Dva ogromna monitora

poruka: 17
|
čitano: 1.604
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Dva ogromna monitora

Bogdaj ljudi. Za početak, ja se slabo kužim u hardver, ja sam samo web programer, pa sam sad naletio na problematiku s kojom se ne znam pozabavit.

Dobio sam naime želju za još jednim monitorom, ali ne znam kolika mi grafička za to treba. Moj trenutni monitor je LG FLATRON W2241S 21.6'' (i drugi će bit isti takav), a grafička koju trenutno imam je nVidia GeForce 6200 TurboCache s 512 MB i trenutno radi na 74 °C (ne znam nać jel 128 ili 256 bitna). To je valjda sve od bitnih stvari, ne znam jel bitno (možda radi driverske potpore), radim na Ubuntu.

Dakle, radi planiranja svih troškova me zanima da li da očekujem da će to normalno radit ili ću morat investirati i u grafičku? Grafička kartica ima dva izlaza, međutim jedan je DVI, drugi je onaj "obični" pa mi to izgleda kao da nije predviđena za dva monitora, nego samo za ovaj ili onaj sistem... 

Unaprijed se zahvaljujem.

čist kod, duga ljubav
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dva ogromna monitora

Ja bi kupio noviju grafu, no reci ti nama kolko love imaš na raspolaganju?

Klikni HVALA, tvoj jedan klik meni puno znači!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Dva ogromna monitora
Fićo_CoD 5 kaže...

Ja bi kupio noviju grafu, no reci ti nama kolko love imaš na raspolaganju?

Pa kajjaznam, kolko treba.. Bilo bi najidealnije da se nađe najjeftinije rješenje koje će radit, al ako zatreba neka uber grafička jebiga radije ću je kupit nego da neam drugi monitor..

S druge strane to što ti kažeš "ja bi kupio", da li to znači da s ovim neće radit ili je to tek tolko da se ima za potegnut kad treba? Mislim, igrama se ne bavim tak da neće trebat neka special snaga. Najzahtjevnija stvar koju ću ikad pokrenut je Flash CS4 na Win 7

čist kod, duga ljubav
16 godina
neaktivan
pedo bear kaže...

S druge strane to što ti kažeš "ja bi kupio", da li to znači da s ovim neće radit ili je to tek tolko da se ima za potegnut kad treba?

Ovo drugo, uzmi neku jeftiniju od 1 GB i bit će dosta, sad žurim, budem ti poslije stavio link

17 godina
Dva ogromna monitora

Grafika ce ti trebat novija tj bolja.. ali ne skupa, kolko sam shvatio igre te ne zanimaju.. najvjerojatnije bi se zadovoljio sa nekom low - med end grafom a takvih fala bogu ima.

ono sta mene zanima prije nego ti preporucim grafu je koju maticnu plocu imas i koje napajanje.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
toxic kaže...

ono sta mene zanima prije nego ti preporucim grafu je koju maticnu plocu imas i koje napajanje.

Gigabyte GA-P31-DS3L

MS industrial KY-400ATX

čist kod, duga ljubav
16 godina
neaktivan
Dva ogromna monitora

Evo je, uz to bi ja promjenio i napajanje 

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.12.2009 18:27 (Fićo_CoD 5).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
pedo bear kaže...
toxic kaže...

Gigabyte GA-P31-DS3L

MS industrial KY-400ATX

ovako ovdje vidim jednu stvar koju mjenjaj pod obavezno a to je napajanje. to je nekvalitetno napajanje i zbog tog napajanja ti moze izac veca piz..darija

ovako ja sam ti nesto iskombiniro pa ti vidi da li mozes izdvojit tolko novaca ili ne.

ovo napajanje ce ti biti sasvim dovoljno

klik

te je moja preporuka ova graficka

klik

eto pa ti vidi

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.12.2009 18:28 (toxic).
16 godina
neaktivan
toxic kaže...

klik

Ja bi radije išao na VTX 4670 jer je ovaj Sapphireov hladnjak šrot.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.12.2009 18:30 (Fićo_CoD 5).
17 godina
Fićo_CoD 5 kaže...
toxic kaže...

klik

Ja bi radije išao na VTX 4670 jer je ovaj Sapphireov hladnjak šrot.

sve jedno.. moze uzet koju oce cijene su ionako tu negdje

15 godina
neaktivan
Dva ogromna monitora

Eh, da .. Zaboravio sam spomenuti da Linux ima puno problema s ATijem. U zadnjim verzijama su čak počele radit, i to čak dovoljno dobro za radit na njima, ali ni blizu nVidiji. Pa ako može samo neki nVidijin ekvivalent ovim grafičkim karticama. Inače cjenovni rang mi je sasvim ok (nisam ni znao da su napajanja danas tako jeftina). 

čist kod, duga ljubav
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.12.2009 18:41 (pedo bear).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dva ogromna monitora

Evo ova je solidna.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dva ogromna monitora

Ouki douki, hvala vam puno!! 

Ako ne bude daljnjih rasprava, onda je to moja nova konfiguracija. Postam sliku kad dopeljam novi monitor  Smijeh

Hvala još jednom! 

čist kod, duga ljubav
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Fićo_CoD 5 kaže...

Evo ova je solidna.

hm kolko sma vidio ta nemda 2 dvia nego dvi + vga +hdmi sta znaci da ce za drugi monitor morat koristit pretvarac iz analognog u digtalni signal..

neka proba do 9800gt otic, ako ne onda 9600gt

16 godina
neaktivan
toxic kaže...
Fićo_CoD 5 kaže...

Evo ova je solidna.

hm kolko sma vidio ta nemda 2 dvia nego dvi + vga +hdmi sta znaci da ce za drugi monitor morat koristit pretvarac iz analognog u digtalni signal..

neka proba do 9800gt otic, ako ne onda 9600gt

Pa valjda "pretvarač" dođe uz grafu, ja sam dobio Neodlučan

16 godina
odjavljen
Dva ogromna monitora

al mu nebi bilo bolje neka od "profesionalnih" grafickih jer ipak mu ne treba za igranje vec za posao.

znam da ati ima FIRE GL graficke ali se ne mogu sjetit kako se zovu nvidiine "profesionalke",posto je rekao da ati ne radi dobro na ubuntu ili cemu vec.

JESUS SAVES!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Zovu se quadro, jako su skupe i nedostupne u hrvatskoj, i prejake za ono što njemu treba.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice