling tu :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nvidia isprane boje

Prije sam to više primjećivao, uvijek mi se činilo da je osjetno manje na zadnjim generacijama kartica. Dosta sam ih naime izmijenio iz oba tabora, i nisam primjetio nešto drastično. Tako da bi ja dao šansu i čistom installu OS-a i onda testu svake kartice, kao i ugađanju slike iz drivera, na obje kartice, da se postigne optimum. Monitor nek se ne dira, nek za obje kartice bude jednako kalibriran.

Od GTX200 serije do sad nisam na nVidiji primjećivao takve scene, prije mi se znalo desiti, pogotovo na starijim 9600 i sličnim, kasnije X800 serijama, da su imale osjetno ugodniju sliku od 7600, 7800GT i ostalih modela. Diskutabilno.

Faith divides us. Death unites us.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Nvidia isprane boje

amd daje bolju sliku od ndvidie{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
M4X kaže...

amd daje bolju sliku od ndvidie{#}

Gluposti, imao oboje i razliku vidio nisam.

clock2much
15 godina
protjeran
thedream kaže...

Prije sam to više primjećivao, uvijek mi se činilo da je osjetno manje na zadnjim generacijama kartica. Dosta sam ih naime izmijenio iz oba tabora, i nisam primjetio nešto drastično. Tako da bi ja dao šansu i čistom installu OS-a i onda testu svake kartice, kao i ugađanju slike iz drivera, na obje kartice, da se postigne optimum. Monitor nek se ne dira, nek za obje kartice bude jednako kalibriran.

Od GTX200 serije do sad nisam na nVidiji primjećivao takve scene, prije mi se znalo desiti, pogotovo na starijim 9600 i sličnim, kasnije X800 serijama, da su imale osjetno ugodniju sliku od 7600, 7800GT i ostalih modela. Diskutabilno.

Dam ruku u vatru ako moje stare dvije 8800GTX XFX daju bolju sliku sa DVI->HDMI nego 460GTX/560GTX sa DVI->HDMI adaptera.

13 godina
neaktivan
Nvidia isprane boje

malo igranja s settingsima,kad sam prebacio RGB mode u onaj na y,rijesio se problem 

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Dam ruku u vatru ako moje stare dvije 8800GTX XFX daju bolju sliku sa DVI->HDMI nego 460GTX/560GTX sa DVI->HDMI adaptera.

Nisam skužio, a isto sam imao tonu 8000 nVidia serije. Al nešto tu očito postoji.. Možda je do proizvođača, možda do drivera, nećeg trećeg? Da imamo split screen nekakav s kvalitetnijim fotićem poslikan, iste scene, možda onda da promotrimo skupa.

Faith divides us. Death unites us.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice