ATI/Nvidia iskustvo

poruka: 217
|
čitano: 38.662
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: ATI/Nvidia iskustvo
Katana kaže...

Te igrice ne rade osim ako nema psihiksiks ili kako se to nvidijino kopile zove jer nvidija plaća za reklame i optimizacije u nekim igrama. Zato mi se nvidija ne sviđa.

PhysX je bio dobar dok je bio Agein sve dok ga nVidia nije kupila, od onda bacaju krafne u oči ljudima da je to dobra stvar samo zato jer se sa njime nekoliko krpa vijori na vjetru (primjer: Mirrors Edge) i za iskorištavanje punog potencijala PhysXa potrebno je kupiti noviju Geforce karticu iz gornjeg razreda (a svi znamo da grafičke iz gornjeg razreda nisu jeftine ni kod ATI-a niti kod nVidie). Šteta. Da je bar ostao Agein. Mogao se izroditi jedan kvalitetan fizikalni engine koji ne bi ovisio samo o nVidiinom hardveru.

15 godina
neaktivan

Ma ideja fizike na grafickoj je bila OK onda, ali danas imamo procesore sa 4 jezgre, uskoro 6, a sljedece godine 8 jezgri. Igre danas iskorištavaju 1 ili 2 jezgre. Fizika može super raditi i preko procesora, samo se te jezgre trebaju iskoristi i to je to. Nvidija Physx je samo eyecandy, ne utjece na gameplay uopce, a ona normalna fizika za koju Nvidija Physx nije zaslužan još uvijek se vrti na procesoru. Dokle god Nvidija Physx ne postane otvoren standard za sve kartice a ne samo Nvidija kartice to ce ostati samo skupi eyecandy. Ali kako sam vec rekao, sa dolaskom višejezgrenih procesora, i APU-a Nvidija Physx ce postat nepotreban, samo se trebaju pisati programi koji iskorištavaju te resurse, a ne da kupiš proc sa 6 jezgri a igra iskorištava samo 2.

16 godina
neaktivan

A gdje si to pročitao na Ati stranici,Nvidia se bavi profesionalnim kartama za snimanje rad u Maji,3D Max,AutoCad itd a gdje tu Ati....

Neželim srati ali očito vas ima više sa Ati kartama pa jašete po Nvidii...

Kad god sam uzimao kartu imam lovu za Ati za Nvidiu ne radje sam cekao par dana i uzeo Nvidiu.

15 godina
neaktivan
sayrus kaže...

A gdje si to pročitao na Ati stranici,Nvidia se bavi profesionalnim kartama za snimanje rad u Maji,3D Max,AutoCad itd a gdje tu Ati....

Neželim srati ali očito vas ima više sa Ati kartama pa jašete po Nvidii...

Kad god sam uzimao kartu imam lovu za Ati za Nvidiu ne radje sam cekao par dana i uzeo Nvidiu.

http://www.amd.com/us/products/workstation/graphics/ati-firepro-3d/Pages/ati-firepro-3d.aspx

ATI FirePro. Kartice za profesjonalan rad.

15 godina
neaktivan

Evo ovako ajmo reci da sam dosta star da bi u zadnjih 10 god isprobao sve grafe ili skoro sve koje su u tom periodu bile i jesu na trzistu. Pošto mi se neda pricat o stvarima kakve su bile prije par godina pricat cu o trenutnoj situaciji sa grafama i to samo onim koje sam u zadnjih god i pol posjedovao. Da se razumijemo cesto mijenjam graficke kao i cijeli komp, koji uglavnom koristim za faks te za igranje, druge stvari me ne zanimaju. Novac mi fala bogu nikada nije bio problem te gledam prvenstveno da je komponenta jaka a ne kolko košta. Pocinjemo sa sapphirovom hd3850. Bila je kod mene nekih 2.mj kada je otkazala poslusnost. Jednostavno su se desavali artefakti u igrama te crte okomite po ekranu. Pogađate crkla je memorija. Kartica je vracena te je dobivena na jamstvo nova. Sasvim solidna kartica, problema sa driverima sa njom nisam imao. Koristila se vista. Dojadila mi je htio sam nesto malo jace. Prodao sam ju i kupio 9800gtx. Odlicna kartica, dosta hladnija od prethodnog atija, dobar skok u fps-ima, uglavnom sve 5. Proslo je par mj. i to mi je dojadilo. Onda se slagao komp novi, amd platforma, am2 socket pa neki x2 be athlon te se odma kupovala i nova grafa. Stigo je Zotac gtx 260. Nikada nisam imao tako snaznu grafu, vrtila je sve a mislim da vrti i dan danas na nekim srednjim rezama sve zivo. Problema sa driverima nikakvim, tiha kartica, ne grije se, ma sve 5. Nekaj mi neda mira jer imam sli plocu pa mj. dana nakon kupovine gtx-ice odem ja i kupim jos jednu istu. To je bio epic fail. Ne iz razloga jer nisu stabilno radile ili imale bilo kakvih problema nego zato jer se gornja grafa dosta grijala pa je postala bucna, a ja MRZIM bucne kompove. Nakon toga sam uzeo phenom da moze do kraja nafilat moje predivne preklokane zotakice te su tek tada proradile punom parom. Uglavnom taj sli mi se jako svidio, ekipa koja prica da ne valja nema pojma sa oprostenjem. Jedina MANA slija je grijanje gornje grafe ali kome ne smeta malo buke njemu niti to nije problem. Znaci u pravilu problema nema. E onda nakon par mj. posjedovanja gtx 260 sli setupa dodje nova atijeva serija 5, po forumuma reklamirana kao jako tiha uber jaka te sa podrskom za dx11. Ajmo opet malo mjenjat. Prodam gtx uzmem sapphire  hd5850. Na prvu loptu odlican proizvod iz crvenog tabora. Upalim komp i nakon pocetnog zvuka usisavaca kartica se stisa te je prakticki necujna. Udjem u win instaliram driver, restartam komp makar se ne treba i sve 5. Vrtim 3d mark, sve mi je to tu negdje ko 2xgtx260. Uglavnom mislim si napravio sam dobar posao, dobio sam istu snagu uz bitno manje zagrijavanje i buku. Onda sam instalirao dirt koji se dobije uz grafu, ja na svom 22" monitoru sa full hd rezolucijom ne vidim foru izmedju dx10 ili 11 ali ajde to je prva igra ok oprosteno je. E onda sam pokrenuo cod 4 multy koji igram konstantno svakodnevno i performanse u toj igri su mi jako bitne. Cim sam vidio fps reko super na 250 je lockano i to je to. Ali ne nije to to, taj ati moram ga nazvat cudni mi je kod nekih scena radio drop i do 120ps. Uglavnom za razliku od gtx-ica fps nije mogao biti stabilan i lockan na 250. Sada me nemojte pitat zasto mi je to bitno jer mi je bitno. Uglavnom jos bi to i pregrmio da se ta doticna kartica nakon 15min igranja ne pretvara u slona glasnijeg od gtx 260 u sli. I jos jedna stvar koja mi se nije svidjela je bila temperatura u idleu koja je porasla za cca5 stupnjeva kada sam spojio i dvi lcd tv na nju kao drugi ekran koji koristim za gledanja filmova.Tada mi je sve dolijalo i prodao sam tu grafu. E sada u kompu imam opet nvidiu i prezadovoljan sam. Radi se o gtx 295 grafi. Ta grafa je tako tiha cak i nakon 3 sata igranja. Ne radi se o sendvic verziji gtx 295 nego o single pcb, gdje su dva gpu-a smjestena na jednu plocicu i ima po sredini jedan veliki vent. Temp u idleu su prvi cip 45 drugi 47 stupnjeva. Dosta mi je toplo u sobi. U full loadu oba gpu-a ne prelaze 70 stupnjeva. Na tih 70 stupnjeva vent radi ko i u idleu. A o snazi te grafe mislim netreba raspravljat. Uglavnom sa izletom na ati nisam zadovoljan te ko me god pita ja bi mu toplo preporucio nvidiu, ne iz razloga jer je ati losiji, nego nema ak me kuzite onaj šmek ko nvidia, onu glatkocu, tisinu itd. Uglavnom moj + za nvidiu a sada djeco navalite na mene a ja se bum branil majke mi.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.2.2010 3:36 (marko_zg).
15 godina
neaktivan
marko_zg kaže...

Evo ovako ajmo reci da sam dosta star da bi u zadnjih 10 god isprobao sve grafe ili skoro sve koje su u tom periodu bile i jesu na trzistu. Pošto mi se neda pricat o stvarima kakve su bile prije par godina pricat cu o trenutnoj situaciji sa grafama i to samo onim koje sam u zadnjih god i pol posjedovao. Da se razumijemo cesto mijenjam graficke kao i cijeli komp, koji uglavnom koristim za faks te za igranje, druge stvari me ne zanimaju. Novac mi fala bogu nikada nije bio problem te gledam prvenstveno da je komponenta jaka a ne kolko košta. Pocinjemo sa sapphirovom hd3850. Bila je kod mene nekih 2.mj kada je otkazala poslusnost. Jednostavno su se desavali artefakti u igrama te crte okomite po ekranu. Pogađate crkla je memorija. Kartica je vracena te je dobivena na jamstvo nova. Sasvim solidna kartica, problema sa driverima sa njom nisam imao. Koristila se vista. Dojadila mi je htio sam nesto malo jace. Prodao sam ju i kupio 9800gtx. Odlicna kartica, dosta hladnija od prethodnog atija, dobar skok u fps-ima, uglavnom sve 5. Proslo je par mj. i to mi je dojadilo. Onda se slagao komp novi, amd platforma, am2 socket pa neki x2 be athlon te se odma kupovala i nova grafa. Stigo je Zotac gtx 260. Nikada nisam imao tako snaznu grafu, vrtila je sve a mislim da vrti i dan danas na nekim srednjim rezama sve zivo. Problema sa driverima nikakvim, tiha kartica, ne grije se, ma sve 5. Nekaj mi neda mira jer imam sli plocu pa mj. dana nakon kupovine gtx-ice odem ja i kupim jos jednu istu. To je bio epic fail. Ne iz razloga jer nisu stabilno radile ili imale bilo kakvih problema nego zato jer se gornja grafa dosta grijala pa je postala bucna, a ja MRZIM bucne kompove. Nakon toga sam uzeo phenom da moze do kraja nafilat moje predivne preklokane zotakice te su tek tada proradile punom parom. Uglavnom taj sli mi se jako svidio, ekipa koja prica da ne valja nema pojma sa oprostenjem. Jedina MANA slija je grijanje gornje grafe ali kome ne smeta malo buke njemu niti to nije problem. Znaci u pravilu problema nema. E onda nakon par mj. posjedovanja gtx 260 sli setupa dodje nova atijeva serija 5, po forumuma reklamirana kao jako tiha uber jaka te sa podrskom za dx11. Ajmo opet malo mjenjat. Prodam gtx uzmem sapphire  hd5850. Na prvu loptu odlican proizvod iz crvenog tabora. Upalim komp i nakon pocetnog zvuka usisavaca kartica se stisa te je prakticki necujna. Udjem u win instaliram driver, restartam komp makar se ne treba i sve 5. Vrtim 3d mark, sve mi je to tu negdje ko 2xgtx260. Uglavnom mislim si napravio sam dobar posao, dobio sam istu snagu uz bitno manje zagrijavanje i buku. Onda sam instalirao dirt koji se dobije uz grafu, ja na svom 22" monitoru sa full hd rezolucijom ne vidim foru izmedju dx10 ili 11 ali ajde to je prva igra ok oprosteno je. E onda sam pokrenuo cod 4 multy koji igram konstantno svakodnevno i performanse u toj igri su mi jako bitne. Cim sam vidio fps reko super na 250 je lockano i to je to. Ali ne nije to to, taj ati moram ga nazvat cudni mi je kod nekih scena radio drop i do 120ps. Uglavnom za razliku od gtx-ica fps nije mogao biti stabilan i lockan na 250. Sada me nemojte pitat zasto mi je to bitno jer mi je bitno. Uglavnom jos bi to i pregrmio da se ta doticna kartica nakon 15min igranja ne pretvara u slona glasnijeg od gtx 260 u sli. I jos jedna stvar koja mi se nije svidjela je bila temperatura u idleu koja je porasla za cca5 stupnjeva kada sam spojio i dvi lcd tv na nju kao drugi ekran koji koristim za gledanja filmova.Tada mi je sve dolijalo i prodao sam tu grafu. E sada u kompu imam opet nvidiu i prezadovoljan sam. Radi se o gtx 295 grafi. Ta grafa je tako tiha cak i nakon 3 sata igranja. Ne radi se o sendvic verziji gtx 295 nego o single pcb, gdje su dva gpu-a smjestena na jednu plocicu i ima po sredini jedan veliki vent. Temp u idleu su prvi cip 45 drugi 47 stupnjeva. Dosta mi je toplo u sobi. U full loadu oba gpu-a ne prelaze 70 stupnjeva. Na tih 70 stupnjeva vent radi ko i u idleu. A o snazi te grafe mislim netreba raspravljat. Uglavnom sa izletom na ati nisam zadovoljan te ko me god pita ja bi mu toplo preporucio nvidiu, ne iz razloga jer je ati losiji, nego nema ak me kuzite onaj šmek ko nvidia, onu glatkocu, tisinu itd. Uglavnom moj + za nvidiu a sada djeco navalite na mene a ja se bum branil majke mi.

To je OK, imaš dobro iskustvo sa Nvidijom, ali ja nikada nisam imao problema kao i ti, imam istu grafu skoro vec 3 god (samo vent zeza pa zna biti glasna, ali sve vrti i to mi je najbitnije), tako da trenutno za gaming preporucujem ATI. Ali kada sam procitao onaj dio di kažeš da ti FPS padne sa 250 na 120 vidim da se baš u kompove ne kužiš, ili graficke ne kužiš. FPS koji ti Fraps ili igra govore nije FPS koji ti vidiš, to je FPS koji ti grafa daje, a tvoj monitor ima lokan FPS jednak refreshu monitora, znaci na 60Hz monitor lockan na 60FPS. Znaci ako ti imaš 250FPS od grafe tvoj monitor samo pokazuje 60FPS. Drugi problem je ljudsko oko (ili mozak), ti nemožeš vidjet više od 25 FPS tako da bilo što preko 30FPS razlika se ne vidi.

17 godina
Noctifer kaže...
marko_zg kaže...

To je OK, imaš dobro iskustvo sa Nvidijom, ali ja nikada nisam imao problema kao i ti, imam istu grafu skoro vec 3 god (samo vent zeza pa zna biti glasna, ali sve vrti i to mi je najbitnije), tako da trenutno za gaming preporucujem ATI. Ali kada sam procitao onaj dio di kažeš da ti FPS padne sa 250 na 120 vidim da se baš u kompove ne kužiš, ili graficke ne kužiš. FPS koji ti Fraps ili igra govore nije FPS koji ti vidiš, to je FPS koji ti grafa daje, a tvoj monitor ima lokan FPS jednak refreshu monitora, znaci na 60Hz monitor lockan na 60FPS. Znaci ako ti imaš 250FPS od grafe tvoj monitor samo pokazuje 60FPS. Drugi problem je ljudsko oko (ili mozak), ti nemožeš vidjet više od 25 FPS tako da bilo što preko 30FPS razlika se ne vidi.

Ocito neznate CoD pa neznate zasto je covjeku vazno imati preko 250 FPSova.

Sam vam je rekao da ga ne pitate zasto jer mu se ocito neda objasnjavati ali vi ste svejedno isli to preispitivati.

Naime u CoD-u na 250 FPSova ima neki bug u igri koji vam omogucuje da brze trcite i dalje skacete.

Takve su neke fore, neznam ih sve.

Inace to je ziva istina. Ja sam imao sa HD3850 512 cudne frame drop-ove.

KArtica je bila mocna i vrtila je Crysis na high i sve ostalo na najvisim postavkama ali uvijek je imala taj FPS drop koji se tu i tamo znao desiti.

To me i nije tolko smetalo dok nisam kupio GTX260 i iskusio stabilnost i fluidnost. Frame dropova NIKAD.

Ono, prije sam tocno znao da kod scene sa nekim vecim lighting i shadow efektima, da ce biti frame drop-a.

Sa GTX-icom nikad! 

To mi se jako svidilo.

Sad GTX-ica i stara HD se nemogu usporedivati jer je ipak GTXica dosta novija.

Ovo sam isao prepricati jer ocito postoji isti problem i na novijim HD karticama od ATI-a.

- Psiho246
15 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Sam vam je rekao da ga ne pitate zasto jer mu se ocito neda objasnjavati ali vi ste svejedno isli to preispitivati.

Naime u CoD-u na 250 FPSova ima neki bug u igri koji vam omogucuje da brze trcite i dalje skacete.

A ja mislio da na ovom forumu ima poštenih ljudi kad ono cheater među nama. Kako ga nije sram.

17 godina
Noctifer kaže...
Psiho246 kaže...

A ja mislio da na ovom forumu ima poštenih ljudi kad ono cheater među nama. Kako ga nije sram.

Mwuhaha.

Pa to nije cheat. To je igrin glitch.

Al nema veze.

Ja ionako ne igram CoD, samo sam cuo za to.

- Psiho246
16 godina
neaktivan
ATI/Nvidia iskustvo

prva kartica koju sam prisvojio bila je ati..i bio sam zadovoljan..i sada imam hd 4850..i zadovoljan opet.....al sa nvidiom..nzn...na benchmarku sam čuo od starijeg kolege da je namješteno da nvidijine kartice imaju 3-4% posto bolji rad sa igrama....to je konkurencija...svašta će bit toga još

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ATI/Nvidia iskustvo

slika govori više od tisuću riječi Bogataš

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Katana kaže...

Te igrice ne rade osim ako nema psihiksiks ili kako se to nvidijino kopile zove jer nvidija plaća za reklame i optimizacije u nekim igrama. Zato mi se nvidija ne sviđa.

dokazano je da nvidia ima među najboljim programerima...al opet...

15 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Mwuhaha.

Al nema veze.

Bug exploitation se tretira jedanko kao i cheating.

17 godina
protjeran
ATI/Nvidia iskustvo

moje drugo iskustvo u životu s ATI karticom i opet kvar (za nepovjerovati).

iskustvo 1.

do 9600 Pro koja je izašla negdje sredinom 2003 god, sam imao sve NVidie i nikad nikakvih problema, bubneš drivere iz kakvog containera i sve radi.

nakon mjesec dana tjeranja te 9600 pro odjednom artefakti (nikad overclockan ni proc ni kartica), dum, ode kvragu memorija.

zanimalo me zašto ??!, ne znaju, pojma nemaju.....

iskustvo 2.

nakon nekoliko godina gaženja Nvidia kartica (svake godine druga) kupim ja krajem prošle godine veliki hit XFX HD 5850.

kartici blokira ventilator, ili ne radi toplinski senzor kako treba, pregrijava se, ne znam, eno je već 7 dana u Linksu na remontu.

Najbolja hrana je afrička; jedeš malo, a imaš veliki stomak !
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Noctifer kaže...
Psiho246 kaže...

Mwuhaha.

Al nema veze.

Bug exploitation se tretira jedanko kao i cheating.

Ma da dobro da znam, sada cu brzo otici prodati karticu da ne varam u igrici, pa sta ti brijes covjece heheehehhe, bez uvrede.

@ Noctifer 

Dobro ja kuzim foru sa fps-ima i prikazom na ekranu ali kao sto sam i reko u codu i jos par igrica je bitan fps koji daje grafa. Vec je gore objasnjeno o cem se radi, no da ne duljim, poanta je u tome da se brze skace, brze meci lete, te se cuje svaki drugi, treci korak, a u multiplayeru di se igra sa iskusnim igracima i di vecina njih te prednosti koristi vjeruj mi vrlo je to bitno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.2.2010 13:22 (marko_zg).
15 godina
neaktivan
marko_zg kaže...
@ Noctifer 

Dobro ja kuzim foru sa fps-ima i prikazom na ekranu ali kao sto sam i reko u codu i jos par igrica je bitan fps koji daje grafa. Vec je gore objasnjeno o cem se radi, no da ne duljim, poanta je u tome da se brze skace, brze meci lete, te se cuje svaki drugi, treci korak, a u multiplayeru di se igra sa iskusnim igracima i di vecina njih te prednosti koristi vjeruj mi vrlo je to bitno.

Pa ako to svi koriste onda je uredu, ako samo jedan igrac ima tu prednost onda nije fora :P

16 godina
neaktivan
marko_zg kaže...

Bla...bla

Ocijenjivati grafu (HD5850) po tome kako se ponaša u prastarom COD-u je u najmanju ruku retardirano...za COD si kupi 6600GT...

15 godina
neaktivan
ATI/Nvidia iskustvo

Poznajem par ljudi kojima su odapele nVidia kartice nove generacije. Isto tako kojima su odapele Ati (meni takodjer). Tako da je iskustvo i dobro i lose i s jednima i drugima  Cool

Ameri me poslali na mjesec, lagano sam failo putanju
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
mata_87 kaže...

Poznajem par ljudi kojima su odapele nVidia kartice nove generacije. Isto tako kojima su odapele Ati (meni takodjer). Tako da je iskustvo i dobro i lose i s jednima i drugima Cool

Pa naravno!

Glupost je reci da su jedni dobri a drugi losi.

I ATI i Nvidia su odlicne tvrtke koje proizvode odlicne graficke kartice!

Jedino sto Nvidia jos nije uspjela odgovoriti na ATIev adut (5XXX) ali ce se i to desit kad - tad. :)

- Psiho246
15 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
mata_87 kaže...

Poznajem par ljudi kojima su odapele nVidia kartice nove generacije. Isto tako kojima su odapele Ati (meni takodjer). Tako da je iskustvo i dobro i lose i s jednima i drugima Cool

Pa naravno!

Glupost je reci da su jedni dobri a drugi losi.

I ATI i Nvidia su odlicne tvrtke koje proizvode odlicne graficke kartice!

Jedino sto Nvidia jos nije uspjela odgovoriti na ATIev adut (5XXX) ali ce se i to desit kad - tad. :)

Iskreno, više preferiram ATI jeve kartice ali bi bilo dobro da nVidia izbaci neke nove kartice na tržište zato jer su ovi novi Radeoni skupi do boli pa ne bi bilo loše da ima konkurencije zato jer je Ati trenutno sa svojom novom serijom 5xxx monopolist što se tiče DX11 grafičkih. A kada nVidia pusti u prodaju nove grafe, Atijevim momentalno pada cijena i onda su mi već prihvatljivije cijenom. Isto bi bilo da je nVidia prva izbacila DX11 kartice. Na kraju ispada da ATI ne može bez nVidie kao što nVidia ne može bez ATI-ja tako da ispada 1:1 za obadvije tvrtke.

17 godina
protjeran

Ne može se niti živjeti bez zdrave konkurencije! Ako Nvidia brzo ne odg na ATI-jev 5xxx Radeon bit će još tu mnogo toga zanimljivo, ali svejedno Geforce 4xx je na pomolu sudeći po vijestima sa Fudzille...? Ja bih rađe da Nvidia napravi svoje po starome jer je ATI onda pometen sa pijedestala grafi pa eto kako se to završi. Istina sad je Radeon 5xxx super kartica, ali skup... Prema tome samo naprijed!!!

Sticky boredom with a book, I can make it do things you wouldn't think it ever could!
17 godina
protjeran
Rino kaže...

Ocijenjivati grafu (HD5850) po tome kako se ponaša u prastarom COD-u je u najmanju ruku retardirano...za COD si kupi 6600GT...

ma s tim se većina slaže, ne moraš čovjeka odmah zato vrijeđati ako je manje upućen.

moja 5850 dok je i malo pokazivala znakove dobrog rada je jela te sve stare naslove i ne kontam kako netko može tražiti da mu sama kartica "stvori" ljepote grafike kakove postoje danas u jednom cod-6.

te suvremene kartice su jednostavno zbunjene kad im uvalite nešto staro, čemu one nemaju što ponuditi. Namigiva

Najbolja hrana je afrička; jedeš malo, a imaš veliki stomak !
15 godina
neaktivan
ATI/Nvidia iskustvo

ATi je bolji, a envidija samo plaća da u nekim igrama bude njihova reklama i optimizacija, a da na  radeonkama neče.

CoD4:MW modder; VK_MOD 217.163.30.22:28960
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bugofil kaže...
Rino kaže...

ma s tim se većina slaže, ne moraš čovjeka odmah zato vrijeđati ako je manje upućen.

moja 5850 dok je i malo pokazivala znakove dobrog rada je jela te sve stare naslove i ne kontam kako netko može tražiti da mu sama kartica "stvori" ljepote grafike kakove postoje danas u jednom cod-6.

te suvremene kartice su jednostavno zbunjene kad im uvalite nešto staro, čemu one nemaju što ponuditi. Namigiva

Gle nitko ovdije nije manje upucen ali ja znam sto mi daje gtx 295 i gtx 260 a ne daje radeon, jel je to zbunjeno??? Nebih rekao. Isto pored coda zelim igrat i novije igre pa mi treba jaka grafa jer ja nemogu igrat ako to nije na najvecoj rezi i max detaljima jer nije to to. Uglavnom 6600gt me u ovo doba ne zanima. Ja sam mozda po tvome i retardiran ali i moja retardirana nvidia mi omogucuje ono sta ati ne ako se razumijemo. 

17 godina
bur3k kaže...

ATi je bolji, a envidija samo plaća da u nekim igrama bude njihova reklama i optimizacija, a da na  radeonkama neče.

Pa sad, tako je mozda i bilo prije godinu dana.

Danas je stvar obratna. U svakoj novijoj igri je AMD/ATI logo.

- Psiho246
15 godina
protjeran

majo sta ovdje djeci prodajemo pametIzlanuo se

vec su ti ljdui koji se malo vise kuze objasnili da je problem u tebi a ne u 4850

p.s. neki ljudi su rodjeni da idu glavom kroz zid i da jos pritom tvrde: "da to je put"

16 godina
neaktivan
marko_zg kaže...

Gle nitko ovdije nije manje upucen ali ja znam sto mi daje gtx 295 i gtx 260 a ne daje radeon, jel je to zbunjeno??? Nebih rekao. Isto pored coda zelim igrat i novije igre pa mi treba jaka grafa jer ja nemogu igrat ako to nije na najvecoj rezi i max detaljima jer nije to to. Uglavnom 6600gt me u ovo doba ne zanima. Ja sam mozda po tvome i retardiran ali i moja retardirana nvidia mi omogucuje ono sta ati ne ako se razumijemo. 

Ma normalno da nisi retardiran (nisam to niti rekao) samo način donošenja zaključaka i možebitno odgovaranje od kupnje manje upučenih nakon što pročitaju takav post!

16 godina
neaktivan
ATI/Nvidia iskustvo

od mene sve najbolje za ATI,iako ovdje ima puno vise ljudi sa duplo vise iskustva od mene.

Tuning is not a crime......Ako ne gori zeleno ne znaci da nisam tu...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
ATI/Nvidia iskustvo

ja sam hvala bogu imo puno ljepih iskustava sa ati-em i nvidiom.. na svu srecu..a da nebrojim koje su kartice prosle kroz moje ruke. . --voodoo2 banshee, gf2, radeon 8500, radeon 9600xt, gf 6800gs, gf7600gt, gf 8800gt, gtx285..nekako nvidia vaze ali nemora bit tako.. nikad sa nijednom od tih kartica problema.. nikakvih...valjda sam jedan od sretnika.. da kad sam kupio gf6800gs point of view.. bila je neispravna.. ja vratio dobio evgu i to je to... na 8800gt sam promjenio hladnjak odmah 2 dan nakon sto je kupljena jel su temp bile strava... 90+...   Cool

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.2.2010 19:32 (dokly).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
ATI/Nvidia iskustvo

ne igram igrice ali naravno imam grafičke kartice na kompjutorima,naravno da će neka komponenta izgarati ako je forsirate i koristite nestručno,ima tipova koji doma imaju hig end grafičku i onda je maltretiraju do maximuma jer neznaju što će sa sobom,i kada izgori ne valja proizvođać,tako isto i sa procesorima imaju i7 procesor i ondas izvlače maksimum maksimuma tj .nepotrebno se iživljavaju

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice