Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU izdvojena tema

poruka: 5.886
|
čitano: 979.918
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU
mersimh kaže...
D3lBoy kaže...

Ma nije ne brini, gtx 660 nebi bio BN ni sa slabijim cpuom... Stavi igru u windowed i prati CPU i GPU clockove, jesu li maksani u igri ? Probaj obrisati GPU drivere sa DDU pa staviti naj novije, obriši bilo kakav software koji bi mogao ometati clockove, u power options vidi da je na balanced ili high performance, a ne na power saver, ugasi Vsync u svakoj igri, također u Nvidia control centru... itd.

U naj gorem slucaju reinstall win.

clockovi su maxani u igri,uradio sam i uninstal u safe modu sa DDU i instalirao nove drivere

nekako izgleda kao cpu bottleneck jer npr u witcheru 3 mi je grafa zakucana na 99% sve na ultra,igra radi odlicno na 90 fpsa prosjek.

problem su igre gdje cpu ima mnogo posla i eto glupi kanter koji mi ne ide u glavu,ono ok je i 250 fpsa al tuzno vidjeti da grafa kulira u toj igri na 46% usega

Pisao sam više puta u ovoj temi, Witcher 3 može zavarati, u open worldu će ti zakucati svaku grafičku na skoro 100% (tu CPU malo kulira dok je grafička u potpunosti opterećena), ako želiš viditi da li je u potpunosti grafička iskorištena u Witcheru moraš otići u Novigrad na glavni trg jer je to za CPU najzahtjevnije područje.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
13 godina
neaktivan
boxer kaže...

Pisao sam više puta u ovoj temi, Witcher 3 može zavarati, u open worldu će ti zakucati svaku grafičku na skoro 100% (tu CPU malo kulira dok je grafička u potpunosti opterećena), ako želiš viditi da li je u potpunosti grafička iskorištena u Witcheru moraš otići u Novigrad na glavni trg jer je to za CPU najzahtjevnije područje.

nisam jos dosao do novigrad jer sam skoro poceo tek igrati ovu igru,jbg na 660ki je islo uzasno sve na low,nisam mogao igrat na 60fpsa

inace stvarno u witcheru ne pada usage nikako zasad a u BF4 takodje ne pada kada stavim resolution scale na 120%

malo me et taj glupi kanter nervira jer vidjam na netu ljudi imaju 400 fpsa a u mene grafa ni na 50% ne radi u toj igri

BiH__Snowflake BF4,CS:GO
11 godina
neaktivan

Pa eto onda je sve ok, ako ti u witcheru i bfu ne pada to je ok. 120% resolution scale na tvojoj osnovnoj rezoluciji ? To bi bilo odpr. 1080p (neda mi se sad racunat tocno koja rez.)

Neka te ne buni CS, evo i ovom ista stvar sa istom grafom i jacim cpuom

Battlelog: D3lBoy-00
13 godina
neaktivan
Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU

Jedan brzoptetni.

core i5 2500K@4800Mhz - da li bi bio bn za GTX1060 ?

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.11.2016 14:02 (Branimir82).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Branimir82 kaže...

Jedan brzoptetni.

Da.

Koja reza je u pitanju?

11 godina
neaktivan
Branimir82 kaže...

Jedan brzoptetni.

Ja bi opet rekao ne, na 4.8GHz ne.

13 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...
Branimir82 kaže...

Jedan brzoptetni.

Da.

Koja reza je u pitanju?

1080p

14 godina
neaktivan

Ok je to.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Branimir82 kaže...

Jedan brzoptetni.

Ne, samo rokaj.

root
15 godina
neaktivan

Cekam Stjepanjov komentar na gornje pitanje. Iako znam sto ce reci.

Usput se kokice polako prze.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
alen29 kaže...

Cekam Stjepanjov komentar na gornje pitanje. Iako znam sto ce reci.

Usput se kokice polako prze.

pa sigurno da bude u nekim naslovima! gta 5 ce krepavati i c3 to znam sigurno, ipak je rijec o cipu snage gtx 980!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina

Bottleneck je manje bitan ako zbog njega ne pati gameplay. Ako imaš puno više FPS-a nego što ti monitor može prikazati, razlika nekoliko manje ili više ne igra ti veliku ulogu.

Twitter: @191x7
Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Bottleneck je manje bitan ako zbog njega ne pati gameplay. Ako imaš puno više FPS-a nego što ti monitor može prikazati, razlika nekoliko manje ili više ne igra ti veliku ulogu.

evo ja sam sinoc malo testirao,usao u BF1 stavio windowed mode ukljucio CPU-z HWmonitor,afterburner i task manager

otkljucao procesor na 4.4GHz i isao eto da provjerim sve,u BF1 gpu usage uzasan(mozda je i patch nesto sjebao ne sjecam se da je ovoliko lose bilo prije)

uglavnom ono sto me iritira je ovo,u igri afterburner pokaziva da su corovi procesora na 78-80% iskoristeni a task manager pokaziva drugu pricu kako mi BF1 exe taxa 97% procesora pa i 99 i 100.

znaci po toj logici ovo ipak jeste Bottleneck,grafa mi nazalost stigne na 70-80% a tek kad povecam resolution scale onda se i popne ponekad na 99% i grafa.

ehh moje pitanje je sad,ako moj i7 na 4.4GHz ne moze gurat ovu grafu,moze li obicni i5 skylake?

da predjem jednostavno na i5 6600 i neku H maticnu??

11 godina
neaktivan

Svi imaju problem sa CPU usageom u BF1, pogledaj malo forume na battlelogu. I sa i7 6700k usage ide do 100%... Za ovaj patch od neki dan je pisalo u changelogu "several CPU improvements" ali i dalje je isti problem. Istina je da Bf1 voli sto jaci cpu, ali neka te usage u ovom slucaju ne zamara jer to je problem u kodu ne u hw

EDIT: Da, pri releaseu i u beti je bilo jos dobro, ali nakon patcha tamo krajem 10.mj je pocelo

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.11.2016 15:36 (D3lBoy).
13 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

Svi imaju problem sa CPU usageom u BF1, pogledaj malo forume na battlelogu. I sa i7 6700k usage ide do 100%... Za ovaj patch od neki dan je pisalo u changelogu "several CPU improvements" ali i dalje je isti problem. Istina je da Bf1 voli sto jaci cpu, ali neka te usage u ovom slucaju ne zamara jer to je problem u kodu ne u hw

EDIT: Da, pri releaseu i u beti je bilo jos dobro, ali nakon patcha tamo krajem 10.mj je pocelo

ok brate hvala ti,malo cu testirati i druge igre,BF4 npr itd

4.4Ghz mi je nekako safe,i voltaga mi nije visoka,nisam pokusavao ici preko ali ajde mogu se danas malo poigrat

11 godina
neaktivan

Igre gdje mozes ocekivati "bn" probleme su Witcher 3 (Novigrad), GTA V (ako spustis postavke), BF 1 (bug), Arma/DayZ (nemoram objasnjavati ), Mafia III. U ostalima na 1080p nebi trebalo biti problema

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.11.2016 15:42 (D3lBoy).
13 godina
protjeran

Imat ces u svakoj igri problema osim ako nisi nalozio detalje na ultra s 4xaa, sandy je mrtav!lp

Moj PC  
0 6 hvala 0
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

Imat ces u svakoj igri problema osim ako nisi nalozio detalje na ultra s 4xaa, sandy je mrtav!lp

dobro druze znam da je staro ali ne idem odma po tome da pljujem.

da je mrtav nije,za bacit nije sigurno,imam ja u svakoj igri preko 60 fpsa ali me malo eto buni taj usage

al aj kod mene je jos i los monitor pa i to ne pomaze cijeloj situaciji hehe.

nije problem promjenut konfu,krhnut par 100 eura,al ne zuljaju me pare da odma mijenjam nesto iste sekunde.

sinoc sam bas probao GTA V sve na ultra i vidio sam da tu ima sigurno bottlenecka,ali nije strasan,gpu usage je oko 80% ali ne moze se vise ni ocekivat od procesora iz 2011 godine.

malo cu jos testirat kao sto sto rekoh,imam vremena,a moram roditeljima uzet neki komp pa cu gledat odma i5 skylake i h maticnu pa cu imat vremena vidjeti je li tu bolje

11 godina
neaktivan

Nemoj ništa mjenjati... trošiti pare zbog par % usagea u 3-4 igre...

13 godina
protjeran

Pa odgovor si dobio, prelaskom na skylake ces dobit min 30% o i7 da ne govorim! Naravno overklokan na barem 4.5ghz jer sve ispod toga za 1080p i trenutno srednji segment gpu-a nema smisla jer ces imati bn i na njemu! Nazalost procesori premalo napreduju a graficke ubijaju iz godine u godinu...netreba ti cak ni osnovna skola da to matematicki izracunas! Mijenjat cpu ili veci monitor s vecom rezolucijom drugog nema!lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ne mijenjaj ništa u kompu, promijeni monitor. Na 4K ti CPU sigurno neće biti usko grlo barem još neko vrijeme (2-3 generacije grafičkih).

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Ne mijenjaj ništa u kompu, promijeni monitor. Na 4K ti CPU sigurno neće biti usko grlo barem još neko vrijeme (2-3 generacije grafičkih).

Na 4k ce imati jedan veliki slideshow sa gtx 660.

Drzi se 1080p.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.11.2016 17:22 (Leopard_st).
11 godina
neaktivan

Ne citate, nit planira na 4k, nit ima 660 vec 1060....

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
D3lBoy kaže...

Ti ne čitaš. Ja znam da nema 660 već 1080 i zato sam mu i napisao da, kad već hoće mijenajti sistem, bolje da promijeni monitor.

I to ima smisla jer je GTX 1080 overkill za 1080p, a uz to mu je i procesor usko grlo za tu grafičku na 1080p.

Promjena platforme (proc, ploča, ram) na nešto što bi manje kočilo ga dođe isto kao promjena monitora, a s monitorom bi puno više dobio.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.11.2016 17:47 (191x7).
13 godina
neaktivan
191x7 kaže...
D3lBoy kaže...

Ti ne čitaš. Ja znam da nema 660 već 1080 i zato sam mu i napisao da, kad već hoće mijenajti sistem, bolje da promijeni monitor.

I to ima smisla jer je GTX 1080 overkill za 1080p, a uz to mu je i procesor usko grlo za tu grafičku na 1080p.

Promjena platforme (proc, ploča, ram) na nešto što bi manje kočilo ga dođe isto kao promjena monitora, a s monitorom bi puno više dobio.

ne ne,imam 1060 druze,nisam nigdje spomenuo 1080

meni je 2K max rezolucija i morao bi spustiti detalje

planirao sam uzet full HD 144hz :)

10 godina
odjavljen
191x7 kaže...

I to ima smisla jer je GTX 1080 overkill za 1080p, 

pričaš gluposti

Cijenite više pitku vodu.
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.11.2016 19:55 (Glavas_ZG).
15 godina
protjeran
Glavas_ZG kaže...
191x7 kaže...

I to ima smisla jer je GTX 1080 overkill za 1080p, 

pričaš gluposti

Nisu gluposti, u 99% slucajeva je 1080-ka overkill za 1080p 60hz... 

14 godina
neaktivan

Jasta nego overkill, ja na 4k igram pola igara sa jednim gpu-em.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.11.2016 20:12 (Leopard_st).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Di je ova tema osla, svi su se pogubili hahaha

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.11.2016 20:35 (D3lBoy).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ma sva prica o bn je napuhana previse, to sam naucio nakon 10 procesora i 30 grafi.

Moj PC  
6 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice