Iskustva sa Xtreme GTX 970 Gigabyte

poruka: 33
|
čitano: 2.373
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan

Lijep pozdrav. Zanima me da li itko ima navedenu karticu i kakva su iskustva s njom? Razmisljam se izmedu nje i R9 390X i mislim igrati na 22" 1680x1050 monitoru. Zanima me OC potencijal i omjer ulozenog/dobivenog...

0 0 hvala 0
11 godina
Re: Iskustva sa Xtreme GTX 970 Gigabyte

Za tvoj 22" 1680x1050 monitor ne treba nikakav overclock, meni moja MSI GTX970 na FullHD vrti sve na 60 FPS . Kakav procesor imaš?

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.3.2016 10:59 (GreenLife).
9 godina
neaktivan

Sve pise u kategoriji pod "Moj PC". Imam i5 4590. Inace, OC nije radi rezolucije ili slicno, jednostavno volim izvuci maximum iz svega sto mogu.

13 godina

mislim da je vrijeme da izvučeš max iz monitora 

Moj PC  
10 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

doci ce i to na red. za sad, najkriticniji dio mi fali(gpu). Vidim da ta gtx970 ima 12 faza i veci ASIC quality od drugih. hoce li mi to sto pomoci kod overclocka na zrak? znam da veci asic dopusta manju voltazu na istoj frekvenciji i manje zagrijavanje.

9 godina
protjeran

Ne isplati se r9 390x, uzmi r9 390 i imas prakticki karticu sa istim performansama u gejmingu za osjetno manje para. Ove r9 390x se slabo klokaju, r9 390 se klokaju ko blesave, i lako dostignes stock r9 390x sa nekim umjerenim overklokom, a sa nekim jacim i prestignes ;)

Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

znaci preporucujes mi da uzmem 390 umjesto gtx970? malo se bojim ici na AMD zbog zahtjeva napajanja jer imam fractalovo od 550w pa ne znam jel bi mogao dirati TDP limit i dizati voltaze na AMD...

13 godina
neaktivan

Uzmi najjeftiniju r9 390/gtx 970 i vozi. Sta ce ti divlji OC kad za tu rezu duplo jeftinije grafe zakucaju 60fps

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

razmisljam o kupnji jos monitora za surround jer trenutacno imam 2x22" ali koristim samo jedan za gaming. vidim da sa OC gtx970 moze doci na level gtx980 koja je na stock. muci me samo problem sa 3.5GB memorije jer moguce je da stavim 3x22" panela u surround.

13 godina
neaktivan

Onda ne razmisljaj nego uzmi 390ku 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

nece bit problema sa napajanjem posto je poznato da 290x/390tke dosta watti uzimaju pa me i strah clockat? 8gb memorije uvijek dobro dode. 390 imaju ogroman TDP...

9 godina
protjeran

550W napajanja ti je cisto dosta, i ja sam svoju drzao na XFX 550w pro 5 mjeseci pa nista nije bilo. Ovo za ogromnu razliku u potrosnji je prenapuhano, u gejmingu r9 390 trosi oko 250w, dok gtx 970 trosi oko 180w.

Moj PC  
0 1 hvala 0
9 godina
neaktivan

onda stvarno odlicno. ako je tako, overclockana ne bi trebala prelazit 300w? uzmite u obzir da imam brdo ventilatora, dva diska i 84w procesor. valjda ce biti dovoljno...

usput, vidim da su povoljnije od gtx 970, nude 8GB memorije opcenito brze jer su 512bit, stoje rame uz rame sa gtx 980, onda se stvarno isplati?

17 godina
Arnel16 kaže...

onda stvarno odlicno. ako je tako, overclockana ne bi trebala prelazit 300w? uzmite u obzir da imam brdo ventilatora, dva diska i 84w procesor. valjda ce biti dovoljno...

usput, vidim da su povoljnije od gtx 970, nude 8GB memorije opcenito brze jer su 512bit, stoje rame uz rame sa gtx 980, onda se stvarno isplati?

ovo nije moguce na zalost. ostalo vise manje stoji

14 godina
Lucidius kaže...

550W napajanja ti je cisto dosta, i ja sam svoju drzao na XFX 550w pro 5 mjeseci pa nista nije bilo. Ovo za ogromnu razliku u potrosnji je prenapuhano, u gejmingu r9 390 trosi oko 250w, dok gtx 970 trosi oko 180w.

Jel imaš uređaj za mjerit potrošnju ili to onako bezveze pišeš ?

9 godina
protjeran

Svakako idi na R9 390 pogotovo sada kada DX 12 dolazi na vrata, isto tako nemoras ti nju nesto puno klokat, stavis ju na 1150-1500 i milina, najbolje postavke za igre, em sta ce se mizerno vise grijat, a mrvicu vise ce trosit.

Za to ti je dosta da stavis u MSI Afterburneru "core clock" na 38 i "power limit" na 38, i sejvas.

Moj PC  
0 1 hvala 0
9 godina
protjeran
itomic009 kaže...
Lucidius kaže...

Jel imaš uređaj za mjerit potrošnju ili to onako bezveze pišeš ?

Nemam ja imaju ostali recenzenti 

9 godina
neaktivan
toxic kaže...
Arnel16 kaže...

90% benchmarka tako pokazuje. je da je 390x malo iza, mozda par FPSa ali sa obzirom na cijenu, vise se isplati 390X uzet. hvala bogu pa imam vremena za razmisljanje.

9 godina
neaktivan

upoznat sam vec sa bilo kakvim overclockingom ali hvala na prijedlogu. za dx12 moram imat windows 10? imao sam losa iskustva sa tim OS pa sam vratio na windows 7 i nemam zamjerke otkad sam ga stavio...

9 godina
protjeran

Ne isplati se R9 390x pored obicne R9 390, vec sam ti rekao zasto, tih 900kn razlike rađe spremi u đep za nesto drugo, tipa SSD, jace napajanje, novo kuciste, ili nesto od cega ces imati koristi na duze staze. 

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Arnel16 kaže...
toxic kaže...
Arnel16 kaže...

90% benchmarka tako pokazuje. je da je 390x malo iza, mozda par FPSa ali sa obzirom na cijenu, vise se isplati 390X uzet. hvala bogu pa imam vremena za razmisljanje.

iz iskustva ti govorim nema šanse, i nemoj bacati novac na r9 390x uzmi r9 390 obicnu i to nitro verziju po meni najbolja kupnja

9 godina
neaktivan

dobro onda, ici cu na r9 390. trebam onda verziju sa backplateom i da je crveno crna. lijepo bi bilo da ima full sized DisplayPort i nabrijano hladenje pa bih molio za preporuku. mora mi se uklopiti u kompletnu shemu boja...

0 0 hvala 0
17 godina
Arnel16 kaže...

dobro onda, ici cu na r9 390. trebam onda verziju sa backplateom i da je crveno crna. lijepo bi bilo da ima full sized DisplayPort i nabrijano hladenje pa bih molio za preporuku. mora mi se uklopiti u kompletnu shemu boja...

Crveno crna ti je jedino MSI verzija

http://www.bjorn3d.com/2015/06/msi-r9-390-gaming-8g-amd-300-series-with-a-custom-kick-from-msi/4/

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.3.2016 18:43 (toxic).
9 godina
protjeran
Arnel16 kaže...

Pa MSI r9 390 gaming je taman ono sta ti trazis i bolesna je kartica, stavljao sam vec rezultate i grijanja i klokanja i svega ovdje, ali je problem sta kosta 3050kn sada sta je previse, za 2700kn imas odlicnu verziju Sapphire Nitro r9 390, to ti je best buy sada.

9 godina
neaktivan

meni nece bit problem izdvojiti toliko. ako msi ima backplate i fullsized DP onda je to moj izbor jer kuciste je crno, svi ventovi su LED crveni i ploca je MSI Gaming 3 Z97. mozes li mi linkati rezultate da ja to malo prosvrljam. jos da sa performansama dostignem 390X bilo bi odlicno...

15 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Svakako idi na R9 390 pogotovo sada kada DX 12 dolazi na vrata, isto tako nemoras ti nju nesto puno klokat, stavis ju na 1150-1500 i milina, najbolje postavke za igre, em sta ce se mizerno vise grijat, a mrvicu vise ce trosit.

Za to ti je dosta da stavis u MSI Afterburneru "core clock" na 38 i "power limit" na 38, i sejvas.

Sve zavisi o primjerku, nekima ni +100mV nije dosta za 1100mhz a neke idu preko 1200mhz bez problema...

9 godina
neaktivan

tu igra ulogu ASIC quality ako se ne varam?

9 godina
protjeran
Arnel16 kaže...

meni nece bit problem izdvojiti toliko. ako msi ima backplate i fullsized DP onda je to moj izbor jer kuciste je crno, svi ventovi su LED crveni i ploca je MSI Gaming 3 Z97. mozes li mi linkati rezultate da ja to malo prosvrljam. jos da sa performansama dostignem 390X bilo bi odlicno...

Evo ti rezultati:

3DMark (overklok je na 1241-1600)

http://www.3dmark.com/3dm/11166419

Unigine Valley (overklok je na 1250-1700)

http://i.imgur.com/2yZekd6.png

Unigine Heaven, ovdje vidis temperature na tom overkloku (1150-1500) za kojeg sam ti pricao da je sweet spot

http://i.imgur.com/YHMxrKU.jpg

9 godina
neaktivan

odlicni rezultati samo sto ti imas CPU na 4.6GHz ako se ne varam a ja to necu nikad stici prvenstveno jer imam i5 4590 koji ima zakljucani mnozitelj. zanima me jel moguce ikako promijeniti boju na LED logu na grafickoj?

9 godina
protjeran
Arnel16 kaže...

odlicni rezultati samo sto ti imas CPU na 4.6GHz ako se ne varam a ja to necu nikad stici prvenstveno jer imam i5 4590 koji ima zakljucani mnozitelj. zanima me jel moguce ikako promijeniti boju na LED logu na grafickoj?

Nema tu veze CPU, to su graficki testovi, u 3DMarku gledas Graphics score to je rezultat same graficke.

Na grafickoj logo svijetli bijelo, ali bez brige i meni je komp u crveno-crnoj shemi i super se uklapa i izgleda.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice