Imam jedno pitanje. R9 290 na furmarku hvata 79-80 stupnjeva kad su ventilatori kućišta na minimumu. Taknem kućište i osjeti se da je dobro zagrijano a iza jedva lagano struji zrak. Kad ih stavim na maksimum temperature su i dalje 79-80 stupnjeva a kućište je hladnije i iz kućišta izlazi dobra kolićina toplog zraka. Nije mi jasno kako su temperature iste. Nebi li se temperature trebale bit bitno različite na ove dvije postavke? Jer u prvom slućaju topal zrak se ne odvodi vani i kartica bi se trebala sve slabije hladiti, a u drugom stalno dobiva hladan zrak.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
kaže da šalje tek kad se uplati lova na raćun ?! i da kartica ima otkljucane shadere da se moze bolje klokat
kaže da šalje tek kad se uplati lova na raćun ?! i da kartica ima otkljucane shadere da se moze bolje klokat
pa piše tamo primopredaja ZG
niti ja ti ne bih ništa slao prije uplate na račun tako da.. a ovo za shadere ne znam
Danas sam se vratio starom Radeonu(280x matrix platinum, znam nije 300 serija no moram javiti dojmove: ) i moram priznati nakon gtx-ica totalno iznenadenje, igre izgledaju normalno ostro, jebes mi sve i boje su drugacije, da ne govorim o fluidnosti u igrama imao sam osjecaj da se igram na 144hz monitoru, nevjerovatno gtx780 i 970 su uzasne po tom pitanju
u šoku sam..kako su mi zeleni obmanuli um
pogledajte kaj radi jedna starudija u gta 5 s i5 4570:
yebenih 68 fps-a average na poprilicno gadno visokim detaljima, netko spominjo cpu overhead i takve stvari, grafa je zakucana i niti jednog bozjeg trzaja u voznji, na gtx-icama je to bilo nemoguce!
Nije proslo ni mjesec dana.
Kako se kaze: "Vuk dlaku mijenja, ali cud ne." Ziva istina.
EDIT: Bilo bi bolje da sam ovo stavio u GTX 9xx temu koji sam sada gledao :)
Inače taj vam lik već neko duže vrijeme prodaje konfe po njuškalu tako da ne mislim da je neki fake ili nešto što ne valja jer ga pratim u zadnje vrijeme.
niti ja ti ne bih ništa slao prije uplate na račun tako da.. a ovo za shadere ne znam
sve sta san sla i sta su meni slali, sam priko pošte pouzecem. ja ti nebi kupia da prodajes fury za 50kn bez pouzeca pa ti pjevaj.
i sta kazete kolika bi bila realna cijena ? ?
Ne znam 4k kuna se cini puno ali opet u linksu je trenutno skoro 7k kn, preko webshopa nesto manje, tako da iako nema garanciju cijena nebi trebala biti ni puno niža. Iako ja bez garancije nikad ne bih kupovao hardware
sve sta san sla i sta su meni slali, sam priko pošte pouzecem. ja ti nebi kupia da prodajes fury za 50kn bez pouzeca pa ti pjevaj.
i sta kazete kolika bi bila realna cijena ? ?
ne bi ti ja niti prodao pa ti pjevaj
Ne znam 4k kuna se cini puno ali opet u linksu je trenutno skoro 7k kn, preko webshopa nesto manje, tako da iako nema garanciju cijena nebi trebala biti ni puno niža. Iako ja bez garancije nikad ne bih kupovao hardware
kako ne bi trebala biti puno niza cijena bez garancije
da se ista dogodi, ostaje ti drzac papira od 4000kn
nadaj se da ako se ista dogodi da ce se dogoditi hladnjaku pa da ga mozes zamjeniti, za bilo sta drugo mozes se oprostiti od graficke..
za tih 4000kn bolje uzeti novu 970/390 i SSD ili 980/390x i imati miran san
Nemoj brate Links uzimat kad uspoređuješ cijene molim te...
Sad 3000kn to je smijurija ako uzmes u obzir da je grafa stara 3 mjeseca najvise, koliku stetu si joj mogao nanijeti oO
5500 najmanja a on trazi 4000, ima logike ali jbg garancija...

Kupiš onu od asusa r9 290X u e digitalu za 2770 kn i imaš malo slabije performanse, ipak imaš garanciju ma tko što pričao i još ti ostane para za izlet na neki advent u Beč ili sl. .
Toxic pretjerao si 4keka je cist fajn i cijena je fer s obzirom da je pasivna i nemoze se pretjerano ocat pa je ko nova i nakon 3.mj
Nemoj bit tako zlocest ! No no ...
kako ne bi trebala biti puno niza cijena bez garancije
da se ista dogodi, ostaje ti drzac papira od 4000kn
nadaj se da ako se ista dogodi da ce se dogoditi hladnjaku pa da ga mozes zamjeniti, za bilo sta drugo mozes se oprostiti od graficke..
za tih 4000kn bolje uzeti novu 970/390 i SSD ili 980/390x i imati miran san
Grafa je nova kako god, nemože nikako bit stara, a neznam tko ce prodati AMD flagship graficku za nize. Ja sam reko da ne bih kupovao bez garancije, ali govorimo opcenito, 1500kn niža cijena od naj jeftinije u trgovini... za 1500kn bi se mogao iscjenkat za jos jednu polovnu refentnu 290, sad što nema garanciju nemoze ju dat za đabe. Ali da sam lud i imam para, provjerio bi grafu na svoje oci, testirao je za sve, ako sve radi zašto ne ? Nece ekspolidrat
Toxic pretjerao si 4keka je cist fajn i cijena je fer s obzirom da je pasivna i nemoze se pretjerano ocat pa je ko nova i nakon 3.mj
Pa gle, pocni od sebe. Bi li je platio 4000 kn bez garancije? Ima li itko ovdje na forumu tko bi htio toliko riskirat?
Lik kaže otkljucani shaderi i moze se ocat puno više nego ovako, što ti to govori?
Pa gle, pocni od sebe. Bi li je platio 4000 kn bez garancije? Ima li itko ovdje na forumu tko bi htio toliko riskirat?
Lik kaže otkljucani shaderi i moze se ocat puno više nego ovako, što ti to govori?
To jedino da, ali opcenito vrijedi za karticu koja košta puno više, vec je bilo GTX 980 referentnih bez garancije za višu cijenu na njuškalu, iz njemačke i slicno. Sad tko bi kupovao to je drugo
ma da je stara jedan dan, kad nema garancije ne vrijedi toliko, kad za iste pare možeš uzet nešto slabiju grafu, ali ganc novu iz trgovine s garancijom
pa zar je tih 10-ak posto u snazi toliko važno da bi netko riskirao uteg za papir od četiri soma kuna
ma da je stara jedan dan, kad nema garancije ne vrijedi toliko, kad za iste pare možeš uzet nešto slabiju grafu, ali ganc novu iz trgovine s garancijom
pa zar je tih 10-ak posto u snazi toliko važno da bi netko riskirao uteg za papir od četiri soma kuna
To je drugo sad šta koliko vrijedi, pricamo o top modelu kartice, jel vrijedi price/performance to je druga tema. Kao što ne vrijedi za 1080p u 80% igara ništa jace od 280X pa eto opet svi uzimaju 290X ili 970. Imao sam 280X prije i razlika je u tome da sad u nekim igrama umjesto 70-75fpsa imam 95-100... et
Za 4 soma sljedeča generacija duplo jača, to je sada bacanje love.Ja uvik čekam najnovije i nikako potrošit lovu
Ma to lupeta samo da se lakše proda.
Jel 4000kn dobra cijena za 980ti bez garancije
Cijena je super, ako mozes grafu testirati i mozes realno vidjeti jel sve kako treba sto da ne.
Jel 4000kn dobra cijena za 980ti bez garancije
Cijena je super, ako mozes grafu testirati i mozes realno vidjeti jel sve kako treba sto da ne.
nije
dakle
za 2000kn kupiš gtx 970 sa garancijom otprilike za 2300 kn, r9 390isto tak nekako i r9 290x isto tak nekako. r9 390x vrijedi par sto kuna više
3000kn koštaju high end modeli bez garancije. sa garancijom vrijede puno više.
Ja bih dao za ovu grafu 4500 kn da ima garanciju odmah sada.. a ovako nedam više od 3000 kn
Ne znam samo sto poredis 970/390/290X sa ovom, jer nisu ni priblizno ista cjenovna klasa.
Ako je nova 5500 i kartica je 3 mjeseca na trzistu s garancijom ispod 5000 prodavati je idiotarija
kad si zadnji put cuo da je grafa vrisnula, pogotovo flagship model
Cijena je apsolutno opravdana ako se uzme sve u obzir. Ipak je to FuryX, vrh ponude AMD-a za takvu cijenu ono, testirati grafu dan-dva pa odluciti.
statistika je hebena stvar, pogotovo kad postaneš dio neke od negativnih...
s utegom za papir od četiri soma kuna boli te ona stvar crkne li svaka treća, svaka tisućita ili si baš ti jedini kojem je crkla otkako se prodaju
Ne znam samo sto poredis 970/390/290X sa ovom, jer nisu ni priblizno ista cjenovna klasa.
Ako je nova 5500 i kartica je 3 mjeseca na trzistu s garancijom ispod 5000 prodavati je idiotarija
Cijena je apsolutno opravdana ako se uzme sve u obzir. Ipak je to FuryX, vrh ponude AMD-a za takvu cijenu ono, testirati grafu dan-dva pa odluciti.
Nisam čuo da je vrisnula niti jedna.. Ja mislim da je fury x brutalna grafa daleko od toga ali dati 4000 kn za nešto što nema garanciju je tolko fucked up da boli glava.. a što ako se desi da ti rikne? npr ova ima i vodenu pumpu dakle vjerojatno je veća šansa da se desi neki kvar nego na grafama sa zracnim hlađenjem.
a usporedba gtx 970 je okey s obzirom da možeš kupiti dvije takve i staviti ih u SLI.. a možda ih nađeš čak i sa garancijom za 2 soma kn.
4mal je imao SLI i dam se kladit da je imao boljie fps i sve ostalo od fury x-a
Ja sam probao gtx 970 sli na jedan dan i bio sam oduševljen.
Tu su negdje ali ono su dvije ovdje je jedna i tu je stabilniji min. fps za razliku od sli-a ;-)
Ako tako gledas onda ode u drugu pricu, moze se napisati da je r9 295X2 monstrum od "kartice" ali to nema nikakve veze kad gledas karticu pojedinacno kao sto je u ovom slucaju. Dobra kupovina ako je sve kako treba i ispravno u svakom slucaju.
Jel izaši ark survival evolved dx12
negdje sam pročitao da je r9 290x brža od 980ti u nekim early testovima pod dx12
ali ništa ne nalazim sada više
4mal, pitaj ga kako se otključavaju shaderi ccccc....
Inače, po meni, ne vrijedi riskirat - mislim to je realna cijena za FuryX bez gare, no nikako se ne isplati ...Još ako je inžinjerski primjer (oni sa divljom pumpom)...hm...
E da, treba tu karticu opet nekad prodat, a svi znamo koliko gara tu vrijedi....