NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 2.881
|
čitano: 289.290
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: NVIDIA Blackwell 50xx
Unutar 5% od stock vrijednosti testirao perfekcija.

1 0 hvala 0
12 godina
forumaš kaže...

Evo sad je izašao spiderman 2, kamilica ak je isključen RT po pitanju zahtjevnosti. Uskoro dolazi TLU II za koju bu valjda jedino bitno imati dovoljno vrama, onda dolazi novi Doom a za dalje bumo vidli. Nije da nema igara, ima i te kako.

Samo ne vidim neki problem da nam za to treba FGX4...tak da je učestala kupovina hardvera više sport sam po sebi nego alat za igranje igara.

https://en.gamegpu.com/action-/-fps-/-tps/marvel-s-spider-man-2-test-gpu-cpu

Pa kako ćeš ti igrat DOOM kad RT nije opcionalan....čekat ćeš demake sa 32bit ps1 grafikom?...

15 godina
MEGATAMA kaže...
forumaš kaže...

Evo sad je izašao spiderman 2, kamilica ak je isključen RT po pitanju zahtjevnosti. Uskoro dolazi TLU II za koju bu valjda jedino bitno imati dovoljno vrama, onda dolazi novi Doom a za dalje bumo vidli. Nije da nema igara, ima i te kako.

Samo ne vidim neki problem da nam za to treba FGX4...tak da je učestala kupovina hardvera više sport sam po sebi nego alat za igranje igara.

https://en.gamegpu.com/action-/-fps-/-tps/marvel-s-spider-man-2-test-gpu-cpu

Pa kako ćeš ti igrat DOOM kad RT nije opcionalan....čekat ćeš demake sa 32bit ps1 grafikom?...

Tu nemam izbora, te postavke stavim na minimum. Isto kao sad što igram Avatar. Isto je sa star warsom. Isto je i sa zadnjiom Inidjanom, i radi to onda korektno, ali ne na 4K nego se moram spustiti na 1440p.

Da mogu isključio bi ga totalno. Srećom u tim igrama je RT na minimumu relativno nezahtjevan. 

RT je govno od tehnologije, ima analiza na internetu, tek u 4-5 naslova donosi značajniji vizualni benefit, neke igre degradira vizualno ali redovno u svim igrama uništava performanse...i ne samo GPU nego i CPU. Evo sad sa spidermenom 2 hrpa ljudi ima problema sa rušenjem kad je RT upaljen.

Meni radi skroz stabilno. Izbacili su patch za ta rušenja ali malo kome je pomogao, barem po komentarima na setamu.

Hebo RT.

3 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

Jel' ima u tom nv appu za namjestiti postavke per game/app kao u adrenalinu ili se može jedino globalno?

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.2.2025 14:38 (notloB).
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina

3 0 hvala 0
11 godina
Radoznali kaže... 

Sram vas bilo  Links i Instar.

bojkot!

17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

to je nazalost normalna cijena za tu grafu, tj asus/msi premium tax

preporucena cijena za taj model je 1500 usd,  a to je kod nas kada uberes poreze i sve sta ide s time x10 u kunama, tj 2000eura kao sta obicno biva. +/- 100 eura

uzmi recimo 4080 super tuf model, msrp cijena je 1100 usd, a kod nas je 1450eu, ista racunica

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

točno tak, kad su grafe u pitanju 1$=10 kn pa si preračunajte, bilo i ostalo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Zbog velike potražnje, artikl je dostupan isključivo na upit. Artikl će se isporučivati redom kako će stizati dostupne količine.

Vidiš da su redovi za 5080, i da se ima 2000 eura viška.

17 godina

Naravno da se ima, zar si sumnjao u budale, nepobjedivi su i ustrajni, na to se i računa...prije su govorili kad djeca imaju para i kramari trže sa svojim drangulijama, tako je i dan danas, samo nisu djeca jbga

10 godina

Uz 30% pdv i carine nemoze bit ispod 1300 ali može debelo preko...

14 godina
MGloc kaže...

Evo kod nas u AT jedino Alza.shop prodaje ima jos po 2000e MSI i PNY.

Jucer je imal i ETEC ali danas pusiona....al za 1900e.

Biti ili ne biti pitanje je sada.
17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Dajte čisto reda radi da vidimo nešto, koliko vas uopće iskreno razmišlja o kupovini rtx 5080 i 5090 koje su sada eto kakti dostupne i bi li dali i ovu sada neku moju proizvoljnu sumu za taj komad hardwera koja je 500e barem veća po sadašnjem stanju na tržištu.

Meni su to suludi iznosi no naravno svatko zna svoje.

2 bi, rtx 5090 2500e
5 bi, rtx 5080 1500e
7 možda kasnije ako padnu cijene
33 ne treba mi, zadovoljan svojom
23 nebi po ovim cijenama nikako
4 dao bi koliko traže 5090
0 dao bi koliko traže 5080
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Hočemo li uskoro govoriti ko i za ryzen7800x3d kad je izaša: ma vidiš pametni su oni šta su kupili odmah.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Wiz3m4n kaže...

Dajte čisto reda radi da vidimo nešto, koliko vas uopće iskreno razmišlja o kupovini rtx 5080 i 5090 koje su sada eto kakti dostupne i bi li dali i ovu sada neku moju proizvoljnu sumu za taj komad hardwera koja je 500e barem veća po sadašnjem stanju na tržištu.

Razmisljam pomalo, ali o RTX5070TI kada padne ispod 1000€.

RTX4070 TI Super je imala MSRP od 799$ i ja sam je u 9. mjesecu uzeo za 929€ kod nas.

RTX5070Ti ima 749$ MSRP, znaci 50$ manje, pa ce kad tad morati biti dostupna ispod 1000€. Ne kada izadje naravno, ali za nekoliko mjeseci ce se naci. Kad tad, nije mi zurba.

Bolje šutjeti i biti smatran glupim, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.
9 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

jednostavno ne vidim poantu, jedini apgrejd koji meni osobno ima smisla je kartica sa 16gb vrama, nebitno koja, igra i 3xxx, 4xxx, neki amd....

jednostavno kad se oduprem hypeu i impulzivnim odlukama shvatim da ionako ne igram, i to malo sto igram sam izbirljiv kao vegetarijanac na sajmu burgera, a ako me igra privuce, tehnicke karakteristike, rezolucija, max detalji i slicno su mi malo bitni.....

do ovog prosvjetljenja sam dosao jednostavnim pogledom na jnstalirane igre koje imam.

hzd:fw - igrao par dana, postalo repetitivno i zamorno, odustao

gow: ragnarok - vidi gore, s time da sam odustao nakon 2 dana

indiana jones - igrao tocno 48 minuta prvi dan, stoji dalje

nekoliko re klonova te raznih aa i indie horrora - ne igram

u zadnjih godinu i pol sam odigrao alan wake 2 i silent hill 2.  trebam li grsficku od 2000e za 2 igre godisnje? trebam li graficku od 1000e za dvije igre godisnje? trebam li uopce grafi....cekaj, ipak trebam, ali samo ovo zadnje. :)

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
dery kaže...

Hočemo li uskoro govoriti ko i za ryzen7800x3d kad je izaša: ma vidiš pametni su oni šta su kupili odmah.

Nemoguće, ono su bile ok cijene, ne sječam se da je bilo puno prigovora na njega....ovdje govorimo o 3000+e, šta bi trebali pohrlit?!

Koliko bi očekivao da budu, 4-5000e?? Nemojmo pretjerivat baš.

7 godina
Mauro kaže...
Wiz3m4n kaže...

RTX4070 TI Super je imala MSRP od 799$ i ja sam je u 9. mjesecu uzeo za 929€ kod nas.

RTX5070Ti ima 749$ MSRP, znaci 50$ manje, pa ce kad tad morati biti dostupna ispod 1000€. Ne kada izadje naravno, ali za nekoliko mjeseci ce se naci. Kad tad, nije mi zurba.

A ja ti kupim tvoju 4070ti za 500 i svi zadovoljni 

16 godina
Wiz3m4n kaže...

Za moje gaming a i sve ostale potrebe, RTX 3060Ti još uvijek rula nadmoČno

Možda za koju godinu ubodem neku jaču karticu, ali nema šanse davati puste novce za to.

Tigar Krezumica
17 godina

da, slažem se

12 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Evo stizu polako 80ice.

Nezz zast sam mislio da ako je MSRP $999 da cu kod nas moc uzet neki srednji tier za 1500e. silly me.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Wiz3m4n kaže...
dery kaže...

Nemoguće, ono su bile ok cijene, ne sječam se da je bilo puno prigovora na njega....ovdje govorimo o 3000+e, šta bi trebali pohrlit?!

Koliko bi očekivao da budu, 4-5000e?? Nemojmo pretjerivat baš.

Kad sam govorio kako će 5080 biti 2000€ isto si mi reko da pretjerujem.Ali imaš pravo evo ih kod nas za 1700€ -2000€ ide to dole.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.2.2025 18:07 (dery).
16 godina
Sve ovisi koliko tko ima vremena za gaming, recimo meni je ok preko zime a preko ljeta jedva da upalim.. no eto graficke uzimam uvijek do 1000 eura tako nekako otprilike
Intel 80286
17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

cak sam razmisljao mozda uzet 5080, ali ove postene verzije kostaju 1500e+

radije polovnu 4080s/4090 ili 7900xtx koja se nade za 800-900e jer mogu zivjet bet RT,

i onda pogledam sta imam instalirano na kompu, sve igre koje mi rade na barem 4k60 na high, ili ih mogu igrat na ps5 prou. znaci da je WANT, a ne NEED.

ali znajuci mene, jedan dan ce me uloviti jaca zelja za upgradom, kada slabije razmisljam (najcesce nakon dosadne smjene od 24h kada izlazim iz nocne) i kupit cu nesto

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Znamo da je gotovo sa tim nažalost no dajte si svejedno prevedite da je jedna ne top nego high end vga 15000kn,,,,majko sveta

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ma, za ove glupe cifre se uzme cili gaming PC.

scion of the storm
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Wiz3m4n kaže...

Znamo da je gotovo sa tim nažalost no dajte si svejedno prevedite da je jedna ne top nego high end vga 15000kn,,,,majko sveta

Nije to tako strašno ima ih za 12750 kn

16 godina
nikonja kaže...
Mauro kaže...
Wiz3m4n kaže...

A ja ti kupim tvoju 4070ti za 500 i svi zadovoljni 

Nece moci 

4070ti super ostaje, 7800xt ce u prodaju

Bolje šutjeti i biti smatran glupim, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.
17 godina
Gemmy kaže...

radije polovnu 4080s/4090 ili 7900xtx koja se nade za 800-900e jer mogu zivjet bet RT,

i onda pogledam sta imam instalirano na kompu, sve igre koje mi rade na barem 4k60 na high, ili ih mogu igrat na ps5 prou. znaci da je WANT, a ne NEED.

ali znajuci mene, jedan dan ce me uloviti jaca zelja za upgradom, kada slabije razmisljam (najcesce nakon dosadne smjene od 24h kada izlazim iz nocne) i kupit cu nesto

Nove su ti rx 7900xtx po 900 do 950e

17 godina
Wiz3m4n kaže...
Gemmy kaže...

Nove su ti rx 7900xtx po 900 do 950e

znam, gledam stalno red devila, i nitro+, ali ne zelim jos nis kupiti, da ne zažalim prije nego sta objave 5070 ti, i 9070xt

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice