Ajde da malo razbijem ovu dosadnu raspravu, ko ima veću kitu i tome slične teme.
Jer ako je datum točan, tad ja idem po svoju novu grafičku mašinu.
Ajde da malo razbijem ovu dosadnu raspravu, ko ima veću kitu i tome slične teme.
Jer ako je datum točan, tad ja idem po svoju novu grafičku mašinu.
Nisu točne, bit će bitno drugačije.
Sacekajte gledajte obazrivo kada kupujete gadjajte na pojacanu memoriju bolje nego fabricki OC.
Video memorija treba uvek, moduju se igrice vodite racuna da idete na preko 2GB kartu cete lako klokovati.
Mislim da ce se ona FTW dobro prodavati za gamere, dobra je serija poznata, 4GB memorije, lep dizajn.
ASUS DCII je ogromna kulercina za 3 slota koja se klati i skripi da ti se usi najeze, ima memorije kao i referentna a zauzima 3 slota.
Bacanje para cisto.
Nikad je nezgodnija za stavljanje u SLOT. Drugo bi bilo da je to 2 slota a tesko ali ova je 3 SLOTA I ogromni broj njih stoji krivo kao i mnogi MSI modeli.
Ja sam je podupirao sa jakim kablovima na Sesonicu koji su je drzali ravno ali to ne moze svako napajanje.
Cak je i konektore tesko ubaciti u nju dok se ne izvestis za razlioku od referentnih i sl modela.
U Bgdu je cena 580DCII i dalje 450e kao ja kada sam kupio pre godinu dana. 450e a nebi mogli za 300e da ih prodaju sada.
Cuvena serija koju ja dobio u iscepanoj kutiji a drugi razne druge probleme, kao recimo covek kupio kartu i zagleda je a iz nje ispadne sraf koji drzi unutra nesto...
Sta ce skine sve i vrati ga na mesto...
Da je imala celofan i kontrolu kvaliteta to se ne bi desilo.
I necu da ovo predje u raspravu sada ja vam kazem zbog memorije ni zbog cega drugo, jaa vama oci necu otvoriti a jos manje cete vi mene ubediti da nisam u pravu.
imas asus 580 DCII i kazes da je ludo dat 4k kuna za gtx 680 koja dere tvoju koja i dan danas kosta jednako,a da ne pricam jos o tome da si performanse te kartice moga nadmasit sa 2000kuna (2x6850). A da highend 6xx serije bude 3000 kuna (a fala bogu da ce bit skuplji) od 680 tebi ce 30x isplativije bit ubost jos jednu 580... jer ce 2 x 580 derat kozu jednoj (vjerojatno) 685
to je pitanje kad će doć a ako i dođe nebude sigurno oko 4000kn,sigurno preko 5,gtx 680 je high end i cijena je mogla bit još i veća
gtx 580 su koštale preko 4000kn a ova gtx 680 je skoro kao gtx 590,puno jača od gtx 580
to je pitanje kad će doć a ako i dođe nebude sigurno oko 4000kn,sigurno preko 5,gtx 680 je high end i cijena je mogla bit još i veća
gtx 580 su koštale preko 4000kn a ova gtx 680 je skoro kao gtx 590,puno jača od gtx 580
ova GTX680 nije high end... ona je samo nova generacija u prvom planu je se trebala zvati 660ti ili 670. ali su se ocito super posluzili marketingom. tek ce cip 110 biti pravi high end. tj najjaca single gpu, a za ocekivat je krajem ljeta ili na ljeto ...
ova GTX680 nije high end... ona je samo nova generacija u prvom planu je se trebala zvati 660ti ili 670. ali su se ocito super posluzili marketingom. tek ce cip 110 biti pravi high end. tj najjaca single gpu, a za ocekivat je krajem ljeta ili na ljeto ...
hm vjerovatno si u pravu ali meni je moja gtx570 high end a kamoli 680 btw kad se budes rjesavao svoje sjeti me se
imas asus 580 DCII i kazes da je ludo dat 4k kuna za gtx 680 koja dere tvoju koja i dan danas kosta jednako,a da ne pricam jos o tome da si performanse te kartice moga nadmasit sa 2000kuna (2x6850). A da highend 6xx serije bude 3000 kuna (a fala bogu da ce bit skuplji) od 680 tebi ce 30x isplativije bit ubost jos jednu 580... jer ce 2 x 580 derat kozu jednoj (vjerojatno) 685
imao sam 2xVTX6870 CF... i odustao sam zbog grijanja i tadasnji bug-ova sa profilima. Sad vec jedan GTX680 dobro parira 2X580, da ne spominjem potrosnju koja je smijesna ,a ako glasine da ce navodna 685 biti oko 30% bolja od 680(za 680 ispalo je 90% glasina tocno) mislim da imamo pobjednika. A upravo kao sto si ti napisao GTX580 DC II ne pada cijena uopce cak je skuplja 150 kn nego kad sam ja uzeo lol, s tim kad sam je uzeo to je bio daleko najjaci single GPU plus najbolje hladjenje. Morao bi mjenjati kuciste plus napajanje sto bi me doslo jos minimalno 2.5k. Krajem godine bi trebao doci 2X110 koji bi trebao zamjeniti GTX590, kojoj predvidjam cijenu kao i sadasnjoj GTX590(do 6k), a cijena "GTX685" bi se trebala kretati u rangu sadasnje 580.
dok god GK110 ne dođe na police gtx 680 JE high end
Pa jel ima neko neku zvanicnu informaciju i da li je GK110 single karta ili dvoglava tj odgovor na AMD 7990.
Moguce da je to dvoglava karta a mozda ce Nvidia ovaj put da uradi kao i AMD kada su u prvi mah ljudi sa 6870 mislili da je naslednica 5870.
Voleo bih da znam o cemu se radi i da li je to dupla ili single karta.
Te u avgustu te pred kraj 2012....
Evo i gtx 680 kod nas : http://www.magazinrs.hr/gtx680-2gb-256bit/POV-VGA-680-A2
Za pocetnu cijenu i vise nego dobro.
Da dode neka Twin Frozr za 4k kn, show!
preskupo,tek su izašle i sad je cijena nabrijana
pošto joj je cijena manja za 50 eura od hd7970 tako bi trebala i koštat
znači oko 3400kn
Opis oglasa: "Kupljena je u Americi tao da je kvaliteta zagarantirana."
Nego,koliko bi kod nas trebala koštati GTX 680?
Pa kod nas je 1000kn vise
ovo je praksa svih foruma i portala, na svakom se mora nać najmanje 100 odabranih koji će ismijavat ostatak foruma, meni osobno samo time pokazujete koliki ste zapravo kompleksaši.
čovjek je najvažnije reko u djelu cijene 3300kn GTX 680, a ti ako ti se ne sviđa možeš slobodno produžit kod naših lihvara pa njima ispoliraj jajca i napuni novčanike!
čovjek je najvažnije reko u djelu cijene 3300kn GTX 680, a ti ako ti se ne sviđa možeš slobodno produžit kod naših lihvara pa njima ispoliraj jajca i napuni novčanike!
to je dobra cijena jer u usa košta 2850kn,pa kome nije važna garancija može proći
Da, a kome nije važna garancija za grafu za koju istrese 3300 kn ??
Da, a kome nije važna garancija za grafu za koju istrese 3300 kn ??
Tako je ne valja to bez gare jer košta kao zlato,da se mene pita nijedna grafa makar da je od zlata ne vrijedi tih para sa garom ili bez.
ovo je praksa svih foruma i portala, na svakom se mora nać najmanje 100 odabranih koji će ismijavat ostatak foruma, meni osobno samo time pokazujete koliki ste zapravo kompleksaši.
lol pa nisam nikog ismijavao ni ništa,nego mi je bilo smiješno što je napisao da je kupljena u Americi pa je "kvaliteta zagarantirana". Kao da grafička nije iste kvalitete kad se kupi ovdje i tamo. Nisam rekao ništa za cijenu,cijena je dobra.
...samo primjećujem da je autor oglasa bez telefona adrese i kontakta.
Dakle, još riskantnije od manjka garancije.
...samo primjećujem da je autor oglasa bez telefona adrese i kontakta.
Dakle, još riskantnije od manjka garancije.
ti si ju vec mislio ubosti?
Inače to mi je prijateljov oglas i stavio ga je jer sam mu ja rekao da mu mogu nabaviti iz amerike za 500$ GTX 680 pa je njemu palo na pamet da ju proda na njuškalu.
I on ima acc također na forumu sa istim imenom i nije prevarant.
PS: On je samnom naručivao sleevse te svi ljudi koju su mi uplačivali za sleevse su uplatili na njegov račun. I svi su dobili svoje.
I ja sam se odlucio da uzmem GTX680 ali tek u Julu i to eVGA GTX680 FTW najverovatnije posto ce taj model biti kod nas.
Meni ne treba ekstremni kloko vise mi treba memorija pojacana i najvise mi treba ako bude bila neka kojoj moze da se moduje BIOS da ne podize i ne spusta klokove.
Te stvari su mi apsolutno neophodnGTX680 jer mi se nimalo ne svidja obaranje i spustanje klokova, mislim da ce tu svega biti ali dobro.
A posebno tvikovanja i raznih pitanja sa problemima. Zato hocu da moja karta bude drugacija.
Uslovi:
eVGA
4GB
BIOS modovanje da ne obara klokove
Ali ipak ne zelim da uplatim pre nego vidim sliku GTX680 Classified.
Eto od moje zivotne zelje nista posto ce ove donositi a onu NECEEEEEE.
Jednom imas zelju da imas nesto tako i ne moze i to ne zbog kesa, dobro drugi put prvu imam to je Obsidian 650D.
Samo zamisljam koliko bi mi je Amerikanaca prodalo u savrsenom stanju za 400e i otrcalo da kupi Kepler i oboje srecni.
Ma kojih 400 dalo bi za 350e vec imaju u radnji Keplere.
ASUS sanse za kupovinu: 0%
GIGAC: 0%
MSI : 0%
Geinward: 0%
Zotac: 0%
...
Ali ne mogu pre jun-jula da je kupim.
Dotle cu vidseti kako izgleda i Classified model.
Ima neka nagradna igra gde eVGA daje kao nagradu nisam razumeo da li svaki model GTX nagradjenima, stalno...
Nemoguce je da je tako...To kada bi dobio ja mislim da bi skocio sada sa 3 sprata od srece i smejao se i pevao dok bi me nosili u bolnicu.
A posle bi kupio HD7970 samo da ga otvorim se ispi**** se na njega i to snimim.
A sada je ovo poredjenja samo za ljude koji misle da ne vredi dati pare za GTX680.
2009 je izasao Radeon 5870 najaca karta tada ne racuna dvoglave. Karta je izasla 2 god posle izlaska Crysis igrice i kao najaca i dalje nije mogla da igra tecno Crysis a pogledajte je kakva je danas jaka, stabilna, dobra proslo je 3 god a samo za bas najzahtevnije je slaba.
E sada zamislite da uzimate GTX680 grafiku koja pri izlasku fura Max sve igrice cak i Crysis 2 koji je Ultra zahtevan, sta mislite kada ce ona da oslabi tek.
Zato se isplati pljunuti kes i zato sam protiv da se za jednu grafiku pominje rezolucija od 2500 i dalje.
Ovo je samo jedna grafika za miran gameplay da ne razmisljas o snazi igre kao da imas konzolu samo bolje, uvek tecno dok se ta kinta ne bude i vise nego otplatila.
Mislim ovo vazi za one koji kupuju zbog igranja, za one koji rade testove bolje kod sponzora odmah.
Ovo je prva karta da se tako obracunava lako a svim igrama a da nema nesto gde moras da racunas na SLI odmah.
Uvek je za svaku postojala igrica koja je preteska sem za ovu sada seriju.
To je to a posle zelim ovde da se napisu komentari na ono sto sam rekao dok jos nije bila u prodaji da ce karta lako dostizati preko 85C cim sam video prva uporedjenja sa GTX680
a posle iskustva sa Boostom jel i dalje mislim da ako ne nadju nacin da to vrate na normalu da moze bitio problema tipa sta je sa driverima, sta zasto usporava, u ovoj igri ovako u onoj onako, cekajte novi driver i ostalo. Zato ja sam rekao da je uslov normalno klokovanje bez obaranja kloka i da to funkcionise kao iz fabrike da bi je kupio.
A za hladjenje...??? Videcemo da li Cayman ima drugara.
HD 5870 2GB