Koju maticnu uopce imas? Dovoljno bi bilo da ima samo PCI-E utor, međutim ako je dosta stara (bez obzira sto ima PCI-E slot) moze ti biti da ti graficka nece raditi kak spada. Ali to su krajnji slucajevi.
Gtx 260 ili HD 5770
- poruka: 94
- |
- čitano: 15.905
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Da, matičnu nisi naveo koju imaš pa je samim time na tvoje pitanje nemoguće odgovoriti, a što se monitora tiče moći ćeš sve igrati na very high (osim Crysisa ).
Maticna mi je Asus P5KPL AM-SE (Socket 775)
5770 je sporija od GTX-ice, to što ima DX11 joj NIŠTA neznači (ali baš ništa). Pokreni ti na njoj Metro na Very High u DX11 pa pogledaj framerate. Manja potrošnja i zagrijavanje također ništa. GTX260 se negrije toliko niti troši nešto strašno, a i da troši i grije neznam, ako ćeš zbog toga uzeti sporiju karticu onda si ti glup. Poanta je što je GTX brža i tu je prednost u odnosu na 5770.
Ako ćeš zbog 5% boljih performansi uzeti 400 kn skuplju GTX260 onda si ti glup, ako ćemo tako. Možda tebi manja potrošnja i zagrijavanje ništa ne znače, ali nekima (čitaj meni) ipak znači. To što govoriš da je 5770 preslaba da pokreće DX11 igre na max temeljiš na samo jednoj igri i to je po meni apsurdno. Metro je igra koju 5970 jedva pokreće s pristojnim framerateom. Da kupi i 5850 neće je moći glatko igrati na max s uključenom teselacijom. Meni npr FPS pada i ispod 10 što je grafu od 2k, a posebno za igru, sramotno. Igra je neoptimizirana i točka. Da je neznam kakva grafika, kartica od 2k kn trebala bi je pokretati s NAJMANJE 30 FPS. Pogledaj npr. MW 2 koji grafikom ništa ne zaostaje za Metroom pa na koliko ono ide? 100 FPS?
Neću više ići u offtopic i samo ću još na kraju ponoviti da 5% bolje performanse ne vrijede 400+ kn.
Maticna mi je Asus P5KPL AM-SE (Socket 775)
Grafulja će ići bez problema na tu matičnu.
Kojih 5%?
5770 je PRESLABA za DX11 igre. Točnije, nije slaba da vrti Shadere 5.0. ali je slaba za teselaciju i to je svima jasno. 5770 nece vidjeti puno DX11 igara sa masivnom teselacijom preko 30 FPS. Počevši od uske sabirnice (koja je uzasno bitna za teselaciju), pa do slabe arhitekture koja je neprilagodenda teselacij i DX11 sadrzaju.
A sada najbolji dio. Metro neoptimiziran? Hahahaha. Metro je s obzirom na što nudi i kako izgleda SJAJNO i VRHUNSKI optimiziran. Svaki objekt u igri ima parallax mapping occlusion, teksture vecinom 4096x4096 (i time dostize maximum kojeg pruža DX9 API), dinamička svjetla i realne sjene... Meni Metro (pazi sad) ide na Very High DX10 na 1920x1080. I to potpuno igrivo nekih 30-ak FPS-a.
Pogledaj MW2??? hAHAHAHAH. MW2 je tehnički toliko stara igra da se nemože ni usporediti sa današnjim hardverom. Lightmapirane sjene, običan normal mapping (dakle nema uopće parallax-a, za razliku od Metroa gdje SVAKI objekt ima), zatvoreni uski prostori (.BSP implementacija), skriptirani AI, čak i shaderi za efekte poput vode nisu ništa posebno. MW2 nije ni 10% od onog kako izgleda i što nudi Metro 2033. I još jednom ponavljam, Metro 2033 je sjajno optimiziran što nudi, baš kao i Crysis. Ako ti nevidiš što sve nudi i kako izgleda, onda se obrati oftamologu.
5770 je sporija od GTX-ice, to što ima DX11 joj NIŠTA neznači (ali baš ništa). Pokreni ti na njoj Metro na Very High u DX11 pa pogledaj framerate. Manja potrošnja i zagrijavanje također ništa. GTX260 se negrije toliko niti troši nešto strašno, a i da troši i grije neznam, ako ćeš zbog toga uzeti sporiju karticu onda si ti glup. Poanta je što je GTX brža i tu je prednost u odnosu na 5770.
Ako ćeš zbog 5% boljih performansi uzeti 400 kn skuplju GTX260 onda si ti glup, ako ćemo tako. Možda tebi manja potrošnja i zagrijavanje ništa ne znače, ali nekima (čitaj meni) ipak znači. To što govoriš da je 5770 preslaba da pokreće DX11 igre na max temeljiš na samo jednoj igri i to je po meni apsurdno. Metro je igra koju 5970 jedva pokreće s pristojnim framerateom. Da kupi i 5850 neće je moći glatko igrati na max s uključenom teselacijom. Meni npr FPS pada i ispod 10 što je grafu od 2k, a posebno za igru, sramotno. Igra je neoptimizirana i točka. Da je neznam kakva grafika, kartica od 2k kn trebala bi je pokretati s NAJMANJE 30 FPS. Pogledaj npr. MW 2 koji grafikom ništa ne zaostaje za Metroom pa na koliko ono ide? 100 FPS?
Neću više ići u offtopic i samo ću još na kraju ponoviti da 5% bolje performanse ne vrijede 400+ kn.
E sad si ga izlanuo...Uglavnom, kao što je kolega Weky gore naveo, Metro je za ono što nudi jako dobro optimiziran...
Ako imas full hd monitor odi na GTX 260 SOC / HD 5830 jer su tu negdje po performansama dok na full HD HD 5770 dosta pada framerate zbog malog bandwitha...
Ako imas monitor 1600 i nize reze, razlika izmedu tih grafa ce bit dosta mala.
Gledajte, user koji je pokrenuo temu vec se odlucio za karticu.
User zvan ATI Gamer pise gluposti i to je svima jasno.
Zasto pise gluposti? Pa nick mu sve govori.
Ne bi taj pustio pobjedu Nvidiji ni u kome slucaju. :D
Autoru teme, super izbor! 5830 je zvijer, to je sigurno i sa njom ces se naigrati. :)
Autoru teme, super izbor! 5830 je zvijer, to je sigurno i sa njom ces se naigrati. :)
Ok hvala puno svima
Kojih 5%?
5770 je PRESLABA za DX11 igre. Točnije, nije slaba da vrti Shadere 5.0. ali je slaba za teselaciju i to je svima jasno. 5770 nece vidjeti puno DX11 igara sa masivnom teselacijom preko 30 FPS. Počevši od uske sabirnice (koja je uzasno bitna za teselaciju), pa do slabe arhitekture koja je neprilagodenda teselacij i DX11 sadrzaju.
A sada najbolji dio. Metro neoptimiziran? Hahahaha. Metro je s obzirom na što nudi i kako izgleda SJAJNO i VRHUNSKI optimiziran. Svaki objekt u igri ima parallax mapping occlusion, teksture vecinom 4096x4096 (i time dostize maximum kojeg pruža DX9 API), dinamička svjetla i realne sjene... Meni Metro (pazi sad) ide na Very High DX10 na 1920x1080. I to potpuno igrivo nekih 30-ak FPS-a.
Pogledaj MW2??? hAHAHAHAH. MW2 je tehnički toliko stara igra da se nemože ni usporediti sa današnjim hardverom. Lightmapirane sjene, običan normal mapping (dakle nema uopće parallax-a, za razliku od Metroa gdje SVAKI objekt ima), zatvoreni uski prostori (.BSP implementacija), skriptirani AI, čak i shaderi za efekte poput vode nisu ništa posebno. MW2 nije ni 10% od onog kako izgleda i što nudi Metro 2033. I još jednom ponavljam, Metro 2033 je sjajno optimiziran što nudi, baš kao i Crysis. Ako ti nevidiš što sve nudi i kako izgleda, onda se obrati oftamologu.
kojih 5%? daj mi review koji tuče moju tvrdnju i neću više ni riječi reći o tome.
Priznajem, bolji si od mene u grafičkim detaljima, karticama... ali nećeš me uvjeriti da svi ti jedva zamjetljivi detalji vrijede 100FPS koliko ima MW2 ispred M2033. Ja znam dovoljno da kažem kako je MW2 grafički odlično napravljena igra koja em ima pristojan framerate em se može igrati i na slabijim konfama. Po meni je svaka igra koju grafa od 2k kn ne može gurati u punom sjaju neoptimizirana, ma kakva grafika bila. Da se svi tvorci igara ugledaju na MW2 bila bi milina.
Toliko od mene o tome. Tvrdnja da je GTX 260 za 1600 kn pored 5770 za 1200 kn neisplativa stoji i to valjda jasno svakome
Ajte ljudi svađate se tu ko djeca zatvaram temu.....................
nemoj sad i ti počinjat. jebe mi se jel ati ili nvidia. zanima me samo omjer uloženo-dobiveno koji je u ovom trenutku na stranu atija. kad i ako nvidija snizi cijene svojih grafa onda bi se dalo raspravljati ali trenutno je nepobitna činjenica da nvidija pored atija nema što tražiti.
kojih 5%? daj mi review koji tuče moju tvrdnju i neću više ni riječi reći o tome.
Priznajem, bolji si od mene u grafičkim detaljima, karticama... ali nećeš me uvjeriti da svi ti jedva zamjetljivi detalji vrijede 100FPS koliko ima MW2 ispred M2033. Ja znam dovoljno da kažem kako je MW2 grafički odlično napravljena igra koja em ima pristojan framerate em se može igrati i na slabijim konfama. Po meni je svaka igra koju grafa od 2k kn ne može gurati u punom sjaju neoptimizirana, ma kakva grafika bila. Da se svi tvorci igara ugledaju na MW2 bila bi milina.
Toliko od mene o tome. Tvrdnja da je GTX 260 za 1600 kn pored 5770 za 1200 kn neisplativa stoji i to valjda jasno svakome
http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-hd-5770,2446-10.html
Gledaj na Full HD + 4xAA
Morati biti jasno da je MW2 urađen na 10 godina starom engineu (Quake III), i da je u odnosu na Metro barem 10x-ak puta manje napredan. Grafika se nemože niti približno usporedit. Metro je predobro optimiziran s obzirom na detalje. Pogledaj kvalitetu tekstura u Metrou, pa pogledaj u MW2. Kao što sam rekao, MW2 nema niti fizike (ok, mogu se razrusit stakla, ali prejadno), nema niti približno takva sjena i svjetla (Ambient Occlusion) kao metro, nema niti približno kvalitetne teksture, a da se imalo razumiješ u grafiku jasno bi ti bilo da kad takvu naprednu igru opteretiš još sa teselacijom da mora dolaziti do ogromnog pada perfomansi. Još jednom ponavljam, MW2 nije ni 10% od onoga kako izgleda i što sve nudi Metro 2033. I potpuno opravdava zahtjeve koje ima. Nitko nije računao da će neki tamo lik iz HR (nikad čuli zato?) koji će platiti tu karticu 2000kn (koja tamo košta 50% manje) igrat na max detaljima uz 20 FPS. To ti je kriv tvoj dragi ATi koji očito ima jako slabu teselacijsku jedinicu i malu propusnost da nemoze prezvakati sve sto metro nudi. To je ATiev problem (cijena?) a ne problem developera.
@Što se tiče tvrdnje da nvidia trenutno nema što traziti na trzistu trenutno pored ati-a, time je sve jasnije da bacas drkicu na ati i da mrzis nvidiju. I time krivo ponekad ljude nagovaras.
Ukratko, oko 30% prednosti u Left 4 Dead 2, preko 20% u GTA4, 15-ak % u Bathmanu, a i fina prednost u svim drugim igrama. Plus tome još Physx.
http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-hd-5770,2446-10.html
Gledaj na Full HD + 4xAA
Morati biti jasno da je MW2 urađen na 10 godina starom engineu (Quake III), i da je u odnosu na Metro barem 10x-ak puta manje napredan. Grafika se nemože niti približno usporedit. Metro je predobro optimiziran s obzirom na detalje. Pogledaj kvalitetu tekstura u Metrou, pa pogledaj u MW2. Kao što sam rekao, MW2 nema niti fizike (ok, mogu se razrusit stakla, ali prejadno), nema niti približno takva sjena i svjetla (Ambient Occlusion) kao metro, nema niti približno kvalitetne teksture, a da se imalo razumiješ u grafiku jasno bi ti bilo da kad takvu naprednu igru opteretiš još sa teselacijom da mora dolaziti do ogromnog pada perfomansi. Još jednom ponavljam, MW2 nije ni 10% od onoga kako izgleda i što sve nudi Metro 2033. I potpuno opravdava zahtjeve koje ima. Nitko nije računao da će neki tamo lik iz HR (nikad čuli zato?) koji će platiti tu karticu 2000kn (koja tamo košta 50% manje) igrat na max detaljima uz 20 FPS. To ti je kriv tvoj dragi ATi koji očito ima jako slabu teselacijsku jedinicu i malu propusnost da nemoze prezvakati sve sto metro nudi. To je ATiev problem a ne problem developera.
@Što se tiče tvrdnje da nvidia trenutno nema što traziti na trzistu trenutno pored ati-a, time je sve jasnije da bacas drkicu na ati i da mrzis nvidiju. I time krivo ponekad ljude nagovaras.
opet se izvlačiš na samo jednu igru. ostatak reviewa govori da je razlika, ako je uopće ima vrlo mala u korist nvidie. Ito uglavnom na full hd rezoluciji zbog male memorijske sabirnice kod 5770 što rezultira manjom propušnošću. ali zaboravio si da 5770 ima GDDR5 memoriju naspram gtx 260 koja ima gddr3 što ih opet ujednačava.
koliko god ti meni pričao i svršavao na 2033 grafiku, pad od 100 fpsa u odnosu na mw2 je u najmanju ruku ogroman za tako sitna poboljšanja koje normalno oko nevidi ako ne zna što treba točno gledati.
i ne, ne mrzim nvidiju jer sam imao i grafe od atija i od nvidije. i znaš što ću ti reći? atiju sam prolkleo sve žive, a s nvidijom nisam nikad imao problema. s hd 3650 agp konstantno mi se gasiio ekran u igrama, ili bi se igra jednostavno zaledila zbog užasno loših agp drivera. i bez obzira na sve tvrdim da je ati bolji cijena jedne gtx 480 je u rangu dual gpu kartice 5970 koja ju šiša u svim igrama. to je u najmanju ruku apsurdno. da ne govorim o abnormalnim cijenama gtx 285 kartica...
Ajte ljudi prestanite se raspravljati !!!!!!!!!!!!!!
Ok, reci mi kolko je ovo igara:
Left 4 Dead 2 - Preko 30% prednosti
Bathman Arkham Asylum - 15-ak % prednosti + Physx kojeg nemaš sa atijem
GTA 4 + Preko 20% prednosti
Crysis - Nekih 7%
World in Confilct - Ravno 20% prednosti
Resident Evil 5 - Oko 10% prednosti
3DMark Vantage Extreme - Preko 10% orednosti
Govoriš o 100FPS, a neznaš da je Vsync 60 FPS i da niakd nećeš trebat iznad 60...
ati gamer, crnis se stari, prva stvar dobro ti je covjek reko, staces ti jedan metro 2033 usporedivat sa mw2, tebi se u mw2 grafika cini dobra ali ja sam sam primjetio da je fizika ocajna, istina je da su sramotne cijene novih kartica jer ja bi osobno od kartice koja me dode 2500kn ocekivao da na full hd 26 inca monitoru gura sve igre na ultamaximalnim postvkama sa teselacijom i svim ostalim kur-ima, ali jbg, istina nije takva, kartice su skupe, uostalom ocrnio si se, rugas se kako 5770 ima ddr5 memoriju a gtx 260 ddr3. stace joj koji k ddr5 na kur-evoj 128 bitnoj sabirnici kad gtx 260 koliko sam procitao na nvidia stranici ima 448 bitnu lol, memorijska propusnost im je neusporediva ako govorimo o memoriji.
Chick fight
Ok, reci mi kolko je ovo igara:
Left 4 Dead 2 - Preko 30% prednosti
Bathman Arkham Asylum - 15-ak % prednosti + Physx kojeg nemaš sa atijem
GTA 4 + Preko 20% prednosti
Crysis - Nekih 7%
World in Confilct - Ravno 20% prednosti
Resident Evil 5 - Oko 10% prednosti
3DMark Vantage Extreme - Preko 10% orednosti
Govoriš o 100FPS, a neznaš da je Vsync 60 FPS i da niakd nećeš trebat iznad 60...
ajmo zaključit ovu raspravu.
ovo su podaci iz overclockers club reviewa kojemu najviše vjerujem i koji se dokazao za azliku od toms hardwarea
far cry 2
1280x 1024 -69-67 5770
1680x1050-jednake
full hd- 52-51 gtx 260
crysis warhead
1280x 1024- 26-25 gtx
1680x1050 isto
full hd isto
darkest of days
1280x1024 58-57 gtx
1680x1050 46-44 gtx
full hd 38-36 gtx
cod waw
1280x1024 84-85 gtx
1680x1050 68-70 gtx
full hd isto
dawn of war 2
1280x1024 61-59 radeon
1680 x1050 52-51 radeon
full hd 46-44 gtx
ostalo neću računat jer očito je tu još nešto osim sirovih hardverskih performansi.
ajde sad ti meni reci po čemu je gtx 260 toliko bolja?
da je u svim igrama kao u nekim gorenavedenim (tvoj prethodni post) koje su očito optimizirane za nvidiu tolika prednost nvidie onda bi se isplatilo davati 400 kn više za gtx 260, ovako se ne isplati
da se vratim na grafiku. dakle i u mw2 i u metro 2033 grafika je odlično napravljena i možeš me uvjeravati koliko oćeš da je mw2 starinski i loše napravljen ali ja neću obraćati pozornost na jedva vidljiva poboljšanja kod metro 2033 kada mi fps padne za ni manje ni više nego 100. znam dobro da ljudsko oko ne raspoznaje više od 60 fps zbog tromosti, ali to ne mijenja činjenicu da je fps pao za ogromnih 100.
isplativost nvidia-ati
ja ne gledam cijene u inozemstvu nego u hrvatskoj jer šta me briga za inozemstvo kad kupujem u hrv, kao i svi koji traže savjete za konfe. zato ću i dalje svima preporučivat ati jer je u hrvatskoj apsolutno bolja opcija od nvidije, koja je preskupa za ono što nudi. I na physx se nemoj izvlačiti jer igre koje ga koriste možeš izbrojati na prste jedne ruke ratnog invalida. ti si ništa drugo nego nvidia fanboy koliko god tvrdio suprotno. ja još nisam vidio da si rekao jednu dobru riječ o atiju
okej, ti onda nemoj gledat kvalitetu u mw2, ja ocu i necu bit zadovoljan, nisam nista reko da je gtx 260 bolja uopce samo sam ti reko da si ispao glup sa ddr5 vs ddr3 memorijom kad je kod gtx opet duplo brza, aj sad lock temu pretvara se u neznam ni ja sta.
okej, ti onda nemoj gledat kvalitetu u mw2, ja ocu i necu bit zadovoljan, nisam nista reko da je gtx 260 bolja uopce samo sam ti reko da si ispao glup sa ddr5 vs ddr3 memorijom kad je kod gtx opet duplo brza, aj sad lock temu pretvara se u neznam ni ja sta.
tebi nisam ništa rekao. i ti sad ispadaš glup s ovom izjavom.
ustvari grafa sa 128-bitnom sabirnicom i GDDR5 memorijom ispada brža od grafe sa 256-bitnom sabirnicom i GDDR3 memorijom zbog većeg memory bandwidtha.
sa 448-bitnom sabirnicom se ne može uspoređivati ali ipak tip memorije nije samo pi*kin dim kako ti pokušavaš dokazati
ovo su podaci iz overclockers club reviewa kojemu najviše vjerujem i koji se dokazao za azliku od toms hardwarea
far cry 2
1280x 1024 -69-67 5770
1680x1050-jednake
full hd- 52-51 gtx 260
crysis warhead
1280x 1024- 26-25 gtx
1680x1050 isto
full hd isto
darkest of days
1280x1024 58-57 gtx
1680x1050 46-44 gtx
full hd 38-36 gtx
cod waw
1280x1024 84-85 gtx
1680x1050 68-70 gtx
full hd isto
dawn of war 2
1280x1024 61-59 radeon
1680 x1050 52-51 radeon
full hd 46-44 gtx
ostalo neću računat jer očito je tu još nešto osim sirovih hardverskih performansi.
ajde sad ti meni reci po čemu je gtx 260 toliko bolja?
da je u svim igrama kao u nekim gorenavedenim (tvoj prethodni post) koje su očito optimizirane za nvidiu tolika prednost nvidie onda bi se isplatilo davati 400 kn više za gtx 260, ovako se ne isplati
da se vratim na grafiku. dakle i u mw2 i u metro 2033 grafika je odlično napravljena i možeš me uvjeravati koliko oćeš da je mw2 starinski i loše napravljen ali ja neću obraćati pozornost na jedva vidljiva poboljšanja kod metro 2033 kada mi fps padne za ni manje ni više nego 100. znam dobro da ljudsko oko ne raspoznaje više od 60 fps zbog tromosti, ali to ne mijenja činjenicu da je fps pao za ogromnih 100.
isplativost nvidia-ati
ja ne gledam cijene u inozemstvu nego u hrvatskoj jer šta me briga za inozemstvo kad kupujem u hrv, kao i svi koji traže savjete za konfe. zato ću i dalje svima preporučivat ati jer je u hrvatskoj apsolutno bolja opcija od nvidije, koja je preskupa za ono što nudi. I na physx se nemoj izvlačiti jer igre koje ga koriste možeš izbrojati na prste jedne ruke ratnog invalida. ti si ništa drugo nego nvidia fanboy koliko god tvrdio suprotno. ja još nisam vidio da si rekao jednu dobru riječ o atiju
Ma vjeruj ti kome god hoces, ja imam kod sebe GTX260 tu i mogu ti potvrditi da dobivam slične rezutlate. Što se tiče optimizacije igara za nvidiju još jedan dokaz da neznaš ništa. Što se tiče fanboyizma - Je imam i ja veći. Rekao sam to što 5970 nemože da vrti na max metro, to ej problem ati-a koji je digao cjene u nebesa.
P.S Ljudsko oko prepoznaje više od 60? Hahahahahahahah. Ti izgleda ni neznaš šta je FPS i na kojem principu radi Vsync.
J*bo te metro 2033 na gtx480 i hd 5970 jedva radi u 30 fps
Ma vjeruj ti kome god hoces, ja imam kod sebe GTX260 tu i mogu ti potvrditi da dobivam slične rezutlate. Što se tiče optimizacije igara za nvidiju još jedan dokaz da neznaš ništa. Što se tiče fanboyizma - Je imam i ja veći. Rekao sam to što 5970 nemože da vrti na max metro, to ej problem ati-a koji je digao cjene u nebesa.
P.SLjudsko oko prepoznaje više od 60? Hahahahahahahah. Ti izgleda ni neznaš šta je FPS i na kojem principu radi Vsync.
definiraj boldano
ati digao cijene u nebesa? hahahahah. onda ih je nvidia digla u drugu galaksiju ako ćemo tako. daj mi reci koliko ono košta GTX 480?
i nauči čitati. ljudsko oko NE raspoznaje više od 60FPS Ti imao 60 ili 1000 FPS isto će ići igra. Čak i lošije zbog cijepanja slike i refresh ratea monitora.
definiraj boldano
ati digao cijene u nebesa? hahahahah. onda ih je nvidia digla u drugu galaksiju ako ćemo tako. daj mi reci koliko ono košta GTX 480?
i nauči čitati. ljudsko oko NE raspoznaje više od 60FPS Ti imao 60 ili 1000 FPS isto će ići igra. Čak i lošije zbog cijepanja slike i refresh ratea monitora.
Da, ATi i nVIDIA su digli cjene i nije developer Metroa kriv što Radeon ili Geforce drzi 20 FPS na max postavkama.
Evo ti par objašnjenja:
Ljudsko oko neraspoznaje više od 24FPS-a, a monitor zbog refresh ratea (najčešće 60Hz) nemože prikazati više od 60 FPS.
Metro na mojoj 5770 pri rezi 1680x1050 high detaljima , bez uključene fizike i na dx 11 ali bez teslacije sa uključenim AAA ide jako dobro .Igra je savršeno igriva.Kada se uključi teslacija postane djelomično trzava ali ja unatoč tome što imam vid 10/10 ne vidim neku razliku sa uključenom ili isključenom teslacijom po pitanju prikazane grafike .Imao sam i gtx 260 i neku razliku između te dvije grafe nisam primijetio ...čak mi je i atica bolja jer je tiša , hladnija , troši manje struje i koštala me manje .Pričam o 1680x1050 rezoluciji i igrama na high .Vrhunska grafa .
da, slažem se da su cijene grafičkih kartica previsoke i kod atija i ponajviše kod nvidie. Gledaj npr 5970 i 480. Cijene su im jednake, a GTX-ica pored 5970 nema što tražiti u dual GPU igrama. Ne poričem da su obje grafe precijenjene ali to ne mijenje činjenicu da 5970 u igrama koje su optimizirane za dual GPU grafičke 5970 mete pod sa 480.
i ovi linkovi što si stavio, to su opet tvoje riječi koje možeš objesiti mačku pod rep. daj mi evidenciju da je tako jer mogu i ja isto tako otvoriti temu i pisati da nvidia plaća developerima da optimiziraju igre za nju. konkretno, zašto neke (čitaj TWIMTBP) igre idu bolje na nvidiji nego na atiju?
neke igre štekaju na 24 fps tako da je 24 fps smiješno. na 24 fps nemaš ni one glatkoće pokreta kao na 60fps posebno kod FPS ( first person shooter) igara.
vsync sinkronizira fps sa refresh rate tako da onda locka fps na 60 ili 75 Hz, ovisi sad koji je rate.
Dajte mi navedite jednu igru koju čete moč pokretati na max postavkama sa GTX260, a sa HD5770 nečete.
Inače razlika u potrošnji naspram GTX260 i HD5770 je 74W
HD5770 je hladnija i 400kn jeftinija, također znatno OC-abilnija zbog same činjenice da manje troši,da se manje grije i da je rađena u finijem 40nm proizvodnom procesu.
Inače podrška za DX11 kod HD5770 može biti samo plus isto kao što podrška za Physx kod GTX260 može bitit samo plus.
Rekao ti je sve čovjek game developer koji u svemu tome ima iskustva, a ti očito neželiš čitati šta piše (2.link...).
To je sve kriv ATi što igra ide lošije na njegovoj kartici.... Ugl nedami se sad pametovat i pisat sve što sam tamo napsiao.
"neke igre štekaju na 24 fps tako da je 24 fps smiješno. na 24 fps nemaš ni one glatkoće pokreta kao na 60fps posebno kod FPS ( first person shooter) igara. vsync sinkronizira fps sa refresh rate tako da onda locka fps na 60 ili 75 Hz, ovisi sad koji je rate." - Pa jesi ti prvi rekao da ljudsko oko neprimjeti razliku iznad 60? OKO?? Druga je stvar što se igra glađe vrti na 60 FPS.
Uglavnom gubim se iz ove teme, žao mi je ako sam ikog uvrjedio to mi nije bio cilj. Stojim pred svime što sam rekao i 100% sam siguran u to, i neželim tupit neke stvari uglavu kad očito to nekome neulazi nikako. Započetak, par linkova;
http://en.wikipedia.org/wiki/Frames_per_second
http://en.wikipedia.org/wiki/Screen_tearing
Autoru teme savjetujem i dalje GTX260 naspram 5770, a 5830 je bolji izbor pored GTX260.
Također, vjerovatno si napravio novi acc na ime "forumaš" (koji gle čuda nije bio na forumu ima 11 mjeseci, i sad je odjednom doletio u ovu temu lol) samo da bi djelio thumb downove... Kao što piše u potpisu, ako te to tolko pali uradi još 100 accounta i djeli ih slobodno.
On je vec kupio 5830 a ovaj jos preporuca