AMD Radeon 6xxx

poruka: 4.994
|
čitano: 592.876
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
AMD Radeon 6xxx

10.11 ne rade na 68xx grafama.

Moj PC  
0 0 hvala 2
17 godina
AMD Radeon 6xxx

Navodno su 10.10e bolji od 10.12.

Sad ću njih stavit. Nikak natjerat crysis da mi proradi kak treba u crossu{#}

Također druga grafička zna sama od sebe doći do 99% opterećenja u idle-u i tako drži neko vrijeme i taktovi se opet spuste kao i opterećenje. I mean WTF?

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Battlestar Galactica 75 -The Bucket- and Battlestar Pegasus 62 -The Beast-
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.12.2010 13:11 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: AMD Radeon 6xxx
Hyperion kaže...

Također druga grafička zna sama od sebe doći do 99% opterećenja u idle-u i tako drži neko vrijeme i taktovi se opet spuste kao i opterećenje. I mean WTF?

Si popravio onaj problem s crossfire mostićem, mislim da je nekak cudno stajal {#}?

17 godina
Hyperion kaže...

dobrodošao u svijet AMD drivera

17 godina
odjavljen
Hyperion kaže...

bolje da si išao na intela i hd 6970

17 godina
Intel&ATI kaže...

Si popravio onaj problem s crossfire mostićem, mislim da je nekak cudno stajal {#}?

Velim nisam ga dosta stisao nije ušao do kraja, to sam odmah ispravio.

igy kaže...

dobrodošao u svijet AMD drivera

Da, za jednu karticu je sve super, ali za dvije OMFG. Nije ni nvidia tu baš bajna, isto pun qrac problema i sa suprotnog tabora.

M4X kaže...

bolje da si išao na intela i hd 6970

LOL, da sam išao na intela sad bi imao core i3 i jednu gtx 460 768MB, a ovako imam x6 procesor i 2xHD6850.

Sad sam bio kod strica malo na juhi,sarmi,mlincima, pečenici i kolačima nemrem disat. Idem kompletno pobrisat drivere, profile i stavit 10.10e drivere.

MSI afterburner mi je rješio probleme sa ventilatorom i clockanjem. Sada mogu i mjerit opterećenost kartica dok igram igru. U crysisu je ovakva priča ~50% jedna, ~50 druga kartica = trun slabije performanse od jedne kartice, no jučer sam čak primjetio malo više fps-a u crysisu umjesto ~22 sam imao oko 27+ fps-a no benchmark mi baca i dalje rezultate od 30 fps-a za cross umjesto da to bude ravno 50-60...

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Battlestar Galactica 75 -The Bucket- and Battlestar Pegasus 62 -The Beast-
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

. Nije ni nvidia tu baš bajna, isto pun qrac problema i sa suprotnog tabora.

Ovako imao sam tri puta SLI i dva puta CF. U oba slučaja sa CF(Dvije HD4870 i dvije HD5850) Crysis,ArmaII,GTAIV i još neke igre su mi radile probleme, od titranja textura do lošijih preformansa nego sa jednim GPU-om. U slčaju SLI-a jedino sam se susreo sa MicroStutteringom sa zadnjom SLI GTX480 kombinacijom u F1 2010, dakle to mi je bio najveći problem kojeg sam rješio za par minuta preuzevši novi SLI profil sa Nvidijinih stranica. U svakom slučaju Skaliranje mi je bilo preko 80%, nikakvih problema sa OC-om,nikakvih problema sa prepoznavanjem kartica, nikakvih preoblema sa Randering modova i slično.

Naprosto Nvidijini driveri su za Multi GPU sustav Bog i batina koliko god se pojedinci uvijeravali da to nije tako. Naprosto moraš probati oboje da bi mogao govorit o problemima jednih ili drugih Proizvođaća u Multi GPU sustavima.

I'll be back
16 godina
neaktivan
AMD Radeon 6xxx

Potpuno razumljivo s obzirom da je nVidija otkupila gotovo multiGPU rješenje koje je kasnije samo razvijala, dok je ATi gradio svoje od temelja (očito loših)

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
AMD Radeon 6xxx

Nek i je Bog i batina bolje za nas, ali i dalje ima problema.

Imaš možda kakav hint koji bi mi mogao pomoći oko ovog?

Instalirao 10.10e, reinstalirao Amd application profile za crossfire no i dalje je onih 30-31fps-a sa crossom dok sa jednom dobije oko 35fps-a.

r_multigpu = 1 sam stavio u konzolu no to ništa nepomaže. Čini mi se da ću odustat od crysisa, ionako ga skoro ni neigram.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Instalirao 10.10e, reinstalirao Amd application profile za crossfire no i dalje je onih 30-31fps-a sa crossom dok sa jednom dobije oko 35fps-a.

r_multigpu = 1 sam stavio u konzolu no to ništa nepomaže. Čini mi se da ću odustat od crysisa, ionako ga skoro ni neigram.

Jesi instalirao Crossfire fix?

17 godina
franky kaže...

Jesi instalirao Crossfire fix?

Crossfire fix?

16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Instaliraj ATI try Tools i ručno promijeni Randering mod na Alternate Frame Randering(upiši samo broj jedan.

Tako sam ja u oba slučaja rješio problem Skaliranja preformansi na večini igra u CF modu, a ako ti se pojavi titranje samo uključi Vsync

Dakle:

Skinite i instalirajte najnoviju verziju,kad instalirate sa desne strane taskbara če se pojaviti negova mala ikonica.Desnom tipkom miša kliknite na tu ikonicu i pojavit če vam se njegov glavni meni.Sada odaberite opciju Tweaks(3D Advanced Tweaks) Na vrhu prozora odaberite Advanced CrossFire i u prvom praznom redu napišite broj jedan,koji predstavlja ALTERNATE FRAME mod

I'll be back
17 godina
AMD Radeon 6xxx

Znam pročitao sam to u tvojoj temi.

Nije ATi Try tools nego ATi Tray Tools, no to sam blago stavio na stranu jer mislim da nepodržava hd6 seriju. No ajd dat ću mu šansu.

Ima još neki program za rađenje profila za svaku igru, nije AMD-ov nego ga je neki lik napravio. Samo je malo kompliciraniji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
 no to sam blago stavio na stranu jer mislim da nepodržava hd6 seriju. No ajd dat ću mu šansu.

Ima još neki program za rađenje profila za svaku igru, nije AMD-ov nego ga je neki lik napravio. Samo je malo kompliciraniji.

OVI rade potpuno normalno sa HD6850, provijereno jer sam upravo XFX-ovu poštelavao putem ovog programa.

I'll be back
17 godina
AMD Radeon 6xxx

Skinuo sam zadnju betu i radi, ali ništa nije pomoglo. Probao sam i AFR i SFR i chess sve uvijek isto ili to uopće neradi.

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.12.2010 18:24 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Skinuo sam zadnju betu i radi, ali ništa nije pomoglo. Probao sam i AFR i SFR i chess sve uvijek isto ili to uopće neradi.

joj šta bih dao da imam živaca, a i vremena toliko prčkati

ja bi jednostavno isključio cf i uživao u crysisu, baš zbog nedorađene tehnologije bi uvijek išao na single gpu

nego dali netko zna jeli dual gpu kartice imaju istih takvih problema, jer one koliko znam isto koriste neku vrstu cf moda, samo što je to sve malo bolje implementirano

16 godina
neaktivan
hd22sb kaže...

joj šta bih dao da imam živaca, a i vremena toliko prčkati

ja bi jednostavno isključio cf i uživao u crysisu, baš zbog nedorađene tehnologije bi uvijek išao na single gpu

nego dali netko zna jeli dual gpu kartice imaju istih takvih problema, jer one koliko znam isto koriste neku vrstu cf moda, samo što je to sve malo bolje implementirano

Potpuno isti drek. Driveri su driveri, ono šta važi za klasični CF, važi i za Dual GPU(na jednom PCBu) grafe jer koriste iste Drivere

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.12.2010 20:50 (microman).
15 godina
neaktivan
microman kaže...

Potpuno isti drek. Driveri su driveri, ono šta važi za klasični CF, važi i za Dual GPU(na jednom PCBu) grafe jer koriste iste Drivere

mislio sam da ima manje problema jer se sve ipak odvija na jednom gpu, dakle ne mora usklađivati rad na 2 različita pcie utora

dakle nvidia je u prednosti zbog jačih single gpu rješenja, ali svakako ako nekoga ne zanimaju brojke (dakle ne pati od fps-a) trenutno sve naslove bez bada tera jedna 6850

17 godina
AMD Radeon 6xxx

Evo igram crysis warhead mi je bacao bsod nakon nekog vremena, onda igram starcraft II i na kraju partije artifakti i dobro resetiram comp no ono i u windowsima artefakti.

Hebemti ovo, dođe mi da ih obje prodam i uzmem GTX570{#}

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
AMD Radeon 6xxx

Možda da probaš 10.10 e Von modded bi pomoglo.

BE HAPPY xD : )
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AMD Radeon 6xxx

jesu li ove HD 68xx zedne procesorske snage???jer sjecam se da u Bad Company 2 svaki mhz na procu je puno znacio kad bi bila u pitanju neka HD 58xx grafa...

nitko ne mrzi Asrock vise od mene...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Radeon 6xxx

Hmmm nešt je tu čudno, imam artefakte u windows aeru (svugdje gdje transparency tj. taskbar i rubovi prozora) i ostaju, reinstall drivera i resetiranje nije pomoglo.

Idem probat samo sa drugom grafičkom.

Edit: Da sa drugom grafičkom nemam artefakte u Aeru, šta to onda znači? Dali je otišla memorija na prvoj? Očito...

To mi je prilika da se rješim obje, jednu mogu vratit unutar 7 dana od kupnje, a druga ide na servis gdje bih dobio novu karticu i umjesto da mi vrate tu ja ih obje zamjenim za GTX570.

Jel to moguće napravit?

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.12.2010 23:55 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Hmmm nešt je tu čudno, imam artefakte u windows aeru (svugdje gdje transparency tj. taskbar i rubovi prozora) i ostaju, reinstall drivera i resetiranje nije pomoglo.

Idem probat samo sa drugom grafičkom.

Grafa riknula?

17 godina
franky kaže...

Grafa riknula?

Nije riknula samo izbacuje artefakte u aeru. A što je najbolje nisam je nit overclockao nit otvarao kao prijašnje kartice.

Ta HD6850 serija je sva u Qrcu.

16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
franky kaže...

Grafa riknula?

Nije riknula samo izbacuje artefakte u aeru.

Haha.

Pa da li ti sebe čitaš? Reklamiraj je, nema tu šta.

15 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Nije riknula samo izbacuje artefakte u aeru. A što je najbolje nisam je nit overclockao nit otvarao kao prijašnje kartice.

Prije će biti da si dobio defektan primjerak.

Tko bi rekao da ćeš ti završiti na nVidia-i...

17 godina
Hyperion kaže...
franky kaže...

Grafa riknula?

ja nisam imao probleme s artefaktima no imao sam s bsodom što su neki driveri popravili neki vratili na staro

15 godina
Hyperion kaže...
franky kaže...

Grafa riknula?

Sami problemi sa tim HD 6xxx i sa Crossfireom...{#}

Imao sam ih i ja pa je sad jedna HD 5770 kod brata...{#}

17 godina
AMD Radeon 6xxx

Citiram samog sebe:

"To mi je prilika da se rješim obje, jednu mogu vratit unutar 7 dana od kupnje(kupljena u prošli petak), a druga ide na servis gdje bih dobio novu karticu i umjesto da mi vrate tu ja ih obje zamjenim za GTX570.

Jel to moguće napravit?"

Najrađe bih uzeo HD6970, ali to je još 400kn gore, no way da dam još para. Najbolje da mi microman svoju GTX580 proda za 3000kn ili da se mijenjamo ja njemu ove dvije + nadoplata, a on meni gtx-icu no to samo mogu maštat :-)

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.12.2010 0:03 (Hyperion).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Hyperion kaže...

Jel to moguće napravit?

Ne vidim razlog zašto ne bi bilo moguče.

Jednostavno uz nadoplatu, dolaziš do skuplje kartice.

Tako funkcioniraju sve slične đinđe.

Osim ako u shopu u kojem si uzeo ne budu ciganili.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.12.2010 0:06 (zabranjeniples).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice