AMD Radeon 6xxx

poruka: 4.994
|
čitano: 550.384
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
ATI Radeon 6XXX

Ako cijene ovi modeli zamijene stare po istim cijenama(ili max 10% veće), a performanse budu takve kako ovdje stoji, to je definitivno dobar posao.

No ne bi im zamjerio da nabiju cijene slične GTXicama kad su došle, jer prema ovome rasturaju GTXice, no nadajmo se da neće, jer je to loše po nas.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: ATI Radeon 6XXX
Weky kaže...

nvidia ce morati jako jako brzo reagirati na ovo. Inače ode trzisni kolač.

GTX 580 po hitno mora doc. Sa jednakom ili nizom potrosnjom i temperaturom nego GTX 480.

Neće oni još dugo nešto novo izbacit, uzmi u obzir da nisu kompletirali ni ovu seriju, a ti bi već da rade update ili čak novu seriju izbacuju...

Nvidia je zavezanih ruku do kraja ove godine, a možda i pola sljedeće dok nekrenu oba tima sa 28nm čipovima.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
14 godina
odjavljen
ATI Radeon 6XXX

Morat ce nešto izkemijat. Morat. Nema nemogu. Sve se moze kad se hoce.

One death is tragedy, but million deaths is statistics - Joseph Staljin [One to all Units Let's toast some russians - By James Gastovski ] // OPF Fan
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Weky kaže...

Morat ce nešto izkemijat. Morat. Nema nemogu. Sve se moze kad se hoce.

Kako? Kad bi izdali jaču single GPU od GTX480, temperature i potrošnja bi ih ubili. Bojim se da nema niše od Nvidie do kraja sljedeće godine 28nm proizvodnog procesa. U trenutnoj GTX400 seriji izdano je većina high end grafa i jednostavno nema mjesta za napredak.

14 godina
odjavljen
ATiGamer kaže...

Kako? Kad bi izdali jaču single GPU od GTX480, temperature i potrošnja bi ih ubili. Bojim se da nema niše od Nvidie do kraja sljedeće godine 28nm proizvodnog procesa. U trenutnoj GTX400 seriji izdano je većina high end grafa i jednostavno nema mjesta za napredak.

Ah. U tom su poslu preko 20 Godina. Matematičari se uvjek snalaze.

Morat ce nešto izkemijat do 28nm procesa. Nešto u stilu;
- Svaki CUDA Cluster da ima 40 jedinica, a ne 24 ili koliko vec ima GTX 480,   uglavnom po uzoru na GTX 460. To bi smanjilo broj tranzistora, te time povecalo yeld/smanjilo troskove.

- Kresanje sabirnice sa 384 na 256bit te korištenje brze memorije na preko 6Ghz sto bi cak i povecalo propusnost u odnosu na GTX 480, a smanjilo troskove proizvodnje.

- Kresanje L2 Cachea koji je samo krucijalan za GPGPU computing, te izrazito povecava troskove proizvodnje

- Arhitekturalne optimizacije - To ja nemogu pretopostaviti sta ce uraditi jer na 20 stranica koliko su nam dali o Fermiju nemozemo znat sta se moze izvuc vise

Ovako mi to prvo pada na pamet. Da bude 5% jača od GTX 480, a efkiasnija 20-ak i više % po pitanju TDP-a u odnosu na 480, to bi bilo prekrasno.

One death is tragedy, but million deaths is statistics - Joseph Staljin [One to all Units Let's toast some russians - By James Gastovski ] // OPF Fan
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.8.2010 17:00 (Weky).
15 godina
protjeran
ATI Radeon 6XXX

Scor iz krize je brutalan

Konacno, tri godine nakon izlaska nesto sto Kriza ne ubija u pojam na HD rezi Konacno, tri godine nakon izlaska nesto sto Kriza ne ubija u pojam na HD rezi
jer izgleda izgleda da je 35-40% bolji u odnosu na HD5870?!? doduse treba to jos vidjet na istom hardweru

Charlie je nes spomenuo da je CAYMAN-ov(HD6870) chip velicine 380mm2, sta ako je istina je odlicno jer su onda izgleda performase minimalno +25% dok je velicina chipa samo 1.14 veca u odnosu na HD5870.

Takodjer ne bi se uopce iznenadio da je potrosnja tu negdje pogotovo stoga sto je AMD imao vremena za izpeglat svoj 40nm proces a serija HD6xxx gotovo sigurno koristi GDDR5 chipove nove generacije to jest chipove koje su vec tvornicki deklarirani za 1750MHz/7Ghz efektivno (overclock zajamcenNamigiva), trose manje (voltaza reducirana s 1.425V – 1.575V na 1.35V) a najbolje od svega je da su jeftiniji za proizvodnju
Primjer1 Primjer2
Ostaje jos samo pitanje cijene
"To Start Press Any Key. A gdje je ANY tipka?"
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.8.2010 17:05 (dado8).
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ATI Radeon 6XXX

Ali zaboravljaš činjenicu da to više ne bi bio proizvod GTX400 serije te bi se ta kartica bitno razlikovala od ostalih high end Fermi proizvoda. K tome bi trebalo dizajnirati potpuno novu karticu s dovoljno primjeraka za tržišnu prodaju.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
ATiGamer kaže...

Ali zaboravljaš činjenicu da to više ne bi bio proizvod GTX400 serije te bi se ta kartica bitno razlikovala od ostalih high end Fermi proizvoda. K tome bi trebalo dizajnirati potpuno novu karticu s dovoljno primjeraka za tržišnu prodaju.

Nema veze. Nek ga nazovu GTX 580 i super. Istu situaciju je ATi napravio prije par godina - HD2900XT - HD 3870.

U tom i je stvar - Da perfomanse (pod najnizijim kriterijem) budu jednake ili malo bolje nego GTX 480, al da smanje potrosnju, temperaturu, i pojednostavne proizvodnju. ATi je isto napravio sa HD 3870 koja je bila gotovo pa ista po perfomansama kao HD 2900XT, al je znatno hladnija i štedljivija bila.

Samo su tada imali novi proizvodni proces, al vjerujem da se tu i iz 40nm procesa da jos uvijek dosta izvuci.

15 godina
neaktivan
ATI Radeon 6XXX

neka se nvidia posveti mid range karticama, i neka uradi nesto u vezi SLI certifikata, da se moze koristit i u AMD-ovim konfama, i to je to..

SLI skalira odlicno, i neka izbace nesto kao gtx 475, po uzoru na gtx 460..morali bi jos skresat cijene, itd..ali u high end segmentu nemaju sta trazit vise..jos nisu napravili nista jace od 5970, a vec dolazi 6970..

po ovome, 6870 ce bit malo slabija od 5970..kakva ce tek onda bit 6970?

i sta nvidia ima..iako napravi svoj dual gpu u vidu gtx 490 ili 495, tesko da ce sa trona skinut 5970, a kamol nadolazece modele..

po meni se nvidia treba okrenut mid range segmentu, i tu zauzet best buy poziciju, a high end fermi spremat za 28nm

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Weky kaže...

Nema veze. Nek ga nazovu GTX 580 i super. Istu situaciju je ATi napravio prije par godina - HD2900XT - HD 3870.

U tom i je stvar - Da perfomanse (pod najnizijim kriterijem) budu jednake ili malo bolje nego GTX 480, al da smanje potrosnju, temperaturu, i pojednostavne proizvodnju. ATi je isto napravio sa HD 3870 koja je bila gotovo pa ista po perfomansama kao HD 2900XT, al je znatno hladnija i štedljivija bila.

Samo su tada imali novi proizvodni proces, al vjerujem da se tu i iz 40nm procesa da jos uvijek dosta izvuci.

Ne znam, nekako sam skptičan po tom pitanju. Kad bi nazvali GTX580 i kad bi bio u 40nm procesu, to znači da bi se cijela serija grafa trebala raditi kako bi se upotpunila serija. Jer ne možeš ti izdat high end karticu u 40nm procesu i onda sljedeće godine nastavit tu istu seriju sa 28nm karticama različite arhitekture.

14 godina
odjavljen

Pa, ne sljedeca serija bi onda bila GTX 6xx. Imena nikad nece zafalit.

16 godina
ATI Radeon 6XXX

U hebate,, ati je poceo stancat grafe 8 banki!! Ako tak nastave za nvidia ce propast.jbt tek sam kupil seriju 5 vec izlazi serija 6 SHIT. Smijeh

rapidshare premium and warez-bb user
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Sad kada nema konkurencije, cijene kartica iz nove serije će biti napuhane da boli glava kao što je to prije nevidija radila.

ovog se bojim. i za bulldozer i za 7xxx.

nvidia i intel trebaju odma nakon amd-a izbacit novo. inače moj komp neće bit od 9000/10 000 nego po koju hiljadarku više :)

al moram kupit novu arhitekturu, kolko god bilo :D

@6xxx scoreove-the power!!!

"Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat" -Atom
14 godina
odjavljen
Lord_Marko kaže...

U hebate,, ati je poceo stancat grafe 8 banki!! Ako tak nastave za nvidia ce propast.jbt tek sam kupil seriju 5 vec izlazi serija 6 SHIT. Smijeh

Ma nece propast, predaleko je od toga. Još uvijek drze veci udio trzista na Steamu, što je jako dobar pokazatelj. Koliko drze GPGPU trzista to netreba ni spominjat.

16 godina
Weky kaže...
Lord_Marko kaže...

Ma nece propast, predaleko je od toga. Još uvijek drze veci udio trzista na Steamu, što je jako dobar pokazatelj. Koliko drze GPGPU trzista to netreba ni spominjat.

hebes steam... njemu bas i ne vjerujem. a i cisto sumnjam da ljudi idu kupovat racunalo i da u njega stavljaju grafu za 1500kn,,, nvidia im nema kaj za ponuditi,,, osim stare serije... tak da je napredak ati-a po pitanju low-med serija zasigurno zagarantiran a i po pitanju high end su isto dosta napredni..

rapidshare premium and warez-bb user
14 godina
neaktivan

http://www.trubritarforums.com/forum/index.php?showtopic=5443

* Caicos scheduled for the end of 2010 that would be the successor of Cedar (Radeon HD5450)
* Turks planned for the end of 2010 that would be the successor of Redwood (HD55xx/HD5670)
* Scheduled for early 2011, which is the successor of Juniper (Radeon HD57xx) Barts
* Cayman scheduled for early 2011, which is the successor of Cypress (Radeon HD58xx)
* Caribbean scheduled for early 2011, which is the successor of Hemlock (Radeon HD5970)

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.8.2010 17:34 (razorst3).
14 godina
odjavljen

Steam je jako realan pokazatelj jer ga skoro pa svaki gamer koristi i cim se prijavi na njega idu informacije koju graficku koristi i tu se zbrajaju postoci. Tako da je odlican pokazatelj. A budimo iskreni, jeste li svi ikada imali Steam na računalu?
nVIDIA jedino trenutno moze ponuditi GTX 460 koja je bolja od 5830, ru negdje sa 5850, al puno jeftinija.

14 godina
neaktivan
Weky kaže...

Pa, ne sljedeca serija bi onda bila GTX 6xx. Imena nikad nece zafalit.

Onda bi ispalo da je samo jedna grafa tvori 5xx seriju Smijeh

16 godina
neaktivan
djdomi kaže...
Hyperion kaže...

Sad kada nema konkurencije, cijene kartica iz nove serije će biti napuhane da boli glava kao što je to prije nevidija radila.

ovog se bojim. i za bulldozer i za 7xxx.

Haha, ne moras se bojati za Intel.

OT je al vec imas preview iduce  generacije Intel CPUa na Anandtechu.

Za 6xxx- pa normalno da je dosta jaca od 5 serije- nece nitko normalan izdavati highend koji je 5% brzi od prosle generacije. Kod mainstream je druga prica.

14 godina
neaktivan
Zoidberg kaže...

Haha, ne moras se bojati za Intel.

OT je al vec imas preview iduce  generacije Intel CPUa na Anandtechu.

Za 6xxx- pa normalno da je dosta jaca od 5 serije- nece nitko normalan izdavati highend koji je 5% brzi od prosle generacije. Kod mainstream je druga prica.

Nvidia 9000 serija je takoreći 8000 serija sa manjim modifikacijama.

Očekivalo se da HD6000 serija bude jača, ali ovo mislim da nitko nije očekivao.

16 godina
protjeran
Lord_Marko kaže...
Weky kaže...
Lord_Marko kaže...

U hebate,, ati je poceo stancat grafe 8 banki!!

hebes steam... njemu bas i ne vjerujem. a i cisto sumnjam da ljudi idu kupovat racunalo i da u njega stavljaju grafu za 1500kn,,, nvidia im nema kaj za ponuditi,,, osim stare serije... tak da je napredak ati-a po pitanju low-med serija zasigurno zagarantiran a i po pitanju high end su isto dosta napredni..

Što osam banki?

Na Steamu se dost kupuje.

Zaš ne bi i ja stavljam grafu od  1500KN, pa nego koliko? Dobro zadnja mi je koštala 1700KN jer sam ju uzo odmah prije nego su cijene porasle prije recesije

A to da je ATI dobar zadnje dvije serije stoji to si u potpunosti  u pravu! HD4800 i HD5000 rulz;)

trash bin can:S
15 godina
neaktivan
ATI Radeon 6XXX

a bzvze ja skupljam lovu za neku 5xxx a oni već van lupaju nove.... Jbt, meni svake godine bi trebalo najmanje 10K kuna da to pratim :(

4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Weky kaže...

Steam je jako realan pokazatelj jer ga skoro pa svaki gamer koristi i cim se prijavi na njega idu informacije koju graficku koristi i tu se zbrajaju postoci. Tako da je odlican pokazatelj. A budimo iskreni, jeste li svi ikada imali Steam na računalu?
nVIDIA jedino trenutno moze ponuditi GTX 460 koja je bolja od 5830, ru negdje sa 5850, al puno jeftinija.

isus boze kako ti meljes gluposti, nevideno..toliku hrpu sranja na jednom mjestu vec dugo nisam vidio..

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=773925 http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=887951
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.8.2010 17:49 (C.J.B.).
16 godina
ATI Radeon 6XXX

Meni je i HD3870 super grafa :) Puno prejaka za moje potrebe. Imam ju samo zato jer sam ju dobio kao poklon za rodjendan od frendova, al ne bih se bunil da mi opet donesu grafu tipa 6870... :)

http://www.mediafire.com/?er4ng2zenhm

5 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
C.J.B. kaže...

isus boza koliko ti meljes gluposti, nevideno..

A molim te što je "glupost" u tom postu? Više ti melješ gluposti svojim nedovoljno argrumentiranim postom.

Ili si fanatik pa ti krivo što sam napisao?

14 godina
neaktivan
Batista kaže...

Meni je i HD3870 super grafa :) Puno prejaka za moje potrebe. Imam ju samo zato jer sam ju dobio kao poklon za rodjendan od frendova, al ne bih se bunil da mi opet donesu grafu tipa 6870... :)

Naravno da ti je dovoljna kad ti gaming nije među glavnim aktivnostima na PC-u :)

16 godina
protjeran
dejantopolko kaže...

.... Jbt, meni svake godine bi trebalo najmanje 10K kuna da to pratim :(

A kome ne bi?

Ko da ja ne bi svakih 6 mjeseci novu grafičku?Belji se

trash bin can:S
14 godina
neaktivan
ATI Radeon 6XXX

Evo moj score na identičnim postavkama osim reze jer nemam HD:

Ako je vjerovati onim SS-ovima, to je OGROMAN boost. Iako sad lagano sumnjam u te rezultate.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.8.2010 18:08 (ATiGamer).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Weky kaže...

Steam je jako realan pokazatelj jer ga skoro pa svaki gamer koristi i cim se prijavi na njega idu informacije koju graficku koristi i tu se zbrajaju postoci.

Informacije idu samo ako na to pristaneš.

I jos jedna stvar ima tu, formatiras disk i ponovo instaliras steam opet ce te pitati za sudjelovanje u tom surveyu makar si vec (tocnije ja) 3x prije sudjelovao

Every time two people have sex, an angel gets a boner
16 godina
neaktivan
ATI Radeon 6XXX

cod2, cod4-ne treba im steam. dakle, za ovaj broj ljudi se može sve promijenit, jer ih je tona!!!

"Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat" -Atom
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice