CrossFire Vodič

poruka: 501
|
čitano: 207.259
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: CrossFire Vodič
Haf932 kaže...

Nemoj ni gledat te referentne grafe s slabim hladnjacima i jos rabljene ! Ne vrijede toliko nikako ! Za iste novce se nađe nova R9 280X , u rangu s HD7970 !

bome kad sam pogledao cjene u ducanima imas pravo ali pitanje je dali moze moje napajanje podrzat tu 280x graficku ?

po statistikama je onako mrvicu bolja 7970 http://www.hwcompare.com/15861/radeon-hd-7970-vs-radeon-r9-280x/

?

Pero
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.12.2013 22:57 (Legolasij).
16 godina
neaktivan
Legolasij kaže...
Haf932 kaže...

Nemoj ni gledat te referentne grafe s slabim hladnjacima i jos rabljene ! Ne vrijede toliko nikako ! Za iste novce se nađe nova R9 280X , u rangu s HD7970 !

bome kad sam pogledao cjene u ducanima imas pravo ali pitanje je dali moze moje napajanje podrzat tu 280x graficku ?

po statistikama je onako mrvicu bolja 7970 http://www.hwcompare.com/15861/radeon-hd-7970-vs-radeon-r9-280x/

?

ako budeš kupoval R9 280x  ili 7970 onda definitivno novo napajanje.možda bi držalo i ovo staro napajanje,ali bi sigurno radilo non stop u full loadu i zaboravi na oc.(ja bi ga definitivno promjenil za neku takvu karticu)

evo pitaj tu pa vidi kaj ti budu rekli.

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.12.2013 9:58 (jura).
10 godina
neaktivan
CrossFire Vodič

Pozdrav. Imam gpu AMD HD 6670 ddr5 1G,i sad bi da vidim mogu li staviti jos jednu.Racunar mi je E6750 rade mi sve igre.Molio bi da mi odgovorite za crossfire da li moze. Sve da mi napisete ako moze. maticna mi je 0GM819 Dell. Hvala ako odgovorite.

emir
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
emix kaže...

Pozdrav. Imam gpu AMD HD 6670 ddr5 1G,i sad bi da vidim mogu li staviti jos jednu.Racunar mi je E6750 rade mi sve igre.Molio bi da mi odgovorite za crossfire da li moze. Sve da mi napisete ako moze. maticna mi je 0GM819 Dell. Hvala ako odgovorite.

ne može i neisplativo

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.12.2013 14:46 (jura).
12 godina
neaktivan
CrossFire Vodič

Zanima me koliko bi uspio dobiti na performansama da stavim jos jednu 7850 karticu zajedno sa ovom vec mojom ugradenom u CrossFire? Dali ce napajanje ovo moje uspjeti to sve podrzati. (Moj PC) Racunalo radi

Video montazu.  Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
mserfezi kaže...

Zanima me koliko bi uspio dobiti na performansama da stavim jos jednu 7850 karticu zajedno sa ovom vec mojom ugradenom u CrossFire? Dali ce napajanje ovo moje uspjeti to sve podrzati. (Moj PC) Racunalo radi

Video montazu.  Hvala!

ne isplati se jer sa dvije 7850 imaš dosta GPU snage al nemaš dovoljno memorije na kartici jer se memorije ne zbrajaju što na kraju dovodi do toga da npr. BF3 staviš sve na max i ponestane memorije za učitavanje txtura i onda grafa krene koristit RAM koji je uspori sve i na kraju dobiješ minimalno povećanje performansi, a potrošiš para ko da si uzeo odmah 7950

isprobao sam to sa dvije 7870 u crossu i ono treba im prek 2GB memorije za BF3 i FPS na kraju bude oko 60, a ovak igram na prosječno 80 sa smanjenim filterima

nesiplati se niš manje od 7950 crossat

16 godina
CrossFire Vodič

ali ako hoces igrat non gpu,cpu based igre ..bice ok taj

cross ... No ja bi ti ipak preporucio da uzmes 280x

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
mserfezi kaže...

Video montazu.  Hvala!

Da ali komp nije za igranje igica. Vise je za obradu multimedije, Adobe After effects Photoshop itd. 

Sta preporucate za taj segment rada. (Mislio sam da performanse povecam kroz spajanje 2-kartice 7850 2GB) sa CrossFire. 

Ili uzeti noviju generaciju kartica i odmah staviti 2kom u crossfire. (Koliko ce to poboljsati.) TX

11 godina
neaktivan
CrossFire Vodič

Mislim da bi ti najpametnije bilo prodati tvoju 7850 i dodati još ostatak love koliko imaš tj sada planiras potrositi i uzeti jednu grafu sto bolju :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
CrossFire Vodič

Imam par pitanja u vezi uparivanja dvije grafičke pa ako netko može malo pojasniti kako to funkcionira.  

Znači igram se na 1080p monitoru i imam R9270 grafičku.  Za recimo godinu dana grafička nije dovoljno jaka za neku novu igricu koja je izašla pa se postavlja pitanje da li uzeti još jednu takvu istu ili ovu prodati pa kupiti nešto jače.  Koliko su bolje performanse sa dvije iste grafičke u postocima?  

Da li se uparivanje grafičkih kartica isplati samo za high end grafičke? 

Ova moja sad košta 1300 kn, znači x2 to je 2600 što je u rangu sa R9 280x. Da li ću ja dobiti slične performanse sa dvije 270? 

Kako vi koji igrate dosta često birate grafičke kartice, da li uzimate odmah u startu jače ili planirate poslije dodavati još jednu? 

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
CrossFire Vodič

Uvijek je bolje uzeti jednu jaču... Crossfire sustav troši više struje, driveri nisu baš stabilni, uopće ti se sistem, tj konfiguracija više grije i na kraju što je i najbitnije , dobit ćeš lošije rezultate nego sa jednom jačom :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
CrossFire Vodič
Vidim po testovima da su dvije 270x u rangu r9 290 cak i jace. I dodju oko 2600 kn. Jel se isplati danas ici na to? Jel ima micro stutteringa i jos nekih problema, nek se javi netko ko ima crossfire.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HDtommy kaže...
Vidim po testovima da su dvije 270x u rangu r9 290 cak i jace. I dodju oko 2600 kn. Jel se isplati danas ici na to? Jel ima micro stutteringa i jos nekih problema, nek se javi netko ko ima crossfire.

Evo jedan test ako već nisi procitao. Ispada da su 270/270x vrlo dobra kupnja za crossfire.  

http://www.pcekspert.com/articles/1096-3.html

11 godina

@tkalcho

jesi mozda negdi nacuo ili nasao review za msi 270x u crossfireu?

14 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

@tkalcho

jesi mozda negdi nacuo ili nasao review za msi 270x u crossfireu?

Za MSI nisam, ako nadjes podijeli.  

Ovdje je za Gigabyte 

http://forums.hardwarezone.com.sg/hardware-clinic-2/gigabyte-r9-270x-oc-2gd-single-cross-fire-4441920.html

13 godina
CrossFire Vodič

Mojeg prijatelja zanima par stvari.Procitao je da mogu ici grafe istih serija u njegovom slučaju HD77XX,on sada ima HD7790 i ima priliku da uzme HD7770 za 600Kn s garom od 1g pa ga zanima dali bi CF radio s HD7790 i HD7770?? Napajanje CX450W,matičnu je dobio od staroga MSI K9A2 Platinum((Nikad čuo xD)) i ima Phenom x4 9650 AM2+ pa ga zanima dali taj proc može izdržati taj CF?? Ionako če mjenjati matičnu i proc na AM3 i neki quad.

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
tkalcho kaže...

Za MSI nisam, ako nadjes podijeli.  

Takodjer :)

12 godina
CrossFire Vodič

Pozz,zanima me da li je moguc CrossFire sa ovim kompom i koja grafa bi dobro dosla?

CPU-iNTEL quad core (q2600) 2.4GHz

RAM-4GB ddr 3

GPU-Radeon 4650 1GB

MBO-Gigabyte 6-QUAD/S Series

Napajanje-700W.

E sada me zanima,koja bi grafa bila dobra za Crossfire?Lik bi potrosio oko 600 kuna za drugu grafu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Endymon kaže...

Pozz,zanima me da li je moguc CrossFire sa ovim kompom i koja grafa bi dobro dosla?

CPU-iNTEL quad core (q2600) 2.4GHz

RAM-4GB ddr 3

GPU-Radeon 4650 1GB

MBO-Gigabyte 6-QUAD/S Series

Napajanje-700W.

E sada me zanima,koja bi grafa bila dobra za Crossfire?Lik bi potrosio oko 600 kuna za drugu grafu...

pametnije bi mu bilo da proda postojeću i kupi HD 7770.i dobije veće performanse sa jednom karticom i manje potrošnje nego da ide stavljati još jednu 4650 u crossfire.

13 godina
Strm kaže...

Mojeg prijatelja zanima par stvari.Procitao je da mogu ici grafe istih serija u njegovom slučaju HD77XX,on sada ima HD7790 i ima priliku da uzme HD7770 za 600Kn s garom od 1g pa ga zanima dali bi CF radio s HD7790 i HD7770?? Napajanje CX450W,matičnu je dobio od staroga MSI K9A2 Platinum((Nikad čuo xD)) i ima Phenom x4 9650 AM2+ pa ga zanima dali taj proc može izdržati taj CF?? Ionako če mjenjati matičnu i proc na AM3 i neki quad.

itko?

Strm
10 godina
protjeran
CrossFire Vodič

bi li vidio razliku u fps u igrama ako crossfiream hd 7770,imam asus p8z77 m pro,seasonic m12 520gm 520w  i i3 2120????

bili i3 bottleneckao te grafe????

0 0 hvala 0
14 godina

Da , bilo bi bottlenecka ! Jedna HD7770 mu je taman !  Za dvije takve grafe bi morao imati quad-core proca !

Music As A Weapon !!
10 godina
protjeran

a moze li AMD athlon ii x4 740????

13 godina

Neki i5 minimalno za crossfire treba. Najbolje i7 da budeš malo više future-proof.

13 godina
neaktivan
CrossFire Vodič

Ne razumijem se bas u CrossFire, te ako bi mi netko mogao pojasniti neke sitnice. Imam Intelovu DP35DP plocu koja ima jedan PCI-eX16 utor i 2 PCI-eX1 utora. E sad ta je maticna na intelovom p35 chipsetu koji "navodno" podrzava crossfire. Trenutacno imam ATI 5670 ,a imam ju priliku upariti sa ATI 5570. Zanima me da li je na ovoj mojoj ploci to moguce zbog razlicite brzine utora.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Bado kaže...

Ne razumijem se bas u CrossFire, te ako bi mi netko mogao pojasniti neke sitnice. Imam Intelovu DP35DP plocu koja ima jedan PCI-eX16 utor i 2 PCI-eX1 utora. E sad ta je maticna na intelovom p35 chipsetu koji "navodno" podrzava crossfire. Trenutacno imam ATI 5670 ,a imam ju priliku upariti sa ATI 5570. Zanima me da li je na ovoj mojoj ploci to moguce zbog razlicite brzine utora.

ta ploča ima jedan utor za grafičku (PCI-e x16) i nemožeš na nju staviti drugu grafičku karticu.

13 godina
neaktivan

Hvala!

13 godina
neaktivan
CrossFire Vodič

Poz imam ati 6870 grafiku i jos jednu asus 5850 dali je moguce spojiti ove dvije grafike da rade u CF?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
mirkossam kaže...

Poz imam ati 6870 grafiku i jos jednu asus 5850 dali je moguce spojiti ove dvije grafike da rade u CF?

nije moguće

13 godina
neaktivan
BoobZ kaže...
mirkossam kaže...

nije moguće

Sta je problem vidim da 4870 i 5870 mogu u CF

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice