NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 2.937
|
čitano: 297.304
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: NVIDIA Blackwell 50xx
Kant kaže...
ivann.n kaže...

Vjerojatno si u pravu. Budemo vidjeli ako se pojavi neka u blizini a da je dosta ispod cijene, vrijedi probati, možda Nvidijin marketing doista radi svoje. Što se tiče tvoje, €1600 je bila prvobitno oglašena cijena ili se dogovorom s kupcem došlo do te cifre?

1600 prvotna cijena, planirao spustiti na 1500, ali tip odmah kesirao 1600...

Kant

Još 17 dana pa RTX 5090 juhuhuhuhu.  i tata bi sine.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.1.2025 20:18 (hummer0).
10 godina
Kant kaže...
ivann.n kaže...

Vjerojatno si u pravu. Budemo vidjeli ako se pojavi neka u blizini a da je dosta ispod cijene, vrijedi probati, možda Nvidijin marketing doista radi svoje. Što se tiče tvoje, €1600 je bila prvobitno oglašena cijena ili se dogovorom s kupcem došlo do te cifre?

Na takvog tulipana treba naletit

13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.1.2025 20:58 (mislioc).

0 0 hvala 0
17 godina
hummer0 kaže...
Kant kaže...
ivann.n kaže...

Kant

Još 17 dana pa RTX 5090 juhuhuhuhu.  i tata bi sine.

Sitno brojim, ne mogu da stojim!

\o/\o/

AMD Ryzen 7900X3D; Gigabyte Gaming X670 X AX; G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5-6000 C30 32 Gb; MSI 4090 24 Gb X Trio; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

imam info za sve potencijalne kupce 5090/5080 kod nas. Neke sitne kolicine ce u pocetku biti u poznatim hr ducanima necu ih imenovati ali kad kazem sitne to znaci da necete moci doci do njih nikako.

Drugi dio posiljke dolazi cak tamo u 4/5 mjesecu. Tako da gledajte vani ako mislite nabaviti u hr se nece moci. 

Info sam dobio danas od veleprodajnih generalnih uvoznika microline/also/asbis-

Intel 80286
Moj PC  
3 0 hvala 6
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Kaj niti podizanje šatora ne pomaže?

0 0 hvala 0
16 godina
mislioc kaže...

tako je kako sam vam rekao , ja sam probao za prijatelja rjesiti 5090 i ne bude islo. 

Intel 80286
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ništa čudno, kakvo je vrijeme rekao sam da ce biti nestasica grafickih kartica.Sta mislite zasto sam ja kupio tolike kartice pa vrijedit ce vise nego zlato.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
MGloc kaže...

Ništa čudno, kakvo je vrijeme rekao sam da ce biti nestasica grafickih kartica.Sta mislite zasto sam ja kupio tolike kartice pa vrijedit ce vise nego zlato.

Mislim da ce glavni razlog nestasica grafickih u EU biti sto sve trpaju u USA prije nego Trump uvede carine.

Kad on uvede carine i u USA padne prodaja bit ce ih kod nas koliko hoces.

Demokracija je sistem u kojem dvije budale mogu preglasati jednog genija.
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ima Radeona na lageru bez brige. To se kupuje u krajnjoj nuždi.

1 0 hvala 0
14 godina
Horned Reaer kaže...
mislioc kaže...

tako je kako sam vam rekao , ja sam probao za prijatelja rjesiti 5090 i ne bude islo. 

Koje su cijene 5080 i 5090, i o kojim točno modelima od kojih brandova se radi?

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.1.2025 21:48 (MewCore).
3 godine
Mauro kaže...
MGloc kaže...

Mislim da ce glavni razlog nestasica grafickih u EU biti sto sve trpaju u USA prije nego Trump uvede carine.

Kad on uvede carine i u USA padne prodaja bit ce ih kod nas koliko hoces.

Moš misliti kako će uvesti carine svojim građanima na strateške proizvode svojih kompanija koje proizvode na tajvanu, svom protektoratu, kad na vrbi zasvrbi.

Eto, drugima će ograničiti prodaju da bi svojim građanima nabio carine, mislim ono... ne vjerujem u tu priču.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.1.2025 22:12 (notloB).
12 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

I za 4xxx seriju su se bile najavljivale nestašice pa ih je ovdje bilo na lopate po svim trgovinama.

Jedino ako Nvidia pusti 4 komada da stvori hype oko nestašica,ako je sudit po komentarima ekipe o "lažnim frejmovima" za očekivati je da će Nvidia prodati ništa....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

nema vise korone da ce biti nestasica. i sumnjam da ce biti izvrstni proizvodi da ce se svi trgat da ga kupe

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Nije stvar u koroni nego u alokaciji proizvodnih kapaciteta. Nvidia prodaje gomilu AI akceleratora (oni su mnogo veći deo njihovog biznisa nego grafički čipovi) i to se sve proizvodi u TSMCu. AMD, sa njihovim CPU-ovima (koji se odlično prodaju), GPU-ovima (koji se i ne prodaju najsjajnije) te APU-ima za sve moguće konzole (Xbox Series, PS5, Steam Deck i ostali handheldi), pa čak i Intel sa svojim Lunar Lake procesorima, svi se proizvode u TSMCu.

EDIT: I Intel Battlemage se proizvodi u TSMCu, s tim što mislim da on nije na najnovijem procesnom nodeu, tako da ne utiče na dostupnost RTX 5000.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.1.2025 22:41 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ko je prodo prodo i stani čekaj ako naleti išta ali sa paprenom cijenom. Još dodadno će skalperi dignit to na višu razinu. Mogle bi i sadašnje serije poletit malo uzgor.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Moj PC  
1 0 hvala 0
4 godine
MewCore kaže...
Horned Reaer kaže...
mislioc kaže...

Koje su cijene 5080 i 5090, i o kojim točno modelima od kojih brandova se radi?

5090 je preporucena od 2399€+pdv+marža ostalo je nebitno, bitne su kolicine rata

4 godine
Ivan(4) kaže...

Nije stvar u koroni nego u alokaciji proizvodnih kapaciteta. Nvidia prodaje gomilu AI akceleratora (oni su mnogo veći deo njihovog biznisa nego grafički čipovi) i to se sve proizvodi u TSMCu. AMD, sa njihovim CPU-ovima (koji se odlično prodaju), GPU-ovima (koji se i ne prodaju najsjajnije) te APU-ima za sve moguće konzole (Xbox Series, PS5, Steam Deck i ostali handheldi), pa čak i Intel sa svojim Lunar Lake procesorima, svi se proizvode u TSMCu.

EDIT: I Intel Battlemage se proizvodi u TSMCu, s tim što mislim da on nije na najnovijem procesnom nodeu, tako da ne utiče na dostupnost RTX 5000.

Kakva redaljka na tom tsmc-u a gdje je jos apple

16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Najgore vrijeme za prodat gpu je sad. Također najgore za kupovanje tek dolazi. Ko je prodo za sitne pare zahebo se samo tako.

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina

Još malo pa cemo svi ici grafe od nvidie na rate kupovat, a za ispljuvcima od 4060 i 5070 12gb nece biti potrebe nvidia ce moći proizvodit samo top tier X090 grafe.

Evo na amazonu 4090 2500e na 5 rata po 500eura.

17 godina
Boris grozni kaže...

Kakva redaljka na tom tsmc-u a gdje je jos apple

Da, 'ladno sam zaboravio Apple! 

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
14 godina
E, a kad će opet poćet razvijat hardverski moćne grafe umjesto ovih sw sranja (dlss/fsr, fg i ostale fake gluposti) da se grafi olakša podići frameove?

Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina

nikad

12 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Vidim da se spominju 4090 sa kleinanzeigen.de za 500€, 600€, itd. i vidim da su neki cak i ozbiljni.

Zbog takvih scammeri i dalje dobro zive.. ;-)

Cisto informativno, posto sam cesto kupovao na kleinanzeigen.de..

Kad odete na oglas, mozete stisnut na ime prodavaca.

I onda...

Ako je account star par dana il tjedana, scam je.

Ako nema recenzija, scam je.

Cak se zna desiti da nekako dodju do accounta starog par godina, cak i 10+ godina starog, ali i on ima 1-2 oglasa sa "predobrom" cijenom, scam je.

Znao sam im se iz za*bancije javit i jednom napisem da cu doci, drugom jel moze postom.

Ovaj za postu se odmah javi, ovaj za primopredaju se ne javlja.

I par sati kasnije dolazi mail "bili ste u kontaktu s XYZ, najvjerojatnije se radi o prevari, itd itd itd"

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina

Znači isti racku kao i na Njuškalu.

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.1.2025 8:53 (vrinho).
5 godina
chorba69 kaže...

Vidim da se spominju 4090 sa kleinanzeigen.de za 500€, 600€, itd. i vidim da su neki cak i ozbiljni.

Zbog takvih scammeri i dalje dobro zive.. ;-)

Cisto informativno, posto sam cesto kupovao na kleinanzeigen.de..

Kad odete na oglas, mozete stisnut na ime prodavaca.

I onda...

Ako je account star par dana il tjedana, scam je.

Ako nema recenzija, scam je.

Cak se zna desiti da nekako dodju do accounta starog par godina, cak i 10+ godina starog, ali i on ima 1-2 oglasa sa "predobrom" cijenom, scam je.

Znao sam im se iz za*bancije javit i jednom napisem da cu doci, drugom jel moze postom.

Ovaj za postu se odmah javi, ovaj za primopredaju se ne javlja.

I par sati kasnije dolazi mail "bili ste u kontaktu s XYZ, najvjerojatnije se radi o prevari, itd itd itd"

ista stvar, neki dan bio oglas 4090 msi suprim za 1000,00 eura nova zapakirana, acc iz 2014.g. piše u oglasu moze se doci po nju a moze i slanje, kum se javi da ju pokupi jer je gore blizu a ja se javim za slanje, obojica nismo dobili odgovor al smo dobili taj mail da se vejrovatno radi o prevari, malo nakon toga je oglas uklonjen.. isto tako je sigurno i za te od 500-600 eura :D pazite se

12 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Kao što rekoh,jedino pick up uz testiranje hardvera.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Pa dobro ekipa ja stvarno ne vjerujem da mislite da će netko brže bolje prodati za bagatelu jer je najavljena nova serija.

Zar stvarno mislite da je nekom i cilj prodati što prije, da bi skidao cijenu za 500-600 eura? Ako je nekom hića skinuti će eventualno 100-200 eura, tako da mi je stvarno nerealno da netko pomisli da će jednu rtx 4090 kupiti za 1000 eurića ili manje.

Druga stvar, to da neće biti dostupne mogu okačiti mačku o rep, jer čisto sumnjam da će se ikada više ponoviti situacija kao kada je bio Covid i mining ludilo u isto vrijeme, te grafa nije bilo na lagerima.

Ne nasjedajte na Nvidia propagandu i na neprovjerene informacije na netu, nego se strpite malo pa ćete vidjet kako će se razvijati situacija i što vam je isplativo.

Bez ljutnje, ali nisam si mogao pomoći da ne iskomentiram to jednostavno. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.1.2025 11:46 (lobotomac90).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Nitko nije obratio pažnju na najočitije, a to je dupla razlika u raw speckama između 5090 vs 5080.RX 4090vs4080 razlika 68%, stoga računica kaže kako će biti veči odskok između njih. Ispada kako 5080 uopče neče dosegnuti rtx4090.

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
dery kaže...

Nitko nije obratio pažnju na najočitije, a to je dupla razlika u raw speckama između 5090 vs 5080.RX 4090vs4080 razlika 68%, stoga računica kaže kako će biti veči odskok između njih. Ispada kako 5080 uopče neče dosegnuti rtx4090.

U raw snazi, vjerojatno i neće

It is always darkest just before the dawn.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice