Kako uključiti HDMI izlaz na grafičkoj kartici

poruka: 40
|
čitano: 39.308
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Kako uključiti hdmi izlaz na hrafičkoj kartici

imam gforce GTS 250 karticu 1 G i nikako ne mogu gledati ili igrati preko nje na LCD telki. Čim spojim kabel odmah mi nestane slika na monitoru ali nema ništa ni na TV-u .koje je rješenje????

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Vidim da nitko nije komentiral,,da se nadovežem,danas mi je stigla nova grafa Sapphire Radeon HD6950 2GB,drugo imam kucno kino ,preko njega imam zvuk .E sad

kucno kino ima HDMI utor ,grafa isto ima dal se moze di podesiti, namjestiti?u opcijama drivera da dobim zvuk prek HDMI kabla,jer u catalyst control panelu  nigdje ne vidim tu opciju za HDMI ,dal je to uopce moguce?

Nemam pojma o HDMI nisam u trendu ,ne pratim vec godinu dana niš,pa ak netko moze pojasnit,objasnit..

Live to win!!
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.2.2011 22:40 (BuhaBT).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Re: Kako uključiti HDMI izlaz na grafičkoj kartici

pogledaj u softver od zvučne kartice, tamo bi ti trebalo bit, ili u win pod control panel>sound

TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
17 godina
neaktivan

nisi me shvatil vidim,a i nije to to o čem pričaš.

Live to win!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator

ti hoćeš zvuk da ti ide preko hdmi kabla iz grafičke, jel tako?

TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
17 godina
neaktivan

da,ali je spojeno na kucno kino,i šaltam na sve opcije i ne čuje se,pa dal se to moze igdje podesit i dal je to moguce uopce prek kucnoga kina,ili bas mora biti prek monitora,jer ne kuzim kak to funkcionira.

Live to win!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-u playeru odaberi ATI-AMD audio. Naravno, instalirao si driver? (audio driver za VGA...).

Drugi (ozbiljniji) problem je sam kabel v1.3 i HDCP. Svi uređaji u lancu moraju zadovoljavati HDCP da bi audio radio.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.2.2011 23:00 (ihush).
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

-u playeru odaberi ATI-AMD audio. Naravno, instalirao si driver? (audio driver za VGA...).

Drugi (ozbiljniji) problem je sam kabel v1.3 i HDCP. Svi uređaji u lancu moraju zadovoljavati HDCP da bi audio radio.

napokon netko!ok,

prvo koji player?na kaj mislis?

najnoviji driveri od grafe instalirani.

na kablu ne pise koliko vidim koja je verzija.. pozlaceni je,a i od grafe ima neki HDMI kabel crni ,valjda paše ,ni na njemu ne pise.

Live to win!!
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.2.2011 23:06 (BuhaBT).
17 godina
ihush kaže...

mislim da je on spojio jedan kraj hdmi kabla u graficku a drugi u kucno kino,a ta uticnica na kucnom kinu nije hdmi in nego hdmi out za tv zato i ne moze raditi zvuk

ispravite me ako grijesim

edit:naravno ni slika

-=PiS=- CROZOKI
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.2.2011 23:14 (crozoki).
16 godina
neaktivan

Koliko sam razumio ti bi htio prebacit sliku i ton na kučno kino,a sa kućnog kina na tv.Koji tv imaš i jeli ima priključak za HDMI.Lakše je prebacit sliku i ton na tv,pa sa tv aux modom ton na kučno kino.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
crozoki kaže...
ihush kaže...

mislim da je on spojio jedan kraj hdmi kabla u graficku a drugi u kucno kino,a ta uticnica na kucnom kinu nije hdmi in nego hdmi out za tv zato i ne moze raditi zvuk

edit:naravno ni slika

eureka {#}

Live to win!!
14 godina
neaktivan

Dobro je rekao xxx-man...Trebas u audio postavkama postaviti hdmi kao defaultni output..

Vidis, tesko je kvalitetno misliti u ovo doba, nije kasno. ali sam umoran.. :)

Tebi moze, ali i nemora preko hdmi-a ici zvuk, mozes hdmi na tv, spdif il koji god na kucno kino..

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.2.2011 23:21 (brane47).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

HDMI. pa kad je već 'pozlaćen' (što je bezvezarija za digitalni signal) mogli su napisati važniji teh. podatak, (recimo 1.4 je i mreža). Vjerojatno je 1.3... nevjerujem da je tu problem osim mogućnosti da je kabel neispravan.

Predpostavljamda si sliku na TVu dobio? Tad mora biti samo opcija HDMI-audio izlaza.

-driveri, pogledaj u sys.prop. (device manager) pod audio... kao i desni klik na zvučnik dolje desno (sys.Tray), u opcijama audio drivera, mixeru itd.

Playeri inače (ne svi) imaju opcije koji audio koristiti (analog, digital...), 

-u CCCu. Potraži pod Theater.. jer može biti povezano -negdje neka opcija za enable...

edit: eto slike post iznad!

crozoki kaže...

-griješiš. Za sad nema (vjerojatno ima, ali nisam vidio) TVa s izlazom. To je i logično, jer služi za gledanje...-ulaz. Za razliku od DVDa-izlaz.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.2.2011 23:22 (ihush).
17 godina
miholjac18 kaže...

Koliko sam razumio ti bi htio prebacit sliku i ton na kučno kino,a sa kućnog kina na tv.Koji tv imaš i jeli ima priključak za HDMI.Lakše je prebacit sliku i ton na tv,pa sa tv aux modom ton na kučno kino.

uh to nisam siguran kako bi radilo,kod mog prijatelja smo gledali film zvuk preko hdmi-a sve radi savrseno.

ima tv povezan aux-om na kucno kino i kad je prebacio na aux da se bolje cuje ,premda je meni sasvim dovoljan zvuk sa tv-a zvuk je kasnio za filmom jedno pol sekunde sekundu film je izgledao kao kineski kung-fu film  :)

mozda bi se to moglo nekako postelati,ali me to ne zanima pa nisam puno trazio po netu.zvuk kasni jer se mora prekodirati iz digitalnog signala u analogni i onda poslati aux-om u kucno kino i odande u zvucnike,mislim da bi dobio bolji rezultat da zvucnu karticu na maticnoj spojis sa kucnim kinom onda se zvuk ne mora prekodirati

-=PiS=- CROZOKI
17 godina
ihush kaže...

HDMI. pa kad je već 'pozlaćen' (što je bezvezarija za digitalni signal) mogli su napisati važniji teh. podatak, (recimo 1.4 je i mreža). Vjerojatno je 1.3... nevjerujem da je tu problem osim mogućnosti da je kabel neispravan.

Predpostavljamda si sliku na TVu dobio? Tad mora biti samo opcija HDMI-audio izlaza.

-driveri, pogledaj u sys.prop. (device manager) pod audio... kao i desni klik na zvučnik dolje desno (sys.Tray), u opcijama audio drivera, mixeru itd.

Playeri inače (ne svi) imaju opcije koji audio koristiti (analog, digital...), 

-u CCCu. Potraži pod Theater.. jer može biti povezano -negdje neka opcija za enable...

edit: eto slike post iznad!

crozoki kaže...

-griješiš. Za sad nema (vjerojatno ima, ali nisam vidio) TVa s izlazom. To je i logično, jer služi za gledanje...-ulaz. Za razliku od DVDa-izlaz.

pa da,mozda ima ali on 99.9999 % nema kucno kino sa hdmi ulazom nego on sluzi za prijenos slike i zvuka u tv tako da nista od toga

-=PiS=- CROZOKI
14 godina
neaktivan
ihush kaže...

crozoki kaže...

Ne grijesi..Kucno kino ima hdmi izlaz, o tom se govori.. :)

Na tv-u bi mu trebalo normalno raditi, ali on je spojio iz grafe izlaz u kucno kino izlaz, i ocekivao da radi.. :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.2.2011 23:26 (brane47).
17 godina
neaktivan

kucno kino ni nije spojeno na tv jer mi ne treba,kucno kino mi sluzi u sobi kao  prijenos zvuka,umjesto kucne linije ili slušalica, spojeno je onim obicnim aux kablom na komp ali los je zvuk,pa sam mislio da cu prek tog HDMI utora dobit zvuk naravno bolji,ali od toga ništ koliko vidim.sad jasnije?

Live to win!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
brane47 kaže...
ihush kaže...

crozoki kaže...

Ne grijesi..Kucno kino ima hdmi izlaz, o tom se govori.. :)

Na tv-u bi mu trebalo normalno raditi, ali on je spojio iz grafe izlaz u kucno kino izlaz, i ocekivao da radi.. :)

to sam i rekao :)

uglavnom kao sto je neko vec rekao jedino da spojis graficku direkt sa tv-om sa hdmi-jem i onda spojis tv aux-om sa kucnim kinom ako tako zelis.

i javi jel ti zvuk kasni :)

ali mislim da je bolje spojiti zvucnu sa kucnim kinom onda nema prekodiranja zvuka

-=PiS=- CROZOKI
16 godina
brane47 kaže...
..Ne grijesi..Kucno kino ima hdmi izlaz, o tom se govori.. :)

Spajanje kućnog kina PC -> na kućno kino -> na TV? Tad kućno kino mora imati HDMI in i out. (ćorava koka.. nagađanje, vjerojatno ima samo out, bez in).

-eh, da. I vjerojatno zato sistem nema detect-signal...

Rješenje, spojiti direktno s PCa naTV, barem dok provjeri-podesi...

BuhaBT kaže...

kucno kino ni nije spojeno na tv jer mi ne treba,kucno kino mi sluzi u sobi kao  prijenos zvuka,umjesto kucne linije ili slušalica, spojeno je onim obicnim aux kablom na komp ali los je zvuk,pa sam mislio da cu prek tog HDMI utora dobit zvuk naravno bolji,ali od toga ništ koliko vidim.sad jasnije?

-pa treba navesti ta 'kemijanja' ako misliš dobiti neku pomoć, ovako ispadne ''Lud-Zbunjenog... ''.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.2.2011 23:33 (ihush).
14 godina
neaktivan

Covjek ne zeli spojiti tv na karticu..a ovo pitanje sto je postavio nije moguce ostvariti, jer ti kino nema hdmi in..jedino ga mozes ostaviti tako kako je..

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.2.2011 23:34 (brane47).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
brane47 kaže...

Covjek ne zeli spojiti tv na karticu..a ovo pitanje sto je postavio nije moguce ostvariti, jer ti kino nema hdmi in..jedino ga mozes ostaviti tako kako je..

eh jbg,hm,kaj sad,moram kupit onda bolju zvucnu karticu?izgleda ak ocu bolji zvuk ne?jer ovo na matičnoj je šit

Live to win!!
14 godina
neaktivan

Pa zasto ti je los zvuk?imas 5.1 na maticnoj?kako si spojio i kojim kabelima?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
BuhaBT kaže...

..eh jbg,hm,kaj sad,moram kupit onda bolju zvucnu karticu?izgleda ak ocu bolji zvuk ne?jer ovo na matičnoj je šit

-što trenutno imaš?

- Kućno kino (koji konektori-ulazni i izlazni)?

- PC audio izlaz (možda optica-coax? -oba su digital, ako nema zasebno, onda je kroz driver moguće postaviti analog ili digital izlaz na neki od 5.1...

- TV-HDMI? Ima li još neki audio ulaz-izlaz... digital?

Kućno kino obično nema ulaz (za razliku od recivera-pojačala).

Možeš spojiti PC na TV HDMIom pa s TVa na pojačalo.

Može paralelno s PCa npr optical na pojačalo...

Sve ovisi što imaš od priključaka.

17 godina
neaktivan
brane47 kaže...

aux kabel,al ne cuje se na sve zvucnike,u tom je problem

Live to win!!
16 godina
BuhaBT kaže...
brane47 kaže...

-aux kabel neznači ništa (tj aux = ulaz) konkretnije?

14 godina
BuhaBT kaže...

eh jbg,hm,kaj sad,moram kupit onda bolju zvucnu karticu?izgleda ak ocu bolji zvuk ne?jer ovo na matičnoj je šit

Ne, nemoras nis napraviti, moras samo malo podesiti sustav.

Da pojasnim: nisam bas audio stručnjak ali buraz mi je i on je to ovako nekak slozio.

- Tv je spojen dvi kablom na grafičku

- kućno kino (5.1 surround + subwofer) je spojen direktno na zvučnu (neka obična realtekova) ali je on radio neke preinake sa cinčevima (spajao ih zajedno?) te onda ono najvaznije: zvuk namjestio u audio manageru  u windowsima po zelji

Rezultat: kada pusti film/igru slika je na tv-u, ali zvuk se čuje samo kada se kućno kino upali (posljedica toga je da kod mene ne postoji tiho gledanje filmova - sve je glasno kao u kinu {#}) a sam zvuk je zaista čist.

Budem ga sutra pitao kako je to skemijao ako zelis.

17 godina
neaktivan
ihush kaže...
BuhaBT kaže...
brane47 kaže...

-aux kabel neznači ništa (tj aux = ulaz) konkretnije?

btw kućno kino je SAMSUNG HT-TZ215 5.1Ch..

Live to win!!
17 godina
Re: Kako uključiti hdmi izlaz na hrafičkoj kartici
dodo 1974 kaže...

imam gforce GTS 250 karticu 1 G i nikako ne mogu gledati ili igrati preko nje na LCD telki. Čim spojim kabel odmah mi nestane slika na monitoru ali nema ništa ni na TV-u .koje je rješenje????

provjeri sve hdmi ulaze na tv-u hdmi1,hdmi2,hdmi3...    hao sto imas npr.AV1,AV2 za scart i chinc ulaze itd...

ako imas instalirane drivere od graficke moralo bi biti slike,a za zvuk ces trebati spdif kabelcic ubosti u uticnicu na grafickoj i naci na maticnoj dva pina gdje se ubode

http://www.albatron.com.tw/english/Service/knowledge/k_detail.asp?no=41

spdif kabelcic spdif kabelcic
-=PiS=- CROZOKI
14 godina
neaktivan
crozoki kaže...
dodo 1974 kaže...

provjeri sve hdmi ulaze na tv-u hdmi1,hdmi2,hdmi3...      hao sto imas npr.AV1,AV2 za scart i chinc ulaze itd...

ako imas instalirane drivere od graficke moralo bi biti slike,a za zvuk ces trebati spdif kabelcic ubosti u uticnicu na grafickoj i naci na maticnoj dva pina gdje se ubode

Novije grafe atijeve to netrebaju

17 godina
brane47 kaže...
crozoki kaže...
dodo 1974 kaže...

provjeri sve hdmi ulaze na tv-u hdmi1,hdmi2,hdmi3...    hao sto imas npr.AV1,AV2 za scart i chinc ulaze itd...

Novije grafe atijeve to netrebaju

ne trebaju ni nvidijine od serije 400

-=PiS=- CROZOKI
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice