ATI/Nvidia iskustvo

poruka: 217
|
čitano: 38.729
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
RE: ATI/Nvidia iskustvo
sk8 4 life kaže...
Miro kaže...
 pa i hocu...jer mi je dosta aaaa nVidia je na reklami kad uđeš u crisis pa misle da je taj "marketing" trik kao nVidia bolja za tu igru a ATI ne valja pa izađe svađa a mislim da kad bi pokrenuli temu o sexu vjerovatno bi bilo kartona!!!Smijeh
 Bez brige - i ovdje sam ih sada podijelio hrpicu! Cool

Uopće ne pratim ovakve teme, ali je došla prijava pa navratih...
17 godina
ATI/Nvidia iskustvo

Evo ovako od ATI grafičkih sam posjedovao: serije Radeon od ATI 9000 (64MB, 128bit, AGP x4), Sapphire 9200 (256MB, 128bit, AGP x8), Gigabyte 9550 (128MB, 128bit, AGP x8), Gigabyte X1600Pro (128MB, 128bit, PCI-e  x16), Powercolor 2600XT (256MB, 128bit, PCI-e x16) te trenutna je Sapphire 3870 (512MB, 256bit, PCI-e x16). Do sada stvarno nikakvih problema s njima osim sa ove dvije zadnje koje jednostavno ne mogu natjerati da mi monitor LG L204WT radi preko DVI kabla (isprobao sam sve kako bi proradilo, no jednostavno sam se pomirio da ta grafa i monitor ne surađuju najbolje). I dok ne naiđem na neki ozbiljniji problem koji će me zasmetati ne prelazim na Nvidiu, a do tada samo ATI. Što se tiče samog clokanja niti jedna me se nije previše dojmila kao Gigabyte 9550, koja se clockala kao blesava.

AMD Athlon64 X2 6000+, oc 6400 || Sapphire HD3870 512MB GDDR4 || 4 x 2Gb Kingmax, 800Mhz || Asus M2R32-MVP || HDD Segate 250Gb, 16Mb || Chieftec power supply 650W Turbo Series
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.2.2009 22:10 (Branimir2412).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ATI/Nvidia iskustvo

Najveca zamjerka koju imam kod ATI-ja su driveri. fakat ih trebaju napisat isponova i ostaviti je... net framework na miru. :o) Ako prikopcas ATI-cu na HD TV problemi pocinju, ulazak u zonu sumraka. Hvala necu vise, sit sam. ATI me vise nece vidjeti sve dok nesto ne napravi na tom podrucju. Sa hardverske strane skidam ATI-ju kapu, svaka cast. 4870 je pravo remek djelo Osmijeh

X3220 (3.2 GHz) GTX 280 (700/1250) 8Gb ram (1000 MHz) 3 HD Seagate (1.8 T)
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.2.2009 19:04 (vtec emac).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
vtec emac kaže...

Najveca zamjerka koju imam kod ATI-ja su driveri. fakat ih trebaju napisat isponova i ostaviti je... net framework na miru. :o) Ako prikopcas ATI-cu na HD TV problemi pocinju, ulazak u zonu sumraka. Hvala necu vise, sit sam. ATI me vise nece vidjeti sve dok nesto ne napravi na tom podrucju. Sa hardverske strane skidam ATI-ju kapu, svaka cast. 4870 je pravo remek djelo Osmijeh

Kad neznas spoit HDMI, ja nemam nikakvih problema s tim, naprotin nVidija sere sa HDMI. Treba spoju DVI-HDMI adapter u onaj DVI na kojem ima onaj znak, kao neka strelica u krugu, i nema problema.
AMD Phenom 9950 2,6(OC3,0) /Zalman 8700LED/), DFI LanParty DK790FX M2RS, 2X 2GB OCZ, Reaper 1066MHz, CrossFire Club3D Radeon 4870+Toxic 4850, Hiper 730W.
17 godina
neaktivan

EHehh, znao sam da ce neko grubo odbrusit na moj komentar. Prvo, od kuda ti znas sto ja znam i kako mozes tvrdit sa tolikom sigurnoscu da ja nesto ne znam? Drugo, nema tu ovaj ili onaj konektor nego se tocno zna kako se sto zove.

Sve sto govorim govorim iz osobnog iskustva a ne na osnovu sto je neko izvalio negdje na webu... Imam dva Samsunga HD LCD 40" i 52". Imam ATI 4850  i GTX 280 prikopcan na isti televizor i znam tocno sto pricam. MC kompijuter mi je spojen preko DVI - HDMI cabla sa telkom. Kod ATI-ja sam zarobljen u 3 rezolucije (1980 x 1024, 1440 x 800 i 800 x xxx). Sve ostale rezolucije je nemoguce dobiti full screen. Nisam jedini sa tim problemom, preletio sam web uzduz i popreko. Eh sad, ista situacija sa GTX280 i problema nema, sve radi ko podmazano. Nisu to jedini problemi koje sam imao sa ATI driverima ali ovo je jedan od najkrupnijih kojeg nisam mogao ignorirati niti proci preko njega, nazalost. Mozda ovj problem sa nekim drugim HD TV iz druge kompanije ne postoji ali sa Samsungom mislim da bi trebalo raditi u svakom slucaju.

17 godina
neaktivan
vtec emac kaže...

EHehh, znao sam da ce neko grubo odbrusit na moj komentar. Prvo, od kuda ti znas sto ja znam i kako mozes tvrdit sa tolikom sigurnoscu da ja nesto ne znam? Drugo, nema tu ovaj ili onaj konektor nego se tocno zna kako se sto zove.

Sve sto govorim govorim iz osobnog iskustva a ne na osnovu sto je neko izvalio negdje na webu... Imam dva Samsunga HD LCD 40" i 52". Imam ATI 4850  i GTX 280 prikopcan na isti televizor i znam tocno sto pricam. MC kompijuter mi je spojen preko DVI - HDMI cabla sa telkom. Kod ATI-ja sam zarobljen u 3 rezolucije (1980 x 1024, 1440 x 800 i 800 x xxx). Sve ostale rezolucije je nemoguce dobiti full screen. Nisam jedini sa tim problemom, preletio sam web uzduz i popreko. Eh sad, ista situacija sa GTX280 i problema nema, sve radi ko podmazano. Nisu to jedini problemi koje sam imao sa ATI driverima ali ovo je jedan od najkrupnijih kojeg nisam mogao ignorirati niti proci preko njega, nazalost. Mozda ovj problem sa nekim drugim HD TV iz druge kompanije ne postoji ali sa Samsungom mislim da bi trebalo raditi u svakom slucaju.

Eto vidis da neznas cim je to iz tvog iskustva, jer neznas dodat rezolucije za HDMI, to se radi u CCC, ali problem je sto ti neznas, pa pljujes po ATi.
AMD Phenom 9950 2,6(OC3,0) /Zalman 8700LED/), DFI LanParty DK790FX M2RS, 2X 2GB OCZ, Reaper 1066MHz, CrossFire Club3D Radeon 4870+Toxic 4850, Hiper 730W.
16 godina
neaktivan

Stock hladnjak (naljepnica od gigabyta hehe) core 700 MHz (4870 je 725) a memorija na 1160 MHz.

Na MB nema utjecaja jer sav topao zrak izvlači ventilator.

Ja sam zadovoljen s tim

17 godina
ATI/Nvidia iskustvo

nisam spajao na lcd tv, ali sam spajao prek s-videa na katodni tv i mogao sam stavit sve reze kao i na monitoru.

HD4870 normalno radi na 750MHz. A memoriju mozes drzat i na 900MHz jer nema pomaka u fps-ima izmedu 900(3600MHz) i 1200MHz(4800MHz)

Konfa: athlon x2 5000+ BE @3,0Ghz /HD4870 512MB/ 2x2GB kingmax 800MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Gigabyte MA 770-ds3 rev2.0/ logitech x-530, Samsung T220(s-panel) LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr Windows 7 x86
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.2.2009 19:57 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

nisam spajao na lcd tv, ali sam spajao prek s-videa na katodni tv i mogao sam stavit sve reze kao i na monitoru.

Ma nije problem u ATi nego u njemu jer nezna, imas 2 rezolucije koje ti trebaju ako spajas na TV 1366x768 i 1920x1060, i tu je sva nauka.
17 godina
ATI/Nvidia iskustvo

LJUDI IZASLI 9.2 DRIVERI!!!! AJMO NA DOWNLOADANJEEEEEEEEEEEEEE

Konfa: athlon x2 5000+ BE @3,0Ghz /HD4870 512MB/ 2x2GB kingmax 800MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Gigabyte MA 770-ds3 rev2.0/ logitech x-530, Samsung T220(s-panel) LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr Windows 7 x86
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.2.2009 20:10 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ATI/Nvidia iskustvo

Nisam neki iskusni haker ili ne znam šta...ali da napišem svoje mišljenje...

U starom kompu imam ati sapphire od 256mb stara jedno 2-3 godine i znam da sam s njom uvijek imao problema s driverima...

U novom kompu, starom jednu godinu imam nVidiu 8600gts 512 mb i nemam ama baš nikakvih primjedbi , osim da je malo zastarila pa sad planiram piknut novu BFG-evu GTX 260 i poslije nje ću vjerovatno opet uzeti nVidiju jer mi se čini pouzdanijom...

P.S. Ipak ima nešto u onom "nVidia men't to be played"...

Intel Quad core q6600 4x2.44 GHz , 4gb RAM , nVidia GeForce 8600gts 512mb , Asus P5N32 SLI-Premium , 2x 320gb HDD WD Barracuda , Asus 400W
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

LJUDI IZASLI 9.12 DRIVERI!!!! AJMO NA DOWNLOADANJEEEEEEEEEEEEEE

valjda 9.2. Al kaj već???

Core 2 Quad Q6600, Gigabyte radeon HD4870, 4Gb DDR2 Kingmax 1066MHz, Gigabyte EP45 DS3, OCZ StealthXstream 600w, Pioneer 216D, Antec Three hundred, Seagate Baracuda 500Gb 32Mb cache, Samsung T220
17 godina
neaktivan

HEHEHEhe, jos uvijek si grub i neotesan. Naravno da znam za dodati sam svoju rezoluciju u CCC ali nazalost niti ona ne moze biti full screen. nije problem u rezoluciji nego je problem sto se neda razvuci da bude full screen. Znam i to da u CCC u HD dijelu panela ima opcija da se podesi razvacenje ali to radi samo u gore navedene 3 rezolucije nazalost. BTW ja ne pljujem po ATI-ju nimalo nego sam samo rekao da su im driveri katastrofa i u mom slucajeu je ludo da ostanem uz ATi sa takvim problemima.

17 godina
neaktivan
vtec emac kaže...

HEHEHEhe, jos uvijek si grub i neotesan. Naravno da znam za dodati sam svoju rezoluciju u CCC ali nazalost niti ona ne moze biti full screen. nije problem u rezoluciji nego je problem sto se neda razvuci da bude full screen. Znam i to da u CCC u HD dijelu panela ima opcija da se podesi razvacenje ali to radi samo u gore navedene 3 rezolucije nazalost. BTW ja ne pljujem po ATI-ju nimalo nego sam samo rekao da su im driveri katastrofa i u mom slucajeu je ludo da ostanem uz ATi sa takvim problemima.

HA HA
A da slucajno odes na TV na ono da automatski napravi sliku?
Dokazi da su im driveri katastrofa.
17 godina
neaktivan
ATI/Nvidia iskustvo

Imam asus radeon 3650, zadovoljan sam, nisam  neki uberzahtejvni igrac da mi svaka igra mora ici na high i sve moguce postavke na on.  Graficka je kostala nekih 700 kn i super obavlja svoju zadacu, imao sam jos  u obziru i 9500gt (nisam jos nikad koristio nvidiju).

Prije sam imao 9600se i 9600xt.

Sve radi kako treba i zasad ni ne pomisljam na nvidiju, jer smatram da ati nudi mnogo bolji odnos ulozeno/dobiveno.

AMD Athlon64 X2 5200+ 2.71 GHz , Asus Radeon HD3650, 2 GB RAM, 320 GB, Logitech X-530
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ATI/Nvidia iskustvo

neznam kako je to imat ATI , dosad sam imal samo Nvidie, nikad problema sa driverima, pregrijavanjem i sl.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Podesi sliku na TV? jel ti to meni ozbiljno? hahha stvarno se blamiras u punom smislu rijeci... Dokaz? GTX 280 istu stvar radi bez problema. nemoram cak niti razvlaciti sliku, automacki se dogadja bez ikakvih pitanja. Ne bih zelio biti grub ali... necu onda Namigiva

17 godina
vtec emac kaže...

Podesi sliku na TV? jel ti to meni ozbiljno? hahha stvarno se blamiras u punom smislu rijeci... Dokaz? GTX 280 istu stvar radi bez problema. nemoram cak niti razvlaciti sliku, automacki se dogadja bez ikakvih pitanja. Ne bih zelio biti grub ali... necu onda Namigiva

hmh meni kod 9800gtx isto nije razvukao sliku dobro radi tv-a nekada da nekada ne, sve zavisi i imam meni na tvu i stisnem dot by dot i sve sjedne na svoje mjesto bar meni,ako nisi pokusao pokusaj..
EVGA 790i FTW | Intel C2D E8400@Scythe Orochi@4.2ghz | Patriot 2 x 1gb DDR3 | 3 way SLI 9800gtx/+ 512mb | WD 320gb + HITACHI 500gb| Silverstone Zeus 750w| 22" Benq Wide Screen |Thermaltake Xaser VI
17 godina
neaktivan
toxic kaže...
vtec emac kaže...

hmh meni kod 9800gtx isto nije razvukao sliku dobro radi tv-a nekada da nekada ne, sve zavisi i imam meni na tvu i stisnem dot by dot i sve sjedne na svoje mjesto bar meni,ako nisi pokusao pokusaj..
 NE NE NE NE ATi i njegovi driveri su krivi  za to!! vtec emac bi rekao!!

16 godina
neaktivan
ATI/Nvidia iskustvo

Ja mislim da i atiju i nvidiji fali 3. konkurent na tržištu grafa... I to OZBILJAN konkurent cije su grafe jednako dobre ili cak i bolje od ati&nvidia grafa...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ATI/Nvidia iskustvo

A kaj se tice svađe da se ikako to moze napraviti ja bi kupio najjacu grafu od nvidie i najjacu grafu od atija i stavio ih u SLI...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Makavelii kaže...

Ja mislim da i atiju i nvidiji fali 3. konkurent na tržištu grafa... I to OZBILJAN konkurent cije su grafe jednako dobre ili cak i bolje od ati&nvidia grafa...

Istina, uvijek je bolje da je što više konkurenata...

ps- imas najbolji nick na forumu ;)    makaveli da don  ;)
Only God (& mod) can judge me
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.2.2009 21:16 (Core2Duo2).
17 godina
Makavelii kaže...

Pa intel ce uskoro "konkurirat" sa larabee-jem

Kak bi ti spoji ati i nvidia grafu u sli?? Mogu se spojit ali ne u sli. Vidio sam u hgspotu hibridne grafe sad koliko to valja???
17 godina
Hyperion kaže...
Makavelii kaže...

Pa intel ce uskoro "konkurirat" sa larabee-jem

Kak bi ti spoji ati i nvidia grafu u sli?? Mogu se spojit ali ne u sli. Vidio sam u hgspotu hibridne grafe sad koliko to valja???
 Napiso je "da se ikako može" spojit da bi to napravio, zna on da se nemože
EVGA 790i FTW | Intel C2D E8400@Scythe Orochi@4.2ghz | Patriot 2 x 1gb DDR3 | 3 way SLI 9800gtx/+ 512mb | WD 320gb + HITACHI 500gb| Silverstone Zeus 750w| 22" Benq Wide Screen |Thermaltake Xaser VI
17 godina
neaktivan
Ja stvarno ne razumijem sto ovdej nije jasno? ista konfiguracija, znaci isti samsung 1080p telkac, isti MC kompijuter, isti DVI-HDMI cabel, isti HDMI ulaz u telku i dvije razlicite kartice. Sa HIS 4850 Turbo sam zarobljen u tri rezolucije koje jedino radse u full screen-u dok sa GTX 280 rade ama bas sve rezolucije u full screen-u. Kako to objasniti nego neizglacani driveri? Hardverski gledano obe su kartice vrhunske i nema nikakvih problema. Osim toga to nije prva ATI kartica sa kojom sam imao slicnih problema. Dok aa prijasnjom 8800 GTX 640 takodjer nisam imao ama bas nikakvih problema. Kako to objasniti? Bez uvrede ali mmeni moje iskustvo govori da ATI treba "malko" usavrsiti svoje drivere. Da nisam imao tih problema nikada nebi uzeo GTX 280 golemog dinosaurusa negi bi si uzeo tehnoloski mnogo zreliju i moderniju 4870 1gb. To je sve sto sam zelio reci ali ovdje se rezu glave samo tako bez ikakvih obrazlozenja i konkretnih odgovora. Odgovor tipa da ne znam ustekat HDMI cabel me stavrno srusio na koljena koliko sam se dobro nasmijao. Ima tu i drugih bisera kojih cu se jos dugo sjecati. LOL
16 godina
neaktivan
vtec emac kaže...
Ja stvarno ne razumijem sto ovdej nije jasno? ista konfiguracija, znaci isti samsung 1080p telkac, isti MC kompijuter, isti DVI-HDMI cabel, isti HDMI ulaz u telku i dvije razlicite kartice. Sa HIS 4850 Turbo sam zarobljen u tri rezolucije koje jedino radse u full screen-u dok sa GTX 280 rade ama bas sve rezolucije u full screen-u. Kako to objasniti nego neizglacani driveri? Hardverski gledano obe su kartice vrhunske i nema nikakvih problema. Osim toga to nije prva ATI kartica sa kojom sam imao slicnih problema. Dok aa prijasnjom 8800 GTX 640 takodjer nisam imao ama bas nikakvih problema. Kako to objasniti? Bez uvrede ali mmeni moje iskustvo govori da ATI treba "malko" usavrsiti svoje drivere. Da nisam imao tih problema nikada nebi uzeo GTX 280 golemog dinosaurusa negi bi si uzeo tehnoloski mnogo zreliju i moderniju 4870 1gb. To je sve sto sam zelio reci ali ovdje se rezu glave samo tako bez ikakvih obrazlozenja i konkretnih odgovora. Odgovor tipa da ne znam ustekat HDMI cabel me stavrno srusio na koljena koliko sam se dobro nasmijao. Ima tu i drugih bisera kojih cu se jos dugo sjecati. LOL
 jer mi mos rec vtec emac di si kupio tu iceQ HD4850 TurboX graficku?
16 godina
neaktivan
ATI/Nvidia iskustvo

Imao sam I ATI I nVidiu i moram reci da stvarno s ATI driverima sam imao probleme, od nVidije nikad. Također Nvidijini mi se cine nesto jednostavniji, nak uglađeni, dok od ATIja mi se Catalyst mi se cini onak, previse graficki pimpan. To je moje 6 godisnje iskustvo s kompjuterima koje vise-manje sam servisiram.

EP35-DS3 // Q6600@3.0GHz 1.2875V // Zotac AMP2 GTX260 OC // 2x2OCZ Platinum XTC @ 1069MHz 2.1V // HD Hitachi 500 gig 32 MB cache
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ATI/Nvidia iskustvo

Ovo tema je jos jedan primjer izvanredno loseg upravljanja forumom, koje ovaj forum zadrzava na dnu liste potencijalno dobrih i korisnih novih foruma.

Moj prijedlog je ubacit josh 10-ak moderatora (po mogucnosti iskusnih i zrelih pripadnika dobrih foruma koji imaju pojma kaj mod znaci).

Dopustanje neodgojenog, niskointeligentnog i krajnje neukog tocnije nekulturnog ponasanja srozava mnogo korisnog (ponasanje tipa: ti si glup i ja imam veci gumb za paljenje na kucistu i bas je liep i plav). Nadrkana djecica sa mizernim i tankim znanjem, te nista vecim iskustvom, imaju mogucnost sjebat odlicne teme i ne suzdrzavaju se od svoje mogucnosti, a da ne spominjem prilicno uzak pogled sa nesposobnoscu objektivnog, kaj je karakteristika pomanjkanja iskustva. (da se izjasnim, nisu oni krivi)

Uzivajte u divljem istoku :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Rox kaže...

Ovo tema je jos jedan primjer izvanredno loseg upravljanja forumom, koje ovaj forum zadrzava na dnu liste potencijalno dobrih i korisnih novih foruma.

Moj prijedlog je ubacit josh 10-ak moderatora (po mogucnosti iskusnih i zrelih pripadnika dobrih foruma koji imaju pojma kaj mod znaci).

Dopustanje neodgojenog, niskointeligentnog i krajnje neukog tocnije nekulturnog ponasanja srozava mnogo korisnog (ponasanje tipa: ti si glup i ja imam veci gumb za paljenje na kucistu i bas je liep i plav). Nadrkana djecica sa mizernim i tankim znanjem, te nista vecim iskustvom, imaju mogucnost sjebat odlicne teme i ne suzdrzavaju se od svoje mogucnosti, a da ne spominjem prilicno uzak pogled sa nesposobnoscu objektivnog, kaj je karakteristika pomanjkanja iskustva. (da se izjasnim, nisu oni krivi)

potpis.

17 godina
protjeran
Rox kaže...

U potpunosti se slažem s tobom, neki useri otvaraju paer tema sa istim pitanjima, stalne prepirke oko ATI/nvidia ili AMD/intel. Ali mislim da jednostavno ima puno djece na forumu koji imaju svu pamet svijeta pa tako za svaku situaciju imaju odgovore. Neki još neznaju obrisat guzicu a znaju sve o kompovima i hardveru.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice