GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.558.791
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
ansha kaže...

Ne vjerujem, rama ima dovoljno a i windowsi ne page-aju aplikaciju koju trenutno vrtis...

Grijesis. Ukljuci pagefile i uvjeri se u suprotno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2017 2:00 (Almin94).
17 godina
ansha kaže...
Almin94 kaže...
ansha kaže...

Izgasen mi je page file, mislis da je zbog toga?

To je to, 100%.

Ne vjerujem, rama ima dovoljno a i windowsi ne page-aju aplikaciju koju trenutno vrtis...

otvori titanfall 2 temu, ili vec gdje se meni ista stvar dogadala s rxicama..

na kraju je uzrok bio neki windows update u kombinaciji s pagefajlom (btw kojeg ja nisam dirao vec je bio default) ali kada sam ga izgasio bio je instant crash s page fajlom je stucalo ali je radilo.

W10 je sheban..

15 godina
protjeran

Moguce da je do page filea l, probat cu danas. Iako, ako treba pageat i 8GB nije dovoljno, onda nece ni biti igrivo nego ce konstantno stucat pa nije bitno.

Inace, nikad dosad s nicim problema bez page file-a.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2017 9:17 (ansha).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
ansha kaže...

...Inace, nikad dosad s nicim problema bez page file-a.

isto tako nikad problema a neman ni ja page file. ni na ubuntu nisam ima.zato sta mi je mali ssd i nedam 8giga ,pogotovo jer ne igram zahtjevne igre a ram mi je 4x nego mi treba.
mozda sam i ima par cudnih situacija ali sve u starijim aplikacijama koje ne koriste baš rama ,tako da mislim da nema veze s pageom.

15 godina
protjeran

Pustimo sad page file, poanta je da vec sad igre znaju popapat preko 8GB vrama, i to ne na 4K nego na 1440p i ne sa max detaljima...

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
ansha kaže...

Pustimo sad page file, poanta je da vec sad igre znaju popapat preko 8GB vrama, i to ne na 4K nego na 1440p i ne sa max detaljima...

Ja to govorim odavno još i uvijek guram po 16 GB RAMa, još sam se sa Lucijem svađao oko toga.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2017 9:40 (Valentin17).
9 godina
protjeran

http://www.nvidia.co.uk/page/home.html

Countdown za Nvidiinu CES prezentaciju

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

dupli, briši

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2017 9:53 (XXX).
17 godina
odjavljen
ansha kaže...

Događa se i na 1080p.

evo zadni COD potegne i 12 giga

http://gamegpu.com/action-/-fps-/-tps/call-of-duty-infinite-warfare-test-gpu

14 godina
XXX kaže...

Događa se i na 1080p.

evo zadni COD potegne i 12 giga

http://gamegpu.com/action-/-fps-/-tps/call-of-duty-infinite-warfare-test-gpu

Meni se je i u BO III znao srušiti sa 16 GB RAMa, infinite warfare nisam probao.

ps. page file je uključen cijelo vrijeme.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2017 9:56 (Valentin17).
15 godina
protjeran
Valentin17 kaže...
ansha kaže...

Ja to govorim odavno još i uvijek guram po 16 GB RAMa, još sam se sa Lucijem svađao oko toga.

Ja pricam o vramu, ne sistemskom ramu..

14 godina
ansha kaže...

A ja danas izgleda ne znam čitati, isprika.

16 godina
odjavljen

Nije uopće bitno imaš li dovoljno (iako vjerojatno nemaš, imaš samo 16GB). Page file se koristi, neovisno o tome treba li ti. RAM ti uvijek mora pokrivati VRAM i još koliko ti treba.

prodajem jednu od mašina
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
ansha kaže...
Valentin17 kaže...

Kad god pričaš o VRAM-u, pričaš o sistemskom RAM-u. Baš da mogu popapati 8GB, ne mogu, ali...

prodajem jednu od mašina
12 godina
Valentin17 kaže...
ansha kaže...

16gb rama je useless za igre - doslovno 0 pomaka u FPSu u svim igrama koje sam probao

govorim ti ovo kao netko tko je nedavno presao sa 8 na 16gb rama (kupio jos 2 sticka od 4gb)

15 godina
protjeran
Tonči kaže...
ansha kaže...
Valentin17 kaže...

Kad god pričaš o VRAM-u, pričaš o sistemskom RAM-u. Baš da mogu popapati 8GB, ne mogu, ali...

Majko mila evo njega :) Sad si majstor semantike? Dobro znas na sta mislim pod "ram"a sta pod " vram".

I da, Deus Ex napuni 8GB u roku keks na 1440p bez max postavki... I vidi vraga, bas kad afterburner pokaze max zauzece dodje do crasha, slucajnost? Aha..

16 godina
odjavljen

Mislim da nisi razumio: https://blogs.technet.microsoft.com/markrussinovich/2008/07/21/pushing-the-limits-of-windows-physical-memory/

Inače, DeusEx ne treba toliko VRAM-a koliko je engine glupo napisan. Jednostavno ne treba. Igra uredno radi na karticama s 4GB na 1440 (sporo, ali radi). Drugi su razlozi zašto se to događa i to se zove "bug".

prodajem jednu od mašina
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
Tonči kaže...

Mislim da nisi razumio: https://blogs.technet.microsoft.com/markrussinovich/2008/07/21/pushing-the-limits-of-windows-physical-memory/

Inače, DeusEx ne treba toliko VRAM-a koliko je engine glupo napisan. Jednostavno ne treba. Igra uredno radi na karticama s 4GB na 1440 (sporo, ali radi). Drugi su razlozi zašto se to događa i to se zove "bug".

pa ocito onda treba toliko VRAM-a..

vecina igri je danas neoptimizirano smece i hardver se ne kupuje na temelju toga koliko neki engine moze biti dobro napisan, vec na temelju toga kako je napisan (ugl lose i moras brute forcat sa overkillom od hardvera da dobis normalan frame rate)

9 godina
možeš li smanjit/ugasit opciju koja pravi problem ?
15 godina
protjeran
dabar_solta_V2 kaže...
možeš li smanjit/ugasit opciju koja pravi problem ?

Ma mogu, nije problem, igram na ultra bez CHS i memory usage po afterburneru je oko 7GB, to sam bio ukljucio msaa 2x kad se crashalo, al i onako fps sa msaa ide ispod 40 na momente pa mi to nije opcija.

15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Hoces reci da Deus Ex treba toliko VRAM-a jer je engine glupo napisan... Neke opcije su previse memorijski zahtjevne sta igra ne opravdava izgledom..

17 godina
ansha kaže...
Tonči kaže...

Hoces reci da Deus Ex treba toliko VRAM-a jer je engine glupo napisan... Neke opcije su previse memorijski zahtjevne sta igra ne opravdava izgledom..

Ma pusti ga, lik živi na teoriji non stop.

Meni na 1080p Titanfall napuni vram samo tak i vidi vraga isto crash. BMK što je kod loše napisan činjenica je u praksi da se taj VRAM potroši i baš me briga na koju foru, ljudi koji imaju Titanice s 12gb Vrama nemaju tih problema.

13 godina

Batman Arkham Knight - na 8 gigi mi bio je stutterfest...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
DarthMarkus kaže...

Da, ali u pitanju je ponovno loša optimizacija.

Death closes all: but something ere the end, Some work of noble note, may yet be done, Not unbecoming men that strove with Gods....Come, my friends, Tis not too late to seek a newer world
13 godina
NiramX kaže...
DarthMarkus kaže...

Da, ali u pitanju je ponovno loša optimizacija.

Kao i u većini slučaja (čast iznimkama)...

Ali to ne mjenja situaciju...

17 godina
protjeran
DarthMarkus kaže...

Trebao si kupiti original a ne igrati bugovitu crackiranu i povučenu verziju.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
13 godina
Prince-Artas kaže...

Nema se 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
protjeran
chaselol kaže...
Prince-Artas kaže...

Nema se 

Neda se

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
16 godina
odjavljen
toxic kaže...
ansha kaže...

Meni na 1080p Titanfall napuni vram samo tak i vidi vraga isto crash. BMK što je kod loše napisan činjenica je u praksi da se taj VRAM potroši i baš me briga na koju foru, ljudi koji imaju Titanice s 12gb Vrama nemaju tih problema.

Pričaš besmislice koje jednostavno nisu točne. VRAM se ne može potrošiti da ti se igra sruši, jer je VRAM virtualiziran s RAM-om i igra se neće srušioti. Ali ni ne očekujem da razumiješ kako to funkcionira. Onošto je ansha napisao prilično je točno. Lik u praksi živi od toga o čemu ti pišeš "u teoriji", između ostalog. 

DeusEx ima problema; iskreno, bio sam uvjeren da su još vrlo brzo nakon izlaska igre to riješili, jer su to obećavali da će fixati leakove. Ja nisam imao problema nikad, ali kako imam 128GB, nema ni mogućnosti za to. Na 4GB verziji RX480 igra radi bez problema na 1440 i max detaljima (sporije nego na 1080 ili Titanu, ali radi). Čak nema ni tipičnog micro-stutteringa koji se uvijek dogodi kad potrebe igre prijeđu VRAM i kad se resursi krenu uzimati iz RAM-a direktno.

---

ansha Dakle - https://steamcommunity.com/app/337000/discussions/0/352792037310797412/?ctp=8

"- game crashes if virtual memory page file is off"

"- major fps drops due to having not enough memory (in Prague)"

"Once I turn virtual memory page file back on... my crashing ends and my fps drops begin. "

Nažalost, da, igra ne opravdava svoje memorijske zahtjeve i to je loše. Obećali su fixati već davno, očito nisu ako imaš posljednji build i imaš probleme (jer do toga ne bi ni došlo da igra zaista ne alocira 8GB resursa). 

prodajem jednu od mašina
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2017 14:37 (Tonči).
17 godina
Tonči kaže...
toxic kaže...
ansha kaže...

Pričaš besmislice koje jednostavno nisu točne. VRAM se ne može potrošiti da ti se igra sruši, jer je VRAM virtualiziran s RAM-om i igra se neće srušioti. Ali ni ne očekujem da razumiješ kako to funkcionira. Onošto je ansha napisao prilično je točno. Lik u praksi živi od toga o čemu ti pišeš "u teoriji", između ostalog. 

DeusEx ima problema; iskreno, bio sam uvjeren da su još vrlo brzo nakon izlaska igre to riješili, jer su to obećavali da će fixati leakove. Ja nisam imao problema nikad, ali kako imam 128GB, nema ni mogućnosti za to. Na 4GB verziji RX480 igra radi bez problema na 1440 i max detaljima (sporije nego na 1080 ili Titanu, ali radi). Čak nema ni tipičnog micro-stutteringa koji se uvijek dogodi kad potrebe igre prijeđu VRAM i kad se resursi krenu uzimati iz RAM-a direktno.

I sami ljudi koju radili na Titanfallu 2 su ovo potvrdili i ti govoris da oni pricaju besmiclice takoder? A hbte led.. Ajde u pravu si u suprotnom se budes tu navlacio samnom 100 godina.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice