Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU izdvojena tema

poruka: 5.886
|
čitano: 984.397
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU
Strm kaže...
Strm kaže...

Moj prijatelj je kupio GTX660 prije mjesec dana.Procesor mu je Intel Core 2 Quad 2.4Ghz.U BF4 mu grafa na 16%,a BF3 na ultra 83% Proc je u obadva slučaja 100%

BUMP

dobro niti ce ti  i5 niti fx 8320 gurat BF4 na 99 usage jer je igra smece a bf3 je uredno radi

lisnjic
13 godina
neaktivan
Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU

isti slucaj kod mene

Bettlefeild 3 procesor usage 90%   graficka usage 99%

Bettlefeild 4 procesor usage 95%   graficka usage 70%   tek kad je izasla beta ovako je bilo  procesor usage 99%  graficka usage 35% nakon update od 55mb je mnogo bolje mislim da je u bettlefeild 4 neravnomjerno rasporedjena snaga igre mislim da ce to u finalonoj vreziji igre dotjerati isto ko bf3

lisnjic
Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina

Ma znam,ali taj problem se pohjavljuje samo kod GTA IV,BF3,BF4. Ostale igre k'o podmazane rade :)

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Strm kaže...

Ma znam,ali taj problem se pohjavljuje samo kod GTA IV,BF3,BF4. Ostale igre k'o podmazane rade :)

Zato što su navedene igre bazirane na jakom/zahtjevnong engine-u kojim upravlja procesor

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.10.2013 17:57 (Deep).
13 godina
neaktivan

Jel bi i5 3350p dobro gonio R9 280X? 

0 0 hvala 0
17 godina
lolipopmen kaže...

Jel bi i5 3350p dobro gonio R9 280X? 

Kako u čemu. R9 280x = HD 7970 GHz -> ja bih tu stavio nešto malo jače od tog enty i5, nešto tipa AMD FX 8000, 9000 ili intel i5 barem 2600k/3550k/4670K ili pak neki i7.

Twitter: @191x7
13 godina
neaktivan

Nije baš da mi se mijenja procesor pošto sam ga uzeo prije par mjeseci, a ogroman skok bi bio sa gtx 660 na 280x po pitanju gaminga.

Najviše me zbog BF 4 zanima.

0 1 hvala 0
17 godina
lolipopmen kaže...

Nije baš da mi se mijenja procesor pošto sam ga uzeo prije par mjeseci, a ogroman skok bi bio sa gtx 660 na 280x po pitanju gaminga.

Vrijedi ti prijeći. Dapače, vrijedi bi i prelazak na HD 7950, pa čak i na r9 270X.

13 godina
neaktivan
191x7 kaže...
lolipopmen kaže...

Vrijedi ti prijeći. Dapače, vrijedi bi i prelazak na HD 7950, pa čak i na r9 270X.

Pa baš se i ne isplati prelazak na r9 270X. Na stocku su te dvije grafičke tu negdje, jedino može malo dobiti sa OC-om.

A što se bottlenecka tiče, i5 3550p može gurati r9 280X bez problema, totalno je neisplativo mjenjati taj procesor

16 godina
neaktivan
Strm kaže...

Moj prijatelj je kupio GTX660 prije mjesec dana.Procesor mu je Intel Core 2 Quad 2.4Ghz.U BF4 mu grafa na 16%,a BF3 na ultra 83% Proc je u obadva slučaja 100%

Nedavno sam testirao GTX660Ti (stock) u BF3 MP-64 player @1920x1200 - HBAO AA/AF off:

Q6600@3.2 GHz - High postavke - 20-60 Fps

i5 3570K@3.4 GHz - Ultra postavke - 60-130+ Fps

13 godina
Rino kaže...
Strm kaže...

Nedavno sam testirao GTX660Ti (stock) u BF3 MP-64 player @1920x1200 - HBAO AA/AF off:

Q6600@3.2 GHz - High postavke - 20-60 Fps

i5 3570K@3.4 GHz - Ultra postavke - 60-130+ Fps

130 fps,šta kad biraš squad??

AUDIOFIL
13 godina
protjeran
Hahahaha volegradele,mislio je valjda na max!
||| Core™ inside |||
16 godina
neaktivan
volegradele kaže...
130 fps,šta kad biraš squad??
Stjepanj kaže...
Hahahaha volegradele,mislio je valjda na max!

Sve je jasno napisano...ne vidim u čemu je problem!

13 godina
protjeran
E rhino nisi mi ti smjesan nego gradelin komentar,inace ja sam veliki fan bf3! I vjerujem da ti sve ide toliko imao sam doticnu!lp
||| Core™ inside |||
16 godina
neaktivan

Ma znam, ali komentar mu je nepotreban...ima gotovo istu konfiguraciju, a možda je nafrljio AA/AF pa ne može dobiti te FPS-e

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
Deep kaže...
Strm kaže...

Zato što su navedene igre bazirane na jakom/zahtjevnong engine-u kojim upravlja procesor

Amao još jedan problem.Kad je igra na 1280x1200 rezi imamo u BF cca, 12FPS na- ultra,povečamo na max ((1980xkusur)) imamo isto FPS-a..Kako?!

Strm
13 godina
protjeran
Strm kaže...
Deep kaže...
Strm kaže...

Amao još jedan problem.Kad je igra na 1280x1200 rezi imamo u BF cca, 12FPS na- ultra,povečamo na max ((1980xkusur)) imamo isto FPS-a..Kako?!

zato sto je grafa u bootlenecku, cisti primjer doticnog..LP

||| Core™ inside |||
13 godina
Rino kaže...

Ma znam, ali komentar mu je nepotreban...ima gotovo istu konfiguraciju, a možda je nafrljio AA/AF pa ne može dobiti te FPS-e

Moj komentar je bio malo satiričan zato jer je smješno spominjat 130fps,kladim se da ti zna i opast ispod 60fps,a prosjek ti bude od 60-70,zavisi koju mapu igraš,a to je ono najbitnije!

vidi ovaj rezultat,šta ti to govori!!

Avg: 86.851 - Min: 0 - Max: 201

AUDIOFIL
16 godina
neaktivan

Nema potrebe sve navedeno niti spominjati.

Ovaj rezultat mi govori da netko ne igra nego gleda u nebo.

Moj PC  
1 2 hvala 0
13 godina
protjeran
Rino kaže...

htio ti je samo pokazati da max fps neigra nikakvu ulogu jer se obicno desi par puta ako gledas u pod ili nebo(kao sto i sam kazes)!

osobno sva mjerenja u recimo bf3 mjerim tako da igram maximalno sto duze(tako se dobije najbolji priblizni average fps) bez prevelikog spustanja pogleda gore-dolje stalno neko kretanje i akcija!

ak se tako testira, average fps moze varirati u najgorem scenariju samo oko 5fpsa gore dolje(ultra postavke)..

evo 15min bf3mp/64p/ultra/fullhd gameplaya konstantne akcije bez pogleda gore i dolje:

min:41, max:157,average: 71.710

LP

||| Core™ inside |||
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.10.2013 20:27 (Stjepanj).
13 godina
neaktivan

Po meni je najbitniji min fps, radije bi da imam min 50 i max 51 nego min 30 a max 200, ako me shvaćate...

Toni
Moj PC  
5 1 hvala 1
14 godina
dinos3 kaže...

Imam konfu kao sto pise pod Moj PC.
Upalio sam BF3 na nekih 45-50ak fpsa. I CPU mi je opterecen ~80% a GPU stalno =99%. E sad sta to znaci?  Dosta sam pogubljen.

Da pitam samo, dali bi dobio sto sitno FPSa da malo OCam procesor?

17 godina
dinos3 kaže...
dinos3 kaže...

Imam konfu kao sto pise pod Moj PC.
Upalio sam BF3 na nekih 45-50ak fpsa. I CPU mi je opterecen ~80% a GPU stalno =99%. E sad sta to znaci?  Dosta sam pogubljen.

Da pitam samo, dali bi dobio sto sitno FPSa da malo OCam procesor?

Bi, dobio bi. I da overclockaš grafičku dobio bi.

11 godina
neaktivan

Ja nista nisam dobio na moj fx 4100 na 4.2 drugi put vise srece{#}

Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Rino kaže...

htio ti je samo pokazati da max fps neigra nikakvu ulogu jer se obicno desi par puta ako gledas u pod ili nebo(kao sto i sam kazes)!

osobno sva mjerenja u recimo bf3 mjerim tako da igram maximalno sto duze(tako se dobije najbolji priblizni average fps) bez prevelikog spustanja pogleda gore-dolje stalno neko kretanje i akcija!

ak se tako testira, average fps moze varirati u najgorem scenariju samo oko 5fpsa gore dolje(ultra postavke)..

evo 15min bf3mp/64p/ultra/fullhd gameplaya konstantne akcije bez pogleda gore i dolje:

min:41, max:157,average: 71.710

LP

Naravno...jasno mi je sve to i slažem se s navedenim.

S kojim programima mjeriš zauzeče CPU/GPU i mjeriš FPS?

13 godina
protjeran
Cpu/gpu usage s playclaw3, a fps-e s frapsom! imam ti cijeli pc3 pa ak os posaljem ti na pm.!
||| Core™ inside |||
12 godina

Imam 2 pitanja za frenda. Naime,ima AMD Phenom II X4 960T.

Pitanje: Ima napjanje LC Power LC6600 Netzteil 600w, dal ce to napajanje biti dosta za 660ti? I dal ce 660ti bottleneckat cpu i obrnuto ...
p.s. reko mi je da nece otkljucavat procesor na x6 te ga nece clockat!

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.10.2013 19:23 (Sandro HR Zagorje).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Sandro HR Zagorje kaže...

Pitanje: Ima napjanje LC Power LC6600 Netzteil 600w, dal ce to napajanje biti dosta za 660ti? I dal ce 660ti bottleneckat cpu i obrnuto ...

1,. Napajanje je dovoljno.

2. Cpu nece biti usko grlo za 660ti.

3. Netreba otkljucavat proc ali ga moze slobodno malo ocat nece biti na odmet ali i ne mora.

Keep Calm and Carry On
14 godina
Sandro HR Zagorje kaže...

Napajanje je dovoljno za 660Ti, CPU bi trebao clocknuti na 3.8GHZ+ ili otključati i clocknuti, to bi bila još bolja opcija.

Raditi će uredno ali usage neće biti potpun u novijim heavy threaded naslovima.

iclock2much
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.10.2013 19:31 (zoharbizo).
14 godina

Ante je rekao dosta dobro. Igre neće trzati ali sigurno je ni da grafa neće davati maximum sa X4 Phenomom pa ni sa X6.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice