AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 636.020
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
protjeran
Re: AMD Radeon R9 300/Fury Series

ovo je bila tad najskuplja, custom pcb kartica s "boljim" kondićima i drugim komponentama, ventovi lock na 100 posto, mislim u svakoj igri osim lol-a bi bile ovakve temperature. u furmarku isto samo šta bi furmark izazva i trotlanje, tako da nije pitanje loada nego je pitanje hoće li za 20 sekundi kondići bit na 110 stupnjeva ili za 30 sekundi.

prava je umjetnost kako su napravili tako loš proizvod da radi tako dobro,jedino šta vidim tu po forumu i doma,fail rate je nekih 100% unutar garancije ili ne :D

ne pušim te priće s normalnim loadom, ako ne može hardver radit 100% vremena na 100% load onda nema šta radit na polici jer takav hardver nije treba proć provjere kvalitete.

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.5.2016 18:34 (dabar_solta).
12 godina
odjavljen

Tonči, samo jedna ispravka: ne prelazi temperatura nigdje, toplina, pak, da. Vjerujem da je bio lapsus.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
Stjepanj kaže...

bas citam, u gamingu se kartica przi na 82°c pri 75% rpm-astravicno vrelo i prebucno! nije ni cudo kaj je najeftinija, dimenzijama najmanja 390-tka! nis odustajem, odoh po gtx!lp

Pogledaj safirku ili powercolor 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
Stjepanj kaže...
Tonči kaže...

Pa onda kupiš bolje izrađenu karticu. :) Zato i imamo custom PCB-ove i sl. zar ne? U normalnom radu nikad nećeš doći ni blizu tih temperatura koje su opasne, a za overclock znaš da moraš kupiti skuplji proizvod.

pa jel ima kaj bolje od msi gaming, g1, asus strix, sapphire i ostalih da ne nabrajam? ja za takve neznam sry, tako da mi stvarno nije jasno tvoje nerazumijevanje da je to danas kakti normalno! ja nisam dao nikakav extremni primjerak vec primjerke koje imaju forumasi, primjerke koje sam JA imao u NORMALNOM RADU...da to su "normalne" temperature "losih" proizvodaca koje mi kupujemo i zalimo se na njih...

Stari bjezi od r9 390 serija u sirokom luku... cisto moj savjet..

Mislim da si prestar za gubljenje zivaca a ako bas moras neka to bude nitro iako....... ja ne bih nikada vise

13 godina
protjeran
chaselol kaže...
Stjepanj kaže...

bas citam, u gamingu se kartica przi na 82°c pri 75% rpm-astravicno vrelo i prebucno! nije ni cudo kaj je najeftinija, dimenzijama najmanja 390-tka! nis odustajem, odoh po gtx!lp

nema ih po povoljnoj cijeni mislim nis cudno s obzirom koliki kolac trenutno drzi nvidia! a niti jedna 390 ne vrijedi vise od polovne gtx970! trenutno lose vrijeme za kupnju, nisam pametan! mislim da sutra odoh po gtx960 cisto da mogu nesto igrati!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina
XXX kaže...

Moja ati 3850 sa stock hladnjakom je bez ikakvih problema radila na 98 stupnjeva u ljetnim mjesecima sa prašinom zaštopanim prorezima za zrak :D. Radila nekoliko godina tako jer mi se nije dalo više od jednom do dva puta godišnje sa nekom dužom tvđom žicom čačkati prašinu iz kulera :D. Kućište je bilo poput radijatora ali nikavih problema 

e ovo potpisujem, imao sam 3850 i to onu peak, neki najlosiji proizvodac, overclockanu na 812 (stock 668 ja mislim) MHz, rađen pencil mod, u ljetnim mjesecima tijekom igranja temp je bila oko 95 - 97°, imao sam je tako vise od 5 godina, i još uvijek dan danas radi, proveo sam jedne od najboljih vremena igrajući se s tom grafom, kako sa softverske tako i sa hardverske strane

9 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
chaselol kaže...
Stjepanj kaže...

nema ih po povoljnoj cijeni mislim nis cudno s obzirom koliki kolac trenutno drzi nvidia! a niti jedna 390 ne vrijedi vise od polovne gtx970! trenutno lose vrijeme za kupnju, nisam pametan! mislim da sutra odoh po gtx960 cisto da mogu nesto igrati!lp

Bas suprotno, da se gtx 970 bolje prodaje rusili bi cijenu 390ki a ne gtx 970, jednostvano su vidjeli ljudi gdje se dobije "full package".

Sta se tice temperatura, to jesu dva veca ili tri manja venta je mala razlika sta sam vec dokazao kada sam radio usporedbu u heavenu gdje je onaj decko sa sapphirkom imao jedan stupanj hladniju grafu od mene 71 vs 70 stupnjeva pod overklokom na 1150-1500 (s time da se na mojoj ventovi ne pale dok ne dođe do 60).

Glavnu rijec vodi velicina radijatora i broj cijevi koji odvode toplinu sa čipa. Eto ako hoce netko od ovih koji imaju Sapphire ili Power color odvrititi Heaven protiv mene ali da svi vrtimo pod istom krivuljom ventova pa da onda vidimo gdje smo uz upaljen monitoring gdje se jasno vidi RPM ventova i postotak na kojem se okrecu, uz sve ostale potrebne elemente... na kraju testa samo opalimo screen shot i zaljepimo sliku ovdje.

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.5.2016 20:27 (Lucidius).
13 godina
Stjepanj kaže...

Vrijedi, zato je narod i ne prodaje 

14 godina
odjavljen

Ej decki, je li ok da trzim 80% manuelno obrtaje na grafickoj kartici kada igram neku igru ? Kada sam drzao auto-mode racunar mi je ledio, jer su temperature isle do 90, a kada su mi obrtaji na 80% na manual onda mi temperatura ide prosjecno 62-68. Koliko dugo mi moze graficka prezivit ? Takodje je stavljam na na auto kada nista na njoj ne radim, tj ne igram. 

Edit:

Graficka mi je r9 390 gygabite g1

Darko
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.5.2016 21:36 (DarkoKwon).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Tonči kaže...

1.5 bi išao i preko uz dobro hlađenje. Imao sam tu uredno na forumu neko vrijeme nekoliko validacija, ali sam mijenjao mojpc i sad nemam, no evo ti screenshoti iz dropboxa: http://imgur.com/a/PqsG0

Na 1.5V uz dobro hlađenje išao bi taj primjerak jako fino visoko. Nešto kao Stjepanjova 970 :)

Evo, našao sam jednog s linkom http://valid.canardpc.com/es40zz

Meni je svaka ta postavka uredno prolazila CinebenchR15 i 3DStudio Max render od 15 minuta. Veće opterećenje od toga mi nikad neće trebati, a uvijek će te upozoriti da NIKAD ne vrtiš Prime na takvim procesorima. To nema ni smisla niti je dobro za CPU s visokim voltažama.

Znam da smo offtopic s ovim al jos malo :)...

Bas sam bacio oko na hwbot i ima jedan jedini 5960x @5ghz da je odvrtio cinebench na vodi. Tvoj je onda super primjerak, sta ne odvrtis cinebench r15 pa postaj u r15 temi, i onako je zamrla malo?

16 godina
odjavljen
dabar_solta kaže...

ne pušim te priće s normalnim loadom, ako ne može hardver radit 100% vremena na 100% load onda nema šta radit na polici jer takav hardver nije treba proć provjere kvalitete.

Problem je što jeftini hardver (skup je za obične kupce, ali to je jeftina oprema) nikad nije namijenjen 100% loada, pootovo ne stalno. Priznajem, malo je čudno da ide tako visoko, to je termalni limit. (105°C). No, znamo da je to loša serija...

ansha kaže...
Tonči kaže...

1.5 bi išao i preko uz dobro hlađenje. Imao sam tu uredno na forumu neko vrijeme nekoliko validacija, ali sam mijenjao mojpc i sad nemam, no evo ti screenshoti iz dropboxa: http://imgur.com/a/PqsG0

Evo, našao sam jednog s linkom http://valid.canardpc.com/es40zz

Znam da smo offtopic s ovim al jos malo :)...

Bas sam bacio oko na hwbot i ima jedan jedini 5960x @5ghz da je odvrtio cinebench na vodi. Tvoj je onda super primjerak, sta ne odvrtis cinebench r15 pa postaj u r15 temi, i onako je zamrla malo?

Velika je razlika između 4,8 i 4,9, a 5GHz je ogromna cifra koja će se možda bootati na 1,4-1,5V, ali to je voltaža koju ne smiješ držati na CPU-u.

Vidim da se ljudima boota: 

A i da na tekućem traži samo 1,38V za 5,54GHz: 

Evo ti jedan: 

-- kaže: "the scaling of overclocking this processor is absolutely phenomenal!" - i ima pravo. Btw 
ima 1,317V za 4,5GHz, što je dosta loš primjerak, a i dalje impresivan.

Imaš ovdje: 4,76GHz na 1,3V - 

- vidimo oko 70-75°C pod loadom.

S obzirom da svaki 5960X ide do 1,35V bez straha, kladim se da uz dobro hlađenje i dobre ambijentalne temperature, taj primjerak ide na 4,9 stabilno.

To su prekrasni procesori. S obzirom da nemam više custom loop, nemam namjeru ni pokušavati više od 1,35V na svome, a ni veliki overclock jer AIO hladi 10-tak stupnjeva lošije. :)

13 godina

r9 480 ovo ako bude ispod 2 milje bice veselo 

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Mislim da ipak nece ali max 2.5 keka barem upocetku 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
chaselol kaže...

r9 480 ovo ako bude ispod 2 milje bice veselo 

Pa nije ni blizu 390X po onim brojevima? Izmedju 40 i 50% je brzi 390x u onim testovima. Ne kuzim.

Inace, gledas offscreen brojke za usporedbu a ne onscreen...

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.5.2016 10:00 (ansha).
11 godina
protjeran
Tonči kaže...

Problem je što jeftini hardver (skup je za obične kupce, ali to je jeftina oprema) nikad nije namijenjen 100% loada, pootovo ne stalno. Priznajem, malo je čudno da ide tako visoko, to je termalni limit. (105°C). No, znamo da je to loša serija...

nisam ni blizu obićnom kupcu ,ali svejedno mi je pljaćka dat 5kkn za onakav komad hardvera, pogotovo kad znam koliko su jeftine i ćesto loše komponente šta se stavljaju,tj ne odgovaraju cjeni proizvoda i tržištu kojem je taj proizvod namjenjen.

a onda povrh toga ne može radit na 100% loada nego samo u nekim specifićnim situacijama, ko s vodenim hlađenjem šta se havaji preporode i ne idu preko 50 stupnjeva ko i fiji,a pošto na 50 stupnjeva havaji imaju manje gubitke nego na 90 samim tim iz regulacije ide manje struje i ne grije se regulacija ko u "normalnom" radu... zato nema smisla govorit o vodenom tu i ne može se upoređivat s normalnim hlađenjem.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.5.2016 10:49 (dabar_solta).
15 godina
neaktivan

Ima li itko iskustva sa reklamacijom R9 270? Ne zelim da mi daju 370 koja je rebrand 265-ice, jer links vise ne drzi moju 270.

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

doky01akablava je reklamirao 270 i dobio novu 280.

15 godina
neaktivan

Ma znam to kada nemaju 270 pa ti daju sljedecu jacu karticu. Medjutim, oni nemaju kompletno 2xx seriju pa se bojim da ce mi zamjeniti za 370 koja je zapravo slabija kartica.

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Jonja kaže...

Ima li itko iskustva sa reklamacijom R9 270? Ne zelim da mi daju 370 koja je rebrand 265-ice, jer links vise ne drzi moju 270.

pa to im i reci kad odneseš ,i nebi treba imat problema.

16 godina
odjavljen
dabar_solta kaže...
Tonči kaže...

nisam ni blizu obićnom kupcu ,ali svejedno mi je pljaćka dat 5kkn za onakav komad hardvera, pogotovo kad znam koliko su jeftine i ćesto loše komponente šta se stavljaju,tj ne odgovaraju cjeni proizvoda i tržištu kojem je taj proizvod namjenjen.

a onda povrh toga ne može radit na 100% loada nego samo u nekim specifićnim situacijama

Ja sam iz svega razumio da si obični kupac i da govorimo o jeftinom, hardveru za obične kućne korisnike, dakle Radeon karticama, zar ne? Ili govorimo o AMD FirePro karticama? Jer, AMD FirePro W9100 se može hladiti i pasivnim hladnjakom, ali košta 2000 eura...

11 godina
protjeran

to šta je tebi 5k kn jeftino ne znaći ama baš ništa niti je bitno .

a i da je kartica od 250kn ona najjeftinija zašto nebi bila tehnićki ispravna?

firepro,pasivno,ok? slažem se može , samo bi taj pasivni hladnjak treba bit koliki da disipira 250w topline?

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.5.2016 14:14 (dabar_solta).
16 godina
odjavljen

Postoje klase proizvoda i drugačije se pristupa konstrukciji, uvjetima rada, garanciji i cijeni. Sviđalo se to nama ili ne, kartice od 600 eura su jeftini konzumerski proizvodi. Nisu namijenjeni radu na 100% opterećenja 100% vremena niti će ikad biti. 600 je jeftino prema 4000 ili 6000 eura za FirePro ili Quadro. Iz istih razloga jeftini i7 košta par stotina eura do najskupljeg za tisuću, ali Xeoni su druga priča cijenom.

Evo ti pasivni W9100.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.5.2016 14:24 (Tonči).
11 godina
protjeran

nebi u usporedbu s procesorima ulazia.
imaš pravo drugaćije se pristupa konstrukciji, samo zanimljivo koliko malo drugaćije nego bi ćovjek oćekiva za razliku u cjeni, naime ova havaji bazirana firepro jedino koristi bolje kondenzatore na djelu koji regulira napon za ram, onom djelu koji kod praktićki svih havaji baziranih kartica izaziva black screen ćim se elektroliti osuše.

jadno je kako nisu svi elektroliti izbaćeni na ovako skupoj kartici,jadan proizvođać a još jadnij onaj koji kupi ovo za ovu lovu.
da ljudi nisu ovce imali bi ovo rješenje koje je u firepro u normalnim havaji karticama a firepro bi bila bez iti jednog alu elektrolita blizu regulacije/ćipa.

...a ova pasivna neznam na koji trik radi.

edit: naša sam ,ne firepro w9100 nego s10 000 , dual gpu, piše u brošuri da pošto je kartica namjenjena za više kartica instaliranih isto ogromno kućište , da se za aktivo hlađenje brinu eksterni ventilatori, šta objašnjava i rupe na slotu. znaći nije pasivno!

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.5.2016 14:38 (dabar_solta).
16 godina
odjavljen

Pa pasivno je jer koristi standardni airflow u kućištu koji ćeš sam instalirati. Što se tiče kondezatora, a čuj, troškovi proizvodnje. Ide na na "dovoljno dobro", a kad nemaš uvjete kakve nemaš kod jeftinih GPU-a, nemaš ni najskuplje kondezatore. :)

I ja bih da imamo military standard u karticama za 300 eura, ali sumnjam da će se to dogoditi brzo. Inače, ako nisi zadovoljan "power" dijelom, uvijek možeš kupiti dodatne power kartice... ima ih do 1500A skoro, imaju vrhunske kondezatore, deset faza... :) Ali to sve onda košta ozbiljan novac.

17 godina

daj mi reci jel se moze moj cf iskoristit kao firePro?

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
4mal kaže...

daj mi reci jel se moze moj cf iskoristit kao firePro?

Ko bi kupio firepro da se moze?

17 godina

pa ova dual radeonka moze zato pitam 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Tonči kaže...

Pa pasivno je jer koristi standardni airflow u kućištu koji ćeš sam instalirati. Što se tiče kondezatora, a čuj, troškovi proizvodnje. Ide na na "dovoljno dobro", a kad nemaš uvjete kakve nemaš kod jeftinih GPU-a, nemaš ni najskuplje kondezatore. :)

I ja bih da imamo military standard u karticama za 300 eura, ali sumnjam da će se to dogoditi brzo. Inače, ako nisi zadovoljan "power" dijelom, uvijek možeš kupiti dodatne power kartice... ima ih do 1500A skoro, imaju vrhunske kondezatore, deset faza... :) Ali to sve onda košta ozbiljan novac.

nema intergriran ventilator da bi se uštedilo koliko mjesta zauzima. pravo pasivno hlađenje je ko u audio pojaćalima gdje se koriste često dosta veći hladnjaci od potrebnih i prirodno strujanje zraka usljed zagrijavanja,ni jedno ne vidim da ova kartica koristi, dok "kućne" kartice od parsto kuna ko ova moja r5 230 imaju baš pasivni hladnjak koji je za 20w kojih troši skoro duplo predimenzioniran i ne zahtjeva nikakav airflow radi tzv prirodnog konvekcijskog hlađenja. ova w9100 neznam bili prošla možda pod mješovito hlađenje ali nikako pasivno.

da ide se na dovoljno dobro ali ćinjenica je da ovo nije dovoljno dobro, to potvrđuje i korištenje ovih tantal kondića kod furya i furya x.. na slikama je safirka trix fury zraćno,ali i standardni pcb i komponente je isti.
 ne radi se o novcu ni o 2kilovatnim eksternim power fazama koje služe za ln2 bench i debelo su predimenzionirane , i ni ne mogu se koristit svakodnevno jer kako na normalnom ne subzero hlađenju disipirat kilovat i više s 600mm2 ćipa? prosvjetli me kako bi to postiga..nego se radi o jednostavnoj greški bilo namjernoj radi smanjenja troškova ili slućajnoj jer neka ćunka koja radi u atia misli da ljudi kartice koriste par sati i to na 20 posto loada pa da ih ta greška neće koštat korisnika/lošeg rma ratea itd.

e da milispec su vjerovatno ovi metalni regulatori šta se prže preko 110stupnjeva ,tako da još je ćudnije kad se koriste milispec i klasićne komponente na praktićki istom mjestu i 5 stupnjeva razlike.

da nebi bilo zabune na prvoj slici kondići imaju oznaku 150 c51 i radi se o sanyo poscap 150uF 6.3v kondićima koji su 6.3v i deklarirani na 105 stupnjeva ,zbog degradacije svojstava na visokim temperaturama su 6.3v gdje bi realno bili potrebni 2.5v da su normalne temperature.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.5.2016 21:44 (dabar_solta).
16 godina
odjavljen

Sve je to točno što kažeš, slažem se, namjerno je zbog troškova, ali gotovo je sigurno da će ti rijetko koja kartica riknuti u normalnim uvjetima igranja.

14 godina
neaktivan
4mal kaže...

pa ova dual radeonka moze zato pitam 

Može izvor?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice