Ne prepoznaje ATI Radeon HD 4350

poruka: 15
|
čitano: 5.001
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Kupio sam spomenutu karticu ATI Radeon HD 4350

Uopće neznam kako da ju instaliram. Ubo sam ju u PCI slot. spojio monitor na običan ulaz (ne reducirani) i nema uopće slike. Probao sam ići u WIndowse sa starom integriranom karticom koja se nalazi na Gigabyte m55 plus ploči (6100), i u Windowsima mi se ne prepoznaje kartica uštekana u PCI.

U čemu je problem? Da li treba naštimati kakve postavke u Biosu i sl? Vidim, kartica nema napajanja

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Prvo pogledaj da li si ustekao neki molex (napajanje za grafu), a onda moras vjerovatno u biosu podesit da ces koristit externu graficku.

gigabyte p35 ds3, q6600 2.4@3.2, asus hd 4850 @ 700/2200 512mb, 4gb @ 800 mhz, Wd 640gb, Vista 64bit
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kartica nema uopće predviđeni utor za napajanje, dakle, nama napajanja. Njezin ventilator se vrti uredno. A neznam gdje u Biosu?

0 0 hvala 0
17 godina

Ta matična podržava PCI-E i nebi smjelo biti problema, može lako biti da je kartica neispravna, probaj spojit monitor na druhi izlaz od kartice, a i koje napajanje imaš?, a gimboy, kakva je to externa grafička!!???

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.1.2009 17:03 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ja i sam imao isti problam sa ATI HD2600 PRO AGP-e na visti te nikad nisam mogao instalirati CCC, dok na XP-u radi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Napajanje je 300 W, još napominjem da grafička nema posebni ulaz za napajanje

0 0 hvala 0
17 godina

A napajanje je poprilično slabo, vjerovatno neko NO NAME. Lako moguće da ne dobiva dovoljno struje

Sa ATI-jevih stranica: "300 Watt or greater power supply (350 Rec...)"

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.1.2009 17:14 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Ne prepoznaje ATI Radeon HD 4350
hdoktor1 kaže...

Ta matična podržava PCI-E i nebi smjelo biti problema, može lako biti da je kartica neispravna, probaj spojit monitor na druhi izlaz od kartice, a i koje napajanje imaš?, a gimboy, kakva je to externa grafička!!???

ma vjerovatno je mislio na neintegriranu grafiku ondosntu tu koja se stavi u PCI-E slot
Bessie Braddock: Winston, your drunk! Churchill: Bessie, your ugly, and tomorrow morning I shall be sober
17 godina

Ali, samo je zbunio čovjeka koji je tako nešto tražio u BIOS-u. Zna se šta je znači "externo", nešto vani, a grafička je unutra Osmijeh

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.1.2009 17:16 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

I znači, da kupim napajanje od 400 W?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Moja preporuka ti je da pogledaš u priručnik koji si dobio s grafičkom, unutra moraju biti upute za instalaciju.

Nakon što si se uvjerio da si je pravilno instalirao, a i dalje ne radi, probaj u BIOSU isključiti integriranu ( inače nije externa nego diskretna grafička kartica), a ako ni to ne pomaže odnesi na servis, neka oni pogledaju.

Također probaj preko adaptera spojiti monitor, dakle ako inače spajaš na VGA, uzmi VGA-TO-DVI adapter te tako probaj.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ma treba mu jace napajanje! 300W 100% nije dovoljno

Bessie Braddock: Winston, your drunk! Churchill: Bessie, your ugly, and tomorrow morning I shall be sober
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Ne prepoznaje ATI Radeon HD 4350

Ok. Idem sad kupiti 400 W, jel će bit to dovoljno i da li će rješiti problem?

Usput, netko mi je rekao da će se grafička lako spojiti s tv-om, običnim. A sad vidim da ima HDMI izlaz. Jel postoji redukcija koja će mi jedan od izlaza prevesti na običan činč izlaz za spojiti na skart?

16 godina
neaktivan

zanima me dali je ta grafička dobra za igrice

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jel ti piše nešt na ekranu?

EDIT:Nisam vidio koliko je tema staraCool.

Punk's not dead!!!!
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.9.2009 11:58 (doctor_crash).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice