Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU izdvojena tema

poruka: 5.886
|
čitano: 980.176
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU
MARKOZD15 kaže...
Leopard_st kaže...

Ne pretjerujem, imao sam HD 7870 CFX setup, znam sta pricam.

Ne sumnjam u to, ali ne treba svima i7 990X na 5 GHz, ako me kužiš?? Bit će mu dovoljan FX-6100 / Phenom II X6, naravno uz OC na 4 GHz.

Ko je rekao da mu treba 990x na 5.0 GH?

Neki i5 ili fx 8xxx, ali fx6xxx nema kruha za to.

12 godina
Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU

Pozz ljudi. Frend slaže konfu, ima intel i5 3750k i jednu sapphire 7970, misli uzeti još jednu ili dvije za cf. Koliko može ovaj proc a da ne bude bottleneck? Ima 3 monitora od 24 inča u eyefinity...

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Nek ga naclocka koliko može i bit će ok. Naravno da će biti scenarija gdje neće iskorištavati puni potencijal grafičkih kartica, ali to su iznimke. Jedan i7 ili clockani FX 83xx bi mu bolje sjeli radi 8 threadova.

17 godina
itomic009 kaže...

Nek ga naclocka koliko može i bit će ok. Naravno da će biti scenarija gdje neće iskorištavati puni potencijal grafičkih kartica, ali to su iznimke. Jedan i7 ili clockani FX 83xx bi mu bolje sjeli radi 8 threadova.

laž.

3 x 24" za 2 x hd 7970 = nema šanse da grafe nebudu zakucane na 98-99% i to u mp bf3 govorim iz iskustva.

i7 ne donosi ništa bolje performanse u odnosu na i5 u gamingu pa cak niti u bf3 mp 64 igraca isto vrijedi i za taj cuveni fx 8320/50

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
12 godina

Ok, i mislio sam da će dvije izvuči, ali njega zanimaju 2 ili više. Koliko je granica za taj i5? Ne znam koliko bi dvije u cf-u davale frameova na toj rezi, a on nema refresh rate preko 60..?

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
toxic kaže...
itomic009 kaže...

laž.

3 x 24" za 2 x hd 7970 = nema šanse da grafe nebudu zakucane na 98-99% i to u mp bf3 govorim iz iskustva.

i7 ne donosi ništa bolje performanse u odnosu na i5 u gamingu pa cak niti u bf3 mp 64 igraca isto vrijedi i za taj cuveni fx 8320/50

Slazem se - stvarno sam pogledao nnogo bencheva gdje i7 ima tek koji frame iznad 3570k - to je fantastican proc i ja sam ga skoro kupio - sto se tice fx - 3570k je bolji odabir iako oni imaju vise threadova - performanse su na strani 3570k a dal ce biti dovoljan za 2x7970 trebao bi biti - leopard je za to najmjerodavniji jer ima tocno kombinaciju klokanih 2x7950 na razini 7970 i jace i taj proc pa njega pitaj kako se vrti...

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.2.2013 13:30 (PR0MATRAC).
14 godina
neaktivan

Ma nista fx ne bi dao bonusa za dvije hd 7900 karte u cfx u odnosu na i5, cak i5 ce biti bolji u mnogim igrama jer mnoge igre koriste 2-4 jezgre, a tu je bilo koji fx donji.

Sto se tice mog i5 i cfx, ja sam zadovoljan, gpu usage jedino malo jace pada u bf3 mp, ali i onda imam skoro uvijek preko 100 fps, igram na 1080p.

i5 bez problema moze da pogura tri hd 7900 grafe ako je rezolucija dovoljna velika, govorimo o 1440p pa na dalje.

Za cetiri hd 7900 vec treba X79 platforma.

P.S. ovaj itomic je fakat toliko samoujveren u fx 83xx da je to nevuceno, nemoj ljudima maglu prosipati.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.2.2013 16:18 (Leopard_st).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

Crysis 3 je pogled u budućnost koja je tu već što se tiče optimiziranosti igara. A ovi fanatici Intela nikad neće na zelenu granu. Ja sam kao prvo i rekao da je i5 sasvim OK, ali da su bolji procesori sa vše threadova. Mislim šta me prozivaš bezevze. Jesam ja rekao da i5 nevalja, NISAM. Ja razgovaram racionalno a ne kao fanatik.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.2.2013 16:53 (itomic009).
14 godina
neaktivan

Nisi rekao, ali rekao si da je fx bolji sto je wrong, jer igram crysis 3 i cpu bez problema hrani dvije hd 7950 na 1100/1575, a imao "samo" 4 jezgre.

Za cfx/sli, ni jedan fx nije bolji od i5.

Ja nikakav fanatik nisam, a to mogu da svjedoce moje raznovrsne komponente koje sam imao.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.2.2013 16:58 (Leopard_st).
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Dali je ova kombinacija dovoljna za normalnu igrivost da nije cpu bottleneck

AMD Radeon XFX HD 6770 1GB

Phenom II X2 550   3,6 MHz

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Nema bottlnecka.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
55pero kaže...

Dovoljna je (recimo) ali bottlenecka sigurno ima u nekim igrama. Valjalo bi da je procesor barem x3 ili x4, jesi ga probao otključati?

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
14 godina
odjavljen
55pero kaže...

Usko grlo je prisutno, probaj otključat u X3/X4...

15 godina
neaktivan

nažalost samo je stabilan na 2 jezgre

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
MARKOZD15 kaže...

Molim vas može li netko objasniti ova dva palca dolje??

14 godina
MARKOZD15 kaže...
55pero kaže...

Ja ne vidim ni jednu noviju igru u kojoj ovaj Phenom ne bi bio dovoljan za HD6770... upravo suprotno u vecini igara ce HD6770 biti limitirajuci faktor.

Imao sam taj procesor u paru sa HD6790 (Barts LE)... i on nikad nije bio problem.

Tolstoy is My Homeboy
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.2.2013 15:38 (anarchyST).
14 godina
odjavljen

Ako je riječ o manjim rezolucijama, CPU je itekako usko grlo, svaki dual core na nižim rezolucijama nije za neki ozbiljan gaming, izuzetak i3 5XX procesorima sa taktom od 4 GHz+.

Što se tiče HD 6770 dobra je za niže rezolucije.

1 0 hvala 0
13 godina
MARKOZD15 kaže...
MARKOZD15 kaže...

Molim vas može li netko objasniti ova dva palca dolje??

Marko, dao sam ti TD jer se ne slažem s tobom i nemoj to shaćati osobno. Činjenica je da svaki dobar dual core može tjerati HD 6770 na 100%, a to Phenom II x2 550 svakako je, pogotovo overclockan na 3.6GHz. 

Evo jedan link usporedbe Intel E8400, Phenom IIx2 550 i Phenom II x3 720 u igrama sa GTX 260 koja je malo slabija od HD 6770. KLIK

U današnje vrijeme izlaze igre koje znaju iskoristiti više CPU jezgri i svakako je bolje imati x3/x4 ili i7/FX 8350. To neznači da "stari dualci" ne mogu iskoristiti grafe poput HD 6770 ili da bi zbog bolje optimaliziranosti igre za iskorištavanje više jezgri, svi bi trebali imati i7 ili FX 8350 a sve niže od tih procesora je  - popularno rečeno "mali bottlneck" ili "neće ju iskoristiti u svim igrama (što obično znači u max. 1-3 igre)". Drugim rječima, to je traženje dlake u jajetu.

14 godina
odjavljen

Ja sam imao E8400, kao i 550/555 BE, to su danas slabi procesori za igranje igara, Npr. jedan 550 BE mi nije mogao zakucati HD 4870 na 99%, kao ni kad sam ga u X3 otključao, situacija je bila bolja, ali i dalje usko. E8400 je u principu nešto brži procesor, ali i dalje usko grlo.

Ja vam lijepo kažem, Quad Core ili i3 sa HT-om su minimum za gaming, govorim o svim igrama.

Ajde pokreni Armu ili F1 2012 pa da vidimo kako će bilo kakav dual core zakucati HD 6770 na 99%, kako da ne.

1 1 hvala 0
14 godina
MARKOZD15 kaže...

Ako je riječ o manjim rezolucijama, CPU je itekako usko grlo, svaki dual core na nižim rezolucijama nije za neki ozbiljan gaming, izuzetak i3 5XX procesorima sa taktom od 4 GHz+.

Što se tiče HD 6770 dobra je za niže rezolucije.

Oces reci da na manjim rezolucijama ova HD6770 ne bi radila na 100% sa ovim Phenomom? Ma daj... logika ti nije na mjestu...

Vjerojatno si mislio reci da ce neki jaci procesor dati vise FPS-a na nizm rezolucijama sa ovom grafom, sto je istina jer tu stvari ovise o procesoru a ne o grafickoj... ali to nema veze sa bottleneckom.

Tolstoy is My Homeboy
14 godina
odjavljen
anarchyST kaže...

Oces reci da na manjim rezolucijama ova HD6770 ne bi radila na 100% sa ovim Phenomom? Ma daj... logika ti nije na mjestu...

Vjerojatno si mislio reci da ce neki jaci procesor dati vise FPS-a na nizm rezolucijama sa ovom grafom, sto je istina jer tu stvari ovise o procesoru a ne o grafickoj... ali to nema veze sa bottleneckom.

Da, nebi radila na 100%!!

Stvar je u tome da sam imao 4870 i 550 BE, čak ni otključan u X3 nije mogao zakucati ovu karticu na 99%, a moj frend iz kvarta ima XFX 6770 1GB, istu kao ovaj tip gore, uz nju ima Athlona II X3 3.6 GHz, te on je također u nekim situacijama usko grlo.

Ma govorite šta hoćete, al kad vam čovjek bude *ebao majku jer ima bottleneck u sistemu, ja ću se smijati.

14 godina

Po toj tvojoj logici onda je i ovaj moj i5 2500K@4.5GHz usko grlo za GTX660 jer neki i7@4.5GHz daje 20 fps-a vise...

Pa rekao sa gore da sam imao taj X2 550 sa HD6790 i uvik je radila na 99%+.

Tolstoy is My Homeboy
Moj PC  
2 1 hvala 0
14 godina
odjavljen
anarchyST kaže...

Po toj tvojoj logici onda je i ovaj moj i5 2500K@4.5GHz usko grlo za GTX660 jer neki i7@4.5GHz daje 20 fps-a vise...

Pa rekao sa gore da sam imao taj X2 550 sa HD6790 i uvik je radila na 99%+.

Ne, to nije moja logika, ti krivo shvaćaš šta ja želim reći...

Pročitaj postove par puta pa preformuliraj... 

13 godina

Nisam neki gamer i ne igram simulacije, ali u zadnje vrijeme igram Witcher 2 i Darksiders 2 i grafa je zakucana u MSI Afterburner na 99% (ne ide više{#}).

Procesor je E7500 na 3.5GHz i grafa HD 5770. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.2.2013 16:04 (Mile 74).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Dečki rekao sam šta imam reći, govorim iz iskustva jer sam imao taj procesor, imao sam i 4870 koja je u rangu sa 5770/6770, imao sam i 5770 Vapor-X pa znam kakva je situacija, ja sam uvjeren da je taj procesor usko grlo, bez ljutnje {#}

Povlačim se iz rasprave

5 2 hvala 0
14 godina

Marko je u pravu a ovo što ovi govore da je dual core odličan za HD 6770 je teška glupost. A kolega ako nevjeruje nek si kupi pa će onda vidjeti i sam.

13 godina
neaktivan

slazem se sa markom i itomicom

vjerovali ili ne ja sam imao 5770ku sa sandy bridge g620 i bio je teski bottleneck pa sam presao na i3 2100 i cak je tu u nekim igrama kao BF3 MP bio i3 bottleneck

tako da pricajte gore sta hocete al sjebat cete covjeka posteno,isto kao sto sam ja budale slusao pa mi govorili da je i3 2100 odlican za GTX460 npr

ovako od tad vjerujem samo ljudima koji su zapravo imali takve komponente i znaju sta pricaju

ev ja imao od ovih malo "jacih" 8800GT,4890 OC,5770,GTX 460 AMP edition i sad 6870ku

a procesori phenom II X4 840(koji je rikno) pa zatim presao na intel platformu i tu uzeo g620 samo et da imam komp da radi za neta itd,gaming bio nemoguc na tom cudu jer igram BF3 MP

zatim i3 2100 koji jeste bolji od g620 ali i dalje je preslab za graficke gtx460 i 6870 pa cak i za 5770ku na nekim jestima u BF3 MP

i tek skoro presao na i5 3350p koji svoj posao radi odlicno konacno

stalno zakucan GPU usage i mogu uzivat u igrama normalno

bez Quada nema igranja normalnog zaboravite slobodno,takvo je vrijeme doslo

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.2.2013 1:05 (mersimh).
Moj PC  
5 3 hvala 0
12 godina

phenom 2 965be x4 i gtx 660 ti phantom? bottle ili ne?

lp

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
mariolla79 kaže...

phenom 2 965be x4 i gtx 660 ti phantom? bottle ili ne?

lp

Bit će okej, ali neće u svakom slučaju iskoristiti grafu. Clockaj na 4 GHz+.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.2.2013 11:56 (MARKOZD15).
14 godina

A sve zavisi od igre...

Nazalost ova tema je postala jedno veliko generaliziranje stvari... a generaliziranje je majka gluposti... tako da sumnjam da ces dobiti zadovoljavajuc odgovor.

Tolstoy is My Homeboy
Moj PC  
5 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice