GTX460SE vs HD4890

poruka: 61
|
čitano: 8.071
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
GTX460SE vs HD4890

Trenutno imam HD4890, i zadovoljan sam...ali kako vidim izlaze sve zahtjevnije igre, tako da traze i zahtjevnije graficke kartice.

Nasao sam GTX460SE po veoma dobroj cijeni, pa se pitam hocu li puno toga postici ako predjem na tu graficku karticu, pošto gledajući na ovoj stranici: http://www.hwcompare.com/7903/geforce-gtx-460-se-vs-radeon-hd-4890-1gb/

a i na google-u, nisam baš primjetio razliku, ali vi ste tu :D! 

Pa znači koja je bolja? :)

Postoje samo dvije beskonačne stvari: svemir i ljudska glupost … ali za svemir baš nisam potpuno siguran. Albert Einstein
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
GTX460SE vs HD4890

Evo http://www.gpureview.com/show_cards.php?card1=608&card2=645 moja preporuka ti je da ostanes na toj 4890 jos 1 god ili koliko vec jer ti se ne isplati stavljat gtx460.

Don Believe The Type
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
GTX460SE vs HD4890

Mislim da ti se ne isplati. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
GTX460SE vs HD4890

Ok znaci nista.

Postoje samo dvije beskonačne stvari: svemir i ljudska glupost … ali za svemir baš nisam potpuno siguran. Albert Einstein
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Re: GTX460SE vs HD4890
Captain.Price kaže...

Trenutno imam HD4890, i zadovoljan sam...ali kako vidim izlaze sve zahtjevnije igre, tako da traze i zahtjevnije graficke kartice.

Nasao sam GTX460SE po veoma dobroj cijeni, pa se pitam hocu li puno toga postici ako predjem na tu graficku karticu, pošto gledajući na ovoj stranici: http://www.hwcompare.com/7903/geforce-gtx-460-se-vs-radeon-hd-4890-1gb/

a i na google-u, nisam baš primjetio razliku, ali vi ste tu :D! 

Pa znači koja je bolja? :)

HD 4890 je skoro jednaka sa GTX 460 768MB, tako da se neisplati.

Clockaj HD 4890 i približiti ćeš se na nekih 5%+- sa HD 6850.

To ti je odlična kartica. Meni uskoro dolazi jedna od Club3D-a.

R.I.P Zotac 8800GT
15 godina
neaktivan
GTX460SE vs HD4890

Vidim, vidim. Hvala! :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Za tebe je taman jedna HD 6950 koja je duplo bolja grafa od tvoje sadašnje. Skupi milju kuna, prodaj svoju i kupi si HD 6950.

16 godina
neaktivan
GTX460SE vs HD4890

Moj savjet: ne mijenjaj grafu do izlaska nove generacije konzola kad budu počele izlaziti igre koje će iskorištavati snagu novijih grafičkih kartica. Kad počnu takve igre izlaziti postoji neka opasnost da i HD6950 naglo ostari, pa si novac bacio u vjetar.

Imam istu (HD4890) i lijepo je izdržala gotovo 3 godine (a i izdržati će još dvije, po mojoj skromnoj procjeni). Još s obzirom na to da sam je platio 1300 kn mogu reći da je best buy. Ako baš želiš igrati sve na ultra high/max/dizati filtre do beskonačnosti slobodno poslušaj kolegu gore i kupi si HD6950. A ako možeš izdržati igranje na malo smanjenim detaljima drži ju dok možeš.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Za tebe je taman jedna HD 6950 koja je duplo bolja grafa od tvoje sadašnje. Skupi milju kuna, prodaj svoju i kupi si HD 6950.

Nije duplo bolja, vec je 60%-75% bolja. 

A bolje ti je sacekat da neko proda 4890 i ti je kupis za 500 kn i imas cistu 6970.

BF3 nick: herdjuro
14 godina
odjavljen
Ako igraš na rezoluciji manjoj od 1920x1200, tvoj potez prelaska na HD 6950 bi bio glup. Ako imaš dobro napajanje i CF podršku idi na još jednu HD 4890. Ili jednstavno clockaj HD 4890 na 1GHz+ i imaš odličnu karticu. Dovoljna za najnovije naslove na visokim ili najvišim postavkama.
R.I.P Zotac 8800GT
14 godina

Svašta vi ljudi pišete ovdje !! To je sve vrlo jednostavno. Što se tiče isplativosti, NIKOM se NE isplati kupovat bilo kakvu grafu za igranje, jel to je zabava a ne nešto korisno. Sa HD 4890 se može igrat na manjim rezama i sa umjerenim postavkama i dalje, slažem se s time. A za promjenu grafe, to je barem sasvim jednostavno i jasno! Ako imaš novaca kupuj bolju grafu, ako nemaš, dobra je i ta što imaš.

14 godina
odjavljen
itomic009 kaže...

Svašta vi ljudi pišete ovdje !! To je sve vrlo jednostavno. Što se tiče isplativosti, NIKOM se NE isplati kupovat bilo kakvu grafu za igranje, jel to je zabava a ne nešto korisno. Sa HD 4890 se može igrat na manjim rezama i sa umjerenim postavkama i dalje, slažem se s time. A za promjenu grafe, to je barem sasvim jednostavno i jasno! Ako imaš novaca kupuj bolju grafu, ako nemaš, dobra je i ta što imaš.

Ja igram sve na max ili na high sa HD 4890 na full hd-u uz nabijene filtere i AA, Skyrim igram na najvišim mogućim.

R.I.P Zotac 8800GT
14 godina

Onda ti nisi osjetljiv na niske frameove ili je tvoja grafa neka specijalna HD 4890 {#}. Nije uopće nužno da grafa iscrtava 60 fps da bi se igralo ugodno. To ljudima glavu pune razni forumi i stranice. Nekom uopće nesmeta niti vidi ikakvu razliku između 40 fps i 60 fps. Ako se možeš igrat fino kako ti odgovara, onda je grafa dobra.

14 godina
odjavljen
itomic009 kaže...

Onda ti nisi osjetljiv na niske frameove ili je tvoja grafa neka specijalna HD 4890 {#}. Nije uopće nužno da grafa iscrtava 60 fps da bi se igralo ugodno. To ljudima glavu pune razni forumi i stranice. Nekom uopće nesmeta niti vidi ikakvu razliku između 40 fps i 60 fps. Ako se možeš igrat fino kako ti odgovara, onda je grafa dobra.

Meni je 30FPS-ova u prosjeku igrivo, na Skyrimu imam 40FPS-ova u prosjeku. Meni je kartica i više nego dobra. Za full HD ko stvorena. Planiram overclockati na 1GHz+ i imati ću avion. Još i zerotherm hladnjak na njoj, milina ;)

R.I.P Zotac 8800GT
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.1.2012 12:15 (MARKOZD15).
16 godina
neaktivan
GTX460SE vs HD4890

Koji točno cooler planiraš staviti na nju? Naime, gledao sam prošlo ljeto ubosti Scythe Musashi ali je nestao iz hrvatskih trgovina. Pošto nisam nešto stručan na tom području, dobro bi mi došla bilo kakva preporuka.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
itomic009 kaže...

Meni je 30FPS-ova u prosjeku igrivo, na Skyrimu imam 40FPS-ova u prosjeku. Meni je kartica i više nego dobra. Za full HD ko stvorena. Planiram overclockati na 1GHz+ i imati ću avion. Još i zerotherm hladnjak na njoj, milina ;)

FullHD, skyrim je na high i ima 40FPS. Grafa je lagano slaba za današnje pojmove FullHD. I doslovno ćeš imat avion... zvukom ;)

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
odjavljen
Mitsuoka kaže...
MARKOZD15 kaže...
itomic009 kaže...

FullHD, skyrim je na high i ima 40FPS. Grafa je lagano slaba za današnje pojmove FullHD. I doslovno ćeš imat avion... zvukom ;)

Nije slaba! Overclockom sve živo dere, ja imam zerotherm hladnjak tako da nemam problem sa zvukom. Igram Skyrim na Ultra i 2xAA pošto mi je to fluidnije iako je donekle igrivo na 8xAA, ali ja ne žudim za maksimalnim postavkama, tako da...

R.I.P Zotac 8800GT
16 godina
neaktivan

Pogledaj moje clockove jednostavno... Ne vjerujem dok ne vidim, a ti govori sto hoces.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
odjavljen
Mitsuoka kaže...

Pogledaj moje clockove jednostavno... Ne vjerujem dok ne vidim, a ti govori sto hoces.

To je tvoja stvar što nevjeruješ.

Tako mi niste vjerovali da GTA IV mogu igrati na max na fullHD-u, pa sam vas po*rao na temi GTA IV.

R.I.P Zotac 8800GT
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.1.2012 15:12 (MARKOZD15).
16 godina
neaktivan

Pa ko ti vjeruje u to bez ikakvih argumenata... Znam koliki su mi taktovi i kako sam igrao sa tom grafičkom. 

Takoder znam i kolege koji s jacim grafama nisu mogli Skyrim na ultra + AA tako da...

14 godina
odjavljen
Mitsuoka kaže...

Pa ko ti vjeruje u to bez ikakvih argumenata... Znam koliki su mi taktovi i kako sam igrao sa tom grafičkom. 

Takoder znam i kolege koji s jacim grafama nisu mogli Skyrim na ultra + AA tako da...

Moja je na 950/1050 tvornički, nemoraš vjerovati, nitko te ne tjera.

Samo kažem, niste mi ti i još par kolega vjerovali za GTA IV na fullHD(GTS 450) maksimalne postavke, pa sam postao video i onda? Niste riječi rekli.

R.I.P Zotac 8800GT
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.1.2012 15:15 (MARKOZD15).
16 godina
neaktivan

To šta ništa nismo rekli ne znači da vjerujemo... samo sam odustao od svake rasprave, a ocigledno i ostali. 

14 godina
odjavljen
Mitsuoka kaže...

To šta ništa nismo rekli ne znači da vjerujemo... samo sam odustao od svake rasprave, a ocigledno i ostali. 

Pa čekaj, postao sam video, u kojem sam snimio sve iz GPU-z programa, CPU-z također, stavio u notepad moj nick i igrao par minuta sa FRAPS-om i vi nevjerujete?

R.I.P Zotac 8800GT
13 godina
neaktivan
GTX460SE vs HD4890

Ne to ali glede GTA 4 je jako zahtjevan za CPU i moras imat dobar CPU da ga igras kako spada a koliko vidim ti to imas.

Don Believe The Type
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
Mitsuoka kaže...

Pa čekaj, postao sam video, u kojem sam snimio sve iz GPU-z programa, CPU-z također, stavio u notepad moj nick i igrao par minuta sa FRAPS-om i vi nevjerujete?

Da nema ovakvih videa di šteka na 1280x1024, vjerovao bi. Ili kad bi vidio na svoje oči, prema internetu uvijek imam dozu nevjerice. 

13 godina
neaktivan
GTX460SE vs HD4890

Kad je nemogu igrat na max konfa vidi  moj pc igram na nekih high-ultra na 1920×1080

Don Believe The Type
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Mitsuoka kaže...
MARKOZD15 kaže...
Mitsuoka kaže...

Da nema ovakvih videa di šteka na 1280x1024, vjerovao bi. Ili kad bi vidio na svoje oči, prema internetu uvijek imam dozu nevjerice. 

Još jedanput govorim:

Postao sam video, u kojem sam snimio sve iz GPU-z programa, CPU-z također, stavio u notepad moj nick i igrao par minuta sa FRAPS-om i vi nevjerujete?

R.I.P Zotac 8800GT
16 godina
neaktivan

Evo sada gledam video... 

I radi na 15 do 30FPS. To nije fluidno. Sad ti vjerujem, jer ovo je ok, ja sam mislio da si ti govorio da fluidno radi.

14 godina
odjavljen
Mitsuoka kaže...

Evo sada gledam video... 

I radi na 15 do 30FPS. To nije fluidno. Sad ti vjerujem, jer ovo je ok, ja sam mislio da si ti govorio da fluidno radi.

Nije fluidno, ali je igrivo. Daj mi link od stranice, nesjećam se, mislim da sam video izbrisao.

R.I.P Zotac 8800GT
16 godina
neaktivan

Eto ja ne smatram igrivim ispod 25-30.. tj kad se vidi zapinjanje.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.1.2012 16:45 (Mitsuoka).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice