Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU izdvojena tema

poruka: 5.886
|
čitano: 981.890
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU

Pisi van mog citata, kao prvo.Kao drugo to nije fluidan gameplay, nista ispod minimum 30 FPS nije fluidan gameplay a ti tu imas 15FPS, blokaje ti ludacki.Ja neznam jesi ti tulav ili sta.

clock2much

2 1 hvala 1
15 godina
neaktivan

Jel' bi core i3 530 3.0 bio bottleneck za nekog mid keplera ? 

Ako bi, da li bi onda neki i7 iste generacije 'popravio' stvar ? :D

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU
SonicPlayer2 kaže...

To ja 2c/4t CPU, clockaj ga na 4GHz i gonit ce vrlo jake kartice.

--------------------------
14 godina
odjavljen
itomic009 kaže...

Dual core ( kakav god bio i koliko god clockan bio ) je NEDOSTATAN za današnji gaming sa dobrim grafama, end of story. Ovi ljudi što tvrde drugačije, jednostavno žive u neznanju. Nitko nekaže da se nemože igrati sa dual core procesorom, ali se sasvim sigurno nemože igrati isto kao i na modernim quad core procesorima.

Jedini Dual Core koji je dostatan je i3, ali opet on je virtualni Quad Core.

Ja sam imao i3 540, clockan na 4.3GHz, držao ga na Samurai ZZ hladnjaku. Fantastičan CPU za za sve današnje igre.

14 godina
odjavljen
SonicPlayer2 kaže...

Nebi, i3 5xx na 4GHz goni većinu Single GPU sustava na FullHD rezoluciji, ako ne i sve.

14 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

Jedini Dual Core koji je dostatan je i3, ali opet on je virtualni Quad Core.

Ja sam imao i3 540, clockan na 4.3GHz, držao ga na Samurai ZZ hladnjaku. Fantastičan CPU za za sve današnje igre.

To cudo na 4.3GHz bi posteno namucilo i jednu 7950.

--------------------------
13 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

Pisi van mog citata, kao prvo.Kao drugo to nije fluidan gameplay, nista ispod minimum 30 FPS nije fluidan gameplay a ti tu imas 15FPS, blokaje ti ludacki.Ja neznam jesi ti tulav ili sta.

ma mozes ti pricat sta hoces ja sam ti pokazao a ako neko nevjeruje mozes ti njemu i licno pokazat on ce reci nije to moguce kao u tvom slucaju sta sad za nekog je 60 fps  igrivo a sa 30 nije dokazao sam ti  pa tako zavrsavamo sa rasapravom

lisnjic
13 godina

Jedan i5 2500k bih riješio sve probleme sad i u budučnosti!!

[url=http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2349188][img]http://valid.canardpc.com/cache/banner/2349188.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Phenom II X4 na 3GHz i ova HD4870, bi to šljakalo, kanim si nabaviti monitor full hd ?

R3MZ1
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
MARKOZD15 kaže...
SonicPlayer2 kaže...

Nebi, i3 5xx na 4GHz goni većinu Single GPU sustava na FullHD rezoluciji, ako ne i sve.

Hahahah, pa naravno da on "goni" sve grafe, samo je pitanje kako. Otprilike je i3 550 clockan na 4.0ghz ekvivalent sa i3 2100 u gamingu. Dakle, dobar je za gaming. Sa najjačim grafama, i u jako CPU bound igrama ( čitaj loše  optimiziranim ) nemože parirati quad core procesorima ( čitaj neiskorištava grafu do kraja ). A što se tiče mog komentara oko dual core procesora, dobro si rekao. i3 se nemože usporediti sa pravim dual core procesorima, naime on je jači osjetno.

13 godina
protjeran

Sljakalo bi super, ako mozes ubodi kakvu 6850 za 200tinjak kuna vise.

clock2much

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
SonicPlayer2 kaže...

Znači teoretski, uz taj clock bi mogao bez beda imat neku mid kepler karticu ?

Nije da nisam zadovoljan sa ovom gtx460, neg' eto pitam samo ak' kojim slučajem jednog dana

osjetim da više nije dovoljna čak i na mid detaljima i nekoj normalnoj rezoluciji...

14 godina
odjavljen
SonicPlayer2 kaže...

Znači teoretski, uz taj clock bi mogao bez beda imat neku mid kepler karticu ?

Nije da nisam zadovoljan sa ovom gtx460, neg' eto pitam samo ak' kojim slučajem jednog dana

osjetim da više nije dovoljna čak i na mid detaljima i nekoj normalnoj rezoluciji...

Može bez problema. Clockni GTX 460 dokle ide. Prestići će GTX 560 na stocku, što je i više nego dobro.

13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...
MARKOZD15 kaže...
SonicPlayer2 kaže...

Hahahah, pa naravno da on "goni" sve grafe, samo je pitanje kako. Otprilike je i3 550 clockan na 4.0ghz ekvivalent sa i3 2100 u gamingu. Dakle, dobar je za gaming. Sa najjačim grafama, i u jako CPU bound igrama ( čitaj loše  optimiziranim ) nemože parirati quad core procesorima ( čitaj neiskorištava grafu do kraja ). A što se tiče mog komentara oko dual core procesora, dobro si rekao. i3 se nemože usporediti sa pravim dual core procesorima, naime on je jači osjetno.

ma fuck i3 2100 mrzim ga doslovno {#} budala sam sto nisam trpio na onom G620 i sabjerao pare za i5 a ja ko budala ne mogu docekat da igram opet BF3 MP i hop uze i3 i eto isto sranje ko i G620 {#}

14 godina

Pa jel ti nisi naletio ni na jedan od milijunčetristotisućapet postova i komentara gdje je rečeno da je quad core prava mjera za gaming !!!!!!

14 godina
odjavljen
mersimh kaže...

ma fuck i3 2100 mrzim ga doslovno {#} budala sam sto nisam trpio na onom G620 i sabjerao pare za i5 a ja ko budala ne mogu docekat da igram opet BF3 MP i hop uze i3 i eto isto sranje ko i G620 {#}

Kakvi problemi ?!

Prije koji mjesec sam jednom dečku iz grada složio konfiguraciju sa i3 SB i HD 7850 i radi mu BF3 MP bez problema...

13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Pa jel ti nisi naletio ni na jedan od milijunčetristotisućapet postova i komentara gdje je rečeno da je quad core prava mjera za gaming !!!!!!

ah štaš budali, slušao ljude koji samo imaju neko teoretsko znanje i gledaju glupe benchmarkove ovo ono, nabijem ih na k.. hehe

sad cu sabjerat i uzet i5 i bit zadovoljan konacno {#}

13 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
mersimh kaže...

Kakvi problemi ?!

Prije koji mjesec sam jednom dečku iz grada složio konfiguraciju sa i3 SB i HD 7850 i radi mu BF3 MP bez problema...

ev na drugoj stranici na sredini negdje ima moj post sa slikama postavljenim

tuga ovaj i3 2100 druze

uzeo ga novog da se razumijemo, ne pregrijava se nit ista samo pravi bottleneck katastrofalan :/

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/best-buy-amd-processor/151998.aspx?page=1

14 godina
odjavljen
mersimh kaže...

ev na drugoj stranici na sredini negdje ima moj post sa slikama postavljenim

tuga ovaj i3 2100 druze

uzeo ga novog da se razumijemo, ne pregrijava se nit ista samo pravi bottleneck katastrofalan :/

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/best-buy-amd-processor/151998.aspx?page=1

Neznam stvarno, ovom dečku što sam složio i3 radi odlično sa ovom kombinacijom. Sve na stocku da se razumijemo.

Inače sam čuo da BF3 MP guta dosta radne memorije. Koliko RAM-a imaš ?

13 godina
neaktivan

4GB (imam uvijek slobodnog rama, ne trazi igra toliko rama)ali kako god to ne moze bit razlog da imam tolike cpu spikeove i takav bottleneck {#}

oborit cu sistem u subotu za svaki slucaj da vidim hocel sta pomoci {#} mislim mogu kupit i jos 4GB rama ali ne bacaju mi se pare bezveze jer mislim sakupljat za i5 neki

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Vegeta kaže...
Stjepanj kaže...

ma preporuci ti i i7 ak oces al ta grafa nije nikakav botleneck za moj dual na 3.5ghz jer s njom imam samo 300 bodova manji skor od i7(4000kuna) u 3dmarku 2011 tak toliko od botlenecka...

Briga mene, nije meni usko grlo.Tvoja kartica i tvoj proc.Inace taj procesor gura jednu 6770/4870 na knap, 6850 mu je daleko prevelik zalogaj, skini MSI AB i prati GPU usage u jednom BC2 ili Metrou pa javi kako ide.{#}

Almin94 kaže...

Je li bottleneck Phenom II X4 955 na 4GHz za HD6950/6970 na rezi 1440x900?

Ni mnogo jacim karticama nebi bio usko grlo.

Pitam zbog rezolucije, jer nije visoka - 1440x900.

13 godina

BF3 meni zdere preko gige rama na 1440*900 rezi... ali zato i gura sve jezgre preko 80%

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
d666sermek kaže...

BF3 meni zdere preko gige rama na 1440*900 rezi... ali zato i gura sve jezgre preko 80%

Zdere on memoriju i previse. Ne znam gdje sam nasao ss, ali na full hd rezi i ultra postavkama ukljucujuci i MSAA pojede oko 1.7-1.8GB memorije (multiplayer naravno). Samo me interesuje koja bi bila razlika izmedju npr. HD6950 1GB i 2GB verzije, da li bi to toliko slabije gurala 1GB verzija, zbog nedostatka 700-800MB rama.

14 godina
neaktivan
Almin94 kaže...
d666sermek kaže...

Zdere on memoriju i previse. Ne znam gdje sam nasao ss, ali na full hd rezi i ultra postavkama ukljucujuci i MSAA pojede oko 1.7-1.8GB memorije (multiplayer naravno). Samo me interesuje koja bi bila razlika izmedju npr. HD6950 1GB i 2GB verzije, da li bi to toliko slabije gurala 1GB verzija, zbog nedostatka 700-800MB rama.

Stopalo bi, jer bi stalno morala da ucitava sa diska podatke.

15 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...

Koliko bi stopalo, je li bi se puno razlikovalo od HD6950 2GB?

Nemam FullHD monitor, ne moze mi stati na stol, pa tako ne mogu probati u fullhd-u, ali ubrzo budem nesto pokusao izmijeniti u sobi pa cu kupiti monitor. Imam u dnevnoj sobi veliki lcd fullhd, ali ne moze mi stici kabal od interneta i tako ne mogu isprobati multiplayer. xD

13 godina
protjeran
Almin94 kaže...

2GB verzija 6950 ima poprilicnu prednost na FHD, bilo bi razlike sigurno.

clock2much
14 godina
neaktivan
Almin94 kaže...
Leopard_st kaže...

Nemam FullHD monitor, ne moze mi stati na stol, pa tako ne mogu probati u fullhd-u, ali ubrzo budem nesto pokusao izmijeniti u sobi pa cu kupiti monitor. Imam u dnevnoj sobi veliki lcd fullhd, ali ne moze mi stici kabal od interneta i tako ne mogu isprobati multiplayer. xD

Pa zavisi, licno nikad nisam uletio u takvu situaciju, pa ne mogu da pricam, doduse kad sam imao GTX 570 SLI, Crysis 2 sa DX11 i onim texturama mi je max outovo Vram Usage, ali i dalje sam imao 60 fps. Ali opet to su dvije grafe, sa jednom GTX 570, Crysis 2 sa DX11 je bio poprilicno ne griv.

14 godina

Pa da je bila frka sa Vramom, trzalo bi i sa dvije kad i dalje imaš efektivno 1.280 GB Vram-a.

14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Pa da je bila frka sa Vramom, trzalo bi i sa dvije kad i dalje imaš efektivno 1.280 GB Vram-a.

Da, palo mi je napamet, ali nije trzalo.

14 godina
Almin94 kaže...
Leopard_st kaže...

Pa kud ćeš sa kablom od interneta u TV ??? Trebaš spojit tv i komp da preneseš sliku, a net i  dalje radi normalno preko računala {#}.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice