AMD Radeon 6xxx

poruka: 4.994
|
čitano: 550.390
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: AMD Radeon 6xxx
Babo kaže...

Izgleda da AMD/ATI priprema "novu" karticu pod nazivom 6790 ( ne nije krivo napisano :P ) koja će biti "salvage" dijelovi Bartsa ( nešto slično 5830 u prošloj seriji )...

Kartica će imati 800 stream procesora, a takotovi  zasad iznose 840Mhz za GPU i 1050Mhz za GDDR5 memoriju...

Također TDP za karticu je 150w ( kao i kod 6870 ), dakle kartica će vjerojatno imat 2x6pin konektora...

http://www.techpowerup.com/143120/AMD-Readies-Radeon-HD-6790.html

Nešto slično napravili su i sa 5830. Sporija od 5850 s višim TDP-om.

mar123 kaže...

sad malo gledam o njoj na internetu i po specifikacijama je bolja od 6850 ima isto 256-bitnu sabirnicu, veci bandwidth(134.5), vece taktove itd.

Imaš i bitnijih stvari poput broja SM-ova.

13 godina
neaktivan
AMD Radeon 6xxx

Nemogu više podnit buku 6870 koju da bi održa iti malo hladnom moram opićit vent u msi-u na 50% a onda je grafa tornado f5 kategorije.

Dakle aftermarket cooler, gdje ga nabavit?

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.3.2011 16:51 (J0hnny).

0 0 hvala 0
14 godina
AMD Radeon 6xxx

zalman vf3000A (ima ih i drugih oznaka) http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=261296

accelero twin turbo pro http://www.links.hr/index.php?naziv=Hladnjak+ARCTIC-COOLING+Accelero+Twin+Turbo+Pro%2C+za+VGA+&option=artikl&id_kategorija=05090909&id_artikl=050.909.158

ja bi isao na ovaj prvi, al nisam ga nigdje nasao, osim N model u linksu, al taj je kao za nvidia kartice. pricekaj da ti jos netko preporuci i dal moze ovaj zalman na amd

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
ATiGamer kaže...
Babo kaže...

Izgleda da AMD/ATI priprema "novu" karticu pod nazivom 6790 ( ne nije krivo napisano :P ) koja će biti "salvage" dijelovi Bartsa ( nešto slično 5830 u prošloj seriji )...

Kartica će imati 800 stream procesora, a takotovi  zasad iznose 840Mhz za GPU i 1050Mhz za GDDR5 memoriju...

Također TDP za karticu je 150w ( kao i kod 6870 ), dakle kartica će vjerojatno imat 2x6pin konektora...

http://www.techpowerup.com/143120/AMD-Readies-Radeon-HD-6790.html

Nešto slično napravili su i sa 5830. Sporija od 5850 s višim TDP-om.

mar123 kaže...

sad malo gledam o njoj na internetu i po specifikacijama je bolja od 6850 ima isto 256-bitnu sabirnicu, veci bandwidth(134.5), vece taktove itd.

Imaš i bitnijih stvari poput broja SM-ova.

Pa znamo kako je zavrsila tuzno{#}

- {CRO}IvanoiLe http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/%7BCRO%7D%20IvanoiLe/
14 godina
neaktivan
ivanoile kaže...

Pa znamo kako je zavrsila tuzno{#}

Zbog napuhane cijene primarno.

Cini se da je informacija o TDP-u ipak bila pogresna.

http://www.geeks3d.com/20110330/sapphire-radeon-hd-6790-pictured-lower-tdp/

EDIT: Jos malo dobrih vijesti.

Postoji mogućnost da će biti moguće unlockati shadere. To bi rezultiralo jos vecim boostom od 6950 jer ce se otkljucavati 4 SM-a, dok se kod 6950 otkljucavaju 2. Spominje se i velik OC potencijal te navodno lako dostiznih 1GHz.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.3.2011 17:43 (ATiGamer).
14 godina
neaktivan
AMD Radeon 6xxx

Pitat ću vamo da ne otvaram novu temu.Trenutno imam amd hd 5870 i nudi mi se prilika da je zamjenim za amd 6950 uz nadoplatu od 500 kn , šta mislite jel to previše ili da uzmem...

Look, if you had one shot, or one opportunity To seize everything you ever wanted-One moment Would you capture it or just let it slip?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
razorst3 kaže...

Pitat ću vamo da ne otvaram novu temu.Trenutno imam amd hd 5870 i nudi mi se prilika da je zamjenim za amd 6950 uz nadoplatu od 500 kn , šta mislite jel to previše ili da uzmem...

IMHO ne isplati se.

U DX11 igrama 6950 ima određenu prednost međutim nije to neka osjetnija razlika da se mijenja grafa i nadoplaćuje 500 kn. Komotno možeš ostati na 5870 do nove serije.

14 godina
neaktivan
AMD Radeon 6xxx

Procurio je prvi test za Radeon HD 6790, ne znam dali je lažni. Po testu HD 6790 je brza kao GTX 460 768 MB.

Moj PC  
0 0 hvala 4
16 godina
protjeran
razorst3 kaže...

Nemoj to mijenjati. HD5870 je samo godinu i pol stara generacija GPU, ima DX11 feature, teselaciju, to je high-end GPU, dosta je jaka još uvijek da zadrži FPS u svim igrama konstantno na maxed.

Uzmi u obzir da ti ovo pišem nakon što sa koristio svojevremeno HD5850 koja se nalazi na ljestvici radeona odmah iza HD5870, ali se daje super overclockirati te je tako isto jaka kao radeon 5870.

Ona ide na 1010MHz bez daljnjega, moja je bila na 975, nisam htio forsirati dalje i toliko je izdržala stress testiranja dok je na taktovima HD5870 za čas, samo povućeš slajder na 850/1250MHz i ne trebaš ništa drugo.

I druga stvar je kad sam ju prodao uzeo sam si novu kao apgrejd HD6950 i tu imam i igram Crysis 2. Mislim da ne bi bilo puno razlike između te moje ex-grafičke te ove sada koju imam ugrađenu.. u Crysisu 2?

Možda bih se igrao na 40 ovako na 45+ avg FPS-ovaxD Trzanje u igrama nećeš osjetiti niti sa jednom od ove tri još barem godinu dana. Ja sam svoju 5850 dao za isti novac kupljen pa sam iskoristio priliku tako. I naravno kako igram stalno morao sam nešto uzet, a 6950 je bila na cijeni još je uvijek kao graf koja se pretvori u HD6970. Inače da sam kojijm slučajem imao HD5870 ne bih ni u snu pomišljao da ju zamijenim do 2012-te najmanje, a možda bi grijala se kod mene doma i dok ne zamijenim sve novo tamo za oko 2 godine dana.{#}

i know i know a dirty word hello how low?
15 godina
stoncin3 kaže...

I druga stvar je kad sam ju prodao uzeo sam si novu kao apgrejd HD6950 i tu imam i igram Crysis 2. Mislim da ne bi bilo puno razlike između te moje ex-grafičke te ove sada koju imam ugrađenu.. u Crysisu 2?

ispravak netocnog navoda:

ti si svoju prvo prodao,pa kupio 460 i jos jednu slabiju,neznam koju...i onda si to prodao pa si kupio 6950 {#}

Mozda imam Alzheimerovu.......ali barem nemam Alzheimerovu xD
16 godina
protjeran
lollik91 kaže...
stoncin3 kaže...

ispravak netocnog navoda:

ti si svoju prvo prodao,pa kupio 460 i jos jednu slabiju,neznam koju...i onda si to prodao pa si kupio 6950 {#}

lol Pa ne moraš sada baš sve pisati. Točno tako je bilo, ali se apgrejd računa sa 6950 jer je konačno ta ostala kod mene. To što sam imao namjeru ostati na GTX460 jer sam htio prijeći na mainstream nije razlog da me ti citiraš.

OMG Kakva je to sada replika? Poslije se ispostavilo kako je HD6950 super kartica unlockao sam ju i imam skoro pa HD6970. Stvar je samo u tome što me malo clockovi zahebavaju pa ti ne uzmi karticu za 2100kn, a dobiš onu od 600kn višexD

Btw NHF, ali stvarno je HD6950 najbolje što sam kupio, još da nisam uzeo Gigabyte, a nisam namjeravao kako je bilo i Sapphire samo mi se jako žurilo:D, a nije je bilo na zalihi. Po istoj cijeni ofkors!

Nvmd požalio nisam nikada niti neću, a da je nije bilo pod takvim uvjetima ne bi se ni ovo sada ni pisalo. Imao bih sto posto GTX-icu sa 768MB unutra:P

14 godina
neaktivan
AMD Radeon 6xxx

MSI Radeon HD 6790:

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD Radeon 6xxx

Procurilo je još informacija za Radeon HD 6790. Izgleda da kartica i nije tako jako brza. Brža je nekih 20 - 30 % od GTX 550Ti.

Testovi ovdje.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
AMD Radeon 6xxx

nadam se da ću do kraja mjeseca konačno kupiti grafu... razmišljam o hd6850 sapphire, sapphire toxic i gigabyte oc... ako izuzmemo cijenu možete mi pomoći da se odlučim za neku?

★★★★★☆
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
nani_cropes kaže...

nadam se da ću do kraja mjeseca konačno kupiti grafu... razmišljam o hd6850 sapphire, sapphire toxic i gigabyte oc... ako izuzmemo cijenu možete mi pomoći da se odlučim za neku?

po meni ona koja je jeftinija s najvise garancije...ja sam uzeo sapphire obicnu verziju i moram rec da sam vrlo zadovoljan,oc-a se ko velika (gpu preko 1000 mhz-a i rami preko 1270 mhz-a sto je blizu 30% poboljsanju) ali neisplati se previse forsat pa sam je pustio da dise :) ,ugl super graficka

16 godina
protjeran
nani_cropes kaže...

Uzmi MSI 6850 OC jer ima bolje hlađenje i tri igre u bundleu.

Evo ovdje imaš.

14 godina

@ lollik91- i sapphire i gigabyte daju 24 mjeseca garancije a sve tri su u cjenovnom rangu od 1240-1330kn tako da mi to uopće nije bitno i zato sam pitao za savjete što se hlađenja, buke i sličnog tiče... plus k tome za gigabyte i sapphire sam vidio da imaju u bundle sve kaj mi treba... dvi to vga adapter i 6 pin to molex...

@ stoncin - MSI 6850 ima bolje hlađenje od gigabyte 6850 oc i sapphire toxic? nekako ne vjerujem... a i ne sviđa mi se grafa kao što nijedna od tih igara mi nije previse zanimljiva...

tako da i dalje trazim savjete u vezi grafa koje sam naveo... i zaboravio sam pitat... na gigabyte 6850 OC je uklonjen onaj bug s ventom da se vrti na oko 70% stalno? jer zbog toga sam otpisao običnu gigabyte i xfx... tako da sam izbor suzio na sapphire, sapphire toxic i gigabyte 6850 OC kao što sam i naveo

★★★★★☆
15 godina

onda idi na najjeftiniju,sto se tice hladjenja to nemas briga,koje god da uzmes bit ce ti dostatno,moja se u idleu kuha na 34 celzija vent radi na 21 posto,a u crysisu mi ne prelazi preko 65,stim da je vent na oko 40 posto...u prostoriji je oko 20 celzija

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.4.2011 22:08 (lollik91).
14 godina
neaktivan
AMD Radeon 6xxx

Nekoliko fotki XFX i Powercolor Radeona HD 6790. Zanimljivo je da Powercolorova verzija ima samo jedan 6pin konektor za napajanje.

XFX 6790 XFX 6790
XFX 6790 XFX 6790
Hladnjak od XFX 6790 Hladnjak od XFX 6790
XFX 6790 XFX 6790
Powercolor 6790 Powercolor 6790
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
nani_cropes kaže...
...

na gigabyte 6850 OC je uklonjen onaj bug s ventom da se vrti na oko 70% stalno? jer zbog toga sam otpisao običnu gigabyte i

Što se tice gige 6850 (ne OC)  original bios je bio banana. auto vent 70%. Stabilnost OC = nula. Bsod na GPU 800mhz nakon par minuta igranja => s*anje.

Stavio sam novi bios sa gigabyte-ovim alatom i sad sve radi ok (auto vent 40%). Sad je GPU 830 MEM 1080 i super radi u svim mojim igrama i ja zadovoljan.

Islo bi i preko 900 gpu i 1150 mem al meni se neda igrat sa postavkama. Ipak mi je  bitnije da nije buka

Sve je moguće...
14 godina
neaktivan
AMD Radeon 6xxx

Evo koga zanima video review Radeona HD 6790. Ispalo je da je Radeon malo brži od GTX 550Ti, ništa posebno.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Koliko sam vidio grafa je bolja kupovina od GTX 550 Ti jedino sto joj je potrebna 2x6Pin za razliku 1x6 na GTX 550Ti.

A stavio sam vise review-a jer ima ljudi koji ne vjeruju nekim review-ovima pa neka oni izaberu koji im je bolji.

14 godina
neaktivan
Puls3 kaže...

Koliko sam vidio grafa je bolja kupovina od GTX 550 Ti jedino sto joj je potrebna 2x6Pin za razliku 1x6 na GTX 550Ti.

A stavio sam vise review-a jer ima ljudi koji ne vjeruju nekim review-ovima pa neka oni izaberu koji im je bolji.

To je vjerojatno zato što bi se mogla otključavati flashanjem BIOS-a. Potrošnja na stock frekvencijama je koliko vidim niža od GTX550.

kome ljudi vjeruju to je njihova stvar no ja znam da se jedan tweaktown slobodno može sakriti kraj anandtecha.

14 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
Puls3 kaže...

To je vjerojatno zato što bi se mogla otključavati flashanjem BIOS-a.

Znaci ima mogucnosti da se otkljuca kao 6950 u 6970 ?

A kad bi se mogla otkljucat onda ce bit kao punokrvni BartsXT (6870)?

14 godina
neaktivan
Puls3 kaže...

Znaci ima mogucnosti da se otkljuca kao 6950 u 6970 ?

A kad bi se mogla otkljucat onda ce bit kao punokrvni BartsXT (6870)?

Mogla bi

14 godina
neaktivan
AMD Radeon 6xxx

Pojavila se prva kartica HD 6790 kod nas cijena joj je 1093 kune, mislim da po toj cijeni nije nikako isplativa kupnja pogotovo pored GTX 460 768MB.

http://217.14.221.177/StartEU.ashx?part=zag&_command=showItem&item=sap-hd6790-1gb-lr

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
johi bro kaže...
nani_cropes kaže...
...

na gigabyte 6850 OC je uklonjen onaj bug s ventom da se vrti na oko 70% stalno? jer zbog toga sam otpisao običnu gigabyte i

Što se tice gige 6850 (ne OC)  original bios je bio banana. auto vent 70%. Stabilnost OC = nula. Bsod na GPU 800mhz nakon par minuta igranja => s*anje.

Stavio sam novi bios sa gigabyte-ovim alatom i sad sve radi ok (auto vent 40%). Sad je GPU 830 MEM 1080 i super radi u svim mojim igrama i ja zadovoljan.

Islo bi i preko 900 gpu i 1150 mem al meni se neda igrat sa postavkama. Ipak mi je  bitnije da nije buka

I ja sam riješio brzinu vrtnje ventilatora sa vga_utiliti_atbios_ver4.0 i biosom Ggigabyte hd 6850 .1024.110114.bin, pa mije sad auto 40%, a clock 775/1005. Koji si ti bios stavio za takve clokove ili si overclokao?

Kendo
16 godina
protjeran
AMD Radeon 6xxx

Obzirom da mi je kartica neispravna, a u mogućnosti sam da je zamijenim za novu zanimalo bi me vaše mišljenje što da nadogradim? Komp pod Moj PC!

Znači da CPU nije bottleneck, imam quad core na 3.00GHz i 4GB RAM-a. Napajanje nije problem, imam 850W.

Igre uključene, max detalji, full HD monitor, shooteri (Crysis 2, Battlefield 3, Metro 2034,...). Novaca imam oko 1500-1600 kuna na raspolaganju.

S time da je uključena i opcija prelaska na AMD platformu uz uvjet prethodne prodaje stare (CPU, MBO, RAM), kupca imam, a dobio bih oko 1000 kuna. Znači GPU do 1600 i novi AMD komp za 1000 kuna, procesor quad core, ploča i DDR3 RAM-i.

Ova opcija samo ako je Q6600 bottleneck toliko jako da se baš mora mjenjati jer inače ne namjeravam mjenjati ovaj stari PC još barem 2 godine dana!

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice