Koju AGP kupiti?

poruka: 65
|
čitano: 9.123
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Koju AGP kupiti?
pitanje

Trebao bi neku novu grafičku karticu (AGP) sa shaderom 3.0.

Imam matičnu AsRock LGA775V88:

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=775V88&s=775

Gledao sam grafičke u vemilu:

http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1130156

http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1130059

Zanima me ima li to veze sto mi je radna memorija DDR DIMM a na grafičkoj je DDR2?

I dali mi računalo podržava directx10?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Koju AGP kupiti?

preskupe su AGP radije odi novu matičnu+ grafičku uštedit češ i dobit na performansama

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Koju AGP kupiti?

Najbolja AGP graficka ti je HD3850 od ATIa. Tu bi si trebao uzeti.

AMD Athlon X2 6000+ @3Ghz GTX 260 896 MB 2GB DDR2 Dual Channel 800 Mhz HDD Seagate Barracuda 120 GB+500 GB Windows Vista Ultimate x64 Service Pack 1
16 godina
protjeran
Koju AGP kupiti?

ona košta 1000 kn i više a za to možeš kupit novu matičnu pcie i hd3850

0 0 hvala 0
16 godina
Koju AGP kupiti?

Ako baš inzistiraš na AGP preporučujem:

HD2600 Pro 512MB

ili HD3650

Inače moja preporuka bi ti bila da uložiš malo više kn i pikneš novu matičnu i PCI-E karticu...

Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sused kaže...

Inače moja preporuka bi ti bila da uložiš malo više kn i pikneš novu matičnu i PCI-E karticu...

Također i moja preporuka
CPU:Athlon 64X2 6000+@3.12GHZ,MEM:2x 1GB PATRIOT@800MHZ ,VGA:Gecube x1950pro 621/1418,PSU:Fortron blue storm 2 atx2 500w,HDD:400GB WD SATA2,MBO:Asrock Alivedual-eSATA2,OS:Windows XP SP3
17 godina
Sused kaže...

Ako baš inzistiraš na AGP preporučujem:

HD2600 Pro 512MB

ili HD3650

Nova maticna cesto nosi sa sobom problem nuznosti promjene i procesora i RAMa tako da i nije tako jeftino kako izgleda.
Moja preporuka je HD3850 jer je to prilicno napredna DX10.1 kartica a i najbolja je za taj slot.
Ako OP moze naci maticnu s PCIe slotom i istim socketom za proc onda mu je bolje da ode na tu opciju.
AMD Athlon X2 6000+ @3Ghz GTX 260 896 MB 2GB DDR2 Dual Channel 800 Mhz HDD Seagate Barracuda 120 GB+500 GB Windows Vista Ultimate x64 Service Pack 1
17 godina
neaktivan
Koju AGP kupiti?

Najbolja AGP grafička kartica je Sapphire Radeon HD 3850,, ak baš inzistiraš na AGP karticama,,ali nisi naveo niti cijenu do koje ideš,,? I radna memorija nema veze sa memorijom na grafičkoj kartici,,možeš ddr2 ili ddr3 na grafi imat

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Psiho246 kaže...
 Nova maticna cesto nosi sa sobom problem nuznosti promjene i procesora i RAMa tako da i nije tako jeftino kako izgleda.
Moja preporuka je HD3850 jer je to prilicno napredna DX10.1 kartica a i najbolja je za taj slot.
Ako OP moze naci maticnu s PCIe slotom i istim socketom za proc onda mu je bolje da ode na tu opciju.

Pa ja sam i predpostavio da nađe matičnu sa istim socketom (neznam koji on ima, nije napomenuo) sa PCI-E slotom i u nju pikne novu grafu... Ako ima već neki prastari proc koji ne paše na nove sockete, ne vidim smisla ni kupovati neku jaču i skuplju grafu. Tj., ne vidim smisla davati preko 500kn (npr. HD2600XT) za grafu koja će raditi sa nekim prastarim procom koji i tako neće moći vrtiti novije igre, pa čemu onda jaka grafa. Ako ima proc novijeg socketa onda neka da malo više novaca i pikne novu matičnu i grafu... Nema smisla dati 1000kn za HD3850.
Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
17 godina
neaktivan
Koju AGP kupiti?

to sta ti nisi pogledo link koji je covjek ostavio... radi se o s775. ako imas neki p4 ~3.0 ghz idi na 3850. ako imas nesta slabije, mislim da je vrijeme za novi komp.

0 0 hvala 0
16 godina
r420r kaže...

to sta ti nisi pogledo link koji je covjek ostavio... radi se o s775. ako imas neki p4 ~3.0 ghz idi na 3850. ako imas nesta slabije, mislim da je vrijeme za novi komp.

Očito previdjeh... Sorry.

Znači pošto ima socket 775 ima ove opcije:
A) može ostati na ovome i uzeti AGP grafu, ovisno o količini novca:
    A1) HD2600XT
    A2) HD3650
    A3) HD3850
B) ako ima dovoljan proc koji će gurat još neko vrijeme (npr. takav koji je r420r naveo, ili bolji) može uzeti novu matičnu + grafu PCI-E + očito RAM-e jer je napomenuo da ima DDR. Ukoliko si zainteresiran za ovo drugo reci buđet, mi ti predložimo.

16 godina
protjeran
Koju AGP kupiti?

za hd3850 agp može se kupit hd4850 pcie

mislim da ti je to besmislena nadogradnja

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
madafaker kaže...

preskupe su AGP radije odi novu matičnu+ grafičku uštedit češ i dobit na performansama

madafaker kaže...

ona košta 1000 kn i više a za to možeš kupit novu matičnu pcie i hd3850

madafaker kaže...

za hd3850 agp može se kupit hd4850 pcie

mislim da ti je to besmislena nadogradnja

pa oces vise prestat?! napiso si sta si mislio, ne moras svaka dva - tri posta ponavljat! ajde da si napiso jos nesta novo... Neodlučan
17 godina
Koju AGP kupiti?

Mislim da je najbolji odgovor dao Sused, a ja ću samo malo da proširim.

Grafičke na koje možeš ići su Atijeve 2600, 3650 i 3850, pa i ona x1650Pro (koja na moje iznenađenje nije uvek sporija od 2600Pro, baš sam ovih dana gledao pošto i sam imam AGP sistem) i možeš izabrati bilo koju od njih u zavisnosti od budžeta, rezolucije na kojoj misliš da igraš i eventualno napajanja (mada ni 3850 ne troši previše).

Stvari na koje treba obratiti pažnju i koje si pitao: 2600, 3650 i 3850 su DX10, x1650Pro je DX 9.0c, ali pošto ima SM3.0 i na njoj možeš igrati najnovije igre, samo bez DX10 efekata (što uostalom može biti prezahtevno i za 2600 i 3650). Plus novijim karticama (2600, 3650 i 3850) je to što podržavaju dekodiranje HD videa i HDMI. Minus im je to da ATI za kartice iz tih serija nije planirao AGP verzije nego su razni proizvođači sami rešili da ih ponude, tako da je postojao određeni problem sa drajverskom podrškom, no čini mi se da su poslednje verzije to u največoj meri ispravile (samo što se hotfix verzija za AGP kartice pojavljuje dan ili dva nakon standardne koja je za PCI-E).

Postoji više razloga zašto ovo možda nije previše isplativo. Slabije od ponuđenih kartica ti neće ponuditi nimalo sjajne performanse u savremenim igrama, dok će s druge strane, u zavisnosti od toga šta imaš, 3850 verovatno u dobrom broju najnovijih igara biti limitiran performansama procesora. Takođe, pitanje je po kojoj ceni možeš da nabaviš navedene kartice, kao što se može videti na onim stranicama koje si naveo, dobavljivost baš nije sjajna i cena može ispasti znatno viša i onda se verovatno isplati dodati malo i promeniti i ploču za nešto što u budućnosti možeš lako i jeftino da nadograđuješ. Ako bi krenuo tim putem, morao bi da promeniš i memoriju, ali prodajom polovnog DDR-a se sigurno dobija dovoljno za kupovinu novog DDR2 istog kapaciteta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Koju AGP kupiti?

Ja ti imam ASRock maticnu i AMD 5000 Black Edition sa Sapphire 3850 AGP grafuljom. Sve to jako lijepo vrti Crysis na full postavkama na Lenovu Lx220, dakle, sa rezom od 1920×1200 :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koju AGP kupiti?
autorov komentar

imam P4 2.8

ne treba mi grafička koja če trajati dvije-tri godine. trebam max. do 1 godinu jer ću sljedeče godine kupiti novi komp.

>500kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Koju AGP kupiti?

Onda kupi Powercolor Radeon HD 3650,,detaljnije

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
matija012 kaže...

imam P4 2.8

ne treba mi grafička koja če trajati dvije-tri godine. trebam max. do 1 godinu jer ću sljedeče godine kupiti novi komp.

>500kn

HD2600XT (499kn u HGSpotu). Nema dalje filozofije.
I vjerojatno si mislio <500kn... Jel tako?
Možeš i HD3650, al ona je nešto iznad 500kn...
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.10.2008 18:39 (Sused).
16 godina
protjeran
Koju AGP kupiti?

odi na hd2600 pro ili XT  meni radi crysis warhead high na starom kompu samo što je grafička pcie ti uzmi AGP

0 0 hvala 0
17 godina
matija012 kaže...

imam P4 2.8

>500kn

Ljudi, ja san vec bio negdje posta, ali su me zanemarili.
KIupovat cu komputor sljedece godine, sad mi je geforce 2 (64MB), crkla mi (fx) 5500 (128 mb)
Moja konfiguracija: P4 2,8 ghz (s. 478), RAM 1 GB i jos 256 (iman dva utora (samo), RAM mi je DDR 400, graficku znate (gf 2).

Sad neznam da minjam maticnu sa socketom 775 , i pci gafickom, ili da samo promjenim graficku,

Jer kad bi kupio recimo 2600 pro, nebi mogao igraf FarCry 2, sa 2,8 ghz i socket 478,
procesor me najvise zaje*aje, a nebi tio ulozit vele u komp, jer cu kupit novi kad zavrsi skolska godina, na lito(mozda prije).
Pa recite sta mislite, 1. da minjam graf., ili 2. maticnu ,zajedno sa graf., i procesorom, a i sa radnom memorijom (RAM)

Mislim da bi me doslo pre vele kad bi izabrao drugu opciju!

EDIT: hitno mi je!
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.10.2008 19:56 (markoal).
16 godina
markoal kaže...
matija012 kaže...

imam P4 2.8

>500kn

Ljudi, ja san vec bio negdje posta, ali su me zanemarili.
KIupovat cu komputor sljedece godine, sad mi je geforce 2 (64MB), crkla mi (fx) 5500 (128 mb)
Moja konfiguracija: P4 2,8 ghz (s. 478), RAM 1 GB i jos 256 (iman dva utora (samo), RAM mi je DDR 400, graficku znate (gf 2).

Sad neznam da minjam maticnu sa socketom 775 , i pci gafickom, ili da samo promjenim graficku,

Jer kad bi kupio recimo 2600 pro, nebi mogao igraf FarCry 2, sa 2,8 ghz i socket 478,
procesor me najvise zaje*aje, a nebi tio ulozit vele u komp, jer cu kupit novi kad zavrsi skolska godina, na lito(mozda prije).
Pa recite sta mislite, 1. da minjam graf., ili 2. maticnu ,zajedno sa graf., i procesorom, a i sa radnom memorijom (RAM)

Mislim da bi me doslo pre vele kad bi izabrao drugu opciju!

EDIT: hitno mi je!

A čuj. Prva investicija ti je reda veličine 500kn.
Druga nije ispod 2000. Ust, i više je... Ak ćeš kupovat novi komp krajem šk godine, uzmi neku AGP grafu (najbolje baš HD2600XT) i pretrpi to još malo. Pa kaj ak nemreš igrat FarCry? Preživit ćeš valjda... Ako imaš novaca uzmi i grafu i proc i RAM i matičnu... al to ti je sa nekim ok konponentama: grafa 1100 (HD4850) + proc 800kn (E7200)  + RAM 170kn (Kingmax 2GB) + matična 600kn (Gigabyte EP35-DS3) = oko 2600-2700kn, Sve ispod toga nije baš isplativo.
Znači ako imaš 2700kn uzmi to, ako nemaš uzmi sam grafu. Pogotovo ak kupuješ komp na ljeto...
17 godina
Koju AGP kupiti?

Eh isto tako san i ja mislio, imam malo vise od 2000 kn, ali trebao mi je netko dati pare da kupin sad za bozic ali nije.
I nije meni bas do FarCry 2 to je samo primjer, neznan kako ce mi Crysis ic, ili jos vaznije Cod 4 pokrecat.
Kad bi uzeo 2 rjesenje,  ono je skoro isto kao uzimat novi komp.

Odlucio san se za 1. (za sada), za graficku mogu dati maximalno 600 kn (možete vi navest i jace,skuplje, samo da vidim)
I ako netko zna koliko bi imao fps-a npr. u cod 2 bez ikakvih detalja sa 800x600 rez. sa tom grafiickom koju navedete!

Vi mi ako mozete navedite graficke, ali samo mogu uzet u hgspotu!

I ja san mislio 2600(koja je razlika pro i XT), samo neznam koliko bi mogao imat fpsa (cod2, min. detalji)!
Ali ima ATI Radeon HD3650 LR, vidi link, neznam jeli ona dobra, razumin se samo u ove jace, LR (sta to znaci)!

EDIT: moja maticna je ASRock P4i65G (klikni), nadam se da ce moc, i neznan triban li jace napajanje, sta mislite koliko bi trebao,neznan koje je sad!

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.10.2008 20:45 (markoal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Sad baš gledam na netu da HD3650 vrti Crysis na medium... znači CoD2 će ti na medium isto dobro radit. Nećeš imat problema. A na minimum ćeš imat i dosta velik fps. Znači za prvu ruku se isplati, uzmi si HD3650 i miran si do ljeta...

17 godina
Sused kaže...

Sad baš gledam na netu da HD3650 vrti Crysis na medium... znači CoD2 će ti na medium isto dobro radit. Nećeš imat problema. A na minimum ćeš imat i dosta velik fps. Znači za prvu ruku se isplati, uzmi si HD3650 i miran si do ljeta...

Taman san napravio EDIT, pa ako mores vidit more li radit na onoj maticnoj, neznam zahtjevaju li ove graficke ista.

HD3650, sta znaci LR ?
16 godina

Što se tične matične može, bitno je da ima AGP 8x slot, a ima...

Napajanje bi po meni trebo jedno 400W. Najbolje pogledaj koje imaš...

Neznam šta znači LR...

17 godina
Koju AGP kupiti?

Neznan radi napajanje nepise, na zad pise AC 230 V, otvorio san poklopac od kucista, i nepise samo QC PASS, i nesto SPB 4 4 0....
pita san ćaće (otac) kaze da on misli da je 300W jer on je to davno kupova, imam Everest, ali nigdje nepise.
Ako je 300W, bi li mogao pokrenit, komp mi nije preopterecen, radi maximalno 1/2 dana( znaci max. 6 sati) po danu!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

sa 300w neznam dal bi ti računalo bilo stabilno,,s 400w bi bilo al s 300 neznam

16 godina
markoal kaže...

Neznan radi napajanje nepise, na zad pise AC 230 V, otvorio san poklopac od kucista, i nepise samo QC PASS, i nesto SPB 4 4 0....
pita san ćaće (otac) kaze da on misli da je 300W jer on je to davno kupova, imam Everest, ali nigdje nepise.
Ako je 300W, bi li mogao pokrenit, komp mi nije preopterecen, radi maximalno 1/2 dana( znaci max. 6 sati) po danu!

Jel bar neko brand name? Il je bilo s kućištem? Ak ti je 300W no-name onda ajme meni... To će ti se vrlo vjerojatno rušit svako malo... Ak je neki brand onda možda i prođe 300 W. Inače ja bi ti preporučio investiciju u novo napajanje. Imaš npr. Fortron PNF 400W ispod 300kn. To bi ti držalo tu konfu...
16 godina
neaktivan
Koju AGP kupiti?

zasto svi govorite samo o ATI grafama?

npr. POINT OF VIEW GeForce 7600 GT  je isto dobra kartica, dodje 550kn...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Koju AGP kupiti?

zato jer nvidia nema neke kvalitetne agp kartice,, i jer su ati agp kartice bolje,,

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice