Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU izdvojena tema

poruka: 5.886
|
čitano: 977.301
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU
itomic009 kaže...

Netočna informacija. To će bit OK, ali da će biti iskorištena grafa stalno to je neistina.

Istina da Phenom X4 počinje pokazivati svoju starost, ali to je još uvjek jako dobar procesor za gaming. Obzirom da čovjek misli uzeti otključan procesor (Phenom X4 955 BE) koji se vrlo lako clocka, nebi trebao imati problema i sa vrlo zahtjevnim igrama sa HD 7870 na Ultra.

13 godina
neaktivan
Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU

Već imam taj procesor i istina, clockanje je jako lagano, trenutacno ga drzim na 3,8GHz.

Hvala za info.

Toni
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.12.2012 15:44 (rapture686).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

imam problem neke igrice mi lagaju a neke ne npr kad igram far cry 3 gpu radi 100 % i sve odlicno, a kad igram AC 3 laga mi igra i gpu usage je oko 37 % i nejde preko, neznam u cem je problem ??
,
imam HD 7770 vapor x OC verziju
4 GB ram
intel quad q6600 2.4  i hladi ga arctic cooler freezer 7

razmislao sam da clocknem proc malo ali nije mi bas potrebno ali,  jeli moguce da se radi o bottlenecku cpu-a ? 

0 0 hvala 0
17 godina

Clockaj taj procesor (naravno, prije toga dobro nauči barem teoriju o overclocku).

I da, nisi jedini kojem AC3 ide na 35% korištenje grafe - tako je mnogim korisnicima AMD kartica i pojedinim korisnicima Nvidia kartica.

Čekaj use novi driveri i novi patch za igru.

Twitter @191x7 za pomoc oko racunala i preporuke hardvera...
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

aha dakle to je onda normalno kj mi laga AC, ali isto tako i u Battlefieldu BC 2 MP laga mi također isto gpu usage nejde preko 40 neznam zasto jer mozda zbog pinga jer ping je oko 150.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ljudi zanima me da li je i3 2100 preslab za 7770ku
rodjaku za male pare sastavljam konfu pa sad se omisljam izmedju 7750ke i 7770ke
ono nije ova puno skuplja ali koji ce mi vrag ako ce ona radit na 80% npr i radit kao jedna 7750ka
pricam o novijim igrama naravno
ovak far cry 3 itd
dijete je to i nije mu bitno na kakvim postavkama igra samo nek ide,a i rezolucija nebi trebala biti velika posto cu mu nekakvu 19ku wide screen uzet uz to i et ga

pitam iz razloga jer ja imam bottleneck sa tim procesorom ali ipak mi je daleko jaca graficka karta
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

i3 2100 nije bottleneck hd 7770.

ne bi smio biti ni tvojoj 6870.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
191x7 kaže...

i3 2100 nije bottleneck hd 7770.

ne bi smio biti ni tvojoj 6870.

ma evo pitao sam jednog hrvata na youtube sto ima i3 ivy bridge i 7770ku takodje ima bottleneck i grafa mu radi na 70% na vecini mjesta u far cry 3 a i u BF3

a meni je procesor bottleneck u svakoj igri sem skyrima heh

ja cu to mijenjat ubrzo za i5 nema hajra od i3

al eto zanimalo me za tu 7770ku al et uzet cu onda 7750ku

14 godina
odjavljen

Pozdrav, da li je Athlon II X4 @ 3.4GHz bottleneck za GTX 560 Ti?

Gledam po netu i bez problema ljudi igraju BF3 na 1080p high detalji i vecinom je fluidno 60fpsa ali to je recimo sa nekim i5 procom pa kontam moci cu ja medium mozda.

Sada podem na server sa 32 igraca i ja stavim 1080p na low i gpu usage mi je 40-60% a procesor oko 70%.

Vidim ovdje da se predlaze da se pojaca grafika te ja polako podizem detalje i AA i stvarno usage raste ali procesor je opet skoro isti usage, stavim na high/ultra i gpu je na zakucan na 99%(tada na ultra pocnu i dropovi radi 1gb vrama) a procesor 80-90% i to uglavnom prva jezgra ove ostale malo manje pa se ukupni cpu usage vrti 75-85%.

Ne razumijem zasto procesor ne dava sve od sebe, mogu ja igrati na medium ali cim izadem negdje na otvoreno dropa na 30-40fpsa i to je odmah primjetno dok u zatvorenijim prostorima imam oko 60-80 fpsa.

BTW. imam 4gb rama ali ne prelazi ukupno 3.2gb pa valjda nije to problem

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.12.2012 17:23 (dtrixxx).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav,

da li je amd x2 4000+@3.0 GHz usko grlo za rejdonku 4850?

0 0 hvala 0
14 godina
gawro kaže...

Pozdrav,

Nije.

17 godina
dtrixxx kaže...

Gledam po netu i bez problema ljudi igraju BF3 na 1080p high detalji i vecinom je fluidno 60fpsa ali to je recimo sa nekim i5 procom pa kontam moci cu ja medium mozda.

Sada podem na server sa 32 igraca i ja stavim 1080p na low i gpu usage mi je 40-60% a procesor oko 70%.

Vidim ovdje da se predlaze da se pojaca grafika te ja polako podizem detalje i AA i stvarno usage raste ali procesor je opet skoro isti usage, stavim na high/ultra i gpu je na zakucan na 99%(tada na ultra pocnu i dropovi radi 1gb vrama) a procesor 80-90% i to uglavnom prva jezgra ove ostale malo manje pa se ukupni cpu usage vrti 75-85%.

Ne razumijem zasto procesor ne dava sve od sebe, mogu ja igrati na medium ali cim izadem negdje na otvoreno dropa na 30-40fpsa i to je odmah primjetno dok u zatvorenijim prostorima imam oko 60-80 fpsa.

Vjerojatno imaš 32-bitne Windowse, dakle BF3 ti je ograničen na korištenje max 2GB memorije. A to ga jako koči.

14 godina
odjavljen
191x7 kaže...
dtrixxx kaže...

Vjerojatno imaš 32-bitne Windowse, dakle BF3 ti je ograničen na korištenje max 2GB memorije. A to ga jako koči.

Zaboravio sam napisat, imam 64 bitne ali ne prelazi 3.2 jer je freska instalacija windowsa pa nemam programa u pozadini nego osnovne stvari.

Ako netko ima slicnu konfiguraciju pa ako bi mogao napisati kako njemu BF3 ide.

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.12.2012 18:03 (dtrixxx).
14 godina
neaktivan
dinos3 kaže...
gawro kaže...

Pozdrav,

Nije.

ma nemoguce, na call of duty 2 gpu usage 30% a cpu usage 100%

14 godina
odjavljen
gawro kaže...
dinos3 kaže...
gawro kaže...

Pozdrav,

Nije.

Neznam za cod2 ali ja sam imao prije 5000+ i 4850 i znam da sam dobio duplo vise FPSa u BC2 kad sam presao na Athlon II X4.

13 godina
gawro kaže...
dinos3 kaže...
gawro kaže...

Pozdrav,

Nije.

Neznam zašto pitaš ako već znaš odgovor. Možda prije 3 godine nije bio bottlneck, ali danas su igre jako CPU zahtjevne i sigurno je bottlneck, bez obzira što si ga dobro clockao.

14 godina
neaktivan
Mile 74 kaže...
gawro kaže...
dinos3 kaže...
gawro kaže...

Pozdrav,

Nije.

Neznam zašto pitaš ako već znaš odgovor. Možda prije 3 godine nije bio bottlneck, ali danas su igre jako CPU zahtjevne i sigurno je bottlneck, bez obzira što si ga dobro clockao.

Tjesim se da mi fps dropa zbog toga :)

15 godina
gawro kaže...

Pozdrav,

Je, bottleneck je. Ne može iskoristit 100% tu grafu.

Šalalallalalalalallalaa.
12 godina

Dali je bottleneck :?:

AMD 5400+ 64 x2 2.8Ghz na 

HD 6670 1GB DDR5 ???

i dali moze biti bottleneck glavni ne gpu nego hdd ?? 

Primjer : 

FarCry3 : 

MAx postavke bez AA 60-70% gpu usage 20fps

maX postavke s 4x AA 95% gpu usage 24-26 fps a 

ali jos je stvar da Post Procesing koristi jako CPU pa se moze off da se nadje neka razvnoteza ?? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Zanima me dali bottleneck radi lag u igrama ako ga imas.

Recimo kod dishonored imam 40fps a  i imam osjetan lag i ne fluidan gameplay a to sam osjetio i kod drugih naslova.

Dok gledajuci kad netko ima 40fps bez njega nema nikakav lag.

Proc je na 99% a graficka na 60% u jednom Dishonoredu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
L1nNk kaže...

Zanima me dali bottleneck radi lag u igrama ako ga imas.

Recimo kod dishonored imam 40fps a  i imam osjetan lag i ne fluidan gameplay a to sam osjetio i kod drugih naslova.

Dok gledajuci kad netko ima 40fps bez njega nema nikakav lag.

Proc je na 99% a graficka na 60% u jednom Dishonoredu.

Ako imaš velike framedropove - to je do slabog procesora i bottlenecka.

Ali kao imaš konstantno 40 fps - svatkome tko ima konstantnih 40 fps trebalo bi što se toga tiče biti jednako.

14 godina

Taj A I X2 nemoze nahraniti HD 6670 pa ti je tako, kupi si bolji CPU ako mozes.

Nesto tipa AII X4 ili PII X2 unlockera.

iclock2much

0 0 hvala 0
12 godina

Znam uzass je bottleneck...Imam orginal CoD BO2 i gpu usage mi je na 40% pod 4AA max rezzz jer to pomaze ovo ostalo off testure extra.Imam do 100fps ali radi padove do 35 pa do 100 ovisno o prostoru i tu se stvaraju lagovi. S OC anim CPu om na 3Ghz. Ako bude htio nek mi se javi u vezi BO2 iz Algoritma je..zamjenio bih ga za FIFU 13.

13 godina

Dali je Pentium Dual core E5700 3.4ghz bottleneck za Ati sapphire hd 6670 1gb ddr3 (PCI-e v1.1) I dali bi se osjetilo bolje preformanse na ploci sa PCIE v 2.0 slotom? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
gogo17792 kaže...

Dali je Pentium Dual core E5700 3.4ghz bottleneck za Ati sapphire hd 6670 1gb ddr3 (PCI-e v1.1)?

I dali bi se osjetilo bolje preformanse na ploci sa PCIE v 2.0 slotom? 

Jeste, bottleneck je i to pošten.

Ne, nešto značajno osjetne razlike PCI-E 1.1 i 2.0 s 6670 nemaš.

Jedino da imaš neku karticu s puno većom propusnošću, al o tome ne moraš brinuti, barem ne s trenutnim hardverom.

13 godina
neaktivan
ady333 kaže...

imam problem neke igrice mi lagaju a neke ne npr kad igram far cry 3 gpu radi 100 % i sve odlicno, a kad igram AC 3 laga mi igra i gpu usage je oko 37 % i nejde preko, neznam u cem je problem ??
,
imam HD 7770 vapor x OC verziju
4 GB ram
intel quad q6600 2.4  i hladi ga arctic cooler freezer 7

razmislao sam da clocknem proc malo ali nije mi bas potrebno ali,  jeli moguce da se radi o bottlenecku cpu-a

bottleneck CPU 100% imam i ja hd 5770 OC 1010/1360  i isti procesor samo OC na 3.2GHz da ga nisam OC bio bi bontleack a ovako nekako izgurava sa HD 5770

lisnjic
12 godina

Trenutni proc : AMD 5400+ 64 x2 2800Mhz

na : HD 6670 DDR5 1GB 

nadogradnja :

Phenom x4 9500( 2.2 Ghz ) / 9600( 2.3 Ghz ) 

ili 

Phenom II x4 925( 2.8 Ghz ) / 945( 3.0 Ghz )

Dali bih mi ostao i dalje prisutan bottleneck pri nadogradnji od ijednog od ovih procesora.

Posto nebih puno ulagao( u trenutno racunalo )  uzeo bih 9500/9600 ali zbog niske frenkvencije bojim se da nebi osjetio i nasuprot 4 jezgre neki znacajan pomak.

Primjera Crysis jedan vise daje znacaj brzini a ne jezgrama..sto bih znacilo da bih imao cak i slabije perfomanse cak i od 5400+ u toj igri ?? 

Uglavnom pitanje dali bih u potpunosti nestao bottleneck u bilo kojem slucaju od ovih procesora kad bih uzeo ?? ili samo s verzijom Phenoma II ?? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ovaj prvi Phenom zaboravi odmah. neznam zašto netražiš odmah otključani 955 koji je na stock 3.2Ghz. Ako baš biraš između jedino ta dva, onda tu nema izbora. Uzmi naravno Phenom II X4 945 ( a i on se može clockatna oko 3.6Ghz  sa HT-om bez problema ). Ovaj Phenom će sigurno dobro sjest sa to slabom grafom pa i sa puno jačim grafama.

12 godina
Znaci od prve verzije Phenoma nista....problem je taj sto mi je maticna jako ogranicena pa je zadnja verzija koje prima procesore jest upravo Phenom II x4 945 inace bih i gledao na 955. problem je taj sto nisam imao u planu nista ulagati u trenutno racunalo previse neg et toliko da nestane bottleneck. A u biti ako je sad stvar da jedan 945 dodje 700kn ili koliko nisam gledao.
Onda je bolje jos skupiti i uzeti tipa jedan Athlon II X4 750K / s nekom dobro AssRock plocom i DDR3 ramima. Sto bih u biti ispalo nekih 1200/1300kn.
14 godina

Prvo, Phenom II X4 945 i Phenom II X4 955 su ISTI procesori pa ako ide jedan ide i drugi. Nisam sad tražio ali razlika je možda u TDP-u pa zato je valjda zadnji kojeg ta matična podržava 945 model. A inače ti kupiš si 955 i još mu digneš takt na 3.5Ghz a spustiš napon na oko 1.3v ili manje i biti ćeš u okvirima TDP-a kojeg tvoja matična podnosi. polovni Phenom ide za oko 500 i nešto kupna inače a novi je bio oko 650 kn nedavno. Athlon II X4 750K clcokan na 4.5Ghz je nešto sporiji u igrama od Phenoma na 4.0Ghz ali s druge strane manje troši pa sad ti biraj. Inače, bilo koji od ovih procesora je i više nego dovoljan za tvoju grafu.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice