Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 954.541
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Gtx 9xx Club

BF4 mp- 64 igraca...FULL HD, ultra postavke, 15min. gameplay:

Graficka: GTX 970 G1

Tvornicke postavke graficke -> potrosnja od 240W do max. 325W

OC grafa -> potrosnja od -> 253 do max. 369W

P.S. al to je potrosnja cijelokupnog sistema tijekom gameplaya

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.3.2015 16:49 (Sandro HR Zagorje).
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
Re: Gtx 9xx Club

Eto, ja sa clockanim i7 i R9 280X trošim slično kao i ti pa sad nek čovjek bude pametan. Znači imam CPU koji troši više nego i5 i imam grafu koja troši debelo više nego tvoja (bar na papiru) a u praksi ja nisam potegao više od 330W iz zida nikako u igranju s tim da je to SP. Hm, čudno svakako. Jel imaš ti Crysis 3 da odvrtiš bench točno kao i ja pa da vidimo ?? Dakle isti scenarij i level koji gaz GPU i CPU pa da vidimo kako će to izgledat.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.3.2015 22:02 (itomic009).
12 godina
Gtx 9xx Club

Koji je to level ja bi probao moju zvirku da vidim kakva je u odnosu na vase ?

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...

Koji je to level ja bi probao moju zvirku da vidim kakva je u odnosu na vase ?

Onaj s jako puno trave na početku.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
14 godina

Da, ja sam benchao u tom levelu kad se dođe do one scene gdje pričaju njih dvojica i pokazuje onaj toranj. Nakon što završi ta animacija krenem s 90s testa gdje idem dole i namjerno pričekam sekund da me skenira taj toranj i krene granatirat pa uteknem dole lijevo do prvog vagona. Zatim tu koji sekund i pričekaš da toranj ispali granate pa onda pretrčim do drugog i tamo se akrujem na par sekundi i onda trk do trećeg tamo predko onog nekog kamenja i onda lagano prema onom zadnjem gdje je lijevo onda rupa ili dolina (gdje se pokupi ono alien oružje). Prije nego treba otić u tu rupu stanem. To sam tako benchao i rezultati su konstantni te taj dio gazi i CPU (famozna trava) i GPU pa je dobar pokazatelj za vršnu potrošnju u gamingu. Mogli bi bacit test tu tko god ima mjerač potrošnje pa da vidimo kako to izgleda na raznim konfiguracijama.

12 godina
Gtx 9xx Club

Nemam Crysis. Al htio sam rec ovo za maximalnu vrijednost... to je u nekom trenutku doslo do te maksimalne potrosnje. Nazalos mjerac ima samo minimalni i maksimalni prikaz vrijednosti al tijekom gameplaya promatrao sam trenutnu potrosnju i uvijek se kretala negde od 263-275W...to pricam za tvornicke postavke grafe. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
eywa33, priznam da sam laik, al mi jos to nije jasno jer za bilo koji rad potrebna je energija i efikasnost pokazuje koliko se energije potrosi za rad, a koliko pak ode u beskorisnu toplinu, pa bio taj rad mehanickog ili elektronickog uredjaja, bar tako mislim
po tvome gpu trosi struju na grijanje, a ako stogod usput i odradi to je nusprodukt
ali ok, pretpostavljam da si u pravu, kad uhvatim vremena malo cu to prouciti
12 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...
eywa33, priznam da sam laik, al mi jos to nije jasno jer za bilo koji rad potrebna je energija i efikasnost pokazuje koliko se energije potrosi za rad, a koliko pak ode u beskorisnu toplinu, pa bio taj rad mehanickog ili elektronickog uredjaja, bar tako mislim
po tvome gpu trosi struju na grijanje, a ako stogod usput i odradi to je nusprodukt
ali ok, pretpostavljam da si u pravu, kad uhvatim vremena malo cu to prouciti

Točno si rekao. Procesori su uređaji kroz koje prolazi napon, struja, elektroni. A procesor ima samo zadatak spriječit ili propustit te elektrone. S obzirom da se radi o ogromnom broju elektrona i prilično velikom naponu za tako mali komadić silikona, onda je toplina jedan normalan nusprodukt. Dovoljan ti je primjer činjenica da se potrošnja konstantno smanjuje kad je riječ o procesorima. No to ne znači da im se "snaga" (performanse) smanjuju. Koliko je trošio Fermi a koliko Maxwell, a koliko je potonji bolji u pogledu performansi? Rad o kojem pričaš je zapravo količina obrađenih informacija, a te informacije su u binarnom obliku, 0 i 1 - propustiti ili blokirati elektron. Znači da je njihov zadatak obraditi što više tih informacija, a za obradu je potrebna struja koja dok prolazi kroz procesor "trenjem" stvara toplinu. Ta struja nema za cilj odraditi neki mehanički zadatak kao u motorima na primjer. Ona nije pogon, već je i cilj - ako se tako mogu izrazit jer se elektronički signal interpretira u našu sliku, broj, zvuk... Ukratko, ona (energija u procesorima) nije tu da se stvori "rad" već da se interpretira kroz naše periferne jedinice (performanse), zbog toga je cilj obraditi što više informacija sa što manje energije.

Malo smo odlutali, al opet nije baš OT :) Živia

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
12 godina
sad je malo jasnije, fala na edukaciji
15 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Nije cpu komadic silikona nego silicija 

Moj PC  
4 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Sta mislite hoce li nase GTX 970 moci voziti novi Witcher 3 maxed out na 1080p, bez ubersamplinga (ubersampling je glupost svakako) ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
ansha kaže...

Nije cpu komadic silikona nego silicija 

Hvala inspektore rex...inače, to se naziva i lapsusom. Na eng. silicon > silicij.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
13 godina
Almin94 kaže...

Sta mislite hoce li nase GTX 970 moci voziti novi Witcher 3 maxed out na 1080p, bez ubersamplinga (ubersampling je glupost svakako) ?

Ne.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
neaktivan
Almin94 kaže...

Budući da 980 igru tjera na 1080p/ultra 60 fps bez dropova reko bih da ako smanjiš par nebitnih detalja, kao npr shadows sa ultra na very high/high i sl.

12 godina
kenan.M kaže...
Almin94 kaže...

Budući da 980 igru tjera na 1080p/ultra 60 fps bez dropova reko bih da ako smanjiš par nebitnih detalja, kao npr shadows sa ultra na very high/high i sl.

Pogresno,pise da ima padova ispod 60 fps ali racunam da ce to ispeglat do izlaska dodatno.

13 godina
MEGATAMA kaže...

Pogresno,pise da ima padova ispod 60 fps ali racunam da ce to ispeglat do izlaska dodatno.

Witcher 2 i dan danas nije ispeglana ima popricnih problema sa optimizacijom i sa najjacim grafama danas tako da cisto sumnjam da ce 970 biti dovoljna za max 1080p, pa vi lupajte TD koliko god hocete. 

15 godina
neaktivan
chaselol kaže...
MEGATAMA kaže...

Witcher 2 i dan danas nije ispeglana ima popricnih problema sa optimizacijom i sa najjacim grafama danas tako da cisto sumnjam da ce 970 biti dovoljna za max 1080p, pa vi lupajte TD koliko god hocete. 

Jesi li ti igrao Witcher 2 sa GTX 970?

17 godina
neaktivan
chaselol kaže...
MEGATAMA kaže...

Witcher 2 trza na Titanu X....

15 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

A zapravo sam trebao ignorisati tvoj komentar, svi znaju ko je chaselol. Pozdrav za FX 6300 i uzivaj.

Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina
Gtx 9xx Club

Smijesan si decko zaista, nisam ni siguran da si igrao Witchera 2 ED pa i nisi upucen koliko problema su ljudi imali i koliko su "custom" patcheva i podesavanja morali da rade da bi im igra radila kako treba bez problema sa fps i ostalo.
Pitaj google kad vec nisi upucen u tematiku a ne zelis da se informises 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Ste vidli od deadmausa novi setup radi na nvidia tesla karticama cudno kak nije uzo GTX ice BOLESTAN je video

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Gtx 9xx Club

Evo malo povijesti:

http://forums.guru3d.com/showpost.php?p=4908801&postcount=50

Zakljucak donesite sami.

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
lovac82 kaže...

Evo malo povijesti:

http://forums.guru3d.com/showpost.php?p=4908801&postcount=50

Zakljucak donesite sami.

opet ista pretpostavka - 980 kao nasljednik 780ti

nije li normalno da je 980 nasljednik 780, 970 nasljednik 770 i onda gledati koliki je napredak

uostalom koje su cijene na početku prodaje, 980 "release price" je 100 dolara manja od 780, a kamo li 780ti

što će biti kad izađe 980ti (ako izađe) - nasljednik koje kartice će ona biti?

pa i sam pokazuješ usporedbe high end kartica 280-480-580... 780

780ti je bila kartica koju su izbacili da bi s tom serijom imali najjaču single gpu grafu nakon amd-ovog updeta i to je zasebna tzv. enthusiast kategorija (zajedno s titanom) čiji se nasljednik još očekuje

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.3.2015 8:19 (picajzla0707).
14 godina

Znači da je sve kako je bilo i prije, GTX 980 bi trebala imat performanse u razini Titan X da bi napredak bio osjetan, 980 bi trebala bit 970, a 970 samo 960. Iskreno, imalo bi mi više smisla. Ovako iz generacije u generaciju dobijemo jednu grafu koja je zapravo napredak, a ostale su ili rebrand stare serije ili u rangu s njima.. Bezveze..

Znam da je GTX 460 bila u rangu s GTX 280, znači entry level gaming grafa je bila jaka kao prethodna high end kartica.. Takav se napredak traži i takav se napredak očekuje. A šta dobijemo? GTX 960 koja je maltene ista ko GTX 760, koja je opet maltene ista ko GTX 660Ti/GTX 670.

14 godina

Usput, gdje je ona famozna 960Ti o kojoj se šuška već neko vrijeme? Ona koja je blizu GTX 780 po performansama.. To se traži.

16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

970 nikako nije nasljednik 770 s obzirom da je po performansama jedva 15% sporiji od 980. Titan X je pak brži 35% od 980, što je već bitan napredak. Nisu razlike baš tako linearne. Trenutno je 970 najbolji omjer uloženog i dobivenog s obzirom da je 960 bezobrazno skup, a upola sporiji, a 980 preskup jer košta gotovo kao dvije 970, a samo je "10% do 20%" brži, dok istovremeno 970 SLI rasturi Titan X za 30% manje novca. O tome da je i 295X2 iznimno dobar odabir...

Nvidia je napravila mali kaos, ali to će trajati samo dok AMD ne izda seriju 300.

Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina

A šta onda nasljeđuje GTX 970 ako ne GTX 770 ?? 970 SLI ne rastura ni pod razno Titan X. Zaboravljaš da ne rade na istom taktu i da GTX 970 ima doslovno nekoliko puta manje memorije. Performance to price ratio jest najbolja GTX 970. Čeka se GTX 960 Ti ali bojim se da ni to neće bit dobro jer će bit preskupa. Koštat će kod nas vjerojatno kao R9 290 a bit će sigurno sporija kad je R9 290 po performansama u rangu GTX 970. R300 od AMD-a bojim se da neće napravit puno osim ako ne smanje cijenu jer nije cijela gama nova nego samo top model.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.3.2015 23:35 (itomic009).
12 godina
odjavljen
Tonči kaže...

970 nikako nije nasljednik 770 s obzirom da je po performansama jedva 15% sporiji od 980. Titan X je pak brži 35% od 980, što je već bitan napredak. Nisu razlike baš tako linearne. Trenutno je 970 najbolji omjer uloženog i dobivenog s obzirom da je 960 bezobrazno skup, a upola sporiji, a 980 preskup jer košta gotovo kao dvije 970, a samo je "10% do 20%" brži, dok istovremeno 970 SLI rasturi Titan X za 30% manje novca. O tome da je i 295X2 iznimno dobar odabir...

Nvidia je napravila mali kaos, ali to će trajati samo dok AMD ne izda seriju 300.

A i AMD više s*re s ovim delayom. Imam loš dojam o poslovanju i marketingu. Kao da muku muče da naprave nešto čime će se približit zelenima, a onda ovi samo izbaci X/Ti verziju i opet nabiju cijene...a amd opet na početku. Ne namjeravam nikakav taborski fajt započinjat, amd cijenim jer se stvarno muče i s obzirom da se bore na tržiđtu protiv giganta Intela i Nvidije, jako dobro im ide...al opet mi se doimaju preslabi da budu stvarno ozbiljna i zdrava konkurencija...nznam, daj td al se i razjasni onda

16 godina
odjavljen
itomic009 kaže...

970 SLI ne rastura ni pod razno Titan X. Zaboravljaš da ne rade na istom taktu i da GTX 970 ima doslovno nekoliko puta manje memorije. Performance to price ratio jest najbolja GTX 970. Čeka se GTX 960 Ti ali bojim se da ni to neće bit dobro jer će bit preskupa. Koštat će kod nas vjerojatno kao R9 290 a bit će sigurno sporija kad je R9 290 po performansama u rangu GTX 970. R300 od AMD-a bojim se da neće napravit puno osim ako ne smanje cijenu jer nije cijela gama nova nego samo top model.

Ne znam po čemu si ovo zaključio? 970 SLI je u svemu mnogo brži od Titana X.

http://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_Titan_X/12.html

http://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_Titan_X/9.html

http://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_Titan_X/16.html

http://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_Titan_X/19.html

http://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_Titan_X/22.html

http://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_Titan_X/24.html

Rijetko koja igra treba više od 3-4GB:

http://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_Titan_X/33.html

A cjenovno je TitanX smiješan - jedna od najgorih kupovina ikad:

http://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_Titan_X/31.html

R300 od AMD-a bojim se da neće napravit puno osim ako ne smanje cijenu jer nije cijela gama nova nego samo top model.

Taj top model po svemu bi trebao biti najmanje jednak kao Titan X, a jeftiniji 30%.

eywa33 kaže...

A i AMD više s*re s ovim delayom. Imam loš dojam o poslovanju i marketingu. Kao da muku muče da naprave nešto čime će se približit zelenima, a onda ovi samo izbaci X/Ti verziju i opet nabiju cijene...a amd opet na početku. Ne namjeravam nikakav taborski fajt započinjat, amd cijenim jer se stvarno muče i s obzirom da se bore na tržiđtu protiv giganta Intela i Nvidije, jako dobro im ide...al opet mi se doimaju preslabi da budu stvarno ozbiljna i zdrava konkurencija...nznam, daj td al se i razjasni onda

Nadam da će ovo gore napisano biti tako. Tada imaju veliku šansu jer Nvidia osim Titana nema trenutno ništa bolje na vidiku.

14 godina
neaktivan
Tonči kaže...
itomic009 kaže...

970 SLI ne rastura ni pod razno Titan X. Zaboravljaš da ne rade na istom taktu i da GTX 970 ima doslovno nekoliko puta manje memorije. Performance to price ratio jest najbolja GTX 970. Čeka se GTX 960 Ti ali bojim se da ni to neće bit dobro jer će bit preskupa. Koštat će kod nas vjerojatno kao R9 290 a bit će sigurno sporija kad je R9 290 po performansama u rangu GTX 970. R300 od AMD-a bojim se da neće napravit puno osim ako ne smanje cijenu jer nije cijela gama nova nego samo top model.

Ne znam po čemu si ovo zaključio? 970 SLI je u svemu mnogo brži od Titana X.

http://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_Titan_X/12.html

http://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_Titan_X/9.html

http://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_Titan_X/16.html

http://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_Titan_X/19.html

http://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_Titan_X/22.html

http://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_Titan_X/24.html

Rijetko koja igra treba više od 3-4GB:

http://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_Titan_X/33.html

A cjenovno je TitanX smiješan - jedna od najgorih kupovina ikad:

http://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_Titan_X/31.html

R300 od AMD-a bojim se da neće napravit puno osim ako ne smanje cijenu jer nije cijela gama nova nego samo top model.

Taj top model po svemu bi trebao biti najmanje jednak kao Titan X, a jeftiniji 30%.

eywa33 kaže...

Nadam da će ovo gore napisano biti tako. Tada imaju veliku šansu jer Nvidia osim Titana nema trenutno ništa bolje na vidiku.

Mogu reci da je memory usage netocan za par igara sa ovoga gore grapha, crysis 3 konkretno kod mene povuce 2.3GB sa 4xAA na 1440p, a ne 1900MB na 4K koliko oni pisu, dalje je AC Unity na high meni povuce 3.8 GB, ultra zakuca 4gb, tako da.....

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice