Clock-anje grafičke kartice se radi software-ski te ako neko ima imalo mozga te opcije ne sprema tj. grafa se ne diže clock-ana prilikom boot-anja kompjutera nego se clock-a po potrebi svaki put iznova. E sad ako grafa rikne ili je na izdisaju prilikom testiranja u servisu se ne vidi da je grafa clock-ana stoga je i garancija valjana osim ako se ne dođe u servis nadobudno i kaže ja clock-o a grafa riknula. Naime ja mislim da će reklamacija vrijedit pa ako i grafa rikne dobiš novu u garantnom roku(ili sam u zabludi i postoji načina da se dokaže oc grafe naknadno). Molim savjet ako sam u krivu!? Ako nisam u krivu ljudi samo OC-jte grafe pa Vam možda riknu u garantnom roku pa dobite nove.
Moj zaključak za sad je vezano za temu gtx 460 1GB je jača, brža i bolja grafa od 5830 te uz to manje košta, te mislim da je za nijansu slabija, sporija te lošija od 5850 što je velik uspjeh za nvidia-u(inače sam ati fan). To što je gtx-ica slabija od 5850 nije neki problem jer se za sad radi o skoro 100€ razlike u cijeni. Za dva tjedna ću ja ubost jednu Gigabyte-ovu gtx-icu od 1GB te se nadam da ju neču platit više od 1700-1800 kn. Ako netko zna u tom cjenovnom rangu jaču, bolju i bržu grafu nek me savjetuje da se ne zaje..m. Thanks!