Ovako, moja xfx 4870 1GB se dosta zagrijava oko memorijskih čipova, a tamo samo ima pasivne hladnjake. GPU se normalno hladi iako sam ručno podesio brzinu ventilatora na 80% (malo se čuje, nezamjetljivo), pod opterečenjem prikazuje temperaturu nikad višu od 77°C, al to je na GPU, al na ostatku je ziher veća, trebao bi izmjerit.
za sad sve funkcionira besprijekorno, iako ne igram neke full zahtjevne igre (nisam probao crysis), al bi si to htio nekako riješit pa me zanima dal ima netko iskustva s time
stavit dodatno hlađenje na grafulju? možete objasnit kako se to napravi? dodatne preporuke?

Jaka je samo ima mane kao sve na svijetu moj frende! I ja imam HD4870 1GB samo ti još imaš drukčije hladjenje jer XFX moja Sapphire, a ja imam bolje hladjenje jer sam uzo neš kasnije nego su te prve iz serije izašle, a ono dual-slot cooler. Ja igram sa ventom na 38% i temperature su mi 47°C u idle kad komp ne radi niš samo stoji na desktopu i u Crysis na High detaljima nakon po ure torture ide oko 68°C što jako dobro izgleda kako se inače može grijati. Zato. Ja sam u ATI Overdrive podesio Manual fan Speed i stalno mi stoji tako. Mislim čak da može grafa izdržala i veće no neda mi se riskirat. Tako sam načuo negdi...