AMD Radeon HD6950 2GB - Review

poruka: 106
|
čitano: 46.491
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: AMD Radeon HD6950 2GB - Review

DiRT 3 je moderniji, a imaš i nove drivere 280 koji navodono daju bolje rezultate u DiRTu 3.

FC2 je upravo to, stara igra. Nema veze što koristi sve raspoložive jezgre (koristi ih velika većina igara), bit je u tome što novije igre, uključujući Metro 2033, BC2, čak i AvsP bolji pokazatelj za budućnost koji je hardver bolji - Jer su moderniji. A komentirati igru nema smisla, a još manje ima smisla komentirati neku ulogu jer se igra kao što vidiimo čak i pri 8xAA izvodi vrlo vrlo glatko i preko 60 FPS, iznad čega dolazi do screen tearing-a i obavezno je ukljućivanje VSync-a, pa ti to ionako pada sve u vodu.

FC2 su isto svi koristili kada je Fermi bio izišao. GTX 470 je bila u rangu HD 5970. No, ipak u najnovijim igrama HD 5970 je puno brža. Dobar pokazatelj?

{One death is tragedy, but a million deaths is statistics} Operation Flashpoint fan
15 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...

DiRT 3 je moderniji, a imaš i nove drivere 280 koji navodono daju bolje rezultate u DiRTu 3.

FC2 je upravo to, stara igra. Nema veze što koristi sve raspoložive jezgre (koristi ih velika većina igara), bit je u tome što novije igre, uključujući Metro 2033, BC2, čak i AvsP bolji pokazatelj za budućnost koji je hardver bolji - Jer su moderniji. A komentirati igru nema smisla, a još manje ima smisla komentirati neku ulogu jer se igra kao što vidiimo čak i pri 8xAA izvodi vrlo vrlo glatko i preko 60 FPS, iznad čega dolazi do screen tearing-a i obavezno je ukljućivanje VSync-a, pa ti to ionako pada sve u vodu.

FC2 su isto svi koristili kada je Fermi bio izišao. GTX 470 je bila u rangu HD 5970. No, ipak u najnovijim igrama HD 5970 je puno brža. Dobar pokazatelj?

Moderniji po čemu?

Kod takvih bencheva čak i scorovi iznad 60 FPS su dobar pokazatelj jer djelomično vrijedi pravilo da bi se u nekoj zahtjevnijoj igri framerate proporcionalno smanjio na oba komada hardvera, iako se tu javlja još n zasebnih faktora poput paralelizacije programa ili implementacije grafičog fičera koji ATi ili nvidia vrte bolje.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.8.2011 16:54 (ATiGamer).
14 godina
neaktivan

Moderniji su jer guraju nvoe tehnologije koje ce nove igre u buducnosti koristit.

Ne mora značiti. Niti jedna igra se kao jedna ne može uzeti kao pokazatelj brzine, kao što gura AMD i nVIDIA. Treba uzeti 15-20 igara i onda uzeti neki prosjek i tek onda odrediti koja je kartica stvarno brža. Uvjek je postojalo i postojat ce da se neki feature bolje izvodi na odrenoj kartici. FC2 se opće poznato izvodi bolje na nvidij. Neke igre se bolje (eto rekao si dirt 3) izvode na AMD-u. Sve ovisi i neka arhitektura bolje odgovara jednom proizvođaču, a to je posljedica vrlo različitih arhitektura. A ja samo govorim da tu prednost u FC2 ne treba uzimati previše zdravo za gotovo jer je igra stara dosta i postoje modernije igre koje su objektivnije za test.

Team Fortress 2 je strašno CPU limitirana igra. A stara je 4 godine. Znači li to da je pokazatelj? Ne. Preveliko roštanje po CPU-u takoder moze biti naznaka i neoptimizacije. Ovdje vidimo da je Metro 2033 zaista fenomenalno optimizirana igra, što sam ja davno još tvrdio. Igru je moguće igrati i sa slabijim hardverom na odličnim postavkama i grafici. Ja sam to sa GTX 260 igrao na Very High DX10.

{One death is tragedy, but a million deaths is statistics} Operation Flashpoint fan
15 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...

Moderniji su jer guraju nvoe tehnologije koje ce nove igre u buducnosti koristit.

Ne mora značiti. Niti jedna igra se kao jedna ne može uzeti kao pokazatelj brzine, kao što gura AMD i nVIDIA. Treba uzeti 15-20 igara i onda uzeti neki prosjek i tek onda odrediti koja je kartica stvarno brža. Uvjek je postojalo i postojat ce da se neki feature bolje izvodi na odrenoj kartici. FC2 se opće poznato izvodi bolje na nvidij. Neke igre se bolje (eto rekao si dirt 3) izvode na AMD-u. Sve ovisi i neka arhitektura bolje odgovara jednom proizvođaču, a to je posljedica vrlo različitih arhitektura. A ja samo govorim da tu prednost u FC2 ne treba uzimati previše zdravo za gotovo jer je igra stara dosta i postoje modernije igre koje su objektivnije za test.

Team Fortress 2 je strašno CPU limitirana igra. A stara je 4 godine. Znači li to da je pokazatelj? Ne. Preveliko roštanje po CPU-u takoder moze biti naznaka i neoptimizacije. Ovdje vidimo da je Metro 2033 zaista fenomenalno optimizirana igra, što sam ja davno još tvrdio. Igru je moguće igrati i sa slabijim hardverom na odličnim postavkama i grafici. Ja sam to sa GTX 260 igrao na Very High DX10.

Pitam za D3 u odnosu na D2 :)

Ovo drugo se slažem, iako smatram da još uvijek može naći mjesta za FC2 u recenzijama. Kako god, ugodno je raditi s njim jer je bench fino izveden i lako se sa njim rukuje pa je šteta ne iskoristiti ga.

14 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

Pitam za D3 u odnosu na D2 :)

Igrajući naišao sam na dosta modernih shadera. Particle sistem je puno intezivniji nego kod DiRT 2. Osvjetljenje je naprednije, kao i displacment mapping.

13 godina

bok, pod moj pc  imam zotak sli pa pitanje dal  da uzmem to ili hd 6950

007
14 godina
neaktivan
SIFKO kaže...

bok, pod moj pc  imam zotak sli pa pitanje dal  da uzmem to ili hd 6950

Ako misliš na HD6950 2 GB,naravno ATi.Naravno,one s mogućnosti otključavanja u HD6970.

Unlockaš/modaš ih i imaš ATi HD6970 2 GB@CrossFireX  {#}

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Ja u paklu i vraga zajebavam ;)
13 godina

dali ih ima sa dual fen i dali su tihe i

007
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.1.2012 11:37 (SIFKO).
14 godina
neaktivan
SIFKO kaže...

dali ih ima sa dual fen i dali su tihe i

Naravno da ima,primjer.

Dosta su tiha,za ≈ 2000 kn dobiješ karticu od 2500 kn.

Dosta su tije,iako to ovisi o proizvođaču.

13 godina

kojeg proizvođača preporučuješ ili jednu jaču od tih

007
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.1.2012 12:00 (SIFKO).
14 godina
neaktivan
SIFKO kaže...

kojeg proizvođača preporučuješ ili jednu jaču od tih

Sapphire,ili VTX3D,najbolji i najtiši cooleri

13 godina

vaše mišljenje o ovoj

MSI HD6970 Lightning TwinFrozr III

007
14 godina
neaktivan
SIFKO kaže...

vaše mišljenje o ovoj

Daj ne trollaj vise

Ofc.
17 godina
protjeran
SIFKO kaže...

vaše mišljenje o ovoj

Ovo što si stavio pod ''moj pc'' imaš trenutno ili?

Nobody expects the Spanish Inquisition!
13 godina

namjeravam kupit

007
15 godina
AMD Radeon HD6950 2GB - Review

moze pitanje,imam priliku uzest 6950 unlockanu u 6970 za dobre pare, ali pc mi radi 24/7 i zelim da mi se underclocka u idleu, problem je sta imam 2 ekrana a vidim da 2D clockovi ne rade ako se koriste 2 ekrana, ili su to ispravili novim driverima?

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice