E ovako kupio sam doticnu grafu za 700 kn moje pitanje je dali je to ok cijena za koju sam je dobio ? ... vidim u euro truck simulator 2 kad stavim sve na maxed out 20 fps-a imam i kad pomaknem misem dok sam u kabini naglo mi fps padne ..e sad dali se ta grafa moze overclockat i dal se sta dobije puno kod nje? na sta trebam pazit dok clockam i dali je bolje da se mjenjam sa nekim za 7850 ili bi mogo sa clockom dobit performanse kao sto ona ima? clockao sam inace procesore i graficke ali nikad nisam nvidie grafe ,inace sam sa ati koristio overdrive :)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja osobno ne bih dao danas 700 kuna za 460gtx 768mb.
I ne, nećeš dostići 7850 sa klokanjem grafe
Ja osobno ne bih dao danas 700 kuna za 460gtx 768mb.
I ne, nećeš dostići 7850 sa klokanjem grafe
jos mi je tip reko da sam je**** prosao -.-" ... znaci bolje da ju ne diram i rijesim je se ?
E ovako kupio sam doticnu grafu za 700 kn moje pitanje je dali je to ok cijena za koju sam je dobio ? ... vidim u euro truck simulator 2 kad stavim sve na maxed out 20 fps-a imam i kad pomaknem misem dok sam u kabini naglo mi fps padne ..e sad dali se ta grafa moze overclockat i dal se sta dobije puno kod nje? na sta trebam pazit dok clockam i dali je bolje da se mjenjam sa nekim za 7850 ili bi mogo sa clockom dobit performanse kao sto ona ima? clockao sam inace procesore i graficke ali nikad nisam nvidie grafe ,inace sam sa ati koristio overdrive :)
Cijena za koju si dobio grafu je ok,iako si mogao i bolje proc jer je to verzija sa 768 memorije,ja sam nasao 1 gb i to oc verziju za 650 kn...
Nemoguce da ti trza sa tom grafom i sa tim procesorom,pogotovo ako si jos malo clocknuo procesor nebi trebalo trzat niti malo...Provjeri da nije nesto do igre ili do postavki,ako ne do toga onda provjeri kakvo je stanje s grafom,malo testiraj te probaj ostale igre pa ces vidit,ali ova konfa bi to trebala jest za dorucak a ne da trza,pa neki to gone na starim intelovim dulacima i grafom 4850 na full a ti da ne mozes na gtx 460 768 gb i 965 be,wtf???
i ja se pitam..skaliranje sam stavio na 400% i zbog toga steka ali nebi trebalo..e da bio je problemnakon sto bi instaliro njene drivere kad bi se dizo windows monitor bi mi oso u power saving mode ali eto nestalo je ?!?
i ja se pitam..skaliranje sam stavio na 400% i zbog toga steka ali nebi trebalo..e da bio je problemnakon sto bi instaliro njene drivere kad bi se dizo windows monitor bi mi oso u power saving mode ali eto nestalo je ?!?
i da nemogu clockat proc jer mi je cooler koji sam kupio valjda neispravan pa sad imam tvornicki od AMD-a.. i da procesor nije ni priblizno na 100% ali pod gpu load mi je skroz na 100% ...valjda zato sto nema dovoljno memorije mada to nebi trebalo nista odredivat niti znacit?
i da nemogu clockat proc jer mi je cooler koji sam kupio valjda neispravan pa sad imam tvornicki od AMD-a
Nemoj se patit sa ti skaliranjem pusti to na miru...Probaj prvo sa driver sweeperom i drver clenaer pro ocisti sve drivere pa stavi najnovije-to ponovno napravi pa onda vidi oce ti bacat opet isti problem,ako bde bacao,probaj malo procackaj opcije od grafe u nvidia postavkama,ako ne bude tkao islo onda opet ponovi ovaj gore korak,znaci pocisti sve detaljno sa ova dva programa i stavi starije drivere,probaj koliko treba njih,i onda isprobaj igru i vidi kako radi...Ali prije nego sta sve napravis prbaj neku drugu igru i vidi kako ide,pa to nebi trebalno nista zezat,nije to staro sto godina sve,ipak je to dobra i grafa i procesor...
Ako imas stock cooler onda nemoj clockat,nabavi cooler za 100-150 kn vec i to je to,mijenja ono svoje razno,sve i svasta za neki posteni cooler i imas sve sto ti treba za posten komp...
citaj gore sigurno nisi stigo procitat... ne ali puno znaci to 400% sto je ..jer kad stavim na nula sve je mutno :S ... neznam mozda kad budem stavio win na novo ce se sve sredit..gta 4 sa ENB ili kako s evec zove 40 i nes fpsa ..super :)
citaj gore sigurno nisi stigo procitat... ne ali puno znaci to 400% sto je ..jer kad stavim na nula sve je mutno :S ... neznam mozda kad budem stavio win na novo ce se sve sredit..gta 4 sa ENB ili kako s evec zove 40 i nes fpsa ..super :)
ma jesam,nemoj je clockat bzvz kad je i ovako dobra kazem ti,a i sad kad si je nabavio iskoristi je dobro jer je to jos uvijek dobra grafa,ako pak imas love i hoces zamijenit nju za hd 7850 mozes i to,daleko od toga ali mislim da nisi probao sve opcije da ti simulator 2 radi kako spada pa se stoga nemoj razocarat odmah u grafu i ici trazit drugu jer nema potreba...Eto onda stavi win novi goremstavi drivere ovako kako sam ti rekao,malcice clockni procesor i sa stock coolerom ako mozes podnosit buku i uzivaj,tu ne smije bit problema vjeruj...
Eto sam si rekao da u gta sve stima stoga u ovoj slabijoj igri il steka zbog same igre,ili zbog drivera ili zbog kompa i windoza...
ma jesam,nemoj je clockat bzvz kad je i ovako dobra kazem ti,a i sad kad si je nabavio iskoristi je dobro jer je to jos uvijek dobra grafa,ako pak imas love i hoces zamijenit nju za hd 7850 mozes i to,daleko od toga ali mislim da nisi probao sve opcije da ti simulator 2 radi kako spada pa se stoga nemoj razocarat odmah u grafu i ici trazit drugu jer nema potreba...Eto onda stavi win novi goremstavi drivere ovako kako sam ti rekao,malcice clockni procesor i sa stock coolerom ako mozes podnosit buku i uzivaj,tu ne smije bit problema vjeruj...
Eto sam si rekao da u gta sve stima stoga u ovoj slabijoj igri il steka zbog same igre,ili zbog drivera ili zbog kompa i windoza...
prije ce bit zbog windowsa..zasto clockat izvanredan proc? ni gta 4 ne steka kamoli ce simulator taj... kazem ti proc nije usko grlo nit se koristi 60-70 posto koliko sam vidio dok sam igro
prije ce bit zbog windowsa..zasto clockat izvanredan proc? ni gta 4 ne steka kamoli ce simulator taj... kazem ti proc nije usko grlo nit se koristi 60-70 posto koliko sam vidio dok sam igro
Vidi,rijesi pa javi... pa clockat iz znatizelje jao,kao da je to tesko zakljucit,to se mora probat malo clcokat pa makar i na stock coolru...ma naravno da nije,pa to sam ti odmah rekao,kakvo mijenjanje grafe i te gluposti kad je grafa jos odlicna...
evo update: problem i dalje..napravio sam win na novo drivere najnovije stavio i opet 20 fps-a dobijem i lagga mi na maksimali a grafa zakucana na 99% wtf?!?!
Kako se ponaša u ostalim igrama? Isto loš performance ili je ok? Probaj odvrtiti heaven benchmark na defaultu pa postaj SS.
Imam istu grafičku pa me eto zanima, iako nisam imao problema sa njom (upgradeao sa HD4850).
Kako se ponaša u ostalim igrama? Isto loš performance ili je ok? Probaj odvrtiti heaven benchmark na defaultu pa postaj SS.
Imam istu grafičku pa me eto zanima, iako nisam imao problema sa njom (upgradeao sa HD4850).
pa bf bad company 2 bez beda 30 fps sve ide a ovo nece :S
evo dok igram igru
proc je na 50% niti
a grafa na 80% zasto ju nemoze zakucat na maximalu ? :(
Si probao vise igara ? Mozda ti je ukljucen V-sync ?
Si probao vise igara ? Mozda ti je ukljucen V-sync ?
iskljucio sam ga.. ma sve igre super rade..evo sad kad sam skaliranje stavio na nize grafa zakuacana na 99% sto znaci nemogu igrat na max igru ..pa sta je tolko zahtjevna ? :S