Evo danas mi zapela za oko ova vijest
Izgleda da se pri defaultnim clock-ovima ipak može izvesti elegantnije zračno hlađenje za sve GTX4xx modele.
Još da počnu spuštati i cijene..
Evo danas mi zapela za oko ova vijest
Izgleda da se pri defaultnim clock-ovima ipak može izvesti elegantnije zračno hlađenje za sve GTX4xx modele.
Još da počnu spuštati i cijene..
Ja sam čuo negdje da je ta kartica otopila PCI-E slot i okolnu plastiku
No, really, kako hladit to čudo sa mini ventilatorićem? Unatoč downclocku, na kolko se on vrti, 10k obrtaja? Kakvu to buku stvara? Da nam se nebi vratila buka sa
i onaj vent koji je podsjećao na turboprop motorNešto sam skeptičan...
Sve preko 100 W u single slotu ( osim ako koriste bazu hladnjaka od zlata a listiće od srebra) je previše za iole podnošljivu buku.
No , možda imaju kakav "as u rukavu" ...
Da, to i mene zanima.. kad će te kartice stič na review-e (i mjerenja temperature) budemo vidjeli koliko je takav dizajn efikasan.
HAHA, ako je onaj dual slot koji se def dobije sa 480 drzi na 95 stupnjeva onda ce se ovaj rastopit hahah.
HAHA, ako je onaj dual slot koji se def dobije sa 480 drzi na 95 stupnjeva onda ce se ovaj rastopit hahah.
Strašno mi na zivce idu "fanATici" koji se konstantno u svakoj temi izrugivaju "fermi ovo fermi ono, mozes s njim ispec jaje, mozes oglacat hlace bla bla"... Mislim ako ste dosli spamat sa tim natpisima idite negdje drugo, ili jos bolje ajte u nvidiju i reci te im kako su glupi a vi pametni jer sve znate.
Haha to će biti veći fail nego HD4850 te 8800gt single slot, šta im sve padne napamet.
Ja sam čuo negdje da je ta kartica otopila PCI-E slot i okolnu plastiku
Ne znam za slot, ali sam pročitao da je GTX 480 omekšala PCI-E naponske kablove - The PCI Express power cables were amazingly soft from all the heat that had been thrown at them. -LINK
Sad kakvo bi to zračno hlađenje trebalo biti da odvede toplinu sa single slot kartice, ako će raditi verziju sa GTX480?
Problem ce biti i temp unutar kucista posto ovaj single-slot doslovno ne izbacuje zrak van kucista kao dual-slot hladnjaci
ma cemu to?
ako moes priustit takvu karticu pa priustit ces si i musashia...
ma cemu to?
Pri ovakvim cijenama bi i trebale dolaziti sa ugrađenim musashi-jem .
Ne znam za slot, ali sam pročitao da je GTX 480 omekšala PCI-E naponske kablove - The PCI Express power cables were amazingly soft from all the heat that had been thrown at them. -LINK
Onda je to bio šlampav prijevod sa ruskog bloga. To nije lijep prizor.
ma cemu to?
Musashi nepaše ni na GTX2** seriju,a kamoli na GTX4** seriju.
Onaj setsugen mislim da paše.
Ovo je naprosto preseravanje bez ikakve funkcije
Ma da... Koje su to bljuvotine... Neka vele samo jednu stvar zbog cega je single slot bolji od dual slot... (samo jedan opravdan razlog) Hm... mozda ce netko napravit HTPC s tom grafom... Da te glava zaboli od bedastoca.
Ma da... Koje su to bljuvotine... Neka vele samo jednu stvar zbog cega je single slot bolji od dual slot... (samo jedan opravdan razlog) Hm... mozda ce netko napravit HTPC s tom grafom... Da te glava zaboli od bedastoca.
mozda bi stao 4x single GPU u normalna kucista :P
Ovo me opet podsjeća na početno pljuvanje Ferimja dok još uopće nije ni bila vani kartica.. a sada kad se otkrilo kako jedna GTX470 konkurira čak i Radeonu 5870 sad već ekipa kaže 'Pa nije Fermi ni tako loš'.
Ljudi, pričekajte review-e i onda pljujte koliko želite, uostalom zanimljivo mi je da kada god objavim neki Radeon post onda 90% ljudi hvali (nema baš postova Nvidijota koji pljuju po ATI temama), a kada stavim bilo kakvu novost vezanu za Nvidiju preko 60% ekipe pljuje (i to uglavnom fanATIci sve..).
Samo je jedan zaključak - ovo je forum sa glavninom fanATIka (čast objektivnim izuzecima) i to je to
No na stranu to, činjenica je da je trenutačno još uvijek po cijenama ATI logičniji izbor pojedinih modela grafulja i s tim se slažem.
Ovo me opet podsjeća na početno pljuvanje Ferimja dok još uopće nije ni bila vani kartica.. a sada kad se otkrilo kako jedna GTX470 konkurira čak i Radeonu 5870 sad već ekipa kaže 'Pa nije Fermi ni tako loš'.
Ljudi, pričekajte review-e i onda pljujte koliko želite, uostalom zanimljivo mi je da kada god objavim neki Radeon post onda 90% ljudi hvali (nema baš postova Nvidijota koji pljuju po ATI temama), a kada stavim bilo kakvu novost vezanu za Nvidiju preko 60% ekipe pljuje (i to uglavnom fanATIci sve..).
Samo je jedan zaključak - ovo je forum sa glavninom fanATIka (čast objektivnim izuzecima) i to je to
No na stranu to, činjenica je da je trenutačno još uvijek po cijenama ATI logičniji izbor pojedinih modela grafulja i s tim se slažem.
Zasto neces gledat realnu stranu price ? Kolko bi oni morali skresat taj GPU da bi jedan single slot heasink mogao apsorbirat tolko topline ? Ako ga osakate, to vise nije ta kartica...
Zasto neces gledat realnu stranu price ? Kolko bi oni morali skresat taj GPU da bi jedan single slot heasink mogao apsorbirat tolko topline ? Ako ga osakate, to vise nije ta kartica...
Vidim da nisi pročitao članak kak spada. Navodno su to IDENTIČNI GPU-ovi samo na defaultnim taktovima (dakle nisu tvornički dignuti clockovi).
Realna strana priče je da i mene zanima kako će izvesti to 'single slot' hlađenje i kolikoi će se te nove kartuše grijati.
Nisam čitao članak, ali možda kartica može doć u single slot verziji ako su smanjili proizvodni proces GPU-a na 28nm
Hm... Kaj god da naprave, nemaju nekog znacajnog profita od tog single-slota, samo probleme... Sad kolko ce ustedjet na heatsinkovima, tolko ce se podic buka venta i ostale nepozeljne nuspojave. Ili mozda ce stavit cisti pasivac... Tko zna sam ce smislit... :P
Jos jedno pitanje ? Zasto za to mora bit posebna tema, kaj fali temi Fermi info ?
Jos jedno pitanje ? Zasto za to mora bit posebna tema, kaj fali temi Fermi info ?
U 'Fermi info' temi se nakupilo toliko offtopic-a, flejmanja, trollanja, glupih komentara i sl. da mi se neda stavljat neku novost sve pod taj 'čušpajz'.
Sorry ali mislim da kao forumaš imam pravo na novu temu u ovom slučaju (ne postoji druga takva) jer inače bi sve teme mogle potpasti pod 50-tak naslova koji bi bili 'generalni'
Slike sto sam dodao sve govore!!!
p.s.Da dodam ako su iskoristili osiromaseni plutonij ili uranij iz gelera koje je US army razbacala po svijetu sa svojim bomabama onda imaju definitivno asa u rukavu jer ove legure mogu brzo i efikasno odvuc temperaturu a i jeftino se da nabavit na Kosovu,Iraku i Afganistanu pa bi kartice trebale bit malo skuplje od orig.rijesenja !!!
Roba(fermi)koja ne donosi profit je losa roba.Ja nisam fanatik brandova ali da je fermi promaseni projekt to je sigurno kao sunce u podne!!!
Treba vidjet kako su se ponašale kartice sa sličnim TDP-om kao i 470 sa single slot hlađenjem pa če se vidjet kao če to bit, a opet možda su napravili pravu zvjer od hladnjaka pa neče bit tak topla.
Galaxy je do sada uvjek bio cool proizvođač (6600GT sa zalmanom itd, očito znaju da nVidiji treba moćan cooler, jer su HOT HOT HOT).
A sada, ovo mi prije liči na jednu 5850HD single slot...
HDMI izgleda full sized, bar ja ne vidim da je to miniHDMI port (možda se varam).
Ne vjerujem da 470GTX može biti hladna, i hlađena aluminijskim listovima u single slotu,
a kamoli 480GTX.
Eventualno da naprave totalno novi čip, koji će biti 4x manji nego sadašnji.
Veći čip -> više topline...
Da, govore kako se Nvidija grije 7,8 stupnjeva više od ATI-ja i troši 30-40W više struje - 'bu-faking-hu' zamisli tragedije!
Ako uzmemo u obzir da je pri tom i kakvih 15-20% jača (boljih performansi - GTX480 prema R5870) tada su ove brojke sasvim normalna stvar
(uostalom ovo za GTX480 i 95C je mjereno u vrućoj sobi na barem 30C okoline jer na sobnoj temperaturi od kakvih 22C ne prelazi 90C niti nakon sat vremena Furmarka - burn test)
A sada, ovo mi prije liči na jednu 5850HD single slot...
HDMI izgleda full sized, bar ja ne vidim da je to miniHDMI port (možda se varam).
Hehehe, dobri stari Don.. ti da vidiš sliku krave rekao bi da ti više liči na bika vjerojatno
(oprosti ali morao sam, već mi je zaista smiješno kako nikada ne vjeruješ fotkama nego ti se uvijek čini da je nekakva 'urota' ili lažnjak na slici.. opusti se čovječe! )
A autor Teo... Lol. Sjecam ga se davnih vremena s useneta kada smo bili dva najveca nVidiota ondje... Doduse, ja ne s ovim nickom.
Istinu po strani. Ovo ce sljakati samo, ako su uspjeli nekako spustiti proizvodni proces.
U svemu ostalome, pisi kuci propalo je. Mada ne mislim da je ova serija promasena kao sto vecina misli.
A autor Teo... Lol. Sjecam ga se davnih vremena s useneta kada smo bili dva najveca nVidiota ondje... Doduse, ja ne s ovim nickom.
Pa to što je čovjek bio Nvidijot prije dosta godina (kad je ruku na srce Nvidija i bila puno bolji izbor od Radeona - još u vrijeme GF2, 3 i 4 serija) nema nikakve veze sa ovim tekstom.
Tu je samo objava tj. najava što se sprema na tržište.