Nije samo 970,vidio sam i niz kritika od strane korisnika za seriju 7 od EVGE,napravili su niz katastrofalnih greski kako se cini i grafe im ispadaju cisti prosjek a ne top proizvodi.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nemojte opet skretat s teme na bureke
Nego kad gledas kod grafičke što da uzmeš, gledaj da ti uvijek bude na prvom mjestu, omjer uloženo-dobiveno.
Ovo je bas jako skupo a radi se o grafi koja je realno izmedju 2 svijeta....1080p i 4K i rekao bih da ne vrijedi niti blizu tog iznosa jer je previse za 1080p a opet nedovoljno za 4K.....
Ovo je bas jako skupo a radi se o grafi koja je realno izmedju 2 svijeta....1080p i 4K i rekao bih da ne vrijedi niti blizu tog iznosa jer je previse za 1080p a opet nedovoljno za 4K.....
Pa zašto bi tamo kupovao

XXX ova iz Future je Asus sa 3 godine garancije a ova iz tvog linka Sapphire sa 2 godine....kad grafa kosta toliko mislim da je godina garancije vise itekako pozeljna :)
XXX ova iz Future je Asus sa 3 godine garancije a ova iz tvog linka Sapphire sa 2 godine....kad grafa kosta toliko mislim da je godina garancije vise itekako pozeljna :)
Da ali 900 kn je razlike, pa to je ko kasko za auto:D
6600 kn ,ako ne vrti glatko 8K za tu lovu o čemu pričamo mi

Velika razlika 2 citava frejma
Enivej mislim da je daleeeeko najbolja danas kupovina obicne Fury, kakve performanse daje i za koju razliku u cijeni, da imam lovu ne bih mozgao sekunde.
I dajte ljudi molim vas, 980 za 1080p gaming to je strasno

Daleko DALEKO je to od najbolje kupnje danas.To ce ti prvo dat do znanja cjena.....
Ok cijena (malo cudno), amd>nvidia, polako dolazi sve na svoje.
Penryn 1080p igračima je trenutno najbolja opcija GTX 970 za 2600 kn ili R9 390 za 2800.
Đe nađe GTX970 za 2600 kn?
Jucer sam usporedivao svoju 390 sa frendovima koji imaju 780 za 5600 kn kupljenu 2012 i 970 kupljenu prosle godine za 3400 kn. 390 za 2900 kn ih glatko guzi za ~5 FPS u svakoj igri, govorimo o istim postavkama na istoj rezoluciji. Temperature nismo usporedivali, ali je razlika sto ja imam i5 4460, a oni obojica i7 4790k OC-an na 4,6 i 4,8 GHz pa bi razlika mozda bila i veca na istim procesorima.
AMD grafe su oduvijek imale monstruozan hardver, ako zanemaris taj TDP, za manju lovu mozes dobiti bolje performanse...
Ne zelim se ureći, ali nesto mi govori da ce ova 390 i kroz 2 godine furat nove naslove na max postavkama sa postenim FPS-om na 1080p. Jos da nadogradim u crossfire kad cijena 4k monitora bude razumna i tamo cu imat 60 FPS :D
EDIT: Da se razumijemo, nisam neki fanboy, i sam sam bio na nVidiji do sad, ali srce kaze jedno, razum Radeon...
Valjda će i meni R9 390 uletit' do kraja godine, prodam R9 280 za 1300 s dvije god garancije i dodam toliko, taman :D
Daleko DALEKO je to od najbolje kupnje danas.To ce ti prvo dat do znanja cjena.....
Jeftinija 100-120$ slabije performanse od 980ti/X za 4-7% cekcek cek jesam nesto propustio?
Ne daj Boze uzmes 2 komada i u cf ih strpas, imace iste performanse k'o 2x980ti jer se fenomenalno scale-uju :)

Penryn 1080p igračima je trenutno najbolja opcija GTX 970 za 2600 kn ili R9 390 za 2800.
Đe nađe GTX970 za 2600 kn?
Čudno, jučer bila 2600 danas 100 kn skuplja.
Chaselol dok onaj drugi lik spusta amd stalno ti ga dizes u nebesa i nisi relevantan za ikakvu realnu raspravu.Iskustva sa grafama rekao bih da imas minimalno i sve sto pises je cisti proizvod tvoje zaljubljenosti u brand.
Na prosloj stranici sam napisao iskustvo sa 290 tri-x prouci ga malo ako meni nevjerujes odi na sluzbeni amd forum i citaj dojmove korisnika unazad 6 mjeseci...ako ih onaj 1 admin koji se pojavi svaka 3 mjeseca nije pobrisao...
Posto zivim u Hr referirat cu se na stanje kod nas...otisao sam u futuru i iskeshirao 3500kn za moguce najbolji model 290 serije Tri-x.
Grafa je TREBALA bit future proof i po hardveru je ALI.......zadnjih 6 mjeseci sto sam imao taj model sam provodio vrijeme na amd forumu sa ostalim ocajnim gamerima i iscekivao nekakvu povratnu informaciju za nove drivere sa SINGLE GPU optimizacijama jer.....dosao je MGS GZ....i vrtio mi se na 45 fps na mjestima gdje je sa istim postavkama na gtx770 isao 60 fps lock,Dying Light koji mi je oscilirao sa 20 i nesto ajmo rec 30 pa do 80 fps i ni radeon pro tu nije pomogao,Pcars koji se na istim postavkama vrtio doslovno 15fps bolje na gtx770 i niti dan danas situacija nije daleko bolja jer je amd izdao drivere za Pcars koji su donjeli oko 5fps boost a realno je falili 15-20 fps tako da nista od toga.I ovo je samo dio bilo je tu jos toga ali vecina se dala lockat bar na 30 fps kroz Radeon pro........
I sad ono najadnije....dam za grafu toliko love,amd odluci da nakon omega drivera vise nemoraju izbacivat single gpu optimizacije nego samo podrsku za CF,odlucim ju prodat i nakon godinu dana ili manje nemogu kod nas dobit niti 1800kn za nju jer nitko ne zeli amd tako da sam ju mjenjao za gtx770 na koju sam se referirao u usporedbama i u naslovima koje sam naveo gtx770 je ispala primjetno jaca sto je LOL.
AMD napravi odlicnu arhitekturu,da 4gb vrama,fantasticnu propusnost i u konacnici ne podrzi taj proizvod kako treba......
Evo Chalselol ovo je otprilike godinu dana iskustva sa 290 Tri-x ali da naglasim sa vecinom malo starijih igara grafa radi kao zmaj,
Kod novijih naslova AMD se poceo opravdavat da ih nvidia sabotira ali realno AMD nije mala start up firmica koja svoje projekte bazira na kickstarteru nego multimilijunska korporacija i mene kao krajnjeg korisnika NE ZANIMAJU opravdanja nego rezultati,nisam bio dao 3,5k kuna da bih ocajavao uz amd kak me nvidia s.ebala i kak su oni krivi sto meni novije igre nikak nerade.
Nemoj ni gledati u eDigital, preskačem njih. Poštenog full size modela od MSI/Gigabyte/Asus nema ispod 3100kn, a da je u nekoj poštenoj trgovini kao Centro.hr, nije mi vrijedno tih par stotina kuna da se moram nervirati s eDigital, http://www.bug.hr/forum/topic/opcenito-o-ict-biznisu/extreme-digital-iskustva/180539.aspx
A iskreno, 970 mi više nije tako primamljiv, sad pratim samo 390.
Zanima me samo, Jel' po nečemu MSI bolji od Sapphire-a, otprilike vidim da su ta dva modela najviše hvaljena, imam Sapphire, estetski su mi oni najnaj, al' ak' MSI ima nešto bolje, onda uzimam MSI.
Zašto uvijek netko linka tu temu kad se spomene ta trgovina . Nije da već i vrapci na grani znaju za ta iskustva.
Niti te GTX-ice rikavaju kao komarci niti je nemoguće ostavriti garanciju u e digitalu. Alo kako kome, pitao si gdje ima tih kartica po toj cijeni i dao sam ti odgovor. Uplatiš i besplatno ti dostave, provjereno :D.
Burek sa sirom,burek sa jabukama ili burek sa krumpirom su nebitni ali pita od mesa je bitna .
Što se potrošnje tiče Fury je vrlo efikasna grafa, efikasnija od prošle generacije a u odnosu na trenutnu nvidijinu arhitektiru, tek 10% lošija tj. neefikasnija. to je ništa.
http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/R9_Fury_Strix/32.html
Prenapuhane su brojke o potrošnji. Ostaje samo pitanje dobavljivosti i čekanje na rezanje cijena.
Digresija : ne postoji burek od sira, krumpira i jabuka
On topic : veći TDP = više zagrijavanja, odnosno manja efikasnost i manji OC potencijal ...Sad ne ulazim u Fury vs 980 debatu, tu mi se čini ipak obični Fury kao win
Nemoj ni gledati u eDigital, preskačem njih. Poštenog full size modela od MSI/Gigabyte/Asus nema ispod 3100kn, a da je u nekoj poštenoj trgovini kao Centro.hr, nije mi vrijedno tih par stotina kuna da se moram nervirati s eDigital, http://www.bug.hr/forum/topic/opcenito-o-ict-biznisu/extreme-digital-iskustva/180539.aspx
Zanima me samo, Jel' po nečemu MSI bolji od Sapphire-a, otprilike vidim da su ta dva modela najviše hvaljena, imam Sapphire, estetski su mi oni najnaj, al' ak' MSI ima nešto bolje, onda uzimam MSI.
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=16759 Ovo kupuj!
Sapphire je opcenito hladniji od MSI-ja, s tim da novi MSI hladnjak na 390 ima heatsink koji toplinu salje direktno u MBO. Zajeb, slucajan ili namjeran, al je zajeb. Idi ti na sapphire.
hladnjak u novoj seriji 300 od msi-a(gaming) je odlican, svakako preporuka! no 3x venta su ipak 3 komada!
On topic : veći TDP = više zagrijavanja, odnosno manja efikasnost i manji OC potencijal ...Sad ne ulazim u Fury vs 980 debatu, tu mi se čini ipak obični Fury kao win
Naravno da postoji. Kad kupiš dobiješ račun na kome piše burek od jabuka, krupira i sira...čak i burek od zelja.
Također hvala za objašnjenje o TDP-u, jako mi je to bilo informativno:D, jedino ne kužim kako si to povezao sa kontekstom o kojem sam ja pisao u postu kojeg si citirao. Ali nema veze.
Budem još istražio, nešto sam čuo o tome da novi MSI hladi VRM bolje, što bi pripomoglo prilikom OC-a, makar činjenica da sam na 1080p monitoru trenutno, OC ću samo ovako radi fore malo, da vidim kako "diše" grafa i do kud je mogu gurati.
Naravno da postoji. Kad kupiš dobiješ račun na kome piše burek od jabuka, krupira i sira...čak i burek od zelja.
Također hvala za objašnjenje o TDP-u, jako mi je to bilo informativno:D, jedino ne kužim kako si to povezao sa kontekstom o kojem sam ja pisao u postu kojeg si citirao. Ali nema veze.
Naravno, postoji i burek od raka (u Kupresu svjedočio), no burek je samo od mesa, sve ostalo su pite (zeljanica, krumpiruša npr)...Pitaj bosance ...Mene su išprdali kad smo jednom išli van...
Što se tiče drugog dijela, nemam što reć
Gledajući JayzTwoCentsovu usporedbu, unatoć većem TDPu, razlike su od 1-3C, MSI R9 390 vs. EVGA 970 SSC
Ipak nekako mislim na Sapphire, čisto jer imam iskustva dobrih s njima, evo 1200/1600 na R9 280, ovaj cooler (dual-x) je na 50% drži na 70 i kusur Celzija prilikom igranja Dirt Rally (trenutno jedina igra koja radi na ovome clocku, inače mi moddani Skyrim s ENB počne artefakte bacati kao lud, Unigine heaven stvara vatromet na ekranu i dođe do sredine i spusti se Heaven i ne mogu ga vratiti u full screen), prezadovoljan sam, bilo bi i hladnije da imam bolji airflow/bolji case.
Ja sam njih par išprdao kad smo išli van u Zagrebu pa smo 1:1. Bureka koliko želiš i od čega želiš...oš motani, oš trokut i sve na komad.
Što se teme tiče evo još jedne recenzije :D
http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/69792-amd-r9-fury-performance-review-19.html
Gledajući JayzTwoCentsovu usporedbu, unatoć većem TDPu, razlike su od 1-3C, MSI R9 390 vs. EVGA 970 SSC
Ipak nekako mislim na Sapphire, čisto jer imam iskustva dobrih s njima, evo 1200/1600 na R9 280, ovaj cooler (dual-x) je na 50% drži na 70 i kusur Celzija prilikom igranja Dirt Rally (trenutno jedina igra koja radi na ovome clocku, inače mi moddani Skyrim s ENB počne artefakte bacati kao lud, Unigine heaven stvara vatromet na ekranu i dođe do sredine i spusti se Heaven i ne mogu ga vratiti u full screen), prezadovoljan sam, bilo bi i hladnije da imam bolji airflow/bolji case.
GTA V max settings, 54°C sa 30% fan speeda na 100% GPU loada na Sapphire R9 390 Nitro Tri-X, hladnokrvni ubojica.