Dodatno hlađenje za HD 4870

poruka: 16
|
čitano: 5.374
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran

Ovako, moja xfx 4870 1GB se dosta zagrijava oko memorijskih čipova, a tamo samo ima pasivne hladnjake. GPU se normalno hladi iako sam ručno podesio brzinu ventilatora na 80% (malo se čuje, nezamjetljivo), pod opterečenjem prikazuje temperaturu nikad višu od 77°C, al to je na GPU, al na ostatku je ziher veća, trebao bi izmjerit.

za sad sve funkcionira besprijekorno, iako ne igram neke full zahtjevne igre (nisam probao crysis), al bi si to htio nekako riješit pa me zanima dal ima netko iskustva s time

stavit dodatno hlađenje na grafulju? možete objasnit kako se to napravi? dodatne preporuke?

"Stay a while and listen..."
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Dodatno hlađenje za HD 4870
nem potrebe za dodatnim hladenjem ako neces clockat :)
addicted to HD :)
17 godina
neaktivan

ja bi recimo stavio gore accelero s1 i na njega dva 120mm venta i na chipove pasivne hladnjake koji se dobiju sa accelerom.

ja imam accelerom na 4850 i mogu ti reci da se je sa tvornickim kulerom jako grijala na 80 full load a kad sam stavio accelero temp je pala na 50 full load Cool

P.S    skini GPU-Z    i onda kad otovris program kliknes gore na sesnors i vidis temp na jezgri na chipovima i tako to

Laser fan [url=http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=781378][img]http://valid.canardpc.com/cache/banner/781378.png[/img][/url]
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.10.2009 18:16 (viper).
16 godina
protjeran
benko kaže...
nem potrebe za dodatnim hladenjem ako neces clockat :)

istina, al mi se na stalkeru znao komp restartat i nakon toga se nisu windowsi digli pa je samo vent radio na 100%

kad sam ukljucio ati owerdrive i rucno podesio da se vent stalno vrti na 80% sve radi ok. gpu clocl je smanjen na 600MHz, a memory clock 750MHz. tvornički je gpu 750, a memory 950

17 godina
protjeran

Ma ne moraš ništa brinuti to ti je takva grafa!Viče Jaka je samo ima mane kao sve na svijetu moj frende! I ja imam HD4870 1GB samo ti još imaš drukčije hladjenje jer XFX moja Sapphire, a ja imam bolje hladjenje jer sam uzo neš kasnije nego su te prve iz serije izašle, a ono dual-slot cooler. Ja igram sa ventom na 38% i temperature su mi 47°C u idle kad komp ne radi niš samo stoji na desktopu i u Crysis na High detaljima nakon po ure torture ide oko 68°C što jako dobro izgleda kako se inače može grijati. Zato. Ja sam u ATI Overdrive podesio Manual fan Speed i stalno mi stoji tako. Mislim čak da može grafa izdržala i veće no neda mi se riskirat. Tako sam načuo negdi...Belji se

Polly wants a cracker-think I should get off of her first
16 godina
protjeran
stoncin3 kaže...

Ma ne moraš ništa brinuti to ti je takva grafa!Viče Jaka je samo ima mane kao sve na svijetu moj frende! I ja imam HD4870 1GB samo ti još imaš drukčije hladjenje jer XFX moja Sapphire, a ja imam bolje hladjenje jer sam uzo neš kasnije nego su te prve iz serije izašle, a ono dual-slot cooler. Ja igram sa ventom na 38% i temperature su mi 47°C u idle kad komp ne radi niš samo stoji na desktopu i u Crysis na High detaljima nakon po ure torture ide oko 68°C što jako dobro izgleda kako se inače može grijati. Zato. Ja sam u ATI Overdrive podesio Manual fan Speed i stalno mi stoji tako. Mislim čak da može grafa izdržala i veće no neda mi se riskirat. Tako sam načuo negdi...Belji se

bitno da se vrti Cool neću ju ništa dirat

ionak planiram sljedeće godine uzet neku DX11 grafulju, a do tad će izdržat

17 godina
protjeran

stavi fan speed na 50 ili 60 okretaja posto i uživaj to bi trebalo hladiti i najzahtjevnije (performanse)Belji se

Polly wants a cracker-think I should get off of her first
15 godina
neaktivan

Meni je graficka na 0%. Sto to znaci? I vrti se na 2349rpm u ideal.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

znaci da nije opterecena i da se vent vrti na spomenutom broju okretaja

0 0 hvala 0
15 godina
the_dammed kaže...

Meni je graficka na 0%. Sto to znaci? I vrti se na 2349rpm u ideal.

Kakve su ti temperature u everestu?

15 godina

Zašto mi GPU-Z pokazuje fan speed=1 RPM?To mi se čini nemoguće.

Grafička je Sapphire HD4870 1Gb.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Regular John 19 kaže...

Zašto mi GPU-Z pokazuje fan speed=1 RPM?To mi se čini nemoguće.

Grafička je Sapphire HD4870 1Gb.

Gledaj te gluposti te ne trebaju brinit ako su ti temperature ok. Zato te i pitam da vidiš u everestu kakve su ti temperatute grafičke kartice. Meni isto pišu slični podaci kao i tebi ono šta si reka 0 itd. Ako su ti temperature ok grafička kartica kao i njen hladnjak rade uredno svoj posao. Ako temperature nisu ok onda je to druga stvar pa čemo vidit šta dalje.

15 godina
neaktivan

GPU dioda DispIO 38C

GPU dioda MemIO 32C

GPU dioda arnyalo 35C

15 godina

GPU dioda (DispIO)    40 °C  (104 °F)

GPU dioda (MemIO)    56 °C  (133 °F)

GPU dioda (arnyalo)    42 °C  (108 °F)    

Meni se to čini u redu.Ili?Vent je podešen na 60%.                      

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

To su sve uredne temperature i nema brige.

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

A jeli mi se prebrzo vrti? Mislim, vidio sam da se govori o nekim postotcima, pa me to zanima, nije mi jasno.

Tj, šta znaci kad neko kaze da je hladnjak manualno stavio na 30%?

Čini mi se da je previše da se hladnjak grafičke vrti 2350 okretaja, u Ideal. Mene buni i to što kraj broja okretaja je oznaka (0%). Sto to znaci? Govorim o Everestu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.11.2009 22:21 (the_dammed).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice