Grafička kartica

poruka: 9
|
čitano: 1.394
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Grafička kartica

Evo jedno pitanje... Do nedavno sam koristio Vistu home premium pa Ultimate, zatim XP (i Ubuntu, ali nije bitno sad)... Dok sam bio na Visti na informacijama grafičke bilo mi je prikazano kako ima 256 mb memorije, kasnije, na XP-u pokazuje 512mb, nije mi toliko bitno, samo me zanima razlog ovog...

Ja nemam potpis!?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Grafička kartica

os posudi malo memorije od sistema,ako ima viska

moja grafa ima 256mb,a os je vidi sa 2 gb

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
RE: Grafička kartica
zzz kaže...

Mogućnost koju si opisao je Aperture, a podešava se u BIOS-u. Aperture je količina sistemske memorije koju će grafička kartica posuditi na korištenje kad joj ponestane sopstvenog RAM-a.

U slučaju autora ove teme ne vidim kako u jednom OS-u vidi jedno a u drugom drugo, ukoliko on nije ništa menjao u BIOS-u. Ako te baš zanima odi vidi u BIOS-u kolika je vrednost podešena i eventualno ju isključi da vidiš koliko će memorije onda biti prepoznato.

If you play a Windows. installation disk backwards, a Satanic voice commands you to kill puppies! - Oh come on, that's nothing. If you play it forwards, it installs Windows
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.2.2010 19:11 (Quark).
16 godina
odjavljen
Quark kaže...
zzz kaže...

Mogućnost koju si opisao je Aperture, a podešava se u BIOS-u. Aperture je količina sistemske memorije koju će grafička kartica posuditi na korištenje kad joj ponestane sopstvenog RAM-a.

U slučaju autora ove teme ne vidim kako u jednom OS-u vidi jedno a u drugom drugo, ukoliko on nije ništa menjao u BIOS-u. Ako te baš zanima odi vidi u BIOS-u kolika je vrednost podešena i eventualno ju isključi da vidiš koliko će memorije onda biti prepoznato.

Mijenjao sam nešto, ali mislim da nema veze s tim.

Ja nemam potpis!?
17 godina
neaktivan
Grafička kartica

Skini i instaliraj GPU-Z, na Vistu i XP (ili samo na jedan ukoliko samo jedan imaš instaliran) i vidi što ti javlja. Isto tako probaj bootat Linux Live Cd pa vidi dali možeš odande vidit koliko ti javlja. Ukoliko nisi ništa prčkao po BIOS-u i nisu ti važne neke postavke resetiraj ga (uđi u BIOS i odaberi Load Default Settings), pa vidi kakvo je stanje tada. Moguće je da ti se OS zaglupirao, pa ako nisi spreman na reinstalaciju ostavi kako je ako te ne ometa pri radu.

If you play a Windows. installation disk backwards, a Satanic voice commands you to kill puppies! - Oh come on, that's nothing. If you play it forwards, it installs Windows
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
Quark kaže...

Skini i instaliraj GPU-Z, na Vistu i XP (ili samo na jedan ukoliko samo jedan imaš instaliran) i vidi što ti javlja. Isto tako probaj bootat Linux Live Cd pa vidi dali možeš odande vidit koliko ti javlja. Ukoliko nisi ništa prčkao po BIOS-u i nisu ti važne neke postavke resetiraj ga (uđi u BIOS i odaberi Load Default Settings), pa vidi kakvo je stanje tada. Moguće je da ti se OS zaglupirao, pa ako nisi spreman na reinstalaciju ostavi kako je ako te ne ometa pri radu.

Imam Ubuntu na kompu već, ali koristim windows. Sve je ok u radu, a ionako danas ili sutra snimam 7-icu...

Ja nemam potpis!?
17 godina
neaktivan
Grafička kartica

Onda nema potrebe da se živciraš oko nečeg što je verovatno bug u OS-u.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Quark kaže...

Onda nema potrebe da se živciraš oko nečeg što je verovatno bug u OS-u.

Ne živciram se, samo me je zanimalo što je...

Ja nemam potpis!?
16 godina
odjavljen
Grafička kartica

Evo informacije radi, sada na 7-ici je opet 256, hehe.

Ja nemam potpis!?
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice