NVIDIA Ampere 30xx izdvojena tema

poruka: 11.274
|
čitano: 1.936.409
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Re: NVIDIA Ampere 30xx
Znači ništa ni od gtx 1050ti koja je najavljena kao spasitelj tržišta?
Čitao sam par članaka i kao 4gb nije interesantna minerima ali se očito i tome prilagode.

Možda bi bilo bolje da Nvidia oživi gtx 1060 3gb kad već kriptovalute vole i 4gb.

Ali na kraju očekujem da se ponovno proizvode gtx 970 😂
SSD koliko si mi života uštedio...
14 godina
Bur33k kaže...
Znači ništa ni od gtx 1050ti koja je najavljena kao spasitelj tržišta?
Čitao sam par članaka i kao 4gb nije interesantna minerima ali se očito i tome prilagode.

Možda bi bilo bolje da Nvidia oživi gtx 1060 3gb kad već kriptovalute vole i 4gb.

Ali na kraju očekujem da se ponovno proizvode gtx 970 😂

Ne voli crypto ni 4GB više, odnosno, izvedivo je uz preinake i određene coinove/algoritme. Zato rx 580 4gb ima za siću po oglasima a 8gb verzija kreće od 2000kn na njuški, kaj je 2-3 puta više nego prije mjesec dana. 

16 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Vijesti: 

Lenovo potvrdio GeForce RTX 3050 TI 6GB, RTX 3050 4GB. Vijesti je povučena (vjerojatno da se Nvidija se prilagodi tržištu) sa Lenovo stranice vjerojatno iz političkih ratloga. Čeka se koliko će taj najmanji RTX-ić biti u odnosu na konkurentska rješenja.

RTX 3050Ti i RTX 3050 će uskoro a kad će - ne zna se.

U rpdoaji je najmmoćnija grafička kartrica na na svim planetima gdje je čovjek kročio:
Njeno veličanstvo: Ampere RTX A6000 radi GDDR6 a ne one sa slovom X mačice je sporija od RTX 3090 u igrama ali zato skoro duplo brža u svim profi segmentima. Inače se ime Quadro odbacuje i ova grafička karrtica je kao za Workstation računare, a tek one sa HBM2 memorijom idu kasnije malo.

Trenutno je raj za rudare i najljepši komad HW-a koji trenutno postoji na svim planetama gdje je ljudska noga kročila:

Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina

Nitko ne majna na quadro karticama(osim ak ju neko ima na poslu i more majnat da ga nitko ne skuzi). Cak se ni 3090 ne kupuje za majning, najbolje kartice su one koje imaju najbolji ROI znaci 3060ti, i iz suprotnog tima 5700xt. Sto karticu brze mozes isplatit to je bolja, bolje vise takvih kartica nego jedna jaca.

11 godina
Envy kaže...

...najljepši komad HW-a koji trenutno postoji na svim planetama gdje je ljudska noga kročila

lijepa je kao obična crvena cigla, a bogme se i tvoj opis slaže sa spikom kojom bi ti nekad davno ekipa tu običnu ciglu prodala za 100 dinara 

15 godina
protjeran
R4zOR229 kaže...

Nitko ne majna na quadro karticama(osim ak ju neko ima na poslu i more majnat da ga nitko ne skuzi). Cak se ni 3090 ne kupuje za majning, najbolje kartice su one koje imaju najbolji ROI znaci 3060ti, i iz suprotnog tima 5700xt. Sto karticu brze mozes isplatit to je bolja, bolje vise takvih kartica nego jedna jaca.

Ma vidi logicara, u nedostatku onih sa najboljim ROI-em, kupuju trenutno cak i laptope za majnanje...

15 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Izlazi 3060 sa 12 giga 25.02.

Preporučena cijena 329 dolara , to bude u prodaji puno puno skuplje i teško dobavljivo sa obzirom na 12GB GDDR6 memorije.

BE HAPPY 要開心 : )
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
R4zOR229 kaže...

Tvoj komentar sam razumio. Quadrovku (vidi MOJ PC) imam i mogu rudariti ako želim a i da rudarim moga bih ali prvo bi riješio problem mistruje tj, pregradio bi gore na vrhu jedan potok i napravio mini elektranu.. Dakle, hvala na informaciju koju sam itekako razumio...

picajzla0707 kaže...
Envy kaže...

...najljepši komad HW-a koji trenutno postoji na svim planetama gdje je ljudska noga kročila

lijepa je kao obična crvena cigla, a bogme se i tvoj opis slaže sa spikom kojom bi ti nekad davno ekipa tu običnu ciglu prodala za 100 dinara 

... ali tvoj komentar nikako ne razumijem.
PS mada loša cigla se i može naći na srušenim kućama tačno za 100 dinara (mislim doslovce 1 pečena cigla = 100 dinara). Inače jako dobra za primjerice - kamin.

Dakle lakše momci: "ja sam samo prenio vijest vezano za Ampere temu".

14 godina
Envy kaže...

Quadrovku (vidi MOJ PC) imam

Za sva pitanja i pomoć, obratiti se preko privatne poruke. :D
11 godina
Envy kaže...

... ali tvoj komentar nikako ne razumijem.
PS mada loša cigla se i može naći na srušenim kućama tačno za 100 dinara (mislim doslovce 1 pečena cigla = 100 dinara). Inače jako dobra za primjerice - kamin.

jbga, onda ti nikad nisu prodali ciglu 

15 godina
R4zOR229 kaže...

CAk se i laptopi kupuju po novom za majnining eto..Milim da je bitcoin oso gore da se isplati s svime majnat.. 

R33mba#2892
16 godina

Majstore nemas ti kaj mislit, sve se moze izracunati matematika je egzaktna znanost. Ti koji kupuju laptope za majnat ili imaju jako dobar plan sta ce s njima napravit poslje(fizicki ce izgledat prakticki nekoristeno) ili im fali par daski u glavi ko i onima koji sad kupuju graficke debelo iznad cijene. Etehereum je sada jako isplativ i onom ko vec ima rigove je super ili onome tko moze nabaviti kartice po normalnoj cijeni. Dok oni koji sad na ovom hajpu pokusavaju uci i debelo preplacuju kartice bi se isto moglo jako lagano obiti u glavu. Oni koje svoje preplacene kartice nebudu u stanju otplatiti do 7-8mjeseca neznam kolko ce dobro proci, za par mjeseci bi mogao doci EIP 1559 koji ce znacajno smanjiti nagrade minierima a uz to kraj godine ili pocetkom iduce ethereum bi trebo ici na PoS tako da majnanja vise nece biti.

13 godina
NVIDIA Ampere 30xx
Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Po ovim cjenama treba im 6mjeseci da vrate uloženo, da bog da im puko balon više neka puše kitu za sva vremena.Dosta je više ovog nema grafe za kupit.Rtx3060 odma ide cijena od 500€ na više.

6 mjeseci za 3060ti dok ove skuplje do 10mjeseci ispada 

https://videocardz.com/newz/retailers-already-increasing-pricing-on-geforce-rtx-3060-before-it-is-even-released

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.2.2021 15:57 (dery).
11 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Čitao sam članak da je 3080 za 40% jača od mobilne verzije ali ne nalazim još ništa vezano za 3070 sa kojom mislim uzet laptop. Hoće bit ista situacija kao sa 3080 ili mi moglo bit malo bolje?

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.

0 0 hvala 0
16 godina

Pa normalno kad ti to ni nije 3080, grafcike u laptopima uopce nemoj usporedivati sa normalnim karticama. Vecinom im je jedino zajednicko samo ime. Mobilna 3080 koristi ga104 koji ide u destkop verzije 3070 i 3060 ti, doduse ima nesto vise shadera ali i nize taktove. Pogledaj tu, imas i 3070 s tim da kod laptopa jos imas i razlicite performanse ovisno koliki tdp ima kartica postavljena u biosu tako da jos tu imas razliku u performansama cak i istih kartica. Tu se tesko snade i netko tko prati a di ce onda netko tko pojma nema.

14 godina
DarthMarkus kaže...

Nije skočila cijenom zbog 3dmark testa, nego zbog dosta boljeg hashrate-a od AMD-ovih kartica..

14 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Sve 3 najjače rx-ice imaju skoro identičan hashrate, koji je ujedno sitno bolji nego rtx 3070. Cca 64 prema 61 MH/s, dok je 3080 primarno zbog gddr6x dosta brža s oko 100MH/s

EDIT: U parama je to trenutno 2150kn vs 1350kn mjesečno u korist 3080.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.2.2021 20:55 (dax-lax).
Moj PC  
2 0 hvala 0
4 godine
protjeran
dax-lax kaže...

Sve 3 najjače rx-ice imaju skoro identičan hashrate, koji je ujedno sitno bolji nego rtx 3070. Cca 64 prema 61 MH/s, dok je 3080 primarno zbog gddr6x dosta brža s oko 100MH/s

Da, uracunata i cijena struje? naime 3080 je cca 85 mh/s-a kad se digne na 100-tinjak to je 250w potrosnja. na kraju stavis dvije 6800 imas jaci hashrate i manje vuce struje. 

"I'm running these settings when mining with my 3080 FTW3 Ultra:

Power 60%
Core - 150
Memory + 1200

That gets me right at 100 MH/s @ 227 watts."

14 godina
Ivan Majstorovic kaže...
dax-lax kaže...

Da, uracunata i cijena struje? naime 3080 je cca 85 mh/s-a kad se digne na 100-tinjak to je 250w potrosnja. na kraju stavis dvije 6800 imas jaci hashrate i manje vuce struje. 

"I'm running these settings when mining with my 3080 FTW3 Ultra:

Power 60%
Core - 150
Memory + 1200

That gets me right at 100 MH/s @ 227 watts."

Jep, to je sa strujom. Trenutno je po meni najbolje sa 3060ti. Isti rezultat kao ja sa 3070 a manje je koštala, dok se dalo za relativno dobro pare kupiti grafa. Kod mene je to 61MH/s @125w. To je na power limitu 50%. Sve ispod pada brzinu, a iznad opet isti rezultat ko i sad

14 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Stiglo svježe u futuru ak ikog zanima, ja sam već duže vrijeme tvrdim da su trebali to zaokružit na 10 pa eto....

4 0 hvala 0
16 godina
MewCore kaže...

Stiglo svježe u futuru ak ikog zanima, ja sam već duže vrijeme tvrdim da su trebali to zaokružit na 10 pa eto....

Ma kad bi svi bili pametni da to ne kupuju, i stvari bi se dosta promjenile... mislim 3070 za 10k kuna... Ajde ok, predpostavljam da je prosjećna plaća u ZG 30.000 kuna.

15 godina
MewCore kaže...

Halo, Bing. Cijena? Sitnica.   

Koji smijeh od tog divljanja cijena, nisu normalni.

16 godina
MewCore kaže...

I to največa govna od modela pa toliko, ma nek se gone u tri...

kradem mine iz minskog polja
15 godina
dery kaže...
MewCore kaže...

I to največa govna od modela pa toliko, ma nek se gone u tri...

Treba dignuti cijenu rada za 30-40%. I opet svima dobro.

16 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Kakva smijurija, znači 100% je cijena porasla otkada sam ja svoju kupio, gledam najjeftiniji model na njuškalu kao što je moj je preko 7000 kn, ono wtf...mislim da mi je to bilo i zadnje ulaganje u gaming komp. Kada ovim komponentama prođe vijek za ugodno igranje kupit konzolu i Bog te veselio.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
lobotomac90 kaže...

Kakva smijurija, znači 100% je cijena porasla otkada sam ja svoju kupio, gledam najjeftiniji model na njuškalu kao što je moj je preko 7000 kn, ono wtf...mislim da mi je to bilo i zadnje ulaganje u gaming komp. Kada ovim komponentama prođe vijek za ugodno igranje kupit konzolu i Bog te veselio.

Izgleda nema veze sa ampereom, gledam cijenu 1660ti i košta 1000 kn više no što sam ju platio prije 2god.

25 godina sam u PC gamingu i ovo je je situacija bez presedana. 

Najjača grafa koju npr. Links ima u ponudi je 1650, znači ljudi kupuju doslovno bilo što, po bilo kojoj cijeni. Fakat tvrdo.

4 godine
protjeran
lobotomac90 kaže...

Definitivno najbolja opcija. Opet ce se ovo dogadjati, nije prvi puta, ali ovako nije bilo jos. Sad zamislite svaki sljedeci put je jos gore. Ma konzole su sada majke, cim krenu prave eksluzive koje su samo za konzole optimisovane...60 fps-a u 4K izgledat ce naravno kao na PC-u, bez sumnje.

7 godina

Ako to javno kažeš, PCMR ekipa će te razapet. Konzole, pogotovo nove, su super. Samo ja ne mogu bez MNK...

GdjeSuBikovi kaže... Dabog da ti dica igrala na toj i5-ici umisto na ryzenu.
10 godina
MewCore kaže...

Tko god kupi po toj cijeni je teški pacijent, ja bi se sam sebi prije posrao usta nego kupio 3070 za 10 tisuća, makar ne upalio kompa idućih 10 godina, grafa koja je imala MSRP od 500 dolara naterali su je na 1400 dolara, puj.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice