Koja grafička i matična za 4 monitora?

poruka: 6
|
čitano: 2.833
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Ovdje ce tribat pomoc entuzijasta... Pokusavam u lokalnim ducanima pronac graficku karticu koja podrzava 4 izlaza, po mogucnosti hdmi. Na nju bi se spajala 4 identicna tv-a, a zajedno bi trebali predstavljat jedinstven desktop/prezentacijski pano. Kako se na tome nece igrat, brzina je nebitna, samo dostupnost i prakticnost povezivanja, a isto tako i softverska podrska koja ce omogucit citavu pricu. 

Isto tako, ukoliko postoji neka maticna koja bi OOB podrzavala spajanje 4 monitora, to bi bilo jos bolje. 

Ukoliko je netko vec radia slicne konfiguracije, napisite sto ste koristili, hardverski i softverski... ukoliko netko zna konkretnu graficku koju upotrijebiti let me know... 

Bili radila kombinacija s 2 graficke i koliko to komplicira softverski setup? 

0 0 hvala 0
11 godina
Re: Koja grafička i matična za 4 monitora?

Ja nisam neki entuzijast i strucnjak, ali sam primjetio da nova GTX 960 ima 4 digitalna ulaza (+DVI, kao 5. ulaz), tj. moze podrzati 4 monitora, 3 x DisplayPort 1.2, 1x HDMI 2.0 - specs link Na nekom videju ces to bolje vidjeti. Isto tako, ta grafa trenutno nije najisplativija, odnosno cijena bi trebala biti niza i vjerojatno ce biti niza jednom kad AMD izbaci neku svoju grafu tog ili skupljeg ranga, ali to su sad spekulacije, ako je hitno mislim da je to najbolje rjesenje. Kako se na njoj nebi igralo mislim da bi najisplativija bila ona sa nereferentnim hladnjakom, cim vise god jamstva i da je poznatiji brand (mozda Gigabyte, imas i mini verziju..). Konacnu preporuku bih prepustio nekom tko se vise kuzi, ako je uopce 960 najbolje rjesenje za tebe. Svakako sacekaj jos neciji odgovor. Lp.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.2.2015 12:47 (The_Fichek).
17 godina
neaktivan

Cijena je uvjetno receno sporedna... koliko vidim ovo je 2tkn i ukoliko ne bude drugog izbora morat ce posluzit... tu trebam uracunat i odgovarajuce adaptere jer vecina tv-a ima hdmi... 

0 0 hvala 0
15 godina

Imam ti ja na prodaju Asus Matrix HD 7970 Platinum. Podržava do 5 monitora.

http://www.asus.com/Graphics_Cards/MATRIXHD7970P3GD5/

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.2.2015 21:16 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Koja grafička i matična za 4 monitora?
wifi kaže...

Pokusavam u lokalnim ducanima pronac graficku karticu koja podrzava 4 izlaza, po mogucnosti hdmi. Na nju bi se spajala 4 identicna tv-a, a zajedno bi trebali predstavljat jedinstven desktop/prezentacijski pano. Kako se na tome nece igrat, brzina je nebitna, samo dostupnost i prakticnost povezivanja, a isto tako i softverska podrska koja ce omogucit citavu pricu. 

Isto tako, ukoliko postoji neka maticna koja bi OOB podrzavala spajanje 4 monitora, to bi bilo jos bolje. 

Ukoliko je netko vec radia slicne konfiguracije, napisite sto ste koristili, hardverski i softverski... ukoliko netko zna konkretnu graficku koju upotrijebiti let me know... 

Bili radila kombinacija s 2 graficke i koliko to komplicira softverski setup? 

Postoje i AMD Eyefinity kartice, ili neke varijacije na temu kao Sapphire Flex kartice koje podržavaju više monitora po kartici, naravno morati će se koristiti adapteri ako se sve želi HDMI-om spojit. Opcija je i rabljeno uzeti da se prođe jeftinije. Iako, mislim da sve mid-hi range kartice iz oba tabora podržavaju 4 monitora ukoliko su novijeg datuma proizvodnje, samo je pitanje izlaza kartice i adaptera koji su potrebni. Opcija sa 2 kartice bi isto radila ali nepotrebno pošto novije kartice to odrađuju same.

Srdačan pozdrav.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.2.2015 22:08 (Blacklord).
17 godina
neaktivan

phoenix, koja bi bila cijena za tu 7970?

gledam sto je moguce povoljnija rjesenja, jer se na tome nece igrat, vec vrtit staticne slike.

od eyefinity modela, sto je uopce podrzano, a da je dostupno kod nas? 

Vani sam pronasa zanimljiv model od nvidie NVS 440 s dva dms-59 konektora (efektivno 4 DVI izlaza) i kod njega mi se jako svidja sto su svi izlazi identicni pa ako vec mora ic adapter dvi-hdmi, onda ce bar svi bit isti... mislim da vecina tv-a ne podrzava DVI vec iskljucivo HDMI. 

Postoji li kakvo ogranicenje ovih DVI(graficka) na HDMI(tv) adaptera osim maksimuma rezolucije od 1920x1080? 

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice